Harman Kardon ili Marantz ili?

poruka: 10
|
čitano: 14.192
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan
Harman Kardon ili Marantz ili ...?
pitanje

Dakle razmišljam uzeti stero pojačalo.

Geldao sam među dosta modela al navest ću ih par od kojih mi je 1 model favorit.

1. Harman Kardon HK 3490:

- Cijena 3480kn

- 2x120W

- 8 Ohms

- http://www.mediaaudio.hr/site/product.php?item_id=533

2. Marantz SR 5023

- Cijena 2790kn

- 2x80W

- 8 Ohms

- http://www.technomax.hr/Default.aspx?tabid=419

3. ...

Pitanje:

Zanima me koji je od ova 2 bolji (zanemarimo modele, koja je firma kvalitetnija)?

P.S. Molim samo audiofile da pišu!

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 260 HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W

0 0 hvala 0
17 godina

Tesko je reci koja je firma kvalitetnija... Rekao bi marantz jer me HK asocira vise na lifestyle i surround uredzaje, ali to je samo moje osobno subjektivno misljenje, tako da vise ovisi od modela do modela. Razlike su male jer se u proizvodima i ne preklapaju previse, svaki ima svoje ciljano trziste. Razlika bi bila izmedzu Marantz/HK i Vivaxa recimo :)

Koji ce bolje svirati puno vise ovisi o ostatku sistema, odnosno kako ce se uklopiti u izvor zvuka i zvucnike. Sve ostalo su spekulacije i nagadzanja.

"A developer is a machine that converts coffee into code"
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Harman Kardon ili Marantz ili ...?
autorov komentar

Od ostaloga ima:

Subwoofer:

- JBL ES150P

- http://www.jbl.com/home/products/product_detail.aspx?prod=ES150P/230&Language=ENG&Country=US,US&Region=&cat=CLA&ser=ES

Zvučnici:

- Magnat Monitor 220

- http://www.vemil.hr/opis.aspx?prikaziTemplate=0&Sifra=42307

Al mislim promjeniti zvučnike i uzeti:

JBL ES30

- http://www.mediaaudio.hr/site/product.php?item_id=467

Processor: Intel Core 2 Quad Q6600 4×3.2GHz 8MB, Cooler Scythe Mugen, MBO: MB Gigabyte EP45-DS3 RAM: DDR2 8GB PC6400 (800MHz), Kingmax Monitor: Samsung SM 2232BW, 1680x1050 Router: LINKSYS WAG200G Grafička: Gigabyte NVIDIA GeForce GTX 260 HDD: Segate 500GB Napajanje: FORTRON 450W
16 godina
neaktivan

Ovaj Harman Kardon izgleda hebeno. Izrada strava. U ovom trenutku H.K. ti je kvalitetniji brand. Marantz ti je počeo bacat plastiku u izradi kučišta a ništa revolucijonalno nisu nadodali kod ovog novog modela.

Al nije ti baš neka usporedba. Dosta je velika razlika u cijeni. predložio bi ti da uzmeš u obzir i ovaj stereo recever od Denona.

Denon DRA-700AE.

Technomax ti ima akciju do kraja veljače. 10% na sav Hi-Fi asortiman. Uzeći cijenu u obzir mislim da je to pun pogodak. A mislim da bi bolje Denon išao s JBL od H.K.

Ako nisi u krizi i ako ti pare rade rupu u đepu onda definitivno

Receiver Denon DRA-CX3 premium silver 7890,00kn

Prejaka stvar.

0 0 hvala 0
17 godina

Pošto slušaš stereo, ne treba ti nikakav HT uredzaj. I HT pojacala su u pravilu losa u stereo nacinu rada. Imam yamaha receiver (cca 2-3k kn), i u stereo nacinu rada se nemoze usporediti niti s najjeftinijim NAD pojacalom. Katastrofa!

Zanima me samo kako spajas sub? Ja sam na jednom svojem pojacalu napravio izlaz za sub nakon predpojacala, i zvuk je bio dosta bolji nego kada sam sub spajao direktno na zvucnicke kablove. Vidim da HK ima posebni izlaz za sub, sto je tebi dosta bitno.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Imam HK AVR 3000 (to je valjda ista klasa kao 3490). Kupljen 2000. U prosjeku sam gledao film dnevno, pa izračunaj koliko je sati radio. Tome treba dodati još slušanje glazbe i radia (dodaj otprilike 15% izračunatom vremenu gledanja filmova). Kupljen kod nas (neki audio centar - zaboravio sam već). Nikad nikakvih problema. Pored toga imam i HK DVD20, isto toliko star i isto tako radi dobro i dan danas. Pa ti vidi...

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Harman Kardon ili Marantz ili?
autorov komentar
hudo kaže...

Pošto slušaš stereo, ne treba ti nikakav HT uredzaj. I HT pojacala su u pravilu losa u stereo nacinu rada. Imam yamaha receiver (cca 2-3k kn), i u stereo nacinu rada se nemoze usporediti niti s najjeftinijim NAD pojacalom. Katastrofa!

Zanima me samo kako spajas sub? Ja sam na jednom svojem pojacalu napravio izlaz za sub nakon predpojacala, i zvuk je bio dosta bolji nego kada sam sub spajao direktno na zvucnicke kablove. Vidim da HK ima posebni izlaz za sub, sto je tebi dosta bitno.

Pitanje br.1 Šta je HT uređaj?
Imam Onkyo TX-SR304E reciver koje je ludilo! Iz njega mi sa idu žice od zvučnika u sub, pa iz sub-a u zvučnike radi obrade zvuka u sub-u (preporodia san se kad san zvučnike spojia preko sub-a, a ne direktno na reciver...ludlo zvuk).
Sub mi je spojen sa cox-alnim kabelon i pozlačenim činčevima na reciver. Inače je sve pozlačeno šta se da pozlatit.

Spojena su mi samo dva front stereo zvučnika i sub.

Inaće reka mi je čovik u dobrog zvuka da je osjetno vidljiva razlika na stero pojačalu/reciveru sobzirom na bilo koji reciver 5.1/6.1/7.1 i iz tog sam razloga milia uzet taj Harman stereo reciver koji je uz to i kvalitetniji od Onkya.
17 godina

HT ti je visekanalno pojacalo, 5.1 i slicno.

Stvar je sto netko mora imati low-pass filter, odnosno odvojiti niske za sub, a prednjim prepustiti ostatak spektra, da se ne preklapaju. Kada se preklapaju dobijes pogreške u fazi i neliearan odziv u dolnjem spektru. HT višekanalna pojačala to odrade na sebi pa subu posalju samo niske, a prednjim zvucnicima srednje i visoke. (mislim, uvjek se preklapaju, memoze se jednostavno odsjec sve ispod 150hz, nego ide pad od cca 18db/oktava ili slicno)

Kod stereo pojacala to odradzuje sub, vec na pojacanom signalu iz pojacala, i meni to osobno nije zvucalo dobro. Na kraju sam prodao sub jer ga nikako nisam mogao nastimati da bude linearan sa ostatkom spektra.

Ako kupis onaj harman kardon sigurno neces fulati.

Sto se tice pozlacenih kontakata, to ti nema nikakve veze. Bitan je kabel. Pitanje cak koliko na tvoj sistemu, treba probati....

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Bolje uzmi nesto od Denona ili Rotela.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Harman Kardon ili Marantz ili?
autorov komentar

Vidi se itekakva razlika kad je obićni chinc ili coax. Kod coax pojačan do kraja (kad ništa ne svira) i ništa ne šumi, a kod obićnog chinc kabela iz chipoteke 25m~30kn mi vec na pola pojačanog toliko šumi, samo šta ne zapiva šimi, šumi javore :-)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice