Radio za autić

poruka: 37
|
čitano: 8.159
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
Radio za autić

Molim preporuke za radio od 600 do 1200 kuna. Stari sony mi se počeo blesirati (pali se kad hoće i onda mu tipke i ekran blicaju, a ponekad ga ni haubica ne može natjerati da se upali).Molim da mi opišete iskustva sa uređajima koji imaju bluetooth. Da li takav radio može služiti za razgovor mobitelom( bez upotrebe ručnih batakova)?

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Radio za autić

Ja prije cca godinu i pola kupio u sluzbeni Punto VDO Dayton sa bluetoothom, imao je i SD i USB ... i bluetooth nije radio kako treba. Usred razgovora (bez nekog pravila) bi jednostavno zasutio i tada je trebalo ponovno ugasiti / upaliti radio. Mozda je uredjaj bio pokvaren, tko zna.

16 godina
Radio za autić

Ljudi molim preporuke jer bih trebao riješavati problem idući tjedan

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Radio za autić

Moja preporuka je PIONEER, svi koji ga imaju su zadovoljni sigurno, i šta je isto važno najljepši HU (head unit) među konkurencijom, barem po mojem mišljenju.

Za tvoj budžet možeš kupiti best buy model DEH-P5100UB za 1300 kn

Moj odabir je bio DEH-P4100SD, model ispod spomenutog-ima iste karakteristike samo što display manje svijetli, drži cijenu oko 1000 kn ali može se naći negdje i za manje sigurno...

Oba nemaju plavi zub što je i u redu jer produciraju tako čist i kvalitetan zvuk da je to super, imaju USB, memorycard input i sve điđe...

Ne znam kakve zvučike imaš ali uz takve HU-e je šteta ne prasnuti trosistemce za zadnju policu, pa razmisli o tome.

Pojačalo se naravno podrazumijeva.

Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina

Sviđa mi se ovaj 4100 model. Što je sa Sony uređajima (mnogi ljudi kažu da Sony više nema dobru kvalitetu)? Kakvi su Kanewood,Blaupunkt,LG,JVC?

17 godina
Radio za autić

Preporučujem ti da gledaš Pioneer modele srednje klase i Alpine.

Sony zaboravi, nisu ni sluge ovima u istom cjenovnom rangu, barem ne po kvaliteti zvuka.

LG također izbjegavaj. Za ostale koje si naveo nisam niš konkretnog čuo pa ne znam.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put ned 29.11.2009 11:27 (Vido).

0 0 hvala 0
16 godina

Evo Gledam 4100 i 6000 imaju istu cijenu pa bih možda pecao i model 6000.

16 godina
neaktivan

eventualno polovan, u ponudi je aktualan 6100, sada ga baš gledan, predivan je, s tim ne možeš fulati...

16 godina

Jedino što sam u Slav. Brodu uspio pronaći su Kenwood i Sony (sony odmah otpada).Pišite o Kenwoodu.

16 godina
neaktivan

Nemam nikakvih iskustva sa Kenwoodom tako da ti tu ne mogu pomoći. Svi su mi frendovi isključivo na Pajotu.

Sorry kolega, pitaj nekog za savjet tko ima dobru mjuzu u autu da ne "kupiš mačka u vreći"...

Kvaliteta reprodukcije je najbitnija stvar a tu se je lako prevariti, ne gledaj koliko gumbića svijetli i kojim bojama, to je shit feature...

S tvojim budžetom možeš svakako kupiti dobar radio koji će ti godinama služiti.

16 godina

Jučer sam još uspio naći Lg i Alpine, ali mi Alpine prelazi moje mogućnosti za oko 1000 kn.

16 godina
Radio za autić

Kanewooda me je strah jer je moj stari prije dvije godine kupio dosta skupi radio iz kojega se niti jedan cd nije dao izvaditi bez skidanja prednje ploče i čupanja pincetom (možda znaš u čemu je problem).Prilikom vađenja ca-a radio je zujao (zvuk kao da se vrti mali motorić) i pokušavao izbaciti cd, ali cd nije htio van.

Zvuk je bio sasvim dobar i radio je bio dobro opremljen, ali se jednostavno bojim da i ja ne doživim isti problem.

0 0 hvala 0
16 godina

Da li taj tvoj Pioneer 4100 postoji u dvije verzije? Na internetu sam našao da postoje razlike između onoga koji dolazi uz sd karticu i onoga koji se kupuje bez kartice.

16 godina
neaktivan

mislim da je samo jedan DEH 4100, ova SD kartica kao medij s kojeg se pušta glazba nije previše koristan, nisam ga nikada koristio, puštam glazbu preko USB-a,

to mi je najvažnije kod autoradia jer eliminira 50 CD-a koji lete po auto kod kočenja...

bolja je stvar utor na prednjem dijelu za mp4 i ipod, to je recimo za hvalisanje pred ekipom, cool stvar...

pa daj naruči nekog pajota preko neta ili ako netko ide od frendova u ZG ili negdje neka ti kupi i miran sa...

ne mogu vjerovati da u SB nema pioneer radia za kupiti...

nemoj sony uzimati kao autoradio molim te, zaobiđi i everton i te šrot marke jer traju jednu godinu...

možda alpine, ne znam....

17 godina
Radio za autić

Ja sam kupio prije 6 mjeseci LG LAC-M8600R, plaćen u Autosoundu 801kn, klasu je bolji od Sony-a sigurno, a s obzirom na cijenu definitivno mi se isplatio. Motorizirana maska, grafički display, 7 kanalni EQ, SRS WOW, daljinski, Bluetooth... Ja prezadovoljan.

LG LAC-M8600R LG LAC-M8600R

0 0 hvala 0
16 godina

Sutra idem u još jednu firmu u kojoj će mi vjerojatno naručiti pionirčinu.Mislim si naručiti 4100 (samo još moram vidjeti uvjete plaćanja,mogućnost popusta...). Priključak za I-pod me ne zanima (ne planiram  kupovati I-pod).

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.12.2009 21:46 (filip1).
16 godina

Molim te napiši mi kada je izašao model 4100 (gazda trgovini me je pitao da li je to noviji model).

16 godina
neaktivan

ne znam kada je izašao, odnosno koliko je star model, sigurno godinu dvije...

sjeti se, trosistemci sljedeća stvar Namigiva

16 godina

Baća koji mi je rekao provijeriti da li može nabaviti pioneer mi se još nije javio (nadam se da nije imao vremena da provjeri i da će to uskoro riješiti).Ako ne uspije nabaviti planiram uzeti Kenwood.

16 godina
neaktivan

a zašto ne sjedneš na bus i odeš u Osijek ili negdje kupiti radio ako već nije dobra ponuda u SB?

16 godina

Nisam baš sposoban za to (sjedim na četiri točka cijeli život)

16 godina
neaktivan

pa još bolje, sjedneš u auto i odeš u OS po mjuzu za auto...

pretpostavljam da će te i taj kenwood služiti dobro, za te novce moraš dobiti

pristojnu kvalitetu.

kakve zvučnike imaš u autu? kažem, takav radio bi trebao biti uparen

sa dobrim zvučnicima da bi dobio iskoristivost i kvalitetu...

umjesto trosistemaca još je bolje uzeti kvalitetne dvosistemce sa membranom

od kevlara ili karbona, dobiješ bolji zvuk od trosistemaca a još su jeftiniji...

pojačalo uzmeš neko polovno kada bude prilika i to je to :)

16 godina

Naručio sam kenwood KDC-W5141. Pioneer je nešto malo skuplji, ali ima samo jednu godinu garancije,a na kenwood mi daje dvije godine i gazda u radnji mi kaže da je kenwood u zadnje vrijeme bolji od pioneera.

16 godina

Molim preporuku za dva zvučnika (prednja vrata od golfa mk1).

16 godina
neaktivan
Radio za autić

jel misliš raditi panele za vrata?

važniji su ti zadnji zvučnici na polici.

Baci pogled na www.vwclubcroatia.com

pošto imaš vw tamo ćeš sigurno naći lijepih primjera

kako se slaže muzika u auto a možeš i pitati ekipu

koja iz iskustva daje savjete Namigiva

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Policu ne koristim jer stalno imam kolica u gepeku tako da imam po jedan zvučnik na svakoj strani(na mjestu predviđenom za zvučnike). Mislim da su dvokanalni.  Kako to funkcionira kad spojiš usb?Da li brzina čitanja sa stika igra ulogu?Kakav stik ti koristiš?

17 godina
the economist kaže...

jel misliš raditi panele za vrata?

važniji su ti zadnji zvučnici na polici.

Važniji zadnji? WTF?

Nikako važniji zadnji, kvalitetan prednji sistem je puno važniji, stražnji zvučnici su potrebni samo za bas (sa gledišta vozača/suvozača).

Ako su ti ti stražnji ok, pusti ih kakvi jesu. Ako pak oćeš više basa, ne ginu ti malo jače elipse ili sub, a koliko vidim za njega baš i nemaš mjesta.

Pogledaj malo Focalovu Access seriju, to je njihova najslabija serija (bez brige, nije to loše) ali ima dobru reputaciju u odnosu na cijenu i pošto nisu monstrumi može ih se pristojno i sa radiom pogoniti mada je posebno pojačalo preporučljivo.

Ne bih ti mogao konkretno reči koji model pošto neznam tražiš li komponentne ili koaksijalne zvučnike i planiraš li raditi panele za njih tj. na koju veličinu pucaš, ali moj prijedlog su ti definitivno 2-way komponentni 6.5" sistemi pa ako možeš kako ugurati to u auto... Ako ti je samo za ovako povremeno onda samo staviš zvučnike ali ako želiš kvalitetu daj dampirati vrata, bit će bolji zvuk bez rezionancije lima, a i pojačalo je onda must have.

BTW, malo pogledaj CICE forum, tamo su ljudi koji se bave auto akustikom duže vrijeme, pročitaj par stickyja i vidi ima li spomena o nekim zvučnicima na koje eventualno ciljaš.

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.12.2009 15:29 (Vido).
16 godina
neaktivan
Radio za autić

e jesi ga sada "zašprehao" :)))

na kraju će čovjek potrošiti 5x više nego koliko je mislio, klasika...

samo stavi onda naprijed dvosistemce, bude to fino se čulo, vidjeti ćeš kako ti se čini

pa onda vidiš šta bi se dalo još dopuniti, a pojačalo za zvučnike ako se odlučiš možeš uzeti neko manje da u bunkeru ne krade mjesto,

fino se sakriju žice i milina

stik bilo koji, radi kao da si stavio CD

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
the economist kaže...

na kraju će čovjek potrošiti 5x više nego koliko je mislio, klasika...

Bolje dati malo više pa se poslje ne kajati zbog lošeg izbora/instalacije Smijeh

Iako naravno koliko će potrošiti ovisi samo o njemu i njegovim potrebama.

16 godina
neaktivan

pretpostavljam da sam znaš kako to ide, još samo naprijed zvučnike pa još samo iza

pa jedno pojačalo pa drugo pa još samo sub i na kraju muzika skuplja od auta :)))

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice