500 W Subwoofer

poruka: 22
|
čitano: 5.497
|
moderatori: DrNasty, XXX-Man, vincimus, pirat
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
500 W Subwoofer

Kakvo pojacalo uzeti za taj sub? hvala

=)=):D:D=);)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Re: 500 W Subwoofer

Malo više podataka daj (proizvođač, tip, je li snaga RMS ili neka vršna...).

Ovako mogu samo reći: 500 W pojačalo :)

KaeR
14 godina
neaktivan
500 W Subwoofer

A ti mie od frenda... sony je ja bar mislim... a dalje nist neznam... btw kako se nek to poslozi da radi na pc-u? :D

=)=):D:D=);)
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ako misliš dodati postojećim PC zvučnicima, onda trebaš:

• pojačalo za taj subwoofer (odaberi prema specifikacijama subwoofera) + napajanje za to pojačalo (ako je riječ o pojačalu namijenjenom za auto)
  • razdjelnik (s 1 stereo 3,5 mm priključka na 2 takva - jedan izlaz za spajanje postojećih zvučnika, drugi za spajanje na pojačalo za sub)
  • kabele (naravno)

Na taj način ćeš imati 2.1 sustav (uz pretpostavku da sad imaš stereo).

KaeR
15 godina
protjeran
tuga000 kaže...

A ti mie od frenda... sony je ja bar mislim... a dalje nist neznam... btw kako se nek to poslozi da radi na pc-u? :D

lol slony :)
Bit ce dost amp 100W RMS-a

Treba mu auto amp i neko dobro napajanje od kompa (ne MS i ostasla sranja) vec bas neko dobro koje ce drzat 12V konstantno,najbolje da nabavi i koji kondenzator uz to napajanje :)
Jednostavno je za slozit sve Žute žice od napajanja spoji u jedno jer žuta daje 12v crvena 5v
Znaci sve zute u jednu hrpu njih spoji na amp + a sve crne na - crvene mu netrebaju
Onda iza od zvucne pikne cinc u amp u sub in spoji slonija na izlaz za zavisi jer je amp jednokalalni ili stereo al je ovo drugo onda na njemu mora prebacit subsonic filter na on

http://www.soundstream.com/
Poruka je uređivana zadnji put ned 24.4.2011 21:06 (soundstream).
15 godina
neaktivan
soundstream kaže...

Onda iza od zvucne pikne cinc u amp u sub in spoji slonija na izlaz za zavisi jer je amp jednokalalni ili stereo al je ovo drugo onda na njemu mora prebacit subsonic filter na on

Zajeban posal??? Sto je pjesnik time htio reci?

Gamers Don't Die, They Respawn.
15 godina
protjeran
GimmieCorsair kaže...
soundstream kaže...

Zajeban posal??? Sto je pjesnik time htio reci?

Pa da iz zvicne mora doves signal do ampa za sub...
I da na ampu mora prebacit da radi kao mono ako je dvokanalno tj ak moze radit uopce u monu i terat sub...
a ovo sto se tice subconic.a pa i sam znas sta je to tak da to nemoram objasnjavat :)

15 godina
neaktivan
500 W Subwoofer

netreba mu subsonic filter, ali LP filter mu treba itekako ali velika vecina car ampova ima aktivnu skretnicu u sebi pa to nije problem.

treba vidit koji otpor ima zvucnik, tj. zavojnica, ili vise njih ako ih ima, pa onda vidit do kojeg najnizeg otpora moze pojacalo radit stabilno i tako spojit, NIKAKO SPAJAT ZVUCNIK SA MANJIM OTPOROM NA POJACALO KOJE NIJE ZA TAJ OTPOR

btw koji je model zvucnika?  pretpostavljam da je 500w peak pa nagadjam nekih 200-250W rms-a? neko pojacalo od 200-300W ce bit dovoljno

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 1:39 (Toni2000).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
500 W Subwoofer

Pa reko je da je sub od Slony-a a slony nema niti jedan sub sa vise zavojnica samo jedne koja je na 4 ohma

0 0 hvala 0
15 godina
500 W Subwoofer

jel mogu ja dobit malo edukacije o sound sistemima , prvo me zanima , postoje 2 vrste pojaćala , cjevasta i ??? , koja je razlika ? što je to zvućna impendancija , tj na koliko ohma radi vućnik i pojaćalo , znam da se zvucnici moraju spajat na pojacala iste impendancije , što je to i kako utjeće na kvalitetu zvuka?  3. imam pitanje o samoj znazi zvucnika , kako se ona mjeri , bolje receno kako je moguce da mi otac ima 2 jumo zvucnika koji su oko 1.2 metra visoki i 60-ak cm široki i imaju optimalnu izlaznu snagu 150  a maksimalnu 250w?( impendancija im je 8 ohma ) a prijatelj u sobi ima 2 sony-eva od 150 koji mi stanu u ruke oba , i što je to rms izlazna snaga? tj kakva druga postoji , i zadnje gdje bi mogao naci neku shemu ili nešto što bi mi objasnilo kako pojaćalo radi , otac mi je prije 8-9 godina imao disco club u splitu ( klub priuli u bedemu preko puta bivšeg mac donaldsa ako je nekome poznato ) i još uvjek imamo svu opremu , pa sam nedavno rastavljao peecker sound pojaćalo sa 2 modula od 900w u sebi , bilo je puno prašine ali je bilo zanimljivo  , pa bi volio negdje nacu shemu koja mi objasnjava kako pojaćalo radi.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 11:19 (athlon64).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...

jel mogu ja dobit malo edukacije o sound sistemima , prvo me zanima , postoje 2 vrste pojaćala , cjevasta i ??? , koja je razlika ? što je to zvućna impendancija , tj na koliko ohma radi vućnik i pojaćalo , znam da se zvucnici moraju spajat na pojacala iste impendancije , što je to i kako utjeće na kvalitetu zvuka?  3. imam pitanje o samoj znazi zvucnika , kako se ona mjeri , bolje receno kako je moguce da mi otac ima 2 jumo zvucnika koji su oko 1.2 metra visoki i 60-ak cm široki i imaju optimalnu izlaznu snagu 150  a maksimalnu 250w?( impendancija im je 8 ohma ) a prijatelj u sobi ima 2 sony-eva od 150 koji mi stanu u ruke oba , i što je to rms izlazna snaga? tj kakva druga postoji , i zadnje gdje bi mogao naci neku shemu ili nešto što bi mi objasnilo kako pojaćalo radi , otac mi je prije 8-9 godina imao disco club u splitu ( klub priuli u bedemu preko puta bivšeg mac donaldsa ako je nekome poznato ) i još uvjek imamo svu opremu , pa sam nedavno rastavljao peecker sound pojaćalo sa 2 modula od 900w u sebi , bilo je puno prašine ali je bilo zanimljivo  , pa bi volio negdje nacu shemu koja mi objasnjava kako pojaćalo radi.

Uff idemo od pocetka
Ti tu pricas o kucnim pojacalima cim si naveo cjevasta tj  lampaše,analogni i digitalni A,AB klasa trnzistora i D klasa....
Impednacija ti je otpor zvucnika sto je taj otpor manji na npr zvucniku to ce on primit i dat vise snage tako je i sa pojacalima naprimjer ak u autu amp radi stabilno na 0.5 Ohma i Sub.isto amp ce tak dat najvecu snagu (naravno sa manje kontrole) na 14V ili vise
Moraju se spajat i ne na pojacala iste impedancije jer danas sva pojacala imaju deklarirano da pozrzavaju od 4-16 Ohma (za kucu) za auto od 2-16 visekanalmi i 0.25 do 8 ohma monoblockovi
Nije jumo vec Jamo to je prava snaga 150W RMS Sinusa nemozes to nikad i nikak uporedivat sa sony zvucnicima kojima je max ulazna snaga 150 w
Jer i sam znac cim cujes te Jamo i Slony koja je razlika em  u zvuku em u snazi :)
8 Ohma je standard  u kućnom hi-fiju,ak ti treba bas shema ot tog pojacala onda moras ukucat model i marku u google i potrazit shemu

15 godina
soundstream kaže...
athlon64 kaže...

Uff idemo od pocetka
Ti tu pricas o kucnim pojacalima cim si naveo cjevasta tj  lampaše,analogni i digitalni A,AB klasa trnzistora i D klasa....
Impednacija ti je otpor zvucnika sto je taj otpor manji na npr zvucniku to ce on primit i dat vise snage tako je i sa pojacalima naprimjer ak u autu amp radi stabilno na 0.5 Ohma i Sub.isto amp ce tak dat najvecu snagu (naravno sa manje kontrole) na 14V ili vise
Moraju se spajat i ne na pojacala iste impedancije jer danas sva pojacala imaju deklarirano da pozrzavaju od 4-16 Ohma (za kucu) za auto od 2-16 visekanalmi i 0.25 do 8 ohma monoblockovi
Nije jumo vec Jamo to je prava snaga 150W RMS Sinusa nemozes to nikad i nikak uporedivat sa sony zvucnicima kojima je max ulazna snaga 150 w
Jer i sam znac cim cujes te Jamo i Slony koja je razlika em  u zvuku em u snazi :)
8 Ohma je standard  u kućnom hi-fiju,ak ti treba bas shema ot tog pojacala onda moras ukucat model i marku u google i potrazit shemu

joj da omg fail JAMO xd , dobro , potrazit cu malo na netu  , ugl zvućnici niže impendancije bi trebali dati veću snagu/kvalitetu?

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 13:26 (athlon64).
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...

joj da omg fail JAMO xd , dobro , potrazit cu malo na netu  , ugl zvućnici niže impendancije bi trebali dati veću snagu/kvalitetu?

Za u kucu ili u auto?
ako je ovo prvo onda 8ohma a ko je drugo ona 4 pa na nize
To sa nizom impedancijom ti se najvise odnosi na Sub-ove zavisi na koliko je deklariran npr 4 ohma 1000W 2 ohma 1500W 1 ohma 2000W 0.5 ohma 2500W
Da jaca je snaga ali je i manja kontrola stoga je veca vjerojatnost da ce doc do klipa i ode papa

15 godina
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...

Za u kucu ili u auto?
ako je ovo prvo onda 8ohma a ko je drugo ona 4 pa na nize
To sa nizom impedancijom ti se najvise odnosi na Sub-ove zavisi na koliko je deklariran npr 4 ohma 1000W 2 ohma 1500W 1 ohma 2000W 0.5 ohma 2500W
Da jaca je snaga ali je i manja kontrola stoga je veca vjerojatnost da ce doc do klipa i ode papa

pa koliko sam shvatio što je impendancija niža to zvućnik više tereti pojaćalo , i onda naravno jaci i veci zvucnici imaju nize impendancije  , npr neke solidne slusalice za komp imaju impenadianciju 64ohma jer su to slusalice i ne treba im puno snage da bi proizvele zvuk , pitanje još jedno , što je to clipping , tj što to znaci ako se pojačalo clippa , i da te pitam , evo ti ovde doole par slika te opreme koju sam ti spominjao , to je na hvaru sad , oprema je ležala 8 godina u skladištu  , sad smo je nakon sudskog spora dobili i ovo ljeto smo testirali 2 pojaćala i apr zvucnika , sve to ok radi , kao sto vidis , na jednom pojaćalu za basove fali modul od 900w , tj ono dole su pojaćala  basovi imaju 1000w svaki (  4 komada ) i svaki od onih pojacala ima 2 modula od 900w za svaki zvucnikk , jedan fali pa jel znas gdje bi se to dalo nabavit ? i sto sa ovom opremom , stvarno neznamo kako to prodat , ili kome. btw na prvoj slici vidis 4 basa od 1000w i gore na njima lezi jedan srednjetonac od 600w , e pa imamo jos 2 takva srednjetonca samo nisu na slici.

Poruka je uređivana zadnji put pon 25.4.2011 14:35 (athlon64).
15 godina
protjeran
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
pa koliko sam shvatio što je impendancija niža to zvućnik više tereti pojaćalo , i onda naravno jaci i veci zvucnici imaju nize impendancije  , npr neke solidne slusalice za komp imaju impenadianciju 64ohma jer su to slusalice i ne treba im puno snage da bi proizvele zvuk , pitanje još jedno , što je to clipping , tj što to znaci ako se pojačalo clippa , i da te pitam , evo ti ovde doole par slika te opreme koju sam ti spominjao , to je na hvaru sad , oprema je ležala 8 godina u skladištu  , sad smo je nakon sudskog spora dobili i ovo ljeto smo testirali 2 pojaćala i apr zvucnika , sve to ok radi , kao sto vidis , na jednom pojaćalu za basove fali modul od 900w , tj ono dole su pojaćala  basovi imaju 1000w svaki (  4 komada ) i svaki od onih pojacala ima 2 modula od 900w za svaki zvucnikk , jedan fali pa jel znas gdje bi se to dalo nabavit ? i sto sa ovom opremom , stvarno neznamo kako to prodat , ili kome. btw na prvoj slici vidis 4 basa od 1000w i gore na njima lezi jedan srednjetonac od 600w , e pa imamo jos 2 takva srednjetonca samo nisu na slici.

Sto je inpedancija niza to daje ili prima vecu znagu ali nije uvjek tak to sve zavisi o puno toga....
Slusalice tu nemozes ubrajat jer one imaju veliku osjetljivost isto kao razglasni zvucnici koji imaju preko 100 dB osjetljivost,sto veca osjetljivost treba manje snage da budu glasn npr zvucnik od 89dB i od 92dB nece isto svirat na istom pojacalu ovaj od 92 ce bit glasniji na istoj snazi...
Pogledaj na tim svojim razglasnim iza ti pise koja je osjetljivost i prelazi sigurno 100,dok su za kucu do 92
Kolko vidim na slici ima 2 razglasna pojacala.predpojacalo,mikseta (ono ljevo ne prepoznajem razlicite su komponente)....ubiti sve sto ti je potrebno ak jos imas i kablove za to spojit
Stavi na oglasnik ili tu na forumu ili na njuskalo....
Mozes dost dobit za to sve ak je ispravno....
No da skratim sve sto te zanima mozes naci i procitat ovdije :D

http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=9231.0

http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=8957.0

15 godina
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
soundstream kaže...
athlon64 kaže...

Sto je inpedancija niza to daje ili prima vecu znagu ali nije uvjek tak to sve zavisi o puno toga....
Slusalice tu nemozes ubrajat jer one imaju veliku osjetljivost isto kao razglasni zvucnici koji imaju preko 100 dB osjetljivost,sto veca osjetljivost treba manje snage da budu glasn npr zvucnik od 89dB i od 92dB nece isto svirat na istom pojacalu ovaj od 92 ce bit glasniji na istoj snazi...
Pogledaj na tim svojim razglasnim iza ti pise koja je osjetljivost i prelazi sigurno 100,dok su za kucu do 92
Kolko vidim na slici ima 2 razglasna pojacala.predpojacalo,mikseta (ono ljevo ne prepoznajem razlicite su komponente)....ubiti sve sto ti je potrebno ak jos imas i kablove za to spojit
Stavi na oglasnik ili tu na forumu ili na njuskalo....
Mozes dost dobit za to sve ak je ispravno....
No da skratim sve sto te zanima mozes naci i procitat ovdije :D

http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=9231.0

http://www.cice.com.hr/novo/index.php?topic=8957.0

e super ,procitat cu ovo s ova 2 linka , na slici nisu 2 nego 8 pojacala , tj u svakoj kutiji od ove 4 koje vidis su po 2 modula  , tj 2 pojacala , bolje receno nije ih 8 nego 7 jer kao sto vidis fali jedno od 900w za basove , ovo ostalo sto vidis je mikseta sa 8 kanala , skretnica , ekvilajzer ili kako bi vec napisao , cd player sa 2 cd-a ali mu fali kontrolna ploca neki kazetofon i tjt visemanje , reci mi ako je sve ispravno koliko bi se moglo dobit za to?

15 godina
protjeran
500 W Subwoofer

ak je sve ispravno i radi 100% 1000Eura sigurno

0 0 hvala 0
15 godina
soundstream kaže...

uh , ocekivao sma bar 2 do 3 puta više , al dobro.

15 godina
protjeran
athlon64 kaže...
soundstream kaže...

haha pa moguce je ali i sam si reko da je to staro dost godina
Treba sve pregledat ja sam tu cjenu bubno ono od najmanje kuzis
Jer razglasna oprema je jako skupa a neznam u kakvom je stanju ta tvoja
Treba ta pojacala iz nutra pregledat zvucnike isto tako u kakvom su stanju kutije membrane ovjes itd itd
Da nebi bilo neko kupi naflji pa krene gorit :)

15 godina
soundstream kaže...
athlon64 kaže...
soundstream kaže...

haha pa moguce je ali i sam si reko da je to staro dost godina
Treba sve pregledat ja sam tu cjenu bubno ono od najmanje kuzis
Jer razglasna oprema je jako skupa a neznam u kakvom je stanju ta tvoja
Treba ta pojacala iz nutra pregledat zvucnike isto tako u kakvom su stanju kutije membrane ovjes itd itd
Da nebi bilo neko kupi naflji pa krene gorit :)

da da znam , puno je to lezalo , trebalo bi dobro istestirat , iako na ocigled zvucnici i membrane izgledaju odlicno , nista ispucalo , sve ok , a pojacala definitivno treba ocistit jer se guše u prašini , ova 2 sta smo upalili su radila , isli smo do mozda 40% snage i koristili ih jedno mjesec dana.

17 godina
athlon64 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/osnove-osnova-audio-tehnike/30083.aspx

{#}

DIY projekti: http://vidosprojects.freei.me/
15 godina
Vido kaže...
athlon64 kaže...

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-playeri-recorderi/osnove-osnova-audio-tehnike/30083.aspx

{#}

o,bravo , to mi je trebalo.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice