Stari gramofon, pretih

poruka: 5
|
čitano: 4.141
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Stari gramofon, pretih

U pitanju je Philips FP150, iz ranih '80ih. (Ne znam točnu godinu)
Gramofon je tatin iz njegovih mladih dana, te sam ga ja želio iznenaditi tako što bih ga ja vratio u pogon. Preko interneta sam jedva uspio naći novu iglu, no tu mi problemi ne prestaju. Kada sam nabavio iglu, stavio ju na svoje mjesto i spojio gramofon na svoje pojačalo (Kenwood KRF V5090D), na zvučnicima se zvuk jedva čuje. Na pojačalu pojačam do max. no jedva da se imalo čuje.

Gramofon ima 3 žice, crnu i crvenu za R i L kanal i, hm, treću, samo žica viti, nema neki konektor...

Ja sam pokušao malo istražiti po netu, no ne idem mi baš najbolje, pa ako netko ima kakav savijet...

Poruka je uređivana zadnji put ned 13.1.2013 22:01 (ScorpiusCRO).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Stari gramofon, pretih
ScorpiusCRO kaže...

U pitanju je Philips FP150, iz ranih '80ih. (Ne znam točnu godinu)
Gramofon je tatin iz njegovih mladih dana, te sam ga ja želio iznenaditi tako što bih ga ja vratio u pogon. Preko interneta sam jedva uspio naći novu iglu, no tu mi problemi ne prestaju. Kada sam nabavio iglu, stavio ju na svoje mjesto i spojio gramofon na svoje pojačalo (Kenwood KRF V5090D), na zvučnicima se zvuk jedva čuje. Na pojačalu pojačam do max. no jedva da se imalo čuje.

Gramofon ima 3 žice, crnu i crvenu za R i L kanal i, hm, treću, samo žica viti, nema neki konektor...

Ja sam pokušao malo istražiti po netu, no ne idem mi baš najbolje, pa ako netko ima kakav savijet...

Kolega Electricman pita di je uključio gramofon, ako to pojačalo nema konektor za gramofon i 3 žica je uzemljenje.

Nenad
14 godina
neaktivan
Stari gramofon, pretih

Da, pojačalo mi nema ulaz za gramofon. Zar gramofon zahtjeva "poseban" ulaz, tj drugačiji od drugih ulaza?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Stari gramofon, pretih

u ovom slučaju pretpojačalo ti je potrebno zbog niske razine signala iz gramofonske zvučnice... {#} 

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Stari gramofon- nova zvučnica?

Pozdrav, dakle najprije bih rekla da ne znam apsolutno ništa o gramofonima, i jako mi je žao zbog toga..ali uči se dok se živi... Moje pitanje vezano je uz stari gramofon koji posjedujem i koji još uvijek sasvim dobro funkcionira, no nedavno je ostao bez igle... Sada; dali se može na stari gramofon (and I do mean old, tipa 70ih godina je kupljen, mislim da se zove Atlas ili tako nešto), staviti nova suvremena igla? (Uopće ne znam razlike između igala... ) Ili je potrebno zamijeniti zvučnicu novom suvremenijom i dali je to uopće moguće? I mogu li se uopće slušati nove ploče na starom gramofonu? Negdje sam pročitala da nove ploče stari gramofoni uništavaju, što mi se čini suludo. Oprostite na neznanju. Hvala.

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice