Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.883
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Svemogući Sony Vegas 

Pa nije on "Katica za sve"!!!

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
2 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Osim ovih komercijalnih editora (Premiere, Edius, Vegas) ima li što dobro a free za neku jednostavniju montažu?

Za sada svom starom postavio Vidiot, veli da je njemu ok. Nisam probao ali dobro mi izgleda i Shotcut, izgleda moćnije od Vidiota.

Dont believe what you are told. Double check.
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
odjavljen

Imaš Windows Movie Maker. Koristi neko Lightworks ?

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Je li netko mozda od vas probao windows movie maker na windows 10 , 64 bit   ?

0 0 hvala 0
15 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Hary kaže...

Osim ovih komercijalnih editora (Premiere, Edius, Vegas) ima li što dobro a free za neku jednostavniju montažu?

Za sada svom starom postavio Vidiot, veli da je njemu ok. Nisam probao ali dobro mi izgleda i Shotcut, izgleda moćnije od Vidiota.

Imaš free Ezvid koji je primarno screen recorder ali kao i Camtasia ima i video editor sa kojime možeš nešto jednostavnije editirat.

Ah da, i NCH Video Pad ima free verziju 

Mali radi na svemu...

Dugo već nisam koristio Video Pad i sad sam ga malo isprobao...mogu reći da sam stvarno iznenađen mogučnostima,brzinom, direktnim uploadanjem na društvene mreže...sve radi tip-top i čak je dovoljno pametan da me upozori ak mi ne štima format videa i ponudi opcije popravka itd...

Ovo je po meni definitivno najbolji free video editor 

Evo vam malo i TUT-ova tko ga želi koristiti

A što se tiće Shotcut-a, on je jedan opaki Enkoder sa hrpetinom mogučnosti, boljeg i bržeg još nisam našao!!!

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 0:15 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
Milka30 kaže...
Teoretski znam da bih mogao preko motion trackinga napraviti to,ali nije to to!Na videu je prikazan cisti 3D u prostoru i to znam da Sony ne moze,ali sam ga naveo kao primjer.

Meni vise treba 2D text zaljepiti FIXNO (da bude poput naljepnice),na recimo ćelo plesačice koja pleše.

Dok se plesačica giba,ljevo,desno,okreče se,prilazi i odlazi od kamere,text jos stoji na ćelu poput naljepnice....

Motion tracking u ovome slucaju bi bio prava patnja!

Zar je moguće da to svemogući Sony Vegas ne moze?

Pa.. rekao sam ti kako staviti 3d objekt u video ugrubo. Moraš imati 3d model, u programu kojem modeliraš moraš imati kretnju kamere kao i u videu i u nle programu to spojiš. Oni pluginovi pomažu..

Čini mi se da nisi shvatio što je motion tracking, pa valjda zato misliš da je to patnja. Opet kažem nemam pojima za Vegas, ali u AE staviš tracker point na ono što želiš pratiti u tvojem slučaju čeko plesačice, stisneš 'analyze' i dobiveni 'tracking data' primjeniš na layer u tvojem slučaju naljepnice. I plesačica čaga, a naljka zaljepljena za čelo.. Čitaj

13 godina
bed kaže...

Pa.. rekao sam ti kako staviti 3d objekt u video ugrubo. Moraš imati 3d model, u programu kojem modeliraš moraš imati kretnju kamere kao i u videu i u nle programu to spojiš. Oni pluginovi pomažu..

Čini mi se da nisi shvatio što je motion tracking, pa valjda zato misliš da je to patnja. Opet kažem nemam pojima za Vegas, ali u AE staviš tracker point na ono što želiš pratiti u tvojem slučaju čeko plesačice, stisneš 'analyze' i dobiveni 'tracking data' primjeniš na layer u tvojem slučaju naljepnice. I plesačica čaga, a naljka zaljepljena za čelo.. Čitaj

Hvala care na obrazlozenju,ali moje pitanje se odnosilo na iskljucivo Sony Vegas pro.

U Sonyu motion tracking nema tracker point ili "zaljepnu točku",tj.dio texta koji ce se priljubiti uz pokretni objekt i pratiti ga(ako sam dobro skuzio)

U motion trackingu moras svaki pokret nastimavati ponaosob-tj,dodavati mu tocke+još rotirati,povecavati....tj stvarati animaciju,što je za poluditi i opet ne moze ispasti ljepo!

U biti,to je ono sto ja znam/ne znam o Sony Vegasu,zato i pitam!

11 godina
odjavljen

Instalirao sam VideoPad Video Editor i zanima me može li se dodati drugi track ? Baš mi se sviđa program i zadržaću ga Hvala Andiju za preporuku !

EDIT: Skonto sam !

Poruka je uređivana zadnji put čet 8.10.2015 20:58 (Silwncer).
Moj PC  
1 0 hvala 0
13 godina

Pitanje:

Imam video file koji je "tezak" 2.5GB mp.4. file.

Trebao bih ga "smanjiti" na file manji od 2GB i odmah konvertirati u file prepoznatljiv vecini televizora,a da ne izgubi znatno na kvaliteti.

Ideje,sugestije?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Milka30 kaže...

Pitanje:

Trebao bih ga "smanjiti" na file manji od 2GB i odmah konvertirati u file prepoznatljiv vecini televizora,a da ne izgubi znatno na kvaliteti.

Ideje,sugestije?

Poigraj se malo sa ovim programom.

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
11 godina
odjavljen

Ja za to imam Handbrake. Nije smanjiti nego kompresovati / enkodirati ;)

Moj PC  
1 0 hvala 1
15 godina
Milka30 kaže...

Pitanje:

Ideje,sugestije?

A koji bi to bio fajl prepoznatljiv vecini televizora?

13 godina
andi.cro kaže...
Milka30 kaže...

Pitanje:

Ideje,sugestije?

A koji bi to bio fajl prepoznatljiv vecini televizora?

Avi,Mpeg,Wmv....

Hvala svima na preporukama,ali vec sam prije preporuka skinuo Video to video  v2.9 converter i moram priznati da sam prezadovoljan programčićem.

Free je,nudi hrpetinu mogučnosti konvertiranja+još sto svaki format mozes dodatno mjenjati kvalitetu videa,zvuka...i još imaju zip verziju!

Uglavnom,onaj video sam konvertirao u Avi/high kvalitetu-576Mb.

Super! 

15 godina

Supported OS: XP,Vista,7

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
andi.cro kaže...

Supported OS: XP,Vista,7

Ako mislis na ovaj moj Video to video,onda nije istina,jer ja ga teram na 10-tki,a maloprije probao i na 8-ici.

15 godina

A super ako može i na 10-tku jer na njihovoj stranici ne piše da je podržana niti 8-mica niti 10-tka.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.10.2015 19:55 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Pozdrav.Vec par dana radim u premier elementsu i super je ali me zanima koje bio export postavke trebao koristiti za 1080p?Koji format,present....? i jos me zanima koja je razlika izmedu pal dv i ntsc dv te h264 preset-a?

EDIT:Jel bi bilo dobro da postavim postavke kao u ovom videu?

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 18:23 (TheArrow).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
TheArrow kaže...

Pozdrav.Vec par dana radim u premier elementsu i super je ali me zanima koje bio export postavke trebao koristiti za 1080p?Koji format,present....? i jos me zanima koja je razlika izmedu pal dv i ntsc dv te h264 preset-a?

EDIT:Jel bi bilo dobro da postavim postavke kao u ovom videu?

Najbolje ti je postaviti postavke kakve ima orginalni snimak!!!

Ako video ima rezu od 1280x720p snimljen sa 25fps-a onda nek takva bude i završna postavka, sa bitrateom se poigraj pa vidi do koje najniže granice može ići a da je slika u redu jer manji bitrate manje MB/GB-a a to ti je dost bitno ako češ uploadati na YT ili negdje drugdje.

Zapamti, svako mijenjanje rezolucije, svaka konverzija, promjena fps-a ili bitratea u teoriji utjeću na kvalitetu snimka ( na lošije ) a sad jel će tvoje oko to zamijetiti ili neće,na tebi je da se poigraš i odlučiš donju granicu zbog uštede na težini datoteke.

Za naše područje se ne koristi NTSC, to je za Amere i zato za sve i uvijek koristi PAL.

Poruka je uređivana zadnji put pet 16.10.2015 21:19 (andi.cro).
11 godina
odjavljen

Mali savjet ko se bavi s Camtasiom : Kada importujete klip umjesto HD preseta odaberite dimenziju videa,brže će se renderovati i kvalitet će biti dobar. Meni je bilo sporo na HD presetu,dok ovako na dimenziji videa je dosta brže s dobrim kvalitetom :)

Ne znam ja ništa....
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
protjeran

Ave.

lightworks ili videopad video editor , koji bi prije preporučili ?

https://www.lwks.com/

http://www.nchsoftware.com/videopad/

Vidim da oba imaju i free verziju, pa me zanima koji je manje naporan , tj koji ne zahtijeva kojekakve dodatke prilikom instalacije

( kojekakve net frameworke i sl )  ?

Može i preporuka za neki drugi, samo da je free i da čim manje gnjavi , a najbolje bi bilo kad bi bio neki portable ali da je kolko tolko upotrebljiv....

Može i neka preporuka iz win storea, možda onaj power director ?

0 0 hvala 0
9 godina
odjavljen

Mozda bi ljudi lakse odgovorili sta montiras i sta ti je izlaz tj sta zelis postici... NE moze svaki soft sve...

11 godina
protjeran
Ma nikaj komplicirano. Mix obiteljskih slika i filmica, tu i tamo uraditi video sa kakvog djecjeg rodjendana, a i tu i tamo napraviti kakvi kratki tutorijal od clipova i slikica...

0 0 hvala 0
15 godina
Silwncer kaže...

Mali savjet ko se bavi s Camtasiom : Kada importujete klip umjesto HD preseta odaberite dimenziju videa,brže će se renderovati i kvalitet će biti dobar. Meni je bilo sporo na HD presetu,dok ovako na dimenziji videa je dosta brže s dobrim kvalitetom :)

Pa logično!!!

15 godina
bunkermax kaže...

Ave.

lightworks ili videopad video editor , koji bi prije preporučili ?

https://www.lwks.com/

http://www.nchsoftware.com/videopad/

Vidim da oba imaju i free verziju, pa me zanima koji je manje naporan , tj koji ne zahtijeva kojekakve dodatke prilikom instalacije

( kojekakve net frameworke i sl )  ?

Može i preporuka za neki drugi, samo da je free i da čim manje gnjavi , a najbolje bi bilo kad bi bio neki portable ali da je kolko tolko upotrebljiv....

Može i neka preporuka iz win storea, možda onaj power director ?

Power Director nije free osim u jednom slučaju kada je v12 bila na giveawaju.

Lightworks ima dugačku krivulju učenja i morati češ se dosta potruditi da skontaš princip rada i osnovne radnje ( a kamoli napredne) tak da ti ja preporučam VideoPad.

EDIT: Evo ti još jedna opcija, SHOTCUT

Zgleda obečavajuće 

Poruka je uređivana zadnji put pet 27.11.2015 20:21 (andi.cro).
11 godina
protjeran
Budem ga probao. Inace, power direktor sam koristio na win 8.1 ,onaj pd iz win trgovine, i bio je free uz caku da je stalno na dnu ekrana bio natpis Edited by power director.

0 0 hvala 0
15 godina
bunkermax kaže...
Budem ga probao. Inace, power direktor sam koristio na win 8.1 ,onaj pd iz win trgovine, i bio je free uz caku da je stalno na dnu ekrana bio natpis Edited by power director.

To je za mene neupotrebljivo/neprihvatljivo!

11 godina
protjeran

Windows movie maker 

Dodan je i win 10 u popis os-eva.

0 0 hvala 0
15 godina

Evo opet PD-12 na giveawayu, još dan i pol vremena da si ga ugrabite 

LINK

Moj PC  
1 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Htjeo bi se iskušati u snimanju video uradka bilo igrica, bilo nekih zezancija.

Koristio bi Geforce Shadow, no vidim da nema editing sekciju. Pa me zanima koji bi video edit program bio najbolji sa Shadow-om?

Vidim da svi imaju problema sa sinkronizacijom A-V u Adobe programu. P bi njega izbjegao.

Bf3 & Bf 4 - nick - Tonyhrv
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

NE PROPUSTITE OVU PRILIKU...

FXHome HitFilm 3 Express (100% Discount)

NE PROPUSTITE OVU PRILIKU...

Moj PC  
2 0 hvala 1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice