Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 672.302
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
zviznemte kaže...

Ako ti je u prvom slučaju radilo a sada ti ne radi onda razmisli malo šta je sve različito od one konfiguracije od prije!

Tako češ doći bliže uzročniku problema...kao što ti je kolega već savjetovao, pogasi sve nepotrebno i automatizirano prije nego počneš koristiti Video Editing software!

btw: 2GB RAM-a je stvarno pre malo, upgrejdaj to i ni slučajno nemoj ubacivati HD materijale koje danas defoltno snima svaka kamera ako ostaneš na 2GB!

EDIT: Sad sam vidio tvoj zadnji post...u tom slučaju možda za takvo nešto bazično: VideoPad ( downloadaj sa onog linka gdje piše " Get it Free " )

Some people are so poor... all they have is money!
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 16:41 (andi.cro).
12 godina
andi.cro kaže...
zviznemte kaže...

Ako ti je u prvom slučaju radilo a sada ti ne radi onda razmisli malo šta je sve različito od one konfiguracije od prije!

Tako češ doći bliže uzročniku problema...kao što ti je kolega već savjetovao, pogasi sve nepotrebno i automatizirano prije nego počneš koristiti Video Editing software!

btw: 2GB RAM-a je stvarno pre malo, upgrejdaj to i ni slučajno nemoj ubacivati HD materijale koje danas defoltno snima svaka kamera ako ostaneš na 2GB!

EDIT: Sad sam vidio tvoj zadnji post...u tom slučaju možda za takvo nešto bazično: VideoPad ( downloadaj sa onog linka gdje piše " Get it Free " )

Uzet cu u obzir savjete. ;) a sta cu kad se nema para stedi se pa ce se kupiti. ;)
evo sada sam prije pola sata opet instalrao i sada opet radi normalno..neznam stvarno u cemu je problem a konfiguracija je ista ostala. vidjet cu za taj program pa javim. tnx

zviznemte
12 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Evo trenutno ispobavam videopad editor i ovdje pod settings nema xvid. Dali to postoji ili trebam nesto instalirat dodatno za program?

zviznemte
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Ne znam da li to sam snimaš sa kamerom pa editiraš ili ne.

Ako da, probaj na samoj kameri namjestiti (ako se može) da snima u formatu koji ćeš upotrebljavati na kraju svega ( osim HD-a kojeg ne možeš editirati zbog svog hardwerskog ogranjičenja)

Najgore za neki video je konvertiranje zbog kojeg gubiš na kvaliteti krajnjeg uradka, bolje bi bilo da odmah kamera snima u nešto manjoj rezoluciji koju kasnije ne trebaš konvertirati nego da snimiš neki 4K video koji češ kasnije pržiti na DVD i gledati na linijskom playeru...kužiš sistem?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Pa trebalo bi ti biti...

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
andi.cro kaže...

Ako da, probaj na samoj kameri namjestiti (ako se može) da snima u formatu koji ćeš upotrebljavati na kraju svega ( osim HD-a kojeg ne možeš editirati zbog svog hardwerskog ogranjičenja)

Najgore za neki video je konvertiranje zbog kojeg gubiš na kvaliteti krajnjeg uradka, bolje bi bilo da odmah kamera snima u nešto manjoj rezoluciji koju kasnije ne trebaš konvertirati nego da snimiš neki 4K video koji češ kasnije pržiti na DVD i gledati na linijskom playeru...kužiš sistem?

ne snimam kamerom..nego ukratko snimam serije sa tva i snima mi u mpg formatu onda ja to editiram i stavim u mp4 format i kasnije konvertiram u avi/xvid i przim na dvd. :D

Pa sam mislio da ako mogu odmag editirat u avi/xvid. Ako se ne moze cu nastaviti kao i prije.

EDIT: da se nadovezem na sliku to je import a meni treba export u xvid

zviznemte
Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 17:41 (zviznemte).
15 godina
zviznemte kaže...
andi.cro kaže...

ne snimam kamerom..nego ukratko snimam serije sa tva i snima mi u mpg formatu onda ja to editiram i stavim u mp4 format i kasnije konvertiram u avi/xvid i przim na dvd. :D

Pa sam mislio da ako mogu odmag editirat u avi/xvid. Ako se ne moze cu nastaviti kao i prije.

Joojj...{#}

Radiš nepotrebne konverzije koje ti samo degradiraju krajnji rezultat!

Ako ti je prvo snimanje sa TV-a u mpeg onda neka mpeg ostane i kod editiranja jer na kraju ti ne radiš HD projekt nego pržiš na DVD koji je SD!

Znači izbaci ove MP4/XVID/AVI konverzije i ostani u mpeg-u do kraja!

Poruka je uređivana zadnji put pon 3.2.2014 18:52 (andi.cro).
12 godina
andi.cro kaže...
zviznemte kaže...
andi.cro kaže...

Joojj...{#}

Radiš nepotrebne konverzije koje ti samo degradiraju krajnji rezultat!

Ako ti je prvo snimanje sa TV-a u mpeg onda neka mpeg ostane i kod editiranja jer na kraju ti ne radiš HD projekt nego pržiš na DVD koji je SD!

Znači izbaci ove MP4/XVID/AVI konverzije i ostani u mpeg-u do kraja!

vjeruj mi bi ali sta ce mi da stavim 2 epizode na jedan dvd, jer mi jedna zadrzava oko 2 gb ista racunica dode kad editiram u mpeg. :/

zviznemte
14 godina
neaktivan

Moze li mi neko reci sa kojim video programom mogu praviti ovakav video https://www.youtube.com/watch?v=Tj75Arhq5ho   hvala unapred

0 0 hvala 0
13 godina
odjavljen
slobo2712 kaže...

Moze li mi neko reci sa kojim video programom mogu praviti ovakav video https://www.youtube.com/watch?v=Tj75Arhq5ho   hvala unapred

pa nema ti tu neke posebne video obrade 
treba program koji ce moc rezat scene (svaki) koji moze dodat malo blur-a da se ne vidi poster gole zenske i koji efekt za prijelaz iz scene 

to bi mogo i neki free program sigurno , no eto jedan odgovor za sve ti je Sony vegas
to je za njega maci kasalj :D 

naravno najbitniji je rad kamere

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.4.2014 12:02 (Arnold Layne).
14 godina
neaktivan
Arnold Layne kaže...
slobo2712 kaže...

pa nema ti tu neke posebne video obrade 
treba program koji ce moc rezat scene (svaki) koji moze dodat malo blur-a da se ne vidi poster gole zenske i koji efekt za prijelaz iz scene 

to bi mogo i neki free program sigurno , no eto jedan odgovor za sve ti je Sony vegas
to je za njega maci kasalj :D 

naravno najbitniji je rad kamere

ok hvala na odgovoru probacu :)

14 godina
neaktivan

Da li je moguce na ovom Sony vegasu uraditi ovakav video

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
slobo2712 kaže...

Da li je moguce na ovom Sony vegasu uraditi ovakav video

Može se, ali moraš iza sebe imati "green screen".

Ako sam ti pomogao stisni HVALA ! LP! :)
13 godina
odjavljen

da

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hvala na odgovorima gdje mogu naci tutorial neki za to nzm kako da trazim

0 0 hvala 0
15 godina

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam problem u pinnacle studiu gdje mi zvuk baca van sinkronizacije sa videom. Najčešće zvuk rani par sekundi, što se povećava što dalje idem sa klipom... Nisam imao taj problem do sada i počeo mi se tek nedavno pojavljivati.

Mislio sam da je problem u samom pinnaclu pa sam maknuo 16. i stavio studio 17., ali i dalje se događa.

Ne znam što krivo radim, klipovi se u bs playeru najnormalnije vrte (ili windows movie makeru), ali kad ih bacim u pinnacle na obradu, zvuk previše rani, odnosno slika kasni..

To se dogodi i kad exportiram video, nije samo u preview onom prozoru..

postavio sam slučajno zasebnu temu tu na forumu, al sam reko adminu da je zaključa, tako da mogu odgovori i tu

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx

0 0 hvala 0
15 godina

Project "frame rate" ili FPS ti nije isti kao i snimljeni video klip!

Promjeni "frame rate" u postavkama projekta da bude isti kao video koji si ubacio u Pinnacle i to je to ;)

Možda češ morati napraviti novi "Project" sa ispravljenim postavkama ali isprobaj prvo na postoječem jel sve ok nakon promjene, pogotovo ako si dosta toga već isjeckao {#}

Moj PC  
0 0 hvala 1
13 godina
neaktivan

Probat cu sutra odma, ako je to to, imas pivu :)

Android zablude, RAM, Task Killeri, grebanje Gorilla Glassa - http://www.bug.hr/forum/topic/mobilni-os-ovi-softver/android-zablude/185626.aspx
15 godina

Žuju Grejp {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
andi.cro kaže...

Žuju Grejp {#}

Ništa od žuje, ovo mi neće i dalje.. Probao sam što si rekao tamo u "control panelu" za project promjeniti da ga ne iščitava iz prvog klipa neg da ide drugačije, ali opet neće potrefiti dobro... šta god sam isprobao u tim opcijama, rezultat je na kraju bio isti...

11 godina
neaktivan

Pozdrav.

Planiram poceti editovati video-e ali sad nemogu se odluciti izmedu sony vegasa i after effect.Sta misliti koji je program bolji i u cemu?

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
UnknownVirus kaže...

Pozdrav.

Planiram poceti editovati video-e ali sad nemogu se odluciti izmedu sony vegasa i after effect.Sta misliti koji je program bolji i u cemu?

Evo Cile će ti sve objasniti.

14 godina
neaktivan

Trebao bi jednu pomoc dost hitno pa mi netko moze pomoci. Imam nekoliko video isjecaka trajana 2-3 min i sve te video isjecke bi htio spojiti u jedan video, ali da izmedu svakog videa bude neka animacija prijelaz sa jednog videa na drugi. Jel mi netko moze objasniti sa kojim program to mogu najjednostavnije napraviti i kako ?

Dal je to moguce napraviti sa windows movie maker?

Poruka je uređivana zadnji put pon 14.7.2014 21:04 (msi00).

0 0 hvala 0
17 godina
msi00 kaže...

Trebao bi jednu pomoc dost hitno pa mi netko moze pomoci. Imam nekoliko video isjecaka trajana 2-3 min i sve te video isjecke bi htio spojiti u jedan video, ali da izmedu svakog videa bude neka animacija prijelaz sa jednog videa na drugi. Jel mi netko moze objasniti sa kojim program to mogu najjednostavnije napraviti i kako ?

Dal je to moguce napraviti sa windows movie maker?

http://www.bug.hr/forum/topic/audio-video-alati/program-obradu-videa/212047.aspx?page=0&jumpto=4282043&sort=asc&view=flat

Naš mentalitet ima jedan kvalitet, da te jebe u zdrav mozak sve dok ima imunitet! Zustavite zemlju silazim, nije mi do ničeg, odlazim!
15 godina

Pinnacle Video Spinn i NCH-Video Pad su free i nude bazične opcije video editiranja sa kojima se može uraditi vecina jednostavnijih video zahvata!

Probaj radije sa njima nego skidat sigurnosno upitne crackove za paid programe!

Ova dva su  također i vrlo jednostavni za koristenje pa ne bi trebao imati problema skuziti kako sta napraviti.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
UnknownVirus kaže...

Pozdrav.

Mjesas kruske i jabuke...

Ta dva programa imaju razlicite svrhe.

Probaj za pocetak sa npr.Pinnacle jer je jednostavan za koristiti a poslije kad skuzis koncepciju onda mozes na Premiere ili Vegas jer ionako neces u pocetku znati koristiti naprednije i kimpliciranije  opcije u njima!

14 godina

zna neko razlog zasto mi za jedan film ucitava normalno titlove sa č, ć , đ... a za drugi film mi umjesto č, ć, đ... izbacuje raznorazne znakove???

Vidim kad otvaram u wordu da ove koje mi otvara pod Central europen (Windows)  prikazuje normalno na tvu, a ove koje mi otvara u wordu pod UNICODE Utf-8 izbacuje mi raznorazne znakove..zna neko razlog ??

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Imam problem sa Sony Vegas Pro 13.0

Video mi na kraju renderira u samo 15 fpsa.. Nisam imao taj problem do sad, i ovo mi je prvi put da se pojavio..

Gledao sam u postavkama i stavljeno je na 30 fpsa (29,97 ili kako već) i FHD.. Tako je i u sourceu snimano i nije mi jasno zašto se to pojavljuje?

Ima li tko kakvo rješenje i što bi mogao napraviti?

P.S. Evo i video o kojem je riječ, šibnut je na youtube ali vidi se da to nije to...

Moj YouTube kanal, recenzije smartfona, tableta... https://www.youtube.com/user/mislavbusic

0 0 hvala 0
11 godina

Pozdrav ljudi!
Imam par pitanja.

Dakle, namjeravam snimati svoje igranje te držati nekakvu "biblioteku" toga jer ću imati dosta prostora za to i volio bih imati sve snimljeno.
Koji je najbolji program za to snimanje? Imam full FRAPS program, ali fajlovi su ogromni, ono 30ak gb za 10ak minuta i slično. Previše prostora zauzima pa tražim alternativo (bolju), ako je ima ili netko to već radi pa zna nešto o tome.
Također, koji program za video edit i takve stvari, sony vegas?
Hvala!

steam: bevis6
Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice