Winamp + Realtek HD + DFX

poruka: 9
|
čitano: 5.610
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
protjeran

Zanima me sljedeće,

ako krenemo od pretpostavke da mp3ce pa i ostali formati najbolje zvuče kada se u ekvilajzeru namjesti na 'rock', znači li to da trebam namjestiti 'rock' u softwareu Realtek HD audio drivera ili u Winampu? Ili oboje? Primjetio sam da je zvuk lošiji kada uključim oba ekvilajzera. I sad još jedna stvar, kako u cijelu tu kombinaciju ubaciti DFX Plug-in za Winamp? Treba li on jedini bit uključen a ostali spominjani ekvilajzeri isključeni ili koja kombinacija?

Znam da će mi mnogi savjetovati da se igram malo i probam kako najbolje zvuči, ali zanima me sa tehničke strane, ako software drivera već mijenja zvuk prema svom ekvilajzeru, znači li to da ekvilajzer u Winampu opet ponovno mijenja već promijenjen zvuk? Logički bi to trebalo biti lošije. A ako pogledamo zasebno svaki ekvilajzer čini mi se da DFX daje najbolji zvuk, pa mi se čini da bi trebao ostaviti samo njega a ostale ekvilajzere isključiti?

Ako može savjet nekoga ko se razumije u zvuk i ekvilajzere.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Moj savjet ti je da ukoliko koristiš softverske ekvilajzere,da se ograničih na jedan,a na svim ostalima postaviš na off ili na flat. Korištenje više ekvilajzera je prilično kontraproduktivno, sam po sebi eq izobličava zvuk,ne treba ga i - silovati.

Dakle Realtek isključiti,ili staviti na Flat,pa podesiti u Winampu ili DFX-u po želji..ili obrnuto,Realtek Rock,a ostalo ugasiti (manje kvalitetna varijanta).

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran

Tako sam i napravio, Winamp i Realtek ekvilajzeri isključeni a DFX uključen, zvuči sasvim solidno.

Da iskoristim post pa da pitam, u Playback tabu pod Audio ima opcija 'Use dither' koja je automatski uključena. Što to znači i čemu služi? I nerazumijem zašto je 'Allow surround sound' isto tako uključeno, zar nebi trebalo biti isključeno ako se sluša muzika na stereo zvučnicima?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
RE: Winamp + Realtek HD + DFX
makimakimaki kaže...

Tako sam i napravio, Winamp i Realtek ekvilajzeri isključeni a DFX uključen, zvuči sasvim solidno.

Da iskoristim post pa da pitam, u Playback tabu pod Audio ima opcija 'Use dither' koja je automatski uključena. Što to znači i čemu služi? I nerazumijem zašto je 'Allow surround sound' isto tako uključeno, zar nebi trebalo biti isključeno ako se sluša muzika na stereo zvučnicima?

Ne bi koristio nikakva izobličenja ponuđena u vidu softverskog rješenja. Napravili smo manje više što smo mogli,jedan EQ je dovoljan. Nek stoji DFX, Surround bi isključio na Stereu a i općenito za muziku,ne volim to - čuti.

15 godina
protjeran
thedream kaže...
makimakimaki kaže...

Ne bi koristio nikakva izobličenja ponuđena u vidu softverskog rješenja. Napravili smo manje više što smo mogli,jedan EQ je dovoljan. Nek stoji DFX, Surround bi isključio na Stereu a i općenito za muziku,ne volim to - čuti.

Da, samo DFX sam ostavio, samo ovo use dither mi nije bilo jasno al sam malo proguglao i izgleda da to netreba. Još sam uključio 24 bit audio i valjda je to to koliko se može dobit dobar zvuk sa ovim integriranim zvukom.

15 godina
neaktivan
makimakimaki kaže...
thedream kaže...
makimakimaki kaže...

Da, samo DFX sam ostavio, samo ovo use dither mi nije bilo jasno al sam malo proguglao i izgleda da to netreba. Još sam uključio 24 bit audio i valjda je to to koliko se može dobit dobar zvuk sa ovim integriranim zvukom.

Apsolutno. U winampu kvačicu postaviti na 24bit,evenutalno ne znam koji OS koristiš,mislim da ima u XP-u,ne sjećam se,i u Control panelu da odabereš 24-bit 96000hz recimo ili 192khz kao default sample rate. Možeš 24bit/96khz odabrati i to je to.

Nema potrebe forsirati..ali mogu ti pomoći ako želiš najbolji plug-in za zvuk u Winampu..

http://www.qolabs.com/audioburst/

Daleko jači i kvalitetniji od DFX-a biti ćeš oduševljen opcijama i mogućnosti..Realtek će propjevati. Savjetujem zadnje dostupne drivere,i taj plug - in. Imati ćeš show.

15 godina
protjeran
thedream kaže...
makimakimaki kaže...
thedream kaže...
makimakimaki kaže...

Apsolutno. U winampu kvačicu postaviti na 24bit,evenutalno ne znam koji OS koristiš,mislim da ima u XP-u,ne sjećam se,i u Control panelu da odabereš 24-bit 96000hz recimo ili 192khz kao default sample rate. Možeš 24bit/96khz odabrati i to je to.

Nema potrebe forsirati..ali mogu ti pomoći ako želiš najbolji plug-in za zvuk u Winampu..

http://www.qolabs.com/audioburst/

Daleko jači i kvalitetniji od DFX-a biti ćeš oduševljen opcijama i mogućnosti..Realtek će propjevati. Savjetujem zadnje dostupne drivere,i taj plug - in. Imati ćeš show.

Uh koliko opcija, ajd probam ovo malo uštimat i testirat zvuk. Koristim Xp ali nisam u Control Panelu našao ovo za 24bit/96khz, pregledao sam sve tabove u sounds and audio devices

15 godina
neaktivan

Vista ipak,sad sam kod sebe vidio..

http://img821.imageshack.us/img821/750/xfii.jpg

Moj bed hehe,koristim XP često..pa krivo rekao.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
thedream kaže...

Vista ipak,sad sam kod sebe vidio..

http://img821.imageshack.us/img821/750/xfii.jpg

Moj bed hehe,koristim XP često..pa krivo rekao.

Kvragu, nije valjda da moram prelazit na Vistu ili 7.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice