Sony Vegas Pro 11 Render

poruka: 7
|
čitano: 1.131
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
protjeran
Sony Vegas Pro 11 - Najbolja render podesavanja

Vec duugoo, pokusavam da nadjem neka najbolja render podesavanja, i ne ide mi. Gledao sam brdo tutorijala na yt-u, i takodje ne ide.

Pa rekoh da pitam nekog, da ne zna koje je najbolje podesavanje za render a da je u pitanju odnos kvaliteta i velicije fajla, ne mora biti neki kvalitet bas tu do 720p ali zato mi je vaznije da bude fajl mali. Hvala na pomoci! o/

Milosh Mikki

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Sony Vegas Pro 11 - Najbolja render podesavanj

Fajl će ti biti onoliko mali koliki mu bitrate za video i audio staviš. Manji bitrate - manji fajl. Kod dvoprolaznog (2-pass, Two-pass) kodiranja bitrate se najbolje pogodi. Od kodeka, danas je najbolje koristiti H.264/AVC.

9 godina
protjeran

Reci mi samo koliko bit rejta da stavim za neki mix pesama, znaci nije potreban toliko veliki kavlitet koliko je potrebna mala velicina fajla

Milosh Mikki
17 godina
moderator

Imaš bitrate calculatore pa daj im da kalkuliraju. Npr. http://www.dr-lex.be/info-stuff/videocalc.html

11 godina
neaktivan
Sony Vegas Pro 11 Render

Ja koristim Sony AVC/MVC - Internet 1920x180, i onda customize template tamo bitrate na maksimum stavim i Encode stavim render using gpu. I sasvim sam zadovoljan velicinom filea i kvalitetom, ali imam problem kod tamnijih videa što budu jako jako tamni kad uploadam na youtube, to je problem kod yta sto ga on prebaci u neki njemu odgovarajuci format koji se izgleda "kolje" sa tim mojim. Tako da ako renderam nešto sto je tipa po noci, onda podignem unaprijed brightness na cijelom videu tako da izgleda normalno na youtubeu. Dok svijetliji videi izgledaju sasvim solidno. Evo mi zadnji video

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
Re: Sony Vegas Pro 11 Render
D3lBoy kaže...

Ja koristim Sony AVC/MVC - Internet 1920x180, i onda customize template tamo bitrate na maksimum stavim i Encode stavim render using gpu. I sasvim sam zadovoljan velicinom filea i kvalitetom, ali imam problem kod tamnijih videa što budu jako jako tamni kad uploadam na youtube, to je problem kod yta sto ga on prebaci u neki njemu odgovarajuci format koji se izgleda "kolje" sa tim mojim. Tako da ako renderam nešto sto je tipa po noci, onda podignem unaprijed brightness na cijelom videu tako da izgleda normalno na youtubeu. Dok svijetliji videi izgledaju sasvim solidno. Evo mi zadnji video

Uzrok ti je valjda u tome što tvoji videi koriste cijeli RGB raspon od 0-255 (crno-bijelo), dok YouTube valjda radi sa standardnim Rec.709, znači 16-235.  To ti znači da prvih 16 nijansi tamno-tamno sive postaju crna, a isto tako prvih 20 nijansi bijele postaju čista bijela.

Dakle, trebao bi iskoristiti filtar RGB->Rec.709 ako to Vegas ima (možda u nekom od efekata?), a ako ne, dignuti crnu (s 0 na 16) i spustiti bijelu (s 255 na 235).

11 godina
neaktivan
Sony Vegas Pro 11 Render

Bas cu probati sa iducim uploadom, tnx !

Battlelog: D3lBoy-00
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice