Savjet za sustav bežičnih mikrofona

poruka: 1
|
čitano: 2.447
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
10 godina
neaktivan
Traži se savjet za sustav bežičnih mikrofona

Prijatelj je na moru i nema interneta i zvao me za pomoć, da pitam na nekom forumu ili nešto slično. Njegova ekipa radi mjuzikl i trebalo bi im 5 bežičnih mikrofona koje ne moraju držati u ruci. Malo sam pogledao i bežični mikrofoni i prijemnici (ili kakogod se zovu kutije koje primaju signal od mikrofona) su jako skupi. Odmah nam je na pamet palo da možda postoje neki odašiljači u koje se ušteka postojeći mikrofon i taj odašiljač se samo stavi u džep, a mikrofon se kupi zasebno. Zatim se prijemnik priključi na miksetu, i ovo dalje nije problem. Ne kužim se u audio opremu, no znam da ima svakakvih ljudi na Bug forumu, pa sam odlučio ovdje pitati. Nisam siguran da je ovo dobar podforum, ali nigdje nisam našao neko slično pitanje.

Prijatelj je spomenuo da bi mikrofoni mogli biti kao na headsetu, a ja sam dobio ideju za lavalier mikrofone (no nisam siguran bi li oni bili prikladni). Mikrofoni bi trebali biti prilagođeni pričanju i pjevanju. Ne bi trebali biti previše uočljivi, no to nije od najveće važnosti. Važno je da dopuštaju glumcima da se slobodno kreću po pozornici i da imaju slobodne ruke.

Kao što sam napisao, ne kužim se u audio opremu i trebao bi nam savjet što nabaviti. Cijena nije strogo određena, prvo želimo vidjeti u kojem rasponu se može naći takva oprema. Oprema ne mora biti nova, može biti rabljena. Trebaju nam prijedlozi za kako složiti cijeli sustav, tip mikrofona i odašiljača, gdje se mogu kupiti, a možda čak i marku i model.

Poruka je uređivana zadnji put uto 14.7.2015 10:58 (Borka223).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice