Software za video obradu - pitanja&odgovori izdvojena tema

poruka: 1.976
|
čitano: 671.274
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
Re: Software za video obradu - pitanja&odgovori
andi.cro kaže...

Evo ja u svom CCC ( Catalist Control Center ) imam samo ovo:( SLIKA )

To se odnosi samo na brzo konvertiranje kada se nešto stavi na "portable media player" ali šta je sa renderiranjem,konvertiranjem,izradom DVD-a???

Želio bih maximalno iskoristiti svoju grafu a ne znam kako i sa kojim programom!

da bi koristio AMD video converter moraš preuzeti media paket  na ovom

ima primjer korištenja

što se tiče kvalitetnije obrade videa, enkodiranja, teško ćeš naći program koji podržava AMD grafičke, uvijek češ naići samo na CUDU... ni taj način obrade nije idealan, ali daje više mogućnosti....

zato sam rekao da obrada videa + GPU = nvidia

15 godina
Software za video obradu - pitanja&odgovori

Evo instalirao sam "media paket" i dobio sam mogućnost konvertiranja ALI... ( zašto uvijek mora biti veliki ALI {#} )....MTS format nije podržan!

Svejedno, čak i da radi sa .MTS-om, to je samo kvalitetan i brz konverter sa kojim ne možeš istovremeno konvertirati više fajlova pa bi mi stvarno bilo teško ponavljati konverziju za 50-100 fajlova koje imam u .MTS formatu.

Meni prvobitno treba GPU ubrzanje dok radim u nekom programu ( momentalno u X4 ) koji btw.(može raditi sa .MTS datotekama) tako da kada izrezujem,primjenjujem tranzicije,efekte,dodajem audio i text pa do izrade samog DVD-a, da sve to ide puno brže !!! 

Može li se to nekako skemijati?

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
andi.cro kaže...

Evo instalirao sam "media paket" i dobio sam mogućnost konvertiranja ALI... ( zašto uvijek mora biti veliki ALI {#} )....MTS format nije podržan!

Svejedno, čak i da radi sa .MTS-om, to je samo kvalitetan i brz konverter sa kojim ne možeš istovremeno konvertirati više fajlova pa bi mi stvarno bilo teško ponavljati konverziju za 50-100 fajlova koje imam u .MTS formatu.

Meni prvobitno treba GPU ubrzanje dok radim u nekom programu ( momentalno u X4 ) koji btw.(može raditi sa .MTS datotekama) tako da kada izrezujem,primjenjujem tranzicije,efekte,dodajem audio i text pa do izrade samog DVD-a, da sve to ide puno brže !!! 

Može li se to nekako skemijati?

nemas ti tu kaj kemijat 

ako program podrzava dobro ,ako ne nista 

15 godina
hrvatskafarkasevec kaže...
nemas ti tu kaj kemijat 

ako program podrzava dobro ,ako ne nista 

Pa program to podržava (vidi sliku-1) a kad smo već tu, zašto mi je "Use Hardware Encoder Acceleration" onemogučen za uključivanje?!?

Jel mi možda nešto fali od nekih stvari koje imaju veze sa time?!?

Rezultat pri Batch Konvertiranu iz Corela (.MTS u .MPEG):

Prije uključivanja Hardware Acceleration. mi je CPU bio na cca.90%

Poslije uključ.H.A. mi je CPU bio na cca.70%

(slike 2 i 3 )

Jel tih 20% normalno za "Hardvare Acceleration" ili bi razlika trebala biti puuuno veća?!?

Oprostite ako gnjavim sa time u ovoj temi,da otvorim novu temu ili ne? Ipak je ovo vezano za Video obradu a ja imam hrpu pitanja {#}

Slika-1 Slika-1
Slika-2 Slika-2
Slika-3 Slika-3
Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 19:12 (andi.cro).
16 godina
protjeran

nije ti omoguceno jer valjda nemas CUDA 

najbolje ti je da dobro procistas ReadME od programa

Moj PC  
1 0 hvala 1
17 godina
andi.cro kaže...

Pa program to podržava (vidi sliku-1) a kad smo već tu, zašto mi je "Use Hardware Encoder Acceleration" onemogučen za uključivanje?!?

Jel mi možda nešto fali od nekih stvari koje imaju veze sa time?!?

Rezultat pri Batch Konvertiranu iz Corela (.MTS u .MPEG):

Prije uključivanja Hardware Acceleration. mi je CPU bio na cca.90%

Poslije uključ.H.A. mi je CPU bio na cca.70%

(slike 2 i 3 )

Jel tih 20% normalno za "Hardvare Acceleration" ili bi razlika trebala biti puuuno veća?!?

Oprostite ako gnjavim sa time u ovoj temi,da otvorim novu temu ili ne? Ipak je ovo vezano za Video obradu a ja imam hrpu pitanja {#}

ako je to onaj corel x4, on nosi certifikat:

cert cert
15 godina

Evo jedan mali dio sa OVOG LINKA o mojoj HD6790 grafi:

"...AMD App Acceleration2

OpenCL 1.1 Support

DirectCompute 11

Accelerated video encoding, transcoding, and upscaling

UVD 3 dedicated video playback accelerator

MPEG-4 AVC/H.264

VC-1

MPEG-2 (SD & HD)

H.264 MVC (Blu-ray 3D)4

MPEG-4 part 2 (DivX, Xvid)

Adobe Flash..."

Grafa je znači i više nego sposobna za preuzet na sebe svo potrebno opterečenje, kaj ne!?!
DirectX Diagnostic tool također kaže da je sve OK!
-DirectDraw Acceleration: ENABLED
-Direct3D Acceleration: ENABLED
-AGP Texture Acceleration: ENABLED
 Corel veli ovo...

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
andi.cro kaže...

Evo jedan mali dio sa OVOG LINKA o mojoj HD6790 grafi:

nije stvar u grafi, stvar je u softwareu koji nije prilagođen

ispod onog što si ti stavio vezano za corel imaš tri certifikata: intel i amd procesori i nvidia grafička kartica (cuda)

edit: našao sam jedan program koji nosi amd app certifikat

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:49 (igy).
15 godina

Aha..

A ja mislio da ako je moja grafa od AMD-a da je Corel podržava a u stvari je to oznaka podrške za AMD-ove procesore {#}

I KAJ SAD {#}

Koji onda programi toga tipa ( kao Corel ) podržavaju Hardware Acceleration za AMD Radeon HD6790 grafu???????????

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:53 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
andi.cro kaže...

Aha..

A ja mislio da ako je moja grafa od AMD-a da je Corel podržava a u stvari je to oznaka podrške za AMD-ove procesore {#}

I KAJ SAD {#}

Koji onda programi toga tipa ( kao Corel ) podržavaju AMD Radeon HD6790 grafu???????????

našao sam jedan program koji nosi amd app certifikat, mislim da je to to što tražiš, sad je pitanje koji formati podržavaju GPU

15 godina
igy kaže...

Hvala @igy ali meni ne treba "video converter" nego "Video Editing Studio" ajmo to tako reć {#}

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:56 (andi.cro).
17 godina
andi.cro kaže...
igy kaže...

Hvala @igy ali meni ne treba "video converter" nego "Video Editing Studio" ajmo to tako reć {#}

pa mislim da s njim možeš editirati... imaš više verzija, pogledaj

Poruka je uređivana zadnji put pon 26.9.2011 20:59 (igy).
17 godina
moderator
andi.cro kaže...
igy kaže...

Tebi treba nekaj kaj valjda ni ne postoji. Nemoj više biti toliko napadan - ljudi ti ne mogu dati naziv nepostojećeg programa. Zapravo mogu - skini si AMD Radeon Profi NLE Video Studio, LOL.

Pošalji AMD-u mail i traži da ti navedu programe koji podržavaju "Accelerated video encoding, transcoding, and upscaling".

17 godina
mbaksa kaže...

Tebi treba nekaj kaj valjda ni ne postoji. Nemoj više biti toliko napadan - ljudi ti ne mogu dati naziv nepostojećeg programa. Zapravo mogu - skini si AMD Radeon Profi NLE Video Studio, LOL.

Pošalji AMD-u mail i traži da ti navedu programe koji podržavaju "Accelerated video encoding, transcoding, and upscaling".

da, svi bolji programi za rad na videu zapravo se temelje na CPU (bar za sada)

u svakom slučaju bi bolje prošao s nvidijom, ali mislim da mu onaj je onaj zadnji software (platinum verzija) najbliži corelu

17 godina
moderator
igy kaže...
mbaksa kaže...

da, svi bolji programi za rad na videu zapravo se temelje na CPU (bar za sada)

Jedino što Premiere od verzije 5 (možda i neke ranije?) koristi i GPU preko CUDA-e. I mislim da za one (druge) profi programe ili za neke filtre/efekte koji se mogu koristiti u takvim programima postoji specijalizirani hardver (znam da tako nešto postoji za Final Cut Pro).

15 godina

Tko traži...

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Tko traži...

Super. Sad ujedno možeš i napraviti test - koliko će trajati kodiranje uz korištenje grafičke kartice i koliko bez, te usporediti kvalitetu kodiranja. Prije su se žalili na AMD/ATI-jevo kodiranje - kvaliteta je bila prilično loša. Pa bi bilo zanimljivo vidjeti je li se što popravilo kod novijih AMD-ovih kartica, odnosno ovisi li to i o softveru koji se koristi.

15 godina

Budem se sutra igrao sa time a sa Corelom sam napravio sličan test i razlika je bila 20% smanjenje CPU-a nakon uključivanja Hardverske Akceleracije!

To je bilo površno i na brzaka,nisam dosta toga gledao (usporedba vremena,kvalitete itd.)

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put uto 27.9.2011 0:43 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Problem s vegasom 10...  Video materijal kad prebacim na program imam samo video a nema tona...

Imao sam vegas 9 i sve je stimalo do prije mj dana kad mi se komp gasio pa sam i na njemu primjetioda nema tona i kontao sam da je tu neki problem.... i izbrisao ga. Promjenih u medju vremenu graficku i instalirah vegas 10 i opet isto.. nema tona.  Kad prebacim neku pjesmu onda nju svira normalno....

Heeelp

0 0 hvala 0
15 godina

Malo sam se poigrao sa onim programom "ShowBiz 5" i mogu ga opisati kao "jadan poluproizvod" kojeg ne bi preporučio nikome!!!

POZITIVNO:

Hardverska Akceleracija radi i dobije se oko 20% smanjenje CPU-a (kao i kod Corela) i 50% brža konverzija

1.ShowBiz 5 Benchmark: MTS od 100MB u 720p AVI bez uklj. Hardverske akceleracije ( CPU na 99-100% )

Trajanje konverzije 3:10min.

2.ShowBiz 5 Benchmark:MTS od 100MB u 720p AVI sa uklj. Hardverskom akceleracijom (CPU na 80% )

Trajanje konverzije- 1:50min.

NEGATIVNO:

Ne mogu dobiti ispravnu AVI datoteku! Uvijek iskonvertira AVI u NTSC a nema opcije za PAL ( kod MPEG-a je PAL automatski! ), ne da mi odabir 25fpsa kod exportiranja u AVI nego samo kod MPEG-a, bilo kakve opcije da odaberem ne mogu izbjeći nazubljenost exportirane datoteke ( u bilo kojem profilu ) a u AVI-u je A/V "out of sinc",prisutna grozna pixelizacija,VLC player neke AVI datoteke vrti kao neprepoznatljive mrlje a kada otvorim sa WMPlayerom vrti u nazubljenom obliku i totalno nesinhronizirano a prije samog pokretanja izbaci neki grafikon!!!

Program je također siromašan opcijama itd,itd...

Evo primjer: ULAZNA .MTS Video datoteka: ( 100MB, 2:33min., 4777Kbps, 1440x1080, 16:9, 25fps, Interlaced )

Audio: ( AC3, 448Kbps, 6 channels., 48.0 KHz, ),slika je savršena!!!

Exportiram u .AVI: ( 18MB!!!, 720p,H264, 772 Kbps,  1280x720,  16:9, 29,97fps, Progressive ),slika je puna artefakata

Exportiram u MPEG: ( 99.2MB, mpeg-2 PAL, HDV 720p, 5120Kbps, 1280x720, 16:9, 25fps, Progressive ), slika je nazubljena :(

Pixelizacija Pixelizacija
Negledljivo u VLC-u Negledljivo u VLC-u
Nazubljenost slike Nazubljenost slike
Nekakav grafikon od WMP-a Nekakav grafikon od WMP-a
Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put čet 29.9.2011 18:37 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

Mora ispasti ispikselizirano kad je bitrate strašno nizak. A konverzija frameratea samo može zeznuti fluidnost pokreta. Hm... A slika nazubljena u trećem slučaju zato što nije deinterlaceana, a finalni MPEG je progressive! Znači, progresivno je kodiran interlacean video. Fantastično. Svaka čast autorima programa. {#}

16 godina
protjeran

neznam barem bi od arcsofta ocekivao da naprave solidan program 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator

neznam barem bi od arcsofta ocekivao da naprave solidan program 

Možda samo andi.cro nije našao gdje se mogu uređivati postavke kodiranja.

15 godina

Programi koji podržavaju AMD hardversku akceleraciju!

LINK

Jel tako? Tako je!!!
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Programi koji podržavaju AMD hardversku akceleraciju!

LINK

Glavno da AMD podržava hardversku akceleraciju za dekodiranje i kodiranje. Nema veze što softvera skoro pa i nema (pogotovo za kodiranje; za dekodiranje je ionako to danas gotovo nevažno, pošto su svi moderni desktop/laptop CPU-i sposobni dekodirati HD video).

15 godina

Odlučio sam se prebaciti na CyberLink Power Director-9  {#}

Dobra Video Editing Software Review stranica za kućne korisnike!

LINK

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put pet 30.9.2011 23:46 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

CyberLink PoverDirector-9

MTS Video datoteka: ( 100MB, 2:33min., 4777Kbps, 1440x1080, 16:9, 25fps, Interlaced )

Audio: ( AC3, 448Kbps, 6 channels., 48.0 KHz, )

Napravio DVD-PAL : ( 471MB, 2:33MIN,25000Kbps,720x576,16:9,25fps,Interlaced )

Audio: ( 384Kbps,Stereo,48,0KHz)

Vrijeme: 1:20min.

Kvaliteta: super

Evo i AVI ( 1920x1080i )

Jel tako? Tako je!!!
Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 15:00 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
andi.cro kaže...

MTS Video datoteka: ( 100MB, 2:33min., 4777Kbps, 1440x1080, 16:9, 25fps, Interlaced )

Evo i AVI ( 1920x1080i )

auuu 25000kbps za 576p pfff :D i zasto ti je DVD-PAL interlaced ?

Poruka je uređivana zadnji put ned 2.10.2011 16:18 (hrvatskafarkasevec).
17 godina
moderator
andi.cro kaže...

Evo i AVI ( 1920x1080i )

auuu 25000kbps za 576p pfff :D i zasto ti je DVD-PAL interlaced ?

576i, ali dobro. Usto, maksimalni bitrate DVD-Videa je, koliko vidim, 10 Mbit/s. Razbacivanje s prostorom i kreiranje videa koji nisu 100% kompatibilni s DVD standardom.

16 godina
protjeran

ma trebo je odma i taj interlace sredit 

Moj PC  
0 0 hvala 0
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice