Koji 5.1 i kako spojiti na Samsung LE40B550??

poruka: 14
|
čitano: 5.816
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Imam veliki problem.Plač Nisam neki znalac u tome zato i trebam pomoć ili neki dobar savjet.

Nedavno sam kupio Samsung LCD 40" FullHD,Cool igračka je mrak no, moji apetit za gledanjem filmova je znatno porastao........

E sada ono glavno - nemam nikakve zvučnike osim one što su u samom tvu, nemam nikakvo kućno kino i tu mi je sada problemPlačPlač.

Koji zvučnici su trenutno preporučeni za gledanje filmova na ovoj igrački (5.1),  i sa kojim konektorom da ih spojim na tv???

Pokušao sam na netu pronači nešto vezano za to, ali ništa konkretnoga, samo kako se spaja Pc sa LCD ili slično.........,ništa šta bi meni trebalo!!Iznenađen

Unaprijed HVALA!  Izlanuo se

Raspored mogučnosti sa pozadine lcd-a Raspored mogučnosti sa pozadine lcd-a
Slavemaster

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Koji 5.1 i kako spojiti na Samsung LE40B550??

Pa treba ti nekakvo kućno kino. Možeš ili kupiti neki HTiB sustav (gotovo kućno kino sa DVD/BD playerom i zvučnicima) ili možeš uzeti 5.1/7.1 receiver i zvučnike odvojeno. Opcija s receiverom ti je daleko bolja i kvalitetnija ali jednako toliko i skuplja i kompliciranija za složit. Vjerujem da ti je, budući da se ne kužiš, bolja prva opcija.

Ne vidim sa slike ima li optički SPDIF izlaz koji TV-i znaju imati; ako nema, vidim na slici dolje desno da ima Audio Out bijeli i crveni RCA konektor. S njima možeš spojiti da ti zvuk ide na neke druge zvučnike.

17 godina
neaktivan

Ako finansije dozvoljavaju ja bih kupio (i jesam ;)) logitech Z-5500 i spojis ih na te audio izlaze. Oni ce ti sav zvuk koji ti dolazi na tv sa bilo cega dizati na 5.1. Bez obzira sta spojio na tv.

15 godina
neaktivan
logic kaže...

Ako finansije dozvoljavaju ja bih kupio (i jesam ;)) logitech Z-5500 i spojis ih na te audio izlaze. Oni ce ti sav zvuk koji ti dolazi na tv sa bilo cega dizati na 5.1. Bez obzira sta spojio na tv.

Može i tako. Htio sam i to spomenut ali zaboravih, jbg.

17 godina
neaktivan

nema veze. Mislim da je dobio dosta informaicja za razmisljanej pogotovo kad vidi cijenu ;)

16 godina
neaktivan

kojim konektorom se spajaju ti z-5500?(klasični činč???)......... sječam se da mi je netko bio pričao da bih trebao zvuk spojiti preko optičkog da bi dobio najbolju kvalitetu.......?

Slavemaster
16 godina
neaktivan
logic kaže...

nema veze. Mislim da je dobio dosta informaicja za razmisljanej pogotovo kad vidi cijenu ;)

Cjena nije toliko važna, samo da mi radi što kvalitetnije i da nemoram za par godina mjenjati kablove......

Slavemaster
17 godina
neaktivan

Z-5500 ti nudi sve moguce nacine spajanja. Opticki, coaxialni (oba su digitalna ulaza), 3x2 stereo 3,5 mm banana ili 5.1 stereo 3,5 mm banana. Kazem ili jer imas 3 stereo ulaza koja mozes koristiti na dva nacina. Kao 3 razlicita stereo ulaza ili preko njih povezati 5.1 preko 3 stereo kabla.U principu mozes najmanje tri zuredjaja spojiti sa ful 5.1 zvukom ili 2 x opticki i 3x stereo sto je 5 uredjaja istovremeno. Ima i daljisnki pa prebacujes sta hoces. AKo finansije nisu problem dalje nemoj traziti.

Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 21:01 (logic).
16 godina
neaktivan

Ovo mi je fakat pomoglo.......

Puno hvala na pomoći Smijeh

Sutra idem odmah u dućan po jedan komplet.......THX

Slavemaster

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Javi utiske obavezno. I racunaj da je to sistem od 500 W koji nikad neces pojacati do kraja. I da. Uz njega dodju kablovi al vidi da li su ti kratki pa kupi odmah i kablove. Idu obicni kablovi bez jackova pa mozes kupiti na metar. I spremi neki akcioni film i spremi se na razbijanje kamenca u bubregu posto je bas poprilican ;)

17 godina

3x3.5mm (5.1 zvučnici) -> 2 činča (Left i Right audio channel, kao što su ulazi na telki)

MSN - drazen016@net.hr , e-mail novi - drazen018@email.t-com.hr
Poruka je uređivana zadnji put pon 5.4.2010 21:08 (Hyperion).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

To dobijes uz x-510 i mislim uz X-530 logitech. Za Z-5500 to ne treba jer sve te ulaze ima na centralnoj upravljackoj jedinici.

16 godina
neaktivan

Puno Hvala na svemu. Zaista ste mi pomogli. Smijeh

Slavemaster

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Imas tipku hvala u postovima ;)

I sacekaj da ih poslusas. Pasces na dupe ako do sada nisi cuo te i takve zvucnike ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice