Sony MHC RG595

poruka: 13
|
čitano: 7.117
|
moderatori: DrNasty, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Ovako imam jedno pitanje, stvar je sljedeca...............

Imam liniju iz naslova teme sa tri zvucnika (2x prednji i subwofer) ali na sva tri zvucnika zice koje vode od linije do zvucnika su nekako pretanke pise da ti zvucnici imaju svaki po 180W, sad me zanima ako bih promijenio zice tj. stavio malo deblje jel bi dobio ista s tim, i da li ja iskoristavam maximalnu snagu tih zvucnika sa trenutnim zicama................

The quieter you become, the more you are able to hear...
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
RE: Sony MHC RG595

1. Napisana snaga je debelo pretjerana (na većini takvih linija, ne samo na toj); vjerojatno je realna snaga pola od napisane ili čak i manje.

2. Od debljih žica može samo biti koristi, ali nije potrebno pretjerati.

KaeR
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Kolika bi onda bila realna snaga..........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Vrlo gruba procjena bi bila oko 50 - 70% snage koju linija troši iz električne mreže..

U kratkim impulsima snaga može biti i znatno veća (jer se koristi energija pohranjena u kondenzatorima napajanja), od tuda i napuhane brojke, ali ta maksimalna snaga je manje bitna...

KaeR
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Razmisljao sam da stavim duplo deblje zice nego sto su sada jel bi njih onda morao skopcati bas na zvucnik (direktno) ak me razumijes, ili moze malo prije ulaza u kutiju zvucnika pa da ove deblje spojim na ove postojece............

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znači, zvučnici nemaju na sebi klasične priključke (stezalljke ili slično)?

Možeš onda spojiti nove žice što bliže zvučniku; ali pitanje je treba li ti uopće to jer dobitak i neće biti baš posebno uočljiv (naravno, ako su ti postojeće žice prekratke, onda to i nije pitanje :)) Usto, pitanje je i garancije na liniju/zvučnike, ako modificiraš nešto što je trajno fiksirano.

KaeR
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Ma garancija je istekla a zvucnici nemaju nikakve kopce na sebi nego su zice na zvucnik spojene u kutiji..............

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Sony MHC RG595

Slobodno promjeni ali nećeš imati neke koristi.

1.25mm^2 kabel bi ti trebao biti ok ako ne i previše za tu liniju.

Makar ja ne bih mjenjao žice ako sve radi kako treba.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Ma sve radi kao sat, samo meni se te zice stvarno cine jako tanke.........

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

http://www.dobar-zvuk.hr/hi-fi/pribor/terminali/mali_kvadratni.htm

Ja sam to obično riješavao s ovim. Izrezao sam na stražnjoj strani zvučnika rupu za taj terminal i zašarafio ga s četiri šarafića. I onda možeš staviti i mijenjati žice kako god poželiš.Zvučnike naravno prethodno rastaviš

Odmah da ti kažem da nikakav značajan rezultata ne budeš postigao, sve će radit isto osim što ti budeš vjerojatno ko što sam i ja bio sretniji

Core2Duo
15 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Ako imas volju izmjeri izlazni napon za  ljevu ili destu  granu za zvučnike, izmejeri otpor,izračunaj struju,  i na kraju pomnoži napon i struju pa češ vidjet kolka je  realna snaga(RMS) 
Napomena.
Koristiti zaštitu sluha! 

Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Pozdrav ljudi, ovako: kum mi je bio malo pripit i linija mu je pokazivala ,,no disc,, i poludio je i potrgao tamo di se stavljaju CD-i. eh sad jel to samo ta ,,ladica,, di idu CD-i ili je i laser itd...
Sad me zanima di ima dijelova za tu liniju? Mozda ebay?
Hvala unaprijed.

lodan
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Sony MHC RG595

Prodaje netko? ili kupi tko zastita sluha ? :)

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 8:30 (Sawro).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice