Pojačalo problem

poruka: 11
|
čitano: 3.563
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
Pojačalo problem

Uglavnom, imam problema s pojačalom, do maloprije(prije 1h) pojačalo mi je radilo savršeno, uglavnom, sad kad upalim zvuk tj pustim bilo šta na njemu(a smanjen je zvuk na minimum) izlazni zvuk pusti na 100%, i kad ne puštam ništa čujem zvučnike kad samo na minimum pojačam kako krče ko da je na 100% pojačano tj na max, koji dio elektronike je mogao otići? Ima ko kakva iskustva, prijedloge? 

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
prerada linije

Gospodo, da ne otvaram novi topic, treba mi savjet.

Naime, na staroj sony liniji su se sve komande zbrkale. linija je tip: RX77 (80W RMS)

sad mene zanima može li se nekako izvaditi samo pojačalo i trafo, ubaciti u drugo kućište i napraviti deck sa 2 ulaza izvana na činčeve (aux 1 i 2), prekidač za odabrati koji input želim i samo volume kontrolu. naime, treba mi samo za mp3 player i PC.

Naime pojačalo jako fino radi, ne šumi nešto jako a te kontrole brkaju za poludit, šteta mi je to baciti zbog kvalitetnog zvuka i dobrih zvučnika

hvala

17 godina
Re: prerada linije

Radi li ti daljinski od te linije normalno?

Ako radi, probaj odspojiti kabel koji ide do prednjeg panela s tipkama, i koristi samo daljinski (naravno, ako se time ne odspaja i sam senzor daljinskog - ne sjećam se tog detalja). To brkanje komandi na prednjem panelu je jedan od tipičnih kvarova (pretpostavljam da se kontakti s vremenom potroše i promijene otpor, a budući da su sve kontrole na ovoj liniji multipleksirane na nekoliko signalnih linija, to dovodi do pomaka ili brkanja funkcija).

Imaš sreće ako ti je to jedini kvar do sada - meni je samo pola godine nakon isteka garancije na istoj takvoj liniji crk'o jedan deck (doslovno se u normalnom radu raspao nosač glave u trenutku promjene smjera reprodukcije), nakon još nekog vremena CD se sam od sebe počeo otvarati, i naposlijetku je FM tuner prestao raditi... naravno, sve to još i uz to isto brkanje komandi i "preskakanje" regulatora glasnoće. Uglavnom, dugo nakon toga sam ignorirao Sony kao proizvođača :)

Inače, vjerojatno bi se to dalo prebaciti u neko drugo kućište, no pitanje je koje sve module iz te linije moraš imati da bi sve funkcioniralo (znam po sjećanju iz svog primjera da se može odspojiti CD i kazetofon, i da će ostatak raditi, samo uz prikazan neki error ako tipkom odabereš to što si odspojio).

Ako ti se da eksperimentirati, probaj, naravno, uz nužan oprez oko energetskog dijela.

KaeR
Poruka je uređivana zadnji put sub 1.6.2013 20:53 (KaeR).
12 godina
neaktivan
Pojačalo problem

Ljudovi,imam problem,spojio sam laptop i pojačalo Sony STR-GX290 pomoću Jack 3.5mm to 2RCA kabelom i kad puštem muziku na laptopu,ne čuje se ništa,isto to sam probao s sansui pojačalom i mobitelom i također ne radi.Zanima me je li problem u kabelu ili nečem drugom?(2rca sam spajao u phono,tuner,CD,audio in konektore)

Nema 'leba bez motike,okopavam narkotike :)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: Pojačalo problem

Ubodi nekakve slušalice u laptop pa probaj ima li uopće zvuka iz samog laptopa.

12 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Ubodi nekakve slušalice u laptop pa probaj ima li uopće zvuka iz samog laptopa.

Ma ima zvuka,inače koristim philips shp1900 na njemu...btw,kad uključim slušalice,izbaci mi poruku da je uključen jack 3.5 headphones,a kad uključim pojačalo,ne piše ništa...kabel?

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 12:16 (kivic15).
17 godina

Onda kabel, ne vidim neki drugi razlog.

12 godina
neaktivan
Dardevil kaže...

Onda kabel, ne vidim neki drugi razlog.

Vidit ću,idem kupit novi,pa javim...

12 godina
neaktivan
Pojačalo problem

Imam 2 zvučnika od 4 ohma i 2 od 8ohma,pojačalo podržava zvučnike od 4-16ohm i zanima me mogu li uključiti sva 4 zvučnika?Btw problem nije bio u kabelu nego su shebani a i b konektori na pojačalu...

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Samo ih stavi zajedno u paru na svaki kanal. Znači, recimo, od 4 ohma na A kanal, a od 8 ohma na B kanal.

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.6.2013 14:25 (Dardevil).
12 godina
neaktivan
Pojačalo problem

opet ja....dosad je sve bilo normalno,ali sad kad upalim muziku,pojačalo mijenja glasnoću,krči...slušalice na laptopu rade normalno,znači da je problem u pojačalu(probao sam 2 kabela,opet isto)

Roses are red,my screen is blue,and I'm sitting here thinking WTF did I do?
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice