Kupio sam iPod touch 1g oko početka prošle godine, onda je došla nova generacija s bržim procesorom, vanjskim kontrolama za glasnoču, podrškom za mikrofon.....
Uglavnom, razuman čovijek bi očekivao predstavljanje nove generacije i ove godine u rujnu, a na internetu sam vidio dosta predviđanja o novitetima, pa ću ih sad nabrojati zajedno s mojim mišljenjima o njima
1. Ekran više rezolucije, HD ekran - na ekranu tolike veličine, to jednostavno nema smisla, možda da ugrade oled ekran? HD u džepu, to bi bilo toliko glupo i skupo da ga ni kerum ne bi mogao kupiti!!!!
2. 3mp kamera s autofokusom i snimanjem videa (ugrađen mikrofon) - pa, sve je prvo dolazilo na iphone, a tek kasnije na ipod, mislim da će sigurno bit fotoaparat, ali ako ugrade i mikrofon za snimanje videa imam jednu kraticu VoIP, a pošto vjerojatno ne bi htijeli oteti tržište višestruko skupljem iPhoneu, vrlo vjerojatno neće biti snimanje videa
3. GPS - Koji k....???? Mnogi su GPS opravdavali funkcijom Find my iPod u MobileMe, ali tu dolazimo do jednog problema. Ako netko uspije izgubiti iPod, čak i da je spojen na WiFi, iPod kada je u sleep načinu nije spojen na internet, odnosno nije moguće pokazati neku poruku na ekranu.
4. 3G - Zar bi trebao postati iPhone?
5. Prednja kamera za video pozive - potpuno nepotrebno, štoviše ružno ako se ne sakrije, i konačno, da to dođe na iPod, prvo bi moralo biti na iPhoneu
6. FM radio - ne samo da bih stalno morao mijenjati stanice da ne slušam odabir pjesama nekog lika koji beživotno sjedi i bira najgoru muziku, nego bi me još i povremeno lupila Kavica s Doricom ili kako god se već zove ono čudo na HKR-u koje moja draga mora poslušat svaki dan
7. Zamijenjiva baterija - I da mogu, ne bih ju mijenjao, a i kako bi se mijenjala? Da uzmem pilu i skinem "leđa"????