Planiram uskoro nabavu Blu-ray playera, A/V recivera i subwofera pa bi molio odgovor na par pitanja:
1. Ima li bitnije razlike u reprodukciji Blu-ray diskova preko PC komponente ili nekog linijskog BR playera?
2. Može li ova grafička http://www.msi.com/product/vga/N460GTX-Hawk.html#?div=Overview kada se spoji HDMI kablom v1.4 sa A/V reciverom (npr. Yamaha RX-V567) prenositi zvuk sa blu-ray diska ili HDD (npr. DTS, DTS-MA i sl.- po specifikaciji kablova može ali interesira me u praksi)?
3. Postoji li blu-ray PC komponenta koja prenosi i SA-CD (znam da Sony linijski blu-ray podržavaju)?
4. Mogu li na ikoji način iskoristiti postojeći sub (pasivni) ili moram ići na novi, te koja bi bila vaša preporuka?
5. Ako spojim postojeći Sony DAV-SB300 na A/V reciver hoće li playati diskove u stereu?
Posjedujem kućno kino SONY DAV-SB300 i mogu reći da je kroz proteklo vrijeme zadovoljilo sve moje potrebe, ima SA-CD, DTS, MP3, sve CD i DVD medije vrtilo je bez problema. Nisam neki teški audiofil ali volim poslušati dobar album na SA-CDu, pogledati koncert ili film sa DTS-om i kućno kino u tom pogledu uglavnom zadovoljava moje želje kad se playa sa optičkih medija. Moj problem kod njega ali i kod valja svih kućnih kina je nedostatak više ulaznih konektora kao na AV reciveru. Ima samo 1 činč ulaz koji je iskorišten za spajanje izlaza sa TVa, dok je na TV spojen PC, MAX-TV i DVD snimač. I to igra ali i tu nastaje moj problem: htio bi multimediu puštati sa kompa sa DTS-om, ili recimo neki BR sadržaj sa HD sa svim čarima današnjeg AV doživljaja a to ne abla jer mi se zvuk prenosi u stereu. Znam da je bolje ikakav zvuk nego ništa ali je svejedno killjoy :-(