Pojacalo. koje odabrati?

poruka: 24
|
čitano: 16.831
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

pozdrav molim vas za pomoc imam zvucnike pa bi htio da kupim neko pojacalo koje bi te zvucnike podrzavalo. nisam neki znalac pa cu vam napisat sto pise na poledini zvucnika 200 watts, 8 ohms, 91 db/1 watts/1 meter

eto molim prijedloge. hvala

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

jel se zna možda marka i model zvučnika? 
koliki je buđet?  

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Zvučnici ti imaju dosta visoku osjetljivost pa neće biti potrebno neko pretjerano jako pojačalo. 

Neko pojačalo tipa ovog: http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-harman-kardon-pm-640-oglas-2232391 ili ovog http://www.njuskalo.hr/hi-fi-komponente/pojacalo-technics-su-v500-oglas-4584066

Moj PC  
1 0 hvala 1
12 godina
neaktivan
Re: Pojacalo. koje odabrati?

marka je SENON 

model: MD2658A

digital tower pro-series

budet cca 2000 kn

13 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

http://www.ronis.hr/pioneer/169/receiver-pioneer-htd-520-set/HTD_520_SET/
evo na primjer, ja bih možda uzeo ovaj AV reciever ako kvaliteta zvuka nije baš toliko važna,
daje 130w snage po kanalu, što je, ja mislim i više nego dovoljno.. a i ako se ubuduće uzmu neki zvučnici, onda ih se lagano može stavit u HT-sustav, a sada
sa ovim zvučnicima ovaj reciever može radit u " stereo modu " ..
a ako baš gledamo kvalitetu zvuka onda bih išao na nešto rabljeno jer za 2 soma se može kupit odlično rabljeno stereo pojačalo..
eh sada ako nisi neki audiofil mislim da nećeš baš kužit razliku u zvuku između stereo pojačala i av recievera, tak da ti predlažem da uzmeš neki AV Reciver pošto su jeftiniji.. 

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 9:46 (FiĆo123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
neaktivan

ja sam totalni amater u tome pa svaki savijet mi je vazan..

13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Ako misliš slušati muziku, prodaj ove zvučnike, uštedi 3-4 soma kuna i za to si kupi pošteno stereo pojačalo i neke bookshelf zvučnike, nemoraju biti novi, možeš i rabljene kupiti.

Pojačalo: Denon PMA 520AE Black 1889,00kn

Zvučnici: DALI Zensor 1 1589,00kn ili Monitor Audio BX2 2099,00kn

Ili na njuškalu potraži, da se za malo para nać kvalitetne komponente

Poruka je uređivana zadnji put pon 7.1.2013 11:27 (Gigabyte091).
Moj PC  
0 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

da mogao bi tako i napravit..samo realno kolko da trjzim za zvucnike?

13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Realno 500 do 600 kn max i to na njuškalu, uvijek se nađe neko kome onih 200W sve znači hehe

Evo imašJAMO S602 na njuškalu za 700kn i DENON PMA-280 za 500 kn, znači solidan audio sustav za svega 1200 kn. 

Možda ako želiš uzmeš floorstandere, pojačalo je sasvim solidno za zvučnike od 80 do 100W 

A možeš i uzeti ove Jamo floorstandere

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 20:39 (Gigabyte091).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

evo kolega vam je predložio kvalitetne komponente za malo novaca,  makar ja bih preporučio da uzmete novo pojačalo i 
rabljene zvučnike.. npr ove zvučnike koje je on predložio i novo Denon PMA 520AE pojačalo.. 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 21:18 (FiĆo123).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Slažem se sa kolegom, ako želite novo pojačalo, slobodno, ima garanciju i sve, ali ni sa ovim rabljenim neš pogriješit, samo pripazi na preklopnike i potenciometre, kod starijih pojačala se zna desiti da su potenciometri izlizani pa se javljaju krčenja i tako to.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

pozz
imam zvucnike marke Pioner 2 komada po 300w i htio bi ih prodat sad neznam koliko da trazim za njih.. stari su oko 3 mj. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Par slika, model zvučnika ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

Pioneer  TS-E2095

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

znači odmah, njihova snaga nije 300W.. 
nemožeš ih za puno prodati ipak su to auto zvučnici,  onako okvirno kojih 250-300 kuna, možda i manje 

Poruka je uređivana zadnji put uto 8.1.2013 22:33 (FiĆo123).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Kolko si ih platio, ovak okvirno 200-300 kn pošto su novi

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

dobio sam ih za rodendan :) 

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

A 300kn, možeš na njuškalu stavit 350 do 400 kn pa onda spuštaj cjenu ako se ne prodaju

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

ok hvala :)

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Pozdrav, imam nekih 600-700kn za polovno pojačalo pa bi mi neki savjet pri odabiru bio dobrodošao,

tražio sam savjet negdje još u 9mj. pa su mi rekli da je onaj harman-kardon bio

dobar što sam izabrao, hk-6100 model mislim da je bio al onda misam imao viška para da ga uzmem.

švrljao sam malo po audio-forumima i samo me još više glava boli od informacija,

u suštini ono što meni treba je pojačalo koje će se dobro snalaziti sa pripadajućim zvučnicima

u metalu, rocku, bluesu i jazzu, čak i klasici povremeno,

to sam na netu pročitao da svaka marka pojačala daje različitu boju zvuka pa ako je to istina

htio bih uzeti ono koje bi zadovoljavalo kriterije koje sam naveo gore.

dva sam ih već našao sam pa me vi još dodatno usmjerite dalje:

Akai am-2400 , Tehnics SU-A700 mkII 

može i neko jeftinije ako se isplati, hvala unaprijed

Sometimes you just have to pee in the sink
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Pojacalo. koje odabrati?

koji su zvučnici? 
Technics SU-A700 mkII  ja osobno imam (makar ga trenutno ne koristim)  i mogu ti reći da je pojačalo super,  kvalitetno je  i može dati dosta snage pri malom THD-u.
napisao bih i više ali neznam koji su zvučnici i kakva ti je prostorija u kojima bi ih koristio, ako su zvučnici malo slabije osjetljivosti, predlažem ti da uzmeš pojačalo malo veće snage, ali opet ovisi ti o snazi zvučnika, otporu..  i uvijek gledaj da su zvučnici baarem malo jači od pojačala, ako misliš pojačavati jako i tak to..{#} 

Poruka je uređivana zadnji put pon 21.1.2013 19:23 (FiĆo123).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina

Soba ima 12-13m kvadratnih, dva metra je visoka, znači nije veliki prostor.

Situacija je da mi linijsko pojačalo već polako u poluispravnom stanju(potenciometar,šumovi)

a budući da je već dosta staro nemam volje sad to davati nekome na popravak makar bi me možda dosta jeftino izašlo,

već par mjeseci planiram uzeti si neki entry level hi-fi al financije mi nisu baš blagonaklone,

mislim prvo uzeti pojačalo i privremeno prištekati na njega linijske zvučnike dok ne skupim dovoljno za poštene,

znam da to baš nije pametno al nemogu više izdržati sa ovim trenutnim,

tehničke stvari što si naveo sam već prije proučio i to mi je jasno,

neznam ništa o sinergiji pojačala i zvučnika a pročitao sam da je to dosta bitno pri odabiru, koji brend bi se slagao sa kojim i tako,

uglavnom bi htio da se dobro ponaša u muzici koju sam naveo u prethodnom postu,

znači prvo mi je plan uzeti solidno pojačalo i kroz par mjeseci kad skupim novce dobre zvučnike(mislim da je za moj prostor neka šestica dovoljna).

13 godina
Pojacalo. koje odabrati?

Ah čuj, i ova rabljena pojačala su isto starije proizvodnje i nitko ti ne garantira da će ti i na njima biti ispravni potenciometri i preklopnici.

To je boljka svih starijih pojačala.

Mislim da bi ti bilo jeftinije popraviti postojeće pojačalo nego kupovati novo i onda riskirati da ti se pojave isti simptomi.

Moj PC  
1 0 hvala 1
14 godina

Svjestan sam toga ali ipak bih htio napraviti ove godine upgrade, linija je stara već nekih 12god. i dobro me služila al godine su ju dostigle.

Budem na njuškalu probao naći povoljna pojačala novije proizvodnje, ako treba ću se protegnuti koju kunu više jer to ne namjeravam mjenjati na duži period.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice