Par pitanja oko kupnje kvalitetnijeg pojačala

poruka: 59
|
čitano: 34.469
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan

Glupo mi je sad kupovati nešto slabije za tranziciju jer ću onda opet kasnije bolje kupovati i onda mi je to bacanje para. Ja kad kupujem nešto onda odmah uzmem ono s čim ću biti duže vremena miran.

Moj PC  
2 0 hvala 0
15 godina
RE: Par pitanja oko kupnje kvalitetnijeg pojačala

nemoj se zahebati kao dosta ljudi da radi štednje kupiš loše pa da moraš ponovno kupovati,štedi lovu do 8000 kn sastaviš sistem stani pani ako ti netko kaže da ti je potrebno puno više taj nema pojma

dovoljan mi je jedan uređaj sa os u sebi
16 godina
BORN kaže...

Nije ulupan novac jer nisam ni dao nešto novca, to me došlo 100kn(što potrošim inače u 2 dana) a dobio sam puno bolji zvuk od starog dok ne skupim lovu za boljeNamigiva Još je sub skoro nov, a cijena mu je bila preko 1500kn. Ali pošto je to bliska rođačka veza, bila je samo simbolična svota novcaNamigiva

Sub inače koristim za filmove i za glazbu ga stavim na minimum tek toliko da smekša oštar ton iz ovog shita od pojačala

Ako bog da marantz PM7003 dolazi oko 20.10. ako ne onda sredina 11.Osmijeh

Ajde dobro, izvukao si se sa 100 Kn Smijeh

16 godina
BORN kaže...

Glupo mi je sad kupovati nešto slabije za tranziciju jer ću onda opet kasnije bolje kupovati i onda mi je to bacanje para. Ja kad kupujem nešto onda odmah uzmem ono s čim ću biti duže vremena miran.

Dobra odluka.

Ne kupuj nista prelazno jer je to gubitak love.

Radije malo ustedi pa kupi odmah kako spada.

Kako stojis sa samogradnjom ?

Za oko 2000 kn se daju sloziti jakooo dobre stvari.

17 godina
neaktivan

Ono što me iznenađuje ovi zvučnici od sonya imaju dosta kvalitetan zvuk. Čist je, mekan, jasan, stvarno sam se iznenadio za jedan sony. Iznenađen Naravno da može puno bolje ali za njihovu klasu sam iznenađen.

BTW to su samostojeći zvučnici

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ovih dana idem u nabavu i odlučio sam uzeti Marantz PM6003 i zvučnike Monitor Audio bronze BX2 ili Mordaunt-short aviano 1. Razmišljao sam i o diamondima 10.1 ali ih nemam gdje nabaviti.

Što vi mislite o ovoj kombinaciji, još ću to sve naravno poslušati, ali opet dobro dođe drugo mišljenje.

Moj PC  
1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo PM 6003 i BX2 kupljeni, sutra će doći{#}

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina

ne treba ti bolje 

16 godina
protjeran

jel stiglo?? a žice?? interkonekti??

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Evo upravo stiglo{#}, zvuk je za rastopit se, mogu misliti šta će biti kad se to sve usvira. Žice su bakrene 2x4 a interconecti su jeftini za sad, to ću kupiti kad naiđem. Za sad mi je dobro dok se to još sve ne usvira  {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ekipa treba mi savjet jedan i da li je to uopće moguće;
imam na pojačalu 2 izlaza za zvučnike A i B terminal, i sad su zvučnici spojeni na jedan od njih, ali zvučnici imaju 2 terminala za baseve i visoke tonove koji su spojeni pozlaćenim pločicama. Pa me zanima da li je bolje odvojiti na A terminal recimo visoke tonove a na B baseve?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

imam na pojačalu 2 izlaza za zvučnike A i B terminal, i sad su zvučnici spojeni na jedan od njih, ali zvučnici imaju 2 terminala za baseve i visoke tonove koji su spojeni pozlaćenim pločicama. Pa me zanima da li je bolje odvojiti na A terminal recimo visoke tonove a na B baseve?

Moguće, ali isplati se jedino ako imaš i skretnicu prije pojačala i odvojena pojačala za baseve i visoke.

17 godina
neaktivan

Znači i nema nekog smisla...

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
BORN kaže...

@blackalbum soba je 4x5m u potkrovlju tako da je dosta niska pa gubi volumen. Kažeš da zvučnici mogu dati sasvim dobar bas. Stvarno me začudilo kad sam pogledao denonova i marantzova pojačala a nemaju sub out, zašto to ne rade?

@dr.zlo pojačalo je centralna jedinica na koju spajaš zvučnike i sve dodatne koponente(cd player, dvd itd.)

zato sto niti jedno pojacalo malo bolje klase nema
zato jer je to nepotrebno
zato jer je dovoljan pre-out na koji se moze spojit vrhunski sub.

http://www.soundstream.com/
17 godina
BORN kaže...

Evo čisto da se informiraš makar ti u biti ne treba i nema smisla ali ako ćeš probaj, ne treba ti nužno dodatna skretnica makar ne vjerujem da će biti kakve razlike ako tako spojiš.

http://sound.westhost.com/bi-amp.htm

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
17 godina
neaktivan
soundstream kaže...
BORN kaže...

@blackalbum soba je 4x5m u potkrovlju tako da je dosta niska pa gubi volumen. Kažeš da zvučnici mogu dati sasvim dobar bas. Stvarno me začudilo kad sam pogledao denonova i marantzova pojačala a nemaju sub out, zašto to ne rade?

@dr.zlo pojačalo je centralna jedinica na koju spajaš zvučnike i sve dodatne koponente(cd player, dvd itd.)

zato sto niti jedno pojacalo malo bolje klase nema
zato jer je to nepotrebno
zato jer je dovoljan pre-out na koji se moze spojit vrhunski sub.

Moje nema pre-out, osim toga da čitaš temu vidio bi da sam sub davno izbacio iz sistema i sad samo služi kao stalak za noge{#}

15 godina
BORN kaže...

Evo upravo stiglo{#}, zvuk je za rastopit se, mogu misliti šta će biti kad se to sve usvira. Žice su bakrene 2x4 a interconecti su jeftini za sad, to ću kupiti kad naiđem. Za sad mi je dobro dok se to još sve ne usvira {#}

to ti je ok kombinacija,možeš još samo kupiti neke kvalitetnije interconecte i poigrati se razmještajem zvučnika u prostoriji,stavi zvučnike na neke stalke izbjegavaj regale i sl,i da kreni su kopuvanjem originalnih cd-a imaš ih na amazon uk za bagatelu,nisam ni vidio da nisi kupio cd player a o tome kad budeš imao para

Poruka je uređivana zadnji put sri 26.1.2011 22:52 (blackalbum).
17 godina
neaktivan

Razmišljao sam investirati u Xonar Essence STX sa malo skupljim interconnectima i sa flac muzikom mislim da bi to bio dobar rezultat. Šta vi mislite?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
BORN kaže...

Razmišljao sam investirati u Xonar Essence STX sa malo skupljim interconnectima i sa flac muzikom mislim da bi to bio dobar rezultat. Šta vi mislite?

Odličan izbor, provjeri samo prije imaš li mjesta na ploči obzirom na duljinu kartice (ja sam morao na Asus P5K-E izvaditi 2 RAM keksa da mi stane Xonar D2X).

17 godina
neaktivan

Ima mjesta koliko kućišta ima ;)

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
zvucnici

veliki pozzz za sve ,molim vas ako neko moze da me uputi koje zvucnike da uparim sa pojacalom yamaha rxv 579 unaprijed hvala

0 0 hvala 0
16 godina
moderator
Re: zvucnici

Koliko novaca imaš?

Koji setup? 2.0, 2.1, 5.1, 7.2?

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
9 godina
neaktivan

Pozdrav drugar setup je 7.2 a jbg love kao love nikad dosta no naslo bi se

9 godina
neaktivan

Tacnije po kanalu 80 w x 7

16 godina
moderator

S obzirom na informacije...

Dali Zensor 7 *2

Dali Zensor 3 *2

Dali Zensor 1 *2

Dali Zensor Vokal

Dali Sub e-12 *2

With the first link, the chain is forged. The first speech censured, the first thought forbidden, the first freedom denied, chains us all irrevocably.
9 godina
neaktivan

Svaka cast hvala gledao sam maloprije ovo je vrh od zvucnika doduse tema velika bar za laike poput mene ali odusevio sam se zensoru i nisu nimalo jeftini ali sve ok koliko para toliko muzike . Ima li neka blaza finansijska varijanta

10 godina
neaktivan
Re: Par pitanja oko kupnje HI-FI sustava
BORN kaže...

Ovako da počem priču,

Imam 16god i zanimaju me neka vaša mišljenja. Inače jako uživam u muzici i dobrom zvuku. Trenutno imam kućno kino sony dav-dz110 koje je već staro koju godinu i s vremenom kako slušam puno muzike počeo sam osjećati ne kvalitetu tog sustava, strašno. I tako sam počeo razmišljati o HI-FI sustavu. Odmah da kažem da nisam jedan od onih koji opali cajku na youtubeu na nekoj quadro liniji od 2000W i xetrasuperdupermega bassom i hvali se kakav zvuk ima.

Zanima me mišljenje znalaca što trebam gledati kod kupnje pojačala (to bi prvo kupovao, a kasnije bi polako zvučnike). Najviše razmišlajm o marantzu i dao bi oko 3000kn, do 3600 ako je stvarno osjetno bolje. I kakvi su bassevi koji rade samo na zvučnicima, jer vidim da ni jedno pojačalo nema izlaza za sub, da li je sub uopće potreban?

Također me zanima šta napraviti sa starcima koji ti kažu na takvu odluku "ne gnoji, kao da ti osjetiš neku razliku, ne bacaj pare na takve gluposti, nisi ti neki muzičar da daješ toliki novac za kućno kino". Znam da bi sad mogao doći rafal spama koji će govoriti šta glumiš tu ovo, ono, zbog mojih godina...

Eto bio bi zahvalan ako netko ozbiljan može odgovoriti na ova pitanja. Unaprijed hvalaNamigiva

EDIT: molio bi modove ako mogu promijeniti naslov teme da bude isti kao i naslov poruke, greškom sam krivo napisao, hvala.

Dobro pojačalo :D

Andrea
Poruka je uređivana zadnji put čet 28.4.2016 15:21 (ABCD1919).
14 godina
Re: Par pitanja oko kupnje kvalitetnijeg pojačala
Za HT uvjek mozes ic na satelite + subwoofer,sve ovisi s koliko novaca raspolazes i ovako cijene idu od 3 - sta ja znam 10K kn!
Od KEFa 5.1 Sib+cube,mislim da se tako zove.Odlican 5.1 komplet!!
AUDIOFIL
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Par pitanja oko kupnje HI-FI sustava
ABCD1919 kaže...
BORN kaže...

Ovako da počem priču,

Imam 16god i zanimaju me neka vaša mišljenja. Inače jako uživam u muzici i dobrom zvuku. Trenutno imam kućno kino sony dav-dz110 koje je već staro koju godinu i s vremenom kako slušam puno muzike počeo sam osjećati ne kvalitetu tog sustava, strašno. I tako sam počeo razmišljati o HI-FI sustavu. Odmah da kažem da nisam jedan od onih koji opali cajku na youtubeu na nekoj quadro liniji od 2000W i xetrasuperdupermega bassom i hvali se kakav zvuk ima.

Zanima me mišljenje znalaca što trebam gledati kod kupnje pojačala (to bi prvo kupovao, a kasnije bi polako zvučnike). Najviše razmišlajm o marantzu i dao bi oko 3000kn, do 3600 ako je stvarno osjetno bolje. I kakvi su bassevi koji rade samo na zvučnicima, jer vidim da ni jedno pojačalo nema izlaza za sub, da li je sub uopće potreban?

Također me zanima šta napraviti sa starcima koji ti kažu na takvu odluku "ne gnoji, kao da ti osjetiš neku razliku, ne bacaj pare na takve gluposti, nisi ti neki muzičar da daješ toliki novac za kućno kino". Znam da bi sad mogao doći rafal spama koji će govoriti šta glumiš tu ovo, ono, zbog mojih godina...

Eto bio bi zahvalan ako netko ozbiljan može odgovoriti na ova pitanja. Unaprijed hvalaNamigiva

EDIT: molio bi modove ako mogu promijeniti naslov teme da bude isti kao i naslov poruke, greškom sam krivo napisao, hvala.

Dobro pojačalo :D

Ovo je nesto krivo citirano ili ja samo ne kuzim?

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice