Koji Blu ray player? Samostalni ili za PC?

poruka: 12
|
čitano: 4.842
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Molim pomoć pri odabiru blu-ray playera

Planiram uskoro nabavu Blu-ray playera, A/V recivera i subwofera pa bi molio odgovor na par pitanja:

1. Ima li bitnije razlike u reprodukciji Blu-ray diskova preko PC komponente ili nekog linijskog BR playera?

2. Može li ova grafička http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-Hawk.html#?div=Overview kada se spoji HDMI kablom v1.4 sa A/V reciverom (npr. Yamaha RX-V567) prenositi zvuk sa blu-ray diska ili HDD (npr. DTS, DTS-MA i sl.- po specifikaciji kablova može ali interesira me u praksi)?

3. Postoji li blu-ray PC komponenta koja prenosi i SA-CD (znam da Sony linijski blu-ray podržavaju)?

4. Mogu li na ikoji način iskoristiti postojeći sub (pasivni) ili moram ići na novi, te koja bi bila vaša preporuka?

5. Ako spojim postojeći Sony DAV-SB300 na A/V reciver hoće li playati diskove u stereu?

Posjedujem kućno kino SONY DAV-SB300 i mogu reći da je kroz proteklo vrijeme zadovoljilo sve moje potrebe, ima SA-CD, DTS, MP3, sve CD i DVD medije vrtilo je bez problema. Nisam neki teški audiofil ali volim poslušati dobar album na SA-CDu, pogledati koncert ili film sa DTS-om i kućno kino u tom pogledu uglavnom zadovoljava moje želje kad se playa sa optičkih medija. Moj problem kod njega ali i kod valja svih kućnih kina je nedostatak više ulaznih konektora kao na AV reciveru. Ima samo 1 činč ulaz koji je iskorišten za spajanje izlaza sa TVa, dok je na TV spojen PC, MAX-TV i DVD snimač. I to igra ali i tu nastaje moj problem: htio bi multimediu puštati sa kompa sa DTS-om, ili recimo neki BR sadržaj sa HD sa svim čarima današnjeg AV doživljaja a to ne abla jer mi se zvuk prenosi u stereu. Znam da je bolje ikakav zvuk nego ništa ali je svejedno killjoy :-(

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Molim pomoć pri odabiru blu-ray playera
Joshua kaže...
1. Ima li bitnije razlike u reprodukciji Blu-ray diskova preko PC komponente ili nekog linijskog BR playera?

2. Može li ova grafička http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-Hawk.html#?div=Overview kada se spoji HDMI kablom v1.4 sa A/V reciverom (npr. Yamaha RX-V567) prenositi zvuk sa blu-ray diska ili HDD (npr. DTS, DTS-MA i sl.- po specifikaciji kablova može ali interesira me u praksi)?

3. Postoji li blu-ray PC komponenta koja prenosi i SA-CD (znam da Sony linijski blu-ray podržavaju)?

4. Mogu li na ikoji način iskoristiti postojeći sub (pasivni) ili moram ići na novi, te koja bi bila vaša preporuka?

5. Ako spojim postojeći Sony DAV-SB300 na A/V reciver hoće li playati diskove u stereu?

1. Linijski je jednostavniji za koristiti. PC može ublendati titlove i ako ih na originalnom disku nema, raditi frame interpolaciju, playati diskove svih regija, maknuti reklame, upozorenja i zaštite...

2. Nisam probao zvuk, ali HDMI 1.4a provjereno jest podržan.

3. Mislim da ne, ali DVD-A radi :-)

4. Da, samo ubaciš pojačalo između sub izlaza od receivera i pasivnog suba, tako je i meni spojeno.

14 godina
neaktivan

1. Upravo zbog nadogradnje i više mogućnosti planiram ubost možda LG BH10LS30, imam onda i snimač za iste pare kao linijski BR player, jedino mi ostaje problem playanja SA-CD jer pretpostavlja da ću izgubiti sve benefite navedenih medija kad ih spojim činčem na ulaz u reciver. Najčešće reproduciram sadržaje sa PCa tako da mi je bitan prenos zvuka sa PCa na reciver. Zvučna je onboard ali ima 7.1 i kakti THX certifkikat pa vjerujem da nije potrebno ubacivati dodatnu zvučnu.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 17:18 (Joshua).
14 godina
neaktivan
DigiMagic kaže...

4. Da, samo ubaciš pojačalo između sub izlaza od receivera i pasivnog suba, tako je i meni spojeno.

Može malo pojašnjenje ovoga. Misliš li na pojačalo kao komponentu ili nešto drugo. Ako misliš na komponentu nije li onda pametnije ubost neki Yamahin sub do 600-700 kn?

17 godina
neaktivan
Joshua kaže...
DigiMagic kaže...

Može malo pojašnjenje ovoga. Misliš li na pojačalo kao komponentu ili nešto drugo. Ako misliš na komponentu nije li onda pametnije ubost neki Yamahin sub do 600-700 kn?

Pojačalo kao komponentu. Kako ti više odgovara... ako već imaš dobar pasivni sub, vjerojatno bi samo pojačalo bilo manja investicija od ekvivalentnog aktivnog suba, ali inače nema neke razlike. Aktivni subovi obično imaju više korisnih kontrola za podešavanje, međutim obično ih također ima i receiver (osim mog koji pretpostavljam da je rjeđa iznimka).

Za SACD nažalost ne znam jednostavno rješenje, jedino ako ti kućno kino podržava izlaz zvuka preko HDMI-ja i receiver podržava dekodiranje DSD zvuka (opcionalno u HDMI 1.4 mislim).

14 godina
neaktivan

Ma problem je u HT što ima jedan ulaz i jedan izlaz, naravno oba analogna jer je nabavljeno pred 7-8 godina. Kad bi imalo barem optički ulaz ništa mi ne bilo potrebno osim blu-raya. Ovako zbog jednog ulaza moram utrošiti min 3000 kn.

Sub nije neka zvjerka, ali je sasvim dovoljan za naš prostor. Stvar je u tome da planiram ostavljati ostale zvučnike od Sonya i onda mi taj sub bude viška a nama je OK. Zato me je inteesiralo postoji li možda kakav pretvarač ili kako da to nazovem, neka điđa miđa u koju se spoji pasivni sub a iz te napravice ide jedan kablić u reciver i "voula" ... sub šljaka :-). Npr. kao što postoje analogno digitalni konverteri.

Poruka je uređivana zadnji put čet 3.11.2011 18:27 (Joshua).
17 godina
neaktivan
Blu ray

Pa, postoji... {#} mono pojačalo. Hifi ili razglasno ili čak ima kitova na ebayu pa možeš složiti sam... Kad već spominješ kutijicu, tzv. klasa T pojačala su vrlo kompaktna.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Blu ray

evo mog pogleda ....

dakle, ako vec zelis gledad blu ray i uzivat u kvaliteti sadrzaja a imas kolekciju SA-CD-a, to mi govori da zelis uzivati ne samo u kvaliteti slike nego i u zvuku.

Posto je SA-CD puuuno kvalitetniji od CD a ocigledno imas razloga zasto slusas muziku na SA.CD formatu, onda je apsolutno nepotrebno govoriti o nekom PC rijesenju.

Jednostavno, kupi tu yamahu i sony blu ray (cisto zbog podrske za SA-CD). zasto? pa zvuk na blu ray je lossless....uber kvaliteta...itd....(imaju backward compatibility za stare AV receivere, to jem onda "SD" zvuk)

Spajanje blu ray-a na sony DAV je lose, zbog toga jer ces imat samo SD zvuk (DTS i AC-3 iliti DD5.1) a HD zvuk....zaboravi....

ipak, jedino kako mozes dobit "HD" zvuk na DAV jest da blu-ray ima 7.1 cinch izlaze ( rijetno koji) i da ti DAV ima 5.1 cinch ulaze......BTW. Yamahin decoder je puno kvalitetniji od dekodera koji se nalazi u sony-u.

takoder, kupi i blu ray RW za komp, da si mozes przit blu ray filmove koje mozez skinut s neta......

znam da takvo rijesenje iziskuje dosta novaca, i ja sam bio u toj dilemi pa sam kupio Yamaha receiver, LG blu ray i jos k tome bu ray przilo....i nisam pozalio....sad vec imam cca 30 blu ray filmova na diskovima...itd....

eto, to je moj pogled....

P.S.

sto se tice graficke kartice i izlaz preko HDMI-a, obavezno proguglaj dal kartica podrzava bitstream za audio, ako ne , trazi onu koja moze....90% ATI-ja podrzava bitstream preko HDMI.....

P.S.

okani se onboard zvuka ako nije CL X-FI ili neki kvalitetniji (realtek nije jedan od njih).....

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 10:15 (Test user).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan
Re: Blu ray

Kao što rekoh postojeći sustav ima samo stereo ulaz i izlaz, znači ništa od dolbya, DTSa a kamoli HD audia. Generalno sam frustriran činjenicom da bi mi postojanje jedanog optičkog ulaza rješilo dobar dio problema. Ovako moram mjenjati postojeće uređaje koji već imaju 80% onoga što trebam za nove. Znam da ne možeš predvidjeti tehnološke napretke ali i hrpa današnjih kućnih kina radi se po istom principu, kupiš novo kućno kino sa 3D blu-ray playerom, HD zvukom i slikom, spojiš HDMI kablom sa telkom, a di su ulazi za IPTV, snimač, konzolu ili sl? Za postojeći sustav koji mi je dobar mogu dobiti kikiriki ako ga prodajem i ako idem još u nabavu zvučnika bez soma eura nemam šta razmišljati o nabavi. Sve zbog jednog optičkog ulaza. {#}

Znači, kad me frustracija prođe, slijedi mi nabava recivera, suba i LG blu-ray snimača u komp. Uživanje u SACDu ostavljam za neke buduće dane.

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 15:35 (Joshua).
14 godina
neaktivan
Test user kaže...
... pa sam kupio Yamaha receiver, LG blu ray i jos k tome bu ray przilo....i nisam pozalio....sad vec imam cca 30 blu ray filmova na diskovima...itd....

Imaš li možda spojen komp preko HDMI na tu Yamahu i ako imaš ima li ikakve razlike kad playaš sa kompa ili komponentnog playera? Prepoznaje li reciver vrstu zvučnog zapisa? i, BTW, o kojem reciveru se radi?

Poruka je uređivana zadnji put pet 4.11.2011 15:45 (Joshua).
14 godina
neaktivan
Joshua kaže...
Test user kaže...
... pa sam kupio Yamaha receiver, LG blu ray i jos k tome bu ray przilo....i nisam pozalio....sad vec imam cca 30 blu ray filmova na diskovima...itd....

Imaš li možda spojen komp preko HDMI na tu Yamahu i ako imaš ima li ikakve razlike kad playaš sa kompa ili komponentnog playera? Prepoznaje li reciver vrstu zvučnog zapisa? i, BTW, o kojem reciveru se radi?

Yamahy RX-V465...i nemem spojen komp na AV...malcice mi je predaleko....

15 godina
neaktivan
Koji Blu ray player? Samostalni ili za PC?

Da ne otvaram novu temu; moze preporuka za BD player linijski, do 1500kn? Hvala!

Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice