Kućni audio player

poruka: 15
|
čitano: 3.504
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Kućni audio player

Ovo ce biti treci forum da pitam u vezi ovoga. Nadam se dobrim savjetima.

Ovako stoje stvari. Zelim neki audio player ..nesto na cemu cu slusati muziku. Imam zvucnike sa pojacalom, znaci samo player.

Potraga je prvo isla ovako. Imam k750 sa dvije kartice pa reko da uzmem nesto bolje. Isao sam na mp3 playere. Medjutim svi oni od nekih 50-70€izadju kao k750 plus vecinom su mp4. Ne zelim njihove opcije gledanja videa, slika i slicno.. sve to bespotrebno plačam. Onda sam isao na iskljucivo mp3 player kao recimo SONY NWZ-B143FB. Znaci sam oza muziku sto je dobro ali.. prvo sto je skoro isto kao i moj k750, drugo sto je jako neozbiljno koriostiti za masovno slusanje sa displejom od 3 reda.

E onda sam dosao do iPpod uredjaja. Super za ono sto meni treba ali.. oni od nekih 4GB kostaju skoro 100€ a za te pare ..jos malo dodam i uzmem WD media player. Istina bez memorije ali bolje rjesenje. WD media player je ono odprilike sto meni treba samo da ima neki LCD da ne moram dagledam na tvu sta slusam ali.. on je prvenstveno HD video 720p player. Zasto plačati nesto sto meni ne treba? Nemam LCD tv tako da mi je bespotrebno placati tako nesto.

Znaci, postojil neki audio uredja za kuce ? Imaju recimo muzičke linije koje kostaju oko 150€ i stvarno odlicno izgledaju. Snage neke 100W sto je odlicno. Imaju usb ulaz. Gotovo savrseno za mene ali.. zast oda placam njen meni suvišan hardwer poput pojačala, zvučnika, cd playera ? To mi nista ne treba a vec imam zvučnike i ne mislim ih sada bacat. I da ih nemam opet je suvisno plačanje njenog hardwera kao naprimjer cd player.

Znaci neki uredjaj koji ce zamjenit stare linije,   kolekciju spremit na hdd/usb stick i tako slusati   muziku. Ne zelim all in one uredjaje. Zelim audio player za kuce.

Imal nesto slicno ?

There is no pain or anger that I am not

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Kućni audio player

Baš nikakav predlog ?

17 godina
Kućni audio player

Možda neki najjeftiniji mogući Vivax/Quadro/Smartvision DVD player, a da ima USB? Ta čuda su brutalno jeftina (jeftinija od nekih mp3 playera), možeš slušati sa CD-a i DVD-a (i ako ima USB sa USB sticka), usput gledati filmove, čita mp3, wma, wav i Audio CD. To bi te došlo oko 350kn.

Još ako nađeš negdje neki polovni, a ispravni, super stvar :)

Jedino što su pojedini playeri malo kvarljiviji ali to je tako kad je jeftino, iako neki izdrže prilično dugo.

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
Poruka je uređivana zadnji put sri 9.12.2009 21:55 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućni audio player

To viidš nije loše. Inace gledao sam i polovne laptope. Pa neka imaju HDD od 40GB nebi bilo lose za nekih 100€. Bio bi najbolji vid playera. Pogledat cu i tu opciju sa DVD playerom. Jedino sto moram gledat na tv-u   koje pjesme slušam ali.. imam stari mali crt tv koji bi mogao poslužit kao "displej".

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 1:19 (DOPE).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Ja isto mislim da ti je najjeftinije rješenje DVD player s USB-om.

Nije ti loša ni ideja laptopa, zamijeniš mu još disk nekim većim i odlično.

Možda da si pogledaš i Logitech Squeezebox Touch, no mislim da još nije došao kod nas. Ima par drugih modela Squeezeboxa ali imaju zvučnike što si rekao da ti ne treba. Izgleda k'o dobar uređaj, ali dosta je skup i pretpostavljam da ti ne treba dosta njegovih funkcija, npr network streaming glazbe itd, ali samo ideja, eto.

edit: btw, imaš i DVD recordera kod kojih možeš spremit glazbu na disk, ako ti se sviđa ta ideja slučajno. I sad sam vidio da ovaj Squeezebox ima samo 100MB memorije svoje, tako da bi bilo najbolje ustvari da ga koristiš za streaming sa glavnog računala preko mreže. Ukoliko ti se sviđa ta ideja, dakako.

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 1:55 (Mirko935).
17 godina
neaktivan
Ovaj Squeezebox je bas ono sto mi treba. I ovaj sto si postavio, sa LCD-om a i ostali stariji uredjaji. Mana je ta, memorija. Zelio bi da izdvojim od racunara. Pogledat cu kakvih ima modela. DVD recoreder moze posluziti al mislim da oni prelaze cijenu WD playera. Nekako se orjentisem prema njemu jer je on najblize ono sto mi treba.
15 godina
neaktivan
DOPE kaže...
Ovaj Squeezebox je bas ono sto mi treba. I ovaj sto si postavio, sa LCD-om a i ostali stariji uredjaji. Mana je ta, memorija. Zelio bi da izdvojim od racunara. Pogledat cu kakvih ima modela. DVD recoreder moze posluziti al mislim da oni prelaze cijenu WD playera. Nekako se orjentisem prema njemu jer je on najblize ono sto mi treba.

A možda da na Squeezebox spojiš neki eksterni hard na koji ćeš s računalom stavljat glazbu, vjerujem da bi to trebalo dobro funkcionirat... Znam da je to već dosta skupa solucija, ali u tom slučaju ti barem ne treba TV itd. I probaj nać neki sličan uređaj, možda ima nešto, pokušat ću i ja prozujat netom kad stignem, pa ako nađem nešto jeftinije bez funkcija koje ti ne trebaju ću ti postati tu.

17 godina
neaktivan
Kućni audio player

Da.. baš slican ili gotovo isti uredjaj trazim samo en znam kako bi ih trazio. Guglajuci mp3 home player i slicno, nisam nesto konkretno nasao.

Ali.. posto uzimam to za nekih 30 dana. Manje - više. Mislim da je najbiolja solucija kupovina nekoh p3-p4 racunara sa polovnim 15" LCD-om. Iznenadio sam se da ima pentium 4 1.4Ghz, 400 mb ram, 40 gb hard disk za 25€. Vidio sam neki 15" za mislim nekih 45€. Sve izadje puno mane od 100€ a gledajuci za sta meni treba, ne moze bolje ispasti. Ima nekih po nesto vise od desetak € wirless  miševa tako da... nekako mi to najbolje. Jos imam neki stari 15" CRT pa ..posto mi onda nije odma potreban LCD, onda ganjat neki sa vecim HDD-om.

Da.. volio bi tu neku varijantu koja je namjenjena samo za muziku bez zvucnika i ne mora imati interne memorije, neka treba posebno HDD ali da je realna cijena posto ima dosta alternativa.

Hvala na predlozima. Kao sto rece, trebao  bi ganjati to tek za mjesec a   ako ne nadjem nesto konkretnije, mislim da cu ici na ovu varijantu sa racunarom.

0 0 hvala 0
17 godina
Kućni audio player

15" LCD monitore možeš kao što si rekao naći za oko 300kn po oglasnicim, baš je moj frend bio nedavno prodao jedan za 250kn.

Evo par primjera: http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/fujitsu-siemens-15-lcd-oglas-797739

http://www.njuskalo.hr/lcd-monitori/benq-fp557s-bijelo-srebrni-15-lcd-monitor-oglas-804281

Kad budeš kupovao komp predlažem ti da uzmeš i odvojenu zvučnu, Audigy 2/4 ili SE (sa modanim driverima ofc, kao X-Fi Xtreme Audio je onda). Imat ćeš ljepši zvuk i više opcija za neznatno veću cijenu (ako kupuješ polovno). Također predlažem da si uzmeš i dodatni hard disk, vanjski ili unutarnji svejedno ali da imaš posebni da držiš muziku na njemu da u slućaju pada sistema ne moraš raditi spašavanje muzike u slućaju da moraš formatirati i sl. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 21:25 (Vido).

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Kućni audio player

Vidis.. stavrno ti 15" idu jeftino. Nisam znao dok nisam poceo ovo ganjat.

St ose tice HDD-a.. gledat cu da sto veci odma dodje uz racunar a poslije cu nadogradjivat/proširivat prostor. A za pocetak cu napraviti dvije particije bas radi tiga. Da ne gubim kolekciju.

Kontao sam i oko zvuične. Koliko ce biti loša integrisana i kako bi uzeo neku PCI. Sigurno cu to poslije uzeti a za pocetka ce biti mislim dovoljna integrisana.

U planu je da LCD stoji pored tv-a i dvd-a ono.. u sklopu svega pa zato i ganjam LCD da ne izgleda gadno sa CRT-om. I kao sto spomenu ..neki bežični miš do 15€. ono kao daljinski. Sad jos oko rezoliucije. Kolik ce biti vidljivo sa daljine od 2.5m. Dal ici na krupniju 640x480 ili nekako stimati krupnija slova u winampu. Winamp zbog slaganja playlista i slicno.

Ugolavnom imam vremena da nadjem solidne komponente.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
DOPE kaže...

Vidis.. stavrno ti 15" idu jeftino. Nisam znao dok nisam poceo ovo ganjat.

St ose tice HDD-a.. gledat cu da sto veci odma dodje uz racunar a poslije cu nadogradjivat/proširivat prostor. A za pocetak cu napraviti dvije particije bas radi tiga. Da ne gubim kolekciju.

Kontao sam i oko zvuične. Koliko ce biti loša integrisana i kako bi uzeo neku PCI. Sigurno cu to poslije uzeti a za pocetka ce biti mislim dovoljna integrisana.

U planu je da LCD stoji pored tv-a i dvd-a ono.. u sklopu svega pa zato i ganjam LCD da ne izgleda gadno sa CRT-om. I kao sto spomenu ..neki bežični miš do 15€. ono kao daljinski. Sad jos oko rezoliucije. Kolik ce biti vidljivo sa daljine od 2.5m. Dal ici na krupniju 640x480 ili nekako stimati krupnija slova u winampu. Winamp zbog slaganja playlista i slicno.

Ugolavnom imam vremena da nadjem solidne komponente.

Ima li ti receiver digitalne ulaze ili imaš samo pojačalo?

Ako imaš digitalne ulaze, mislim da ti je najbolje koristiti njih da ti izbjegneš DAC konverziju na računalu. Tako da će ti trebat zvučna s digitalnim izlazom. Imaš vrlo jeftinih od 150 kn ali mislim da ti je bolje uzet nešto kvalitetnije.

Ako nemaš digitalne ulaze, kupiš nešto kvalitetnije tipa X-Fi, iako ima i drugih dobrih, ali ja X-Fi imam tako da znam da je dobra.

Ali razlike su ti relativno malene, ne znam jesi li audiofil recimo pa ti to nešto znači.

17 godina
neaktivan
Kućni audio player

Imam na zalost jako loše zvucnike. Tu i tam oda se sredit zvuk sa EQ ali.. nema im bas puno pomoci. Nedavno ih uzeo i... ne mozes znati dok ne probas, a da bi ih probao, kupio ih.  al.. nema veze, mozda nekada uzmem "ozbilnije" ozvuceje a ove dolsovno da ne bacam, koristit cu ih.

0 0 hvala 0
17 godina
Kućni audio player

Evo još samo da ti predložim da pogledaš i Foobar, po meni dosta kvalitetniji i brži program od Winampa, evo kako to izgleda kod mene.

BTW, koje zvučnike i koje pojačalo imaš?

Poruka je uređivana zadnji put čet 10.12.2009 22:47 (Vido).

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ok.. hvala na predlogu. Skinem pa probam.

Ma imama genius sw1255 2.1 zvučnike. Stvar je bila da mi je dovoljno za kuce neki 2.1 zvučnici nego da ganjam nesto sa jačim zvučnicima/pojačalom kada nikada necu iskoristiti njihovu snagu.

Onda po pitanju (meni dostupnim) zvučnicima, logitech je tu najbolji a ja tvrdoglav pa htjeo alternativu...

..gledao sma dosta, guglao i odlucim se za spomenute 1255. Stvarno sve je doslo kako sam i ocekivao. Dossta funkcionalni, jako fino izgledao, jako prodoran woofer ali. .sateliti jako loši.

Cak sto vise, niej stavr u kvaliteti zvucnika, kopcao sam ih na druge 2.1... stavr je sto se kvaliteta zvuka gubi negdje u samoj skretnici ili gdje vec. Zvucnici kao hardwer su ok, super zvuce ali zvuk koji reprodukuju kada su skopjeni na samo pojacalo 1255 modela - zvuk je jako los, na zalost.

Kao sto rekoh, nekako to ispravim sa EQ recimo mobitela   na koji nakacim ali ..tesko da se dobije pravi zvuk.

Tako da, prodat ili zamjenit ne ide pa eto. Trenutni njih koristim.

17 godina
neaktivan
Kućni audio player

Da'l je neko koristio digital photo frame ?

Ukratko, cita: JPG, BMP, MP4, MP3. Dodje i daljinski. Cita mem kratice. Nesto ovako:

Poruka je uređivana zadnji put uto 22.12.2009 21:11 (DOPE).

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice