Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.263
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
Sale_ds kaže...

Ovaj Lightworks mi se cini user friendly, definitivno probam..

Pa ovo je katastrofa, na slici je to tak lijepo izgledalo {#}

The best way to be boring is to leave nothing out.
16 godina
protjeran
Sale_ds kaže...
Sale_ds kaže...

Ovaj Lightworks mi se cini user friendly, definitivno probam..

Pa ovo je katastrofa, na slici je to tak lijepo izgledalo {#}

hahaha a joj :D , probaj avs video editor on ti je cak dosta mocan za to kolko je user friendly 

14 godina
neaktivan
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Aj bum i to probao...

Jel ima neki da sam radi mozda? {#}

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Sale_ds kaže...

Aj bum i to probao...

Jel ima neki da sam radi mozda? {#}

ima samo kaj se placa po satu :)

14 godina
neaktivan

E hebiga sad... :)

Znas kaj meni treba u biti..

Imam taj neki kanal na jubitou na koji jelte uploadam muziku kao i ostalih milijardu ljudi..e sad

Samo slika kao podloga mi je malo monotona pa bi ja unio malo zivota u to, recimo zatreso je 2/3/4/5/6 put kroz pjesmu, kasnije nesto drugo = koji program najbolji za to? Ajmo krenut samo sa efektom potresa ili kaj bi to vec bilo...

Uglavnom skuzio sam da vecina tih programa nema bas neke efekte ili ih ja nisam nasao. Dolaze posebno ili?

Kad i ako bi se spraksao onda bih eventualno jednom mjesecno napravio malo bolji projekt, video, bla bla..otom potom (vidio bi dal je pre veliko za upload, bemti nase brzine)

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

neznam ja ti ne volim bas te editing programe i ne bavim se sa time 

Koristio sam malo taj AVS i cinilo mi se da ima dosta opcija ,a jednostavan je bio

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

I ovaj free je vrijedan spomena za nešto jednostavnije projekte {#}

LINK

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Ovako... imam nekoliko videa koje sam snimio kamerom (AVCHD foramat). Koji program mogu koristiti da bi to sve ubacio recimo na 1dvd, ali da mogu recimo i staviti neku pauzu između svakog videa (1sek otprilike). Ako može neki besplatan i nešto ne prekomplicirano.

Tnx!

Novac ne može kupiti sreću, ali je ugodnije plakati u Ferrariju nego na biciklu...
Moj PC  
0 1 hvala 0
15 godina

Zna li netko neki video editor, ali da ima linux verziju. Nije mi bitno je li kompliciran ili jednostavan jer imam vremena za ucenje.

Twitter- @capttawish

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ljudi imam pitanje, ne zelim otvarati novu temu pa cu postati u ovu.

Naime, vec par tjedana pomalo ucim raditi po Sony Vegasu (10 Pro), podosta sam toga skuzio, samo me jedna stvar muci.

Kad sa S izrezem isjecak na 2 dijela, da li postoji kontrola kojom bih opet mogao spojiti naknadno ta 2 dijela (ne mislim na grupiranje, nego bas da cine cjelinu). To bi mi mnogo pomoglo kod dodavanja efekata.

Unaprijed hvala.

Ofc.

0 0 hvala 0
17 godina
moderator
captain_soap_McTawish kaže...

Zna li netko neki video editor, ali da ima linux verziju. Nije mi bitno je li kompliciran ili jednostavan jer imam vremena za ucenje.

http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_video_editing_software#Non-linear_video_editing_software

mate960 kaže...

Naime, vec par tjedana pomalo ucim raditi po Sony Vegasu (10 Pro), podosta sam toga skuzio, samo me jedna stvar muci.

Kad sa S izrezem isjecak na 2 dijela, da li postoji kontrola kojom bih opet mogao spojiti naknadno ta 2 dijela (ne mislim na grupiranje, nego bas da cine cjelinu). To bi mi mnogo pomoglo kod dodavanja efekata.

Obriši desni dio i razvuci lijevi tako da prekrije to gdje je bio desni dio. Ili uguraj oba dijela u istu kompoziciju pa efekte primijeni na kompoziciju.

17 godina
moderator
Pero Dinamit kaže...

Ovako... imam nekoliko videa koje sam snimio kamerom (AVCHD foramat). Koji program mogu koristiti da bi to sve ubacio recimo na 1dvd, ali da mogu recimo i staviti neku pauzu između svakog videa (1sek otprilike). Ako može neki besplatan i nešto ne prekomplicirano.

Tnx!

Programi za DVD authoring: http://en.wikipedia.org/wiki/List_of_DVD_authoring_applications

Jedino što sam koristio je besplatni DVD Flick, koji je fora zato što jednostavno nabacaš videozapise  u njega i napravi ti DVD. Može li se dodati pauza između - ne znam. Ako ništa drugo, napraviš si filmić od sekundu-dvije (možeš ga i s kamerom snimiti!) koji će biti posve crn i jednostavno ga ubaciš između svake AVCHD datoteke i eto ti pauze! {#}

Ako hoćeš složenije operacije, premještati tamo-vamo videozapise, onda ćeš za to trebati neki NLE (nelinearni video editor) - link na popis imaš u mojoj prethodnoj poruci.

16 godina
neaktivan
Poz! imam nekoliko DVD-ova za konvertiranje koje bih trebao uploadati na YouTube... E sada koji bi po vama bio najbolji konverter da to odradi? tnx ;)
znam da je tema vezana za obradu, ali najaktivnija je... pa eto...
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
neaktivan
eterna luchar kaže...
Poz! imam nekoliko DVD-ova za konvertiranje koje bih trebao uploadati na YouTube... E sada koji bi po vama bio najbolji konverter da to odradi? tnx ;)
znam da je tema vezana za obradu, ali najaktivnija je... pa eto...

Freemake Free Video Converter

Free Video Converter 

(ima ga na BOL-u kao program tjedna)

Max Headroom
16 godina
neaktivan
zahvaljujem ;)
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
13 godina
neaktivan

Jel mi itko može dati naziv onoga najjednostavnijeg programa za video obradu...na vrhu mi je jezika a ne mogu se sjetiti naziva :O
Ima onaj stari izgled i besplatan je a moćan je...i sa njime sam ja sjeko djelove filmova.

Znači cijeli film sam mogao ubaciti u njega (film od 1-2gb) i isjeći samo 4-5 minuta tog film.. 

These are dark time, there is no denying. Our world has prehaps faced no greater threat than it does today!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sherminator kaže...

Jel mi itko može dati naziv onoga najjednostavnijeg programa za video obradu...na vrhu mi je jezika a ne mogu se sjetiti naziva :O
Ima onaj stari izgled i besplatan je a moćan je...i sa njime sam ja sjeko djelove filmova.

Znači cijeli film sam mogao ubaciti u njega (film od 1-2gb) i isjeći samo 4-5 minuta tog film.. 

Camtasia studio 7?

15 godina

@Sherminator

Pogledaj mbaksine linkove 6-7 postova prije.

Imam neki feeling da si mislio na "Windows Movie Maker"

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.10.2011 22:31 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Nije ni jedan...sučelje mu izgledao kao običan program u 95-ici xD

A program na prvi pogled izgleda jako jednostavan i običan, ali je jako moćan i sa njime se puno, puno toga može učiniti.

These are dark time, there is no denying. Our world has prehaps faced no greater threat than it does today!
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Pronašao...program je VirtualDub!

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Molim za pomoć!
Imam NCH VideoPad Video Editor Professional 2.41, program je jednostavan, relativno jeftin i intuitivan za amatera (diletanta) kakav sam i sâm. Imam zbirku od 20 miniDV kazetica starosti od pet do osam godina. Prije dvije godine te sam kazete prebacio u nekompresirani avi preko programčića WinDV (da ih spasim od propadanja), ukupno 226 GB nekompresiranoga video materijala. Potom sam VideoPad Video Editor-om konvertirao taj materijal u .avi format s Xvid MPEG-4 Codecom (2000 kbps). Slika ne samo što je izvanredna na TV-u nego je i odlična monitoru računala, jer slika obrađena nekim free programima  na monitoru izgleda užasno, čak je slika usudim se reći daleko kvalitetnija nego obrađena AVS Video Converterom na istim postavkama, testirano na drugom računalu. E sad, kada sam toliko nahvalio taj programčić zvan VideoPad Video Editor Professional ostaje veliko „ali“. Kada gledam filmove konvertirane tim programom na DVD playeru (divx) ne mogu pomicati (ubrzavati) „jump“ tipkama film naprijed ili natrag. Izluđuje me činjenica da sve snimljene filmove koji traju jedan sat moram gledati od početka do kraja i da ne mogu skočiti na određeni dio filma. Probao sam na nekoliko različitih DVD playera i uvijek ostaje isto, javlja se manje-više okrugli znak zabrane odnosno nemogućnosti ubrzavanja odnosno preskakivanja do određene pozicije na filmu, postoji jedino mogućnost stanke. Iste nekompresirane filmove sam obrađivao Freemake Video Converterom i Tipard Video Converterom, također je i kolega konvertirao istim postavkama AVS Video Converterom. Svi filmovi obrađeni tim programima mogu ubrzavati na svim testiranim DVD playerima (ukupno šest), ali sam dojma da je slika obrađena njima dosta lošija. Prvo, užasno mi je žao 60$, a drugo, izvanredne kvalitete slike. Ne vjerujem da tako odličan program nema tu banalnu mogućnost, ali to vjerojatno kuže samo profesionalci. Rješenje tog problema sam tražio na službenom forumu NCH i na drugim forumima, i začudo ništa slično nisam našao. Izgleda mi nevjerojatno da samo ja imam taj problem s tim programom.
Molim sve koji su imali sličan problem kod reprodukcije avi filmova da mi objasne kako podesiti xvid postavke da bi se film gledan na dvd playerima mogao ubrzavati naprijed ili unazad.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
sumo kaže...
Molim za pomoć!

Pitanje je zasto si dobio ili mislis da je losije sa Free Make Video Converterom? Zar moraju biti u DIVX-u? Zasto ne u .mp4 (H264) ili u Free Makeu odaberes veci bitrate?

Max Headroom
17 godina
moderator
sumo kaže...
Molim sve koji su imali sličan problem kod reprodukcije avi filmova da mi objasne kako podesiti xvid postavke da bi se film gledan na dvd playerima mogao ubrzavati naprijed ili unazad.

Molim da se jave svi koji još nisu spojili televizor na kompjuter pa koriste DVD playere za reprodukciju "kompjuterskih" formata. {#} Bojim se da je jako malo takvih. Da ne čekaš da ti se jave (a i pitanje je kakve bi koristi imao od toga jer postoji hrpa različith marki i modela DVD playera i ako ne radi na jednome ne znači da ne radi na drugome), uzmi neki analizator AVI videodatoteka i usporedi one koje možeš premotavati i one koje ne možeš premotavati. Recimo ako instaliraš FormatFactory, možeš nakon toga desnom tipkom miša u Exploreru kliknuti na datoteku i odabrati Media File Info.

BTW da ne znam bolje, rekao bih da u problematičnoj videodatoteci nemaš keyframeove ili da je preveliki razmak između keyframeova - probaj datoteku otvoriti u VirtualDubMod-u, drži tipku Shift i koristi strelice lijevo-desno - tada bi trebao skakati s keyframea na keyframe - ako ti s početka skače na kraj, to je uzrok tvog probleam. Po defaultu mislim da je u XviD-u keyframe maksimalno svakih 300 frameova. Zapravo ti i VirtualDubMod može poslužiti za analizu videodatoteke - imaš pod File > File Information podatak Number of key frames. Ima još jedna stvar koja bi mogla stvarati problem - B-frameovi (to su oni koji sadrže razliku u odnosu na prednodni frame) - probaj isključiti B-frameove pa vidi onda.

PS Videodatoteke koje si dobio pomoću WinDV-a nisu nekomprimirane - zvuk je nekomprimiran, ali je video komprimiran DV kodekom (dakle, kodekom kojij tvoja kamera komprimira video prilikom spremanja na miniDV kazetu). {#} Da nije komprimiran, kolekcija ti ne bi bila velika 226 GB, nego 1,13 TB!

Lazarus Long kaže...
sumo kaže...
Molim za pomoć!

Pitanje je zasto si dobio ili mislis da je losije sa Free Make Video Converterom? Zar moraju biti u DIVX-u? Zasto ne u .mp4 (H264) ili u Free Makeu odaberes veci bitrate?

Pitanje je koliko je star DVD player, odnosno podržava li H.264/AVC kodek ili ne. Ako podržava, definitivno bi bilo uputno koristiti ga. Može se H.264 zapakirati i u AVI (kao što to radim s BugTV-om), ali to otvara moguće probleme - MP4 je definitivno bolji format za to. 2 Mbit/s definitivno nije neki osobito veliki bitrate za XviD za standardnu rezoluciju, dok je za H.264 to već respektabilan bitrate.

Lošija slika mogla bi biti uzrokovana lošijom metodom deinterlacea ili skaliranja (promjena dimenzija slike - bicubic je bolji za povećanje rezolucije, bilinear za smanjivanje).

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 1:41 (mbaksa).
15 godina
sumo kaže...
Molim za pomoć!
...konvertirao taj materijal u .avi format s Xvid MPEG-4 Codecom (2000 kbps)...

Konvertirao sam i ja u isto to ali kod mene je sve OK!!!

Probaj staviti defoltne postavke, sigurno je do toga ( super  program za različite pretvorbe krušaka u jabuke,nema kaj nema )

Video editing mu i nije baš jača strana (nema puno opcija) ali zato kad zavirite dublje u postavke...onda tek vidite koliko se mnogo opcija konvertiranja i enkodiranja tu krije!!!

NCH je poznat po kvaliteti,stabilnosti svojih programa! 

BTW: kvaliteta gotovog materijala je stvarno jako dobra a program je free za kućnu upotrebu {#}

LINK

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 31.10.2011 2:03 (andi.cro).
16 godina
neaktivan
mbaksa kaže...
BTW da ne znam bolje, rekao bih da u problematičnoj videodatoteci nemaš keyframeove

Misliš da je to moguće?

bedsoft.net
17 godina
moderator
bed kaže...
mbaksa kaže...
BTW da ne znam bolje, rekao bih da u problematičnoj videodatoteci nemaš keyframeove

Misliš da je to moguće?

Nemam pojma. Po opcijama u XviD-u je moguće staviti tako velik maksimalni razmak između keyframeova da imaš samo jedan keyframe (prvi keyframe - zapravo ne moraš ni njega imati, ako trimaš videodatoteku na frameu koji nije keyframe - recimo VirtualDub/Mod ti to dopušta), a sad postoji li neka opcija koja će forsirati maksimalni razmak između keyframeova... Ne znam, sumo će nam morati to reći kad izanalizira videodatoteke. Moguće je da DVD player smeta preveliki razmak između keyframeova - možda mu je već i to dovoljno da onemogući premotavanje.

14 godina
neaktivan

mbaksa mi uvijek podijeli lijepe savjete i lekcije iz video tehnike, na čemu mu se posebno zahvaljujem. Problem je u tome, kao što ste svi zamijetili, da ja imam određena tehnička i edukacijska ograničenja (možda i mentalna), još uvijek gledam video na dvd playeru i Sony CRT televizoru starom osam godina. Želja mi je kupiti nekakav media player i lcd televizor i to bi riješilo moj problem, ali ću na to još malo pričekati. Pokušao sam razumjeti i primijeniti sve što ste napisali. U VirtualDubu sam pokrenuo datoteku i došao do slijedećih rezultata: skok naprijed-natrag u frameovima iznosi 300; Number of key frames: 51. Navodim samo činjenice, ali ne znam što ti brojevi znače. Također, obradio sam avi film u Freemake Video Converteru i usporedio u VirtualDubu (file information) s onim iz VideoPad Video Editora. Iz prikazanog ne mogu dokučiti u čemu je problem, puno je tu detalja koji su mi potpuno strani. Interesantno, u  VirtualDubu mi ne otvara file obrađen u Freemake Video Converteru (slika 1; slika 3), koji radi normalno na dvd playeru), a otvara mi file koji je napravljen u VideoPad Video Editoru koji mi pravi probleme prilikom reprodukcije na dvd playeru (slika 2). Sve ovo što sam napisao ću potkrijepiti s nekoliko slika u kojima stoje svi pokazatelji i detalji na koje mi je ukazao mbaksa. Do sad hvala na velikom trudu i pomoći. Još bi molio za savjet oko mkv video editora (što je nekolicina vas spomenula u ovoj raspravi i potaknula me na razmišljanje o takvoj opciji). Očigledno je da ću na kraju sav video materijal kad-tad morati konvertirati u mkv format. Freemake Video Converter ima solidne uratke, ali nema neke velike mogućnosti uređivanja videa. Unaprijed hvala.

Poruka je uređivana zadnji put uto 1.11.2011 0:27 (sumo).

0 0 hvala 0
15 godina
sumo kaže...

... još uvijek gledam video na dvd playeru i Sony CRT televizoru starom osam godina.

Nažalost i ja sam u istoj situaciji samo šta je moj Sony CRT star 13g {#}

Iz jedne od tvojih slika sam primjetio da ti fali neki codec a najjednostavnije ti je da si instaliraš najnoviji  K-Lite Codec pack Full

On će ti otkriti neke "slomljene" codece i instalirati SVE što ti ikada bude bilo potrebno i više od toga {#}

Koristim ga već godinama ( jednom godišnje si stavim najnoviju verziju ) i sve radi odlično!

Možda ti to pomogne!

Jel tako? Tako je!!!
16 godina
neaktivan
sumo kaže...

Iz prikazanog ne mogu dokučiti u čemu je problem, puno je tu detalja koji su mi potpuno strani. Interesantno, u  VirtualDubu mi ne otvara file obrađen u Freemake Video Converteru (slika 1; slika 3), koji radi normalno na dvd playeru), a otvara mi file koji je napravljen u VideoPad Video Editoru koji mi pravi probleme prilikom reprodukcije na dvd playeru (slika 2).

Još bi molio za savjet oko mkv video editora. Freemake Video Converter ima solidne uratke, ali nema neke velike mogućnosti uređivanja videa.

Problem je u činjenici da ta dva klipa nemaju isti video kodek. U fourCC oznaci jedan ima xvid, a drugi XVID. Nije identičan kodek, niti je upotrebljen isti dekompresor za oba. Uobičajeni ili 'standardni' je XVID - slika 2.

Ne kontam da li možeš ubrzavati, što bi bila 'jump' tipka, a spominješ i skakanje na određeni dio filma. Ubrzavanje/usporavanje nije isto kao i preskakanje next/previous tipkama. Dok prvu operaciju možeš raditi na svim sadržajima (neke sadržaje brže, neke sporije), za preskakanje su potrebni chapteri. Nije uobičajeno imati chaptere u avi-ju, tj. to što vidiš kao problem prilikom reprodukcije je 'normalno'.

Mkv je kontejner, video editor nema nužno veze s određenim formatom.

bedsoft.net
14 godina
neaktivan
Imam instaliran K-Lite Mega Codec Pack 7.1.0 i K-Lite Codec Pack x64. Problem je u tome što mi kodek iz slike 2. stvara probleme kod reprodukcije, a za kojega je bed rekao da je standardni. Mislim na ubrzavanje naprijed ili natrag 2x, 4x, pa do 32x, ta opcija mi ne radi u klipu s kodekom iz sl.2. [Xvid MPEG-4 Codec (XVID); VideoPad Video Editor]. Pitanje je što sprječava tu opciju u postavkama video kodeka. Eksperimentirao sam s postavkama xvid encodera u VideoPad Video Editoru kako mi je savjetovao mbaksa, ali bez rezultata.

0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice