Spajanje autoradija Sound dragon

poruka: 5
|
čitano: 7.465
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan

Pozdrav,

posjedujem autoradio marke Sound dragon AS-6950. Prvo da naglasim da mi radio ne treba u autu,namjeravam ga koristit u prirodi kad prenosni radio kojeg cu spajati direktno na akumulator. Taj sam radio dobio kad sam kupovao auto i tada je radio savrseno,kasnije sam si ubacio u auto novi radio,a ovaj izvadio i od tada (ima vec 5 godina) taj Sound dragon je stajao u kutiji u ormaru,dakle nije mogla doci ni vlaga ni neka ekstremna temperatura do njega. Sada imam problem spajanja radija. Nekom logikom spojio sam žicu koja na sebi ima osigural od 0.5 A na + klemu,i na to sam spojio žutu žicu, a na crnu sam naravno spojio masu. Radio se neće upalit, jedino što na njemu radi je tipka za izbacivanje cd-a, kada ju stisnem radio se upali na par sekundi samo dok izbaci cd,i onda se odmah ugasi, isto se desi kad pokusam ubacit cd,upali se,povuce cd u sebe i ugasi se. Ne razumijem se u to nimalo, a nisam bas raspolozen da mi netko uzme 50-100 kn za 5 min posla. Probao sam svakave kombinacije kod spajanja,njegov konektor je ostao u njemu,a žice su samo odsječene kad je radio mijenjan, pa vas molim da mi objasnite koje sve žice moram spojiti na + klemu,a koje na - ........

ovo je slika koja se nalazi na radiju ovo je slika koja se nalazi na radiju
slika konektora u radiju sa žicama koje neznam spojit :D slika konektora u radiju sa žicama koje neznam spojit :D

0 0 hvala 0
15 godina

Crvena i žuta skupa idu na +, crna na -, a boje žica za zvučnik su označene na naljepnici (kao i sve ostalo). Ako tako ne radi onda nešto ne valja s radiom.

STB-7710/SG8000/VIP1003 Firmware Development: http://blagus.info
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Re: Spajanje autoradija Sound dragon

probao tako i ne radi :/ kakvu ulogu onda ima plava,jer sam gotovo 90% siguran da je bila spojena na + kad ima na sebi osigurač ?

16 godina
moderator
Hopin kaže...

probao tako i ne radi :/ kakvu ulogu onda ima plava,jer sam gotovo 90% siguran da je bila spojena na + kad ima na sebi osigurač ?

Plava je +12V izlaz iz radija za paljenje antene s pojačalom (ako auto ima takvu antenu) ili pojačala za zvučnike.

Ako si ju spojio na +12V na akumulator, moguće da si spalio radio.

Sve ti je lijepo nacrtano na radiju kako mora biti spojen.

TROLLBUSTER!!! Izrada naljepnica za aute, stickerbomba, naljepnica za zidove i majica s tiskom. Banggood kodovi na PP.
13 godina
neaktivan
XXX-Man kaže...
Hopin kaže...

Plava je +12V izlaz iz radija za paljenje antene s pojačalom (ako auto ima takvu antenu) ili pojačala za zvučnike.

Ako si ju spojio na +12V na akumulator, moguće da si spalio radio.

Sve ti je lijepo nacrtano na radiju kako mora biti spojen.

nisam spalio,hvala na pomoci,imaju dvije crvene žice i spajao sam na krivu,ona druga je bila jako kratko odsječena pa ju nisam ni primjetio,ugl radio radi sad perfektno :)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice