Problem sa spajanjem video datoteka

poruka: 13
|
čitano: 8.348
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina

Koristim DVB-T reciever STRONG SRT5203 koji ima mogućnost snimanja na
vanjski USB uređaj. Za snimanje koristim Kingston memoriju od 8GB. Snimam u
PS formatu tako da kasnije dobivene .mpg datoteke mogu obrađivati na računalu.

Uglavnom dobijem razdvojenu snimku na dvije ili više datoteka
(000.mpg, 001.mpg,...)
Problem nastaje onda kad te datoteke pokušam spojiti (bilo spajanjem u isti
izlazni format ili usputnim pretvaranjem u drugi).
Probao sam sa: Allok Video Joiner, Aone Ultra Video Joiner, ImTOO Video Joiner,
MPEG Joiner. Probao sam i sa cmd naredbom (copy /b ...)
Snimka mi ili jednostavno stane na mjestu gdje je spojena ili se uredno spoji
uz sve veće (prema kraju snimke) zaostajanje zvuka u odnosu na sliku.

Odustao sam od spajanja i probao izraditi DVD-Video sa menijem. Tada se
reproducira jedna datoteka za drugom (što je dobro), ali i dalje
zvuk sve više zaostaje za slikom kako se snimka približava kraju.
Ovaj problem mi se javlja kad god izrađujem DVD-video. (ne samo sa ovim
datotekama iz recievera
!)
Probao sam: Nero Vision Express 3SE, Ulead Video Studio 7SE, Power Director 5.
Uvijek isti problem.
Ako netko ima kakvu sugestiju, molim da se javi. Kako što kvalitetnije spojiti

datoteke i napraviti DVD-video?

Razdvojena utakmica Hajduk-Dinamo Razdvojena utakmica Hajduk-Dinamo
dr. Watson
Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 12:01 (diskDEfragmenter).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
moderator
RE: Problem sa spajanjem video datoteka

Nisam bas siguran da su ti je to PS format datoteka - takve stvari se javljaju kod TS-a. Pretpostavljam da su to TS datoteke sa samo jednim video i audio streamom.

Uglavnom, probaj ovaj program - : http://www.videohelp.com/tools/HDTVtoMPEG2

Osobno ga nisam probao, probao sam (i uspio) u jednom slucaju rijesiti problem sa desinkronizacijom slike i zvuka pomocu MPEG StreamClipa, sto sam opisao ovdje.

15 godina

Hvala! Pokušat ću s tim.

Inače, sve datoteke mi imaju nastavak .MPG (u opcijama recievera sam odabrao PS format), ali kad sam u Ultra Video Joineru odabrao spajanje u MPEG2 format, dobio sam datoteku s nastavkom .mpg sa desinkroniziranim zvukom i slikom.

S druge strane, kad sam odabrao da izlazni format ostane nepromijenjen, dobio sam .MPG datoteku koja nije imala problema sa desinkronizacijom, ali se reprodukcija zaustavljala na mjestima gdje su datoteke spojene.

Poruka je uređivana zadnji put čet 15.4.2010 12:22 (diskDEfragmenter).
17 godina
moderator

Javi jel ti uspjelo. Bas me zanima...

15 godina

Kao prvo, hvala na sugestiji! Probao sam datoteke prebaciti u standardni MPEG2 format, ali mi se javlja poruka "Could not find a Channel!" (pogledaj sliku uz poruku!)

Te datoteke iz recievera uopće ne mogu editirati niti pretvarati u nijedan drugi format niti pomoću  ImTOO MPEG Encodera. Da budem precizniji, ako mi se film sastoji od četiri datoteke, prve dvije uspijem pretvoriti u, recimo, čak i AVI, dok se druge dvije uopće nedaju niti otvoriti u nijednom programu. A ako krenem spajati, događa se ono o čemu sam govorio u ranijim porukama + NOVI PROBLEM (kod snimki sa više datoteka): Kad, npr. Ultra Video Joiner dođe do 3. datoteke koju treba spojiti, jednostavno stane i ne ide dalje. To se događa kad odaberem neki drugi izlazni format, dakle kad treba pretvarati, i mislim da ima veze sa problemom kojeg sam spomenuo maloprije (ImTOO MPEG Encoder)

I, da spomenem još jednu stvar (da ne otvaram drugu temu; na neki način je vezano uz sve ovo)

Probao sam te datoteke spržiti na DVD onakve kakve jesu i reproducirati ih na svom linijskom LG DVD Playeru (kućno kino). I, naravno, zvuk i slika nemaju veze jedno s drugim.

Kad sam to ubacio u neki svoj prastari DVD Player (Evertone), reprodukcija ide odlično. Probao sam i na svom starijem Samsung DVD Playeru: ton počne otprilike 5 sekundi nakon slike (tip pokuca nekome na vrata, ovaj mu otvori, počnu pričati, a ja čujem tek kucanje!

Može li mi netko reći odakle takve drastične razlike kod reprodukcije video datoteka na DVD Playerima??!

P.S. Svaka sugestija je dobrodošla!

Could not find a Channel! Could not find a Channel!
Poruka je uređivana zadnji put pon 26.4.2010 18:34 (diskDEfragmenter).
17 godina
moderator

Jesi probao MPEG StreamClip?

16 godina
neaktivan
diskDEfragmenter kaže...

Kao prvo, hvala na sugestiji! Probao sam datoteke prebaciti u standardni MPEG2 format, ali mi se javlja poruka "Could not find a Channel!" (pogledaj sliku uz poruku!)

To je zato jer si za ulaz stavio mpg kontejner, a program očekuje vjerojatno ts, m2ts ili sl.

diskDEfragmenter kaže...

Te datoteke iz recievera uopće ne mogu editirati niti pretvarati u nijedan drugi format niti pomoću  ImTOO MPEG Encodera. Da budem precizniji, ako mi se film sastoji od četiri datoteke, prve dvije uspijem pretvoriti u, recimo, čak i AVI, dok se druge dvije uopće nedaju niti otvoriti u nijednom programu.

Očito je problem u samom kontejneru (na to mi najviše smrdi), odnosno taj *.mpg koji dotični uređaj radi nije baš posve u standardu. A da je tome tako, da se nazrijeti i iz dokumentacije;

Video recording and playback – MPEG-1 and MPEG-2 encoded (mpg)*
Audio playback – MP3 and WMA formats
Picture view – JPG format
* STRONG cannot guarantee the playback of external video files, which have not been recorded by this device

A vjerojatno je i u suprotnom smjeru isto; strong ne može garantirati da će kreirani mpeg raditi na ostalim uređajima..

diskDEfragmenter kaže...

Probao sam te datoteke spržiti na DVD onakve kakve jesu i reproducirati ih na svom linijskom LG DVD Playeru (kućno kino). I, naravno, zvuk i slika nemaju veze jedno s drugim.

Kad sam to ubacio u neki svoj prastari DVD Player (Evertone), reprodukcija ide odlično. Probao sam i na svom starijem Samsung DVD Playeru: ton počne otprilike 5 sekundi nakon slike (tip pokuca nekome na vrata, ovaj mu otvori, počnu pričati, a ja čujem tek kucanje!

Može li mi netko reći odakle takve drastične razlike kod reprodukcije video datoteka na DVD Playerima??!

P.S. Svaka sugestija je dobrodošla!

To je upravo iz razloga lošeg kontejnera; naime isti imaju masu informacija u sebi, od veličine videa, aspect ratia, offset audia, coding extensiona, itd. Pa se očito svaki player drugačije nosi s tim problemom.

Sugestija br1. TmpGenc Mpeg editor

Sugestija br2. demuksati sadržaj mpeg-a, pa ponovo muxati u pravilan kontejner koji neće raditi problem. (i to možeš riješiti TmpGencom)

A nije loše i npr. gspotom vidjeti sastav tog kontejnera..

primjer sadržaja mpg kontejnera primjer sadržaja mpg kontejnera
15 godina

Puno hvala!!! Izvrsno objašnjeno! Pokušat ću tako.

15 godina
mbaksa kaže...

Jesi probao MPEG StreamClip?

Da. StreamClip izvrsno radi svoj posao, ali još uvijek imam problem sa desinkronizacijom kod reprodukcije na DVD playeru.

Očito je tu Strong nešto svoje zapisao zbog čega je reprodukcija dobra samo na tom recieveru.

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.5.2010 15:32 (diskDEfragmenter).
15 godina
bed kaže...

Sugestija br1. TmpGenc Mpeg editor

Sugestija br2. demuksati sadržaj mpeg-a, pa ponovo muxati u pravilan kontejner koji neće raditi problem. (i to možeš riješiti TmpGencom)

A nije loše i npr. gspotom vidjeti sastav tog kontejnera..

To je dobro rješenje, iako bi bilo najbolje da taj Strong ne razdvaja snimku na dijelove, jer kad snimka nije u dijelovima (kad snimim manje od pola sata u komadu), reprodukcija je prilično dobra na kućnom kinu (uz manja razilaženja zvuka i slike kod premotavanja). Ali to je već za novu temu.

Dakle, mogu reći da je problem riješen!

Hvala još jednom tebi!!

I hvala svima!

dr. Watson
14 godina

Pozdrav ekipa, molim vas za pomoć. Imam strong 5222 dvb-t i snimio sam epizodu serije Pacific.

U folderu filma dobijem 4 .DVR filea koja mogu otvoriti na kompjuteru samo media player classicom. fileovi su 000,001,002 itd veličina po cca 900 mb.

Kada USB roknem u strong nazad, bez problema gledam snimak, dok u kompjuteru file 000 niti ne prikazuje sliku. Ostali fileovi rade ali šta mi to vrijedi kad serija koju snimim počinje negdje sa odmakom 20 minuta od početka. Kada USB ubacim direkt u TV uopće nema filma.

Ima ko kakvo riješenje?

Hvala

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Re: Problem sa spajanjem video datoteka
Berkut kaže...

Pozdrav ekipa, molim vas za pomoć. Imam strong 5222 dvb-t i snimio sam epizodu serije Pacific.

U folderu filma dobijem 4 .DVR filea koja mogu otvoriti na kompjuteru samo media player classicom. fileovi su 000,001,002 itd veličina po cca 900 mb.

Kada USB roknem u strong nazad, bez problema gledam snimak, dok u kompjuteru file 000 niti ne prikazuje sliku. Ostali fileovi rade ali šta mi to vrijedi kad serija koju snimim počinje negdje sa odmakom 20 minuta od početka. Kada USB ubacim direkt u TV uopće nema filma.

Ima ko kakvo riješenje?

Hvala

.dvr preimenuj u avi, meni tako radi bez problema...

12 godina
neaktivan
Re: Problem sa spajanjem video datoteka
diskDEfragmenter kaže...

Koristim DVB-T reciever STRONG SRT5203 koji ima mogućnost snimanja na
vanjski USB uređaj. Za snimanje koristim Kingston memoriju od 8GB. Snimam u
PS formatu tako da kasnije dobivene .mpg datoteke mogu obrađivati na računalu.

Uglavnom dobijem razdvojenu snimku na dvije ili više datoteka
(000.mpg, 001.mpg,...)
Problem nastaje onda kad te datoteke pokušam spojiti (bilo spajanjem u isti
izlazni format ili usputnim pretvaranjem u drugi).
Probao sam sa: Allok Video Joiner, Aone Ultra Video Joiner, ImTOO Video Joiner,
MPEG Joiner. Probao sam i sa cmd naredbom (copy /b ...)
Snimka mi ili jednostavno stane na mjestu gdje je spojena ili se uredno spoji
uz sve veće (prema kraju snimke) zaostajanje zvuka u odnosu na sliku.

Evo i mene sa istim problemom. Naime imam DVB-T Strong SRT 5216 na kojeg je stavljen novi firmware. Probala sam sa svim postavkama, ali uredno mi cjpepka snimljeni materijal na .mpg datoteke veličine cca 920MB. Probala sam i sa spajanjem datoteka, ali krajnji rezultat nije zadovoljavajuć pošto se vidi i čuje mjesto na kojem su djelovi spojeni. Dakle moje pitanje je postoji li mogućnost da se zapis snimi u jednom komadu?{#}

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice