Kućno kino - treba li mi receiver?

poruka: 40
|
čitano: 17.690
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
13 godina
neaktivan
Kućno kino.. pitanjce..

Pozdrav, imam jedno pitanje koje i ja sam smatram da je glupo ali zanima me jer namjeravam kupiti kućno kino. kada spajam kućno kino na tv da li moram pritom spojiti preko receivera ili se receiver služi samo ako hoću da se zvučnici koriste na više medija... Unaprijed hvala i tko odgovori ima pivu od mene :P

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kućno kino.. pitanjce..
sokre_from_zg kaže...

Pozdrav, imam jedno pitanje koje i ja sam smatram da je glupo ali zanima me jer namjeravam kupiti kućno kino. kada spajam kućno kino na tv da li moram pritom spojiti preko receivera ili se receiver služi samo ako hoću da se zvučnici koriste na više medija... Unaprijed hvala i tko odgovori ima pivu od mene :P

Kućno kino se sastoji od 5.1/7.1 zvučnika i od playera(recrievera) da bi spojio zvučnike na TV moraš ih uključiti u recriever i onda recriever uključiti u TV

P.S. Recriever možeš spojit s SCARTom,HDMI-om,CHINCH kablom...

Poruka je uređivana zadnji put pet 25.1.2013 12:31 (7kunac).
13 godina
neaktivan

znaći ako bi samo kupio set zvučnika onda mi ne treba receiver a ako bi uz to imo i player onda bi morao kupiti i receiver?

12 godina
neaktivan
sokre_from_zg kaže...

znaći ako bi samo kupio set zvučnika onda mi ne treba receiver a ako bi uz to imo i player onda bi morao kupiti i receiver?

Player/recriever kako god,mislim na isto (dio kućnog kina u koji stavljaš CD) i u njega se uključe zvučnici i onda uključiš taj player (ili kako god se zove) u TV

12 godina
neaktivan

Sad sam shvatio šta pitaš recriever ti ne treba jer  je to dio Hi-Fi sustava,s kućnim kinom dobiješ 2 prednja zvučnika,2 stražnja,1 centralni i subwoofer te dobiješ player...Da bi pogledao film na TV-u,CD ubaciš u player i to je to

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
17 godina

ja sam isto gruntao na tu temu. I koliko sam shvato shema ide ovak. Mozes ustekati recimo 5.1 zvucnike sa PC (valjda se ti zovu aktivni) u recimo izlaz od slusalica, ali neznam kakav ces zvuk dobit. Takodjer mozes ustekati ako neki aktivni zvucnici u sebi imaju optical in a tv optical out. S druge strane za pasivne zvucnike ti treba reciver. E sad kompleti kucnog kina dolaze obicnio znaci zvucnici + kutija koja cita cd,dvd, itd, a s druge strane imas i recivere koji su samo u službi zvuka (takvi su najcesce poznatih tvrtki koje se bave zvukom) i oni nece sada citati div x s usba ili imati smart funkcije na sebi kao recimo ova prva navedena kucna kina. Medjutim cijena takvih je poprilicna. Nadam se da sam ovak jednostavno objasnio, ak sam sto krivo rekao neka me netko od iskusnijih ispravi.

12 godina
neaktivan

ma nije isto,recriever je zapravo radio,al mislio sam da TI za dio kućnog kina kažeš recriever XD

12 godina
neaktivan

1.televizor ili projektor kao reproduktor slike,
2.DVD ili Blu-ray reproduktor kao izvor video i audio materijala,
3.A/V pojačalo za rukovanje audio materijalima,
4.zvučnici kao reproduktori zvuka i
5.kabeli koji sve komponente povezuju

To je sastav KOMPLETNOG kućnog kina

Tebi treba TV,DVD reproduktor(to je ono šta sam ja (budala) nazvao recrieverom),Zvučnici i kablovi

Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Ma nee znam ja da se ono što dobiš uz kućno zove player(blue-ray ili dvd) a receiver da je nešto drugo.. Kada sam gledao po forumima kako da spajaju i te slične teme skoro u svim temama su spominjali receiver pa me to malo zbunilo... Pa si onda razmišljam da kad kupim kućno kino da onda moram i receiver a to mi je ipak malo preskupo pošto receiveri nisu jeftini pa ako se mora i to kupovati onda ću odustat od kućnog kina...

12 godina
neaktivan
sokre_from_zg kaže...

Ma nee znam ja da se ono što dobiš uz kućno zove player(blue-ray ili dvd) a receiver da je nešto drugo.. Kada sam gledao po forumima kako da spajaju i te slične teme skoro u svim temama su spominjali receiver pa me to malo zbunilo... Pa si onda razmišljam da kad kupim kućno kino da onda moram i receiver a to mi je ipak malo preskupo pošto receiveri nisu jeftini pa ako se mora i to kupovati onda ću odustat od kućnog kina...

A hebiga,sorry ja sam se zbunio,tebi ne treba recriever,nego samo kupi kućno kino,sve ostalo šta ti je potrebno,dobit ćeš s njime

13 godina
neaktivan

da recimo kupim samo set zvučnika(5.1) i spojim ih na tv jel bi to ličilo na nešto?

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Re: Kućno kino - treba li mi receiver?
sokre_from_zg kaže...

da recimo kupim samo set zvučnika(5.1) i spojim ih na tv jel bi to ličilo na nešto?

Ne,mislim da će bit premala razina signala (zvuka) jer ćeš morat spajat na izlaz za slušalice

14 godina
neaktivan

AV reciever je, kako mu samo ime kaze, audio i video prijemnik.

U njega spajas CD player, tv antenu, konzolu, maxtv... a iz njega jednijm HDMI kabelom spajas TV i spajas zvucnike ovisno o setupu koji imas i koji reciever podrzava. 

Kad kupujes gotovo kucno kino onda ti ne treba reciever.

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Zašto baš tamo? što se ne može spojiti na neki drugi način? preko cincha... ili cinch možda tamo i ide?

13 godina
neaktivan

i aj neću vas više gnjavit... puno vam hvala na pomoći :)

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
sokre_from_zg kaže...

Zašto baš tamo? što se ne može spojiti na neki drugi način? preko cincha... ili cinch možda tamo i ide?

ovisi o zvučnicima...

12 godina
neaktivan

Kupi pioneer/panasonic/lg

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
7kunac kaže...

Tebi treba TV,DVD reproduktor(to je ono šta sam ja (budala) nazvao recrieverom),Zvučnici i kablovi

to je ali ali TREBA napomenuti da sistem zvučnika MORA imati: 2 prednja (lijevi, desni), centralni, zadnji (lijevi desi) i woofer!! nikakve stereo manifestacije ne mogu zamijeniti stražnje i woofer zvučnike (kako neki tvrde)

12 godina
neaktivan
alfie kaže...
7kunac kaže...

to je ali ali TREBA napomenuti da sistem zvučnika MORA imati: 2 prednja (lijevi, desni), centralni, zadnji (lijevi desi) i woofer!! nikakve stereo manifestacije ne mogu zamijeniti stražnje i woofer zvučnike (kako neki tvrde)

Pojam kućno kino i uključuje 5.1 sustav zvučnika i player btw pogledaj moje postove iznad  {#}

13 godina

Blu-ray player ili DVD player NEMAJU u sebi ugrađeno višekanalno POJAČALO, imaju samo 5.1 ili 7.1 izlaz ili izlaz preko HDMI-a te autor teme ako želi kućno kino MORA KUPITI dodatno višekanalno AV pojačalo iliti na naški RECIEVER. 

Nemojte mješati DVD playere i obićna kućna kina kaj imaju uz player ugrađeno i pojačalo, tj ona kućna kina kaj se u pevecima može kupiti za 500kn.

Poruka je uređivana zadnji put ned 27.1.2013 11:42 (Gigabyte091).
Moj PC  
2 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Gigabyte091 kaže...

Blu-ray player ili DVD player NEMAJU u sebi ugrađeno višekanalno POJAČALO, imaju samo 5.1 ili 7.1 izlaz ili izlaz preko HDMI-a te autor teme ako želi kućno kino MORA KUPITI dodatno višekanalno AV pojačalo iliti na naški RECIEVER. 

Nemojte mješati DVD playere i obićna kućna kina kaj imaju uz player ugrađeno i pojačalo, tj ona kućna kina kaj se u pevecima može kupiti za 500kn.

sve je rečeno... {#}

Fifth Avenue was a name used by Chrysler Corporation on its largest models from 1979 to 1993.
14 godina
neaktivan

Koliko ja znam citati, u prvom postu je napisao da kupuje kucno kino. Ako kupuje kucno kino ne treba mu AV reciever.

Osim toga, postoje modeli i DVD i Blue Ray (ima mali milijun modela, ovo je samo primjer) playera koji imaju 5.1 ili 7.1  analog izlaz.

Znaci ne moze se bas jednostavno reci ovo ima, ovo nema

0 0 hvala 0
16 godina

ako sam ja dobro shvatio covjek zeli kupit set zvucnika(5.1) i pita dali mu uz to jos sto treba da spoji s tv-om? sad kao prvo postoje pc setovi zvucnika(genius kao najjeftiniji i best buy, te logitech z906 koji je najbolji u klasi), njih mozes spojit direkt u tv(genius 3.5 mm kablom ali tako nemas surround a logitech optickim kablom sto sluzi za surround).

dalje mnoge poznate firme(harman kardon, jamo, jbl, bang and olufsen, itd itd) prodaju setove zvucnika za kucno kino, neki su jako skupi(b&o npr) no harman, jbl imaju neke jeftine setove 5.1 zvucnika(oko 2500 kn i manje sam vidio, ali to su im najslabiji). za njih moras imat pojacalo, ili receiver, nesto na sto ces ih spojit. najbolje receiver jer ti daje hrpu mogucnosti, pogotovo ovi novi modeli uz koje ti nikakav player netreba.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Kupiš ovo i player koji ima 5.1 izlaze i prđeš maksimalno jeftino i kvaltetno za te novce.

http://www.adm.hr/product_info.php?manufacturers_id=23&products_id=8251

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

a koji to player ima 5.1 izlaze? mislim prije ih je bilo no mislim da su danas rijetki.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Treba pogledati po dućanima, kada sam ja koristio DVD playere imali su ih večina no name playera. Vjerujem da ima blu ray sa 5.1 izlazima.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
mar123 kaže...

ako sam ja dobro shvatio covjek zeli kupit set zvucnika(5.1) i pita dali mu uz to jos sto treba da spoji s tv-om? sad kao prvo postoje pc setovi zvucnika(genius kao najjeftiniji i best buy, te logitech z906 koji je najbolji u klasi), njih mozes spojit direkt u tv(genius 3.5 mm kablom ali tako nemas surround a logitech optickim kablom sto sluzi za surround).

dalje mnoge poznate firme(harman kardon, jamo, jbl, bang and olufsen, itd itd) prodaju setove zvucnika za kucno kino, neki su jako skupi(b&o npr) no harman, jbl imaju neke jeftine setove 5.1 zvucnika(oko 2500 kn i manje sam vidio, ali to su im najslabiji). za njih moras imat pojacalo, ili receiver, nesto na sto ces ih spojit. najbolje receiver jer ti daje hrpu mogucnosti, pogotovo ovi novi modeli uz koje ti nikakav player netreba.

Naravno da je najbolje imati reciever jer u njega ukopcas vise uredjaja (DVD/BR player, konzolu, maxtv, PC...) kao ulaz a TV i zvucnike kao izlaz i onda sve imas spojeno u surround. Samo sto je to uz dodatnu kupovinu zvucnika dosta skuplja opcija.

14 godina
neaktivan
XXX kaže...

Treba pogledati po dućanima, kada sam ja koristio DVD playere imali su ih večina no name playera. Vjerujem da ima blu ray sa 5.1 izlazima.

Ima ih koliko hoces. Dva primjera sam linkao par postova iznad.

15 godina

Samo bih ti htio skrenuti pozornost na jednu stvar koju ljudi često zanemare.

1. Zašto želiš 5.1?

Da bi uživao u 5.1 surroundu moraš imati medij (dakle film ili glazba) koji je sniman na toliko kanala. Dakle pjesma u mp3 formatu (pa i običan audio cd ili radio) neće biti puštana na svih 5 zvučnika jer je snimana na 2 kanala (stereo).

Prečesto vidim da ljudima zvučnici stoje zaboravljeni i prašnjavi jer nemaju kako iskoristiti svih 5 zvučnika. Obično ljudi izgube volju za kupovanjem/posuđivajem dvd filmova i skidanjem velikih video fajlova koje opet često neznaju kako spržiti da bi im to player vrtio, pa se to pokaže ne baš najisplaitvija investicija.

Najčešće vidim stvarno to. Ljudima ti zvučnici samo stoje za ukras u dnevnoj sobi, nakon nekog vremena im počnu smetat kablovi po podu (da bi imao 5.1 moraš ih pravilno rasporediti) pa onda te zvučnike maknu i ostave samo ljevi i desni (FL i FR), i eventualno centralni pošto ne smeta (bez obzira što ga ne koriste).

Ako ćeš godišnje gledat 2-3-5 filma kojima zvuk ide preko 5.1 dolby surrounda, mislim da se kućno kino sa 5.1 ne isplati.

2. 5.1 surround je nešto isplativiji ako ga uz filmove koristiš i za igranje jer skoro sve igre (bar ove modernije) imaju opciju pod "audio" - 5.1 dolby digital. No da bi 5.1 sustav spojio na PC, moraš imati neki oblik pojačala. Kod kućnog kina su obično dvije opcije. Ili je DVD player ujedno i pojačalo na koje spajaš zvučnike (dakle bijelo/crvene kablove spajaš zvučnik → DVD player), ili woofer služi kao pojačalo pa se sustav spaja: zvučnici → woofer → DVD player.

Kod prvog slučaja gdje je DVD player ujedno i pojačalo, takav sustav nemožeš koristiti kao 5.1 i na PCu jer DVD player eventualno ima opciju stereo ulaza - dakle u tom slučaju ti je potreban reciver koji će moć 5 kanalni zvuk sa PCa dijeliti na zvučnike. Ako si kupio kućno kino gdje je woofer pojačalo (dakle na poleđini woofera postoje i ulazi i izlazi za 5,1 surround) tada to možeš koristiti i na PCu uz odgovarajuće kablove. Naravno ne i istovremeno, morat ćeš svako malo spajat i odspajat. Tu dolazi reciver.

Dakle reciver služi kao sabirna stanica u slučajevima kada isti sustav zvučnika imaš namjeru korisiti za reprodukciju zvuka/videa sa više izvora i/ili kao pojačalo u slučajevima kada zvučnici nemaju samostalno pojačalo osim DVD playera. Dakle ako imaš gramofon, mp3 player, VHS, DVD player, PC.. i sve misliš spojiti na jedne zvučnike, tada je reciver dobra opcija.

No kažem, svejedno razmisli dal ti je 5.1 potreban. Mislim da se zbog 2-3 filma ne isplati.

11.0010010000111111011010101000100010000101101000110000100011010001100010011
Moj PC  
3 1 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice