Harman Kardon pm 665 vxi / Pomoc

poruka: 8
|
čitano: 5.491
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Pozdrav svima {#} 
Po prvi put pisem na ovome forumu, od ranije sam citao postove od drugih osoba i svidjelo mi se pa reko da i ja zatrazim pomoc u odabiru pojacala za svoje zvucnike.

Radi se o pojcalu:

Harman Kardon pm 665 vxi   

90' je godiste i mislio sam ga kupiti za 900 KN

Vise o njemu mozete pogledati ovdje:   

A sto se mojih zvucnika tice to su vise od auta zvucnici na 4 ohm-a, jedan woofer marke Fenner 450 Max W, bass tuba Fenner 500 Max W, i 2 trosistemca od 350 Max W.  RMS im nezz pa sam max W napisao, nadam se da nece predstavljati problem :)

Hvala unaprijed :)

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
17 godina
Re: Harman Kardon pm 665 vxi / Pomoc

Čitao sam malo specifikacije pojačala, pa imam jedno pitanje: na koji način misliš spojiti te sve zvučnike?

U uputama pojačala piše da impedancija po kanalu (ne po A / B priključku) ne smije biti manja od 4/8 Ω (ovisno o položaju prekidača za izbor impedancije), a ti imaš već u startu 2 trosistemca s impedancijom 4 Ω, što znači da ne bi smio spojiti ništa više.

Po meni bi bilo bolje razmisliti o nabavi nekih drugih zvučnika, s obzirom da kupuješ pojačalo koje barem po specifikacijama djeluje prilično solidno (ne znam iz prakse, nisam ga imao prilike nigdje poslušati), a auto zvučnici mi se ionako ne čine baš neki izbor za slušanje u kući/stanu.

KaeR
14 godina
neaktivan

Pojacalo je jako kvalitetno i ima jako cist zvuk, a snaga da ne govorim :)
Koje bi mi vi preporucili zvucnike da bi imao bas kao razglas jer cu ga koristiti u razne svrhe ? 

Bass-a imam i previse tako da bi mi trebalo visokih tonova i srednjih :)

16 godina
protjeran

to pojačalo nije za razglase ili tulume. Ako se koristi sa kučnim HI-FI zvuljama nečeš dobiti ono što tražiš, ali bar će amp biti čitav, ukoliko se ideš igrati i spajati kojekakva čuda kao što si ovdje naveo, pojačalo pa-pa.

14 godina
neaktivan

Evo vec par dana solidno radi sa tim "cudima" sto ti kazes :))
Udara da se kuca trese, daje extra zvuk i sve za 5 sad nezz sta je tu lose  ? :) 

16 godina
protjeran

ma ništa onda - samo nek tuče

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Pojačalo neće crknuti dok god ga ne preopteretiš, a što se njega tice možeš i razglasne zvučnike spojiti bez problema. Samo da odgovara impedancija i da paziš da ne preopteretiš pojačalo pa da dođe do clipa i to je to.

Da ti pravo kažem nemam pojma kako si ti to sve sada pospajao ali nije ni bitno, ugl, ako ne želiš da ti crkne ne idi ispod preporučene impedancije.

Više srednjih i visokih? Pojačaj te tonove ili smanji bas ili kupi neke jače zvučnike (pro?).

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice