Obrada videa za Youtube

poruka: 6
|
čitano: 5.780
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
protjeran
Obrada videa za Youtube

Imam malih videa snimano Frapsom,koje bih htijeo obraditi(editirati) u jedan video i objaviti na Youtubeu.

Svi su videoi super kvalitete,no posto Fraps radi filmice u nevjerovatno velike fileove,upload je nemoguc!

Editiranje sam pokusao preko Ulead Video Studio 11,Pinnacle,Nero,BSR screen recorder i u svakom slucaju,

zavrsni video nakon konvertiranja bude poprilicno los,bez obzira na to da su postavke u editorima stavljene

na max kvalitetu!

Par pitanja:

-Cime editirati videoe?

-Koji format daje naj kvalitetu na Youtubeu?

-Ima li kakva "fora" zaljepiti poznatu pjesmu na video,a da time ne krsim autorska prava na Youtubeu?

....treba uzeti u obzir da sveukupni video traje 8.5 minuta i u "Fraps" formatu zauzima 23 GB!

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
protjeran
Obrada videa za Youtube

Ja koristim Sony Vegas pro 8

Ubacis video
obradis ga u tvom slucaju edit
Rendas ga kao (spremis) Avi ili wmv ako ides FLV kvaliteta ce ti biti slabija
Odaberi dobru HD rezoluciju

Kad se renda ako nebudes zadovoljan onda stvarno neznam....
Ako bude ok kvaliteta a ima opet puno mb ili GB onda ga opetprovuci kroz sony vegas..

0 0 hvala 1
14 godina
protjeran
Re: Obrada videa za Youtube
#GaMerSC kaže...

Ubacis video

Ako bude ok kvaliteta a ima opet puno mb ili GB onda ga opetprovuci kroz sony vegas..

Moram priznati da sam se dosta napatio sa Sony Vegasom,dosta kompliciran je,dosta se razlikuje od ostalih video editing programima!

No,niti on nije bas puno pomogaom,slika je jos uvjek kockasta,jedino u HD formatu pokaziva rezultate,no cak i tada nije to sto sam trazio,

plus jos sto u HD-u velicina obradenog videa je 36 GB,znaci za mene obicnog korisnika Youtubea-previse!(15GB max,ako se ne varam)                          

Cuo sam od prijatelja da Soni Vegas radi capturing videa iz,recimo igre-nikako da pronadem tu opciju!

Zna li itko?

Podpitanje:Prije sam koristio BSR screen recorder,ali mi je licenca prosli tjedan istekla,tako da ga nemam vise.

Kako je moguce da BSR radi capturing igara,u savrsenoj kvaliteti,koja u konacnici na Youtubeu daje 720p HD             

i to za video file od 1 min,koji je velik oko 50-tak Mb,dok Fraps taj video rastegne na file preko 1 GB?

DaBog da se prevrnula na me,prikolica puna pica!
17 godina
Re: Obrada videa za Youtube
Godfahter kaže...
#GaMerSC kaže...

Ubacis video

Moram priznati da sam se dosta napatio sa Sony Vegasom,dosta kompliciran je,dosta se razlikuje od ostalih video editing programima!

No,niti on nije bas puno pomogaom,slika je jos uvjek kockasta,jedino u HD formatu pokaziva rezultate,no cak i tada nije to sto sam trazio,

plus jos sto u HD-u velicina obradenog videa je 36 GB,znaci za mene obicnog korisnika Youtubea-previse!(15GB max,ako se ne varam)                          

Cuo sam od prijatelja da Soni Vegas radi capturing videa iz,recimo igre-nikako da pronadem tu opciju!

Zna li itko?

Podpitanje:Prije sam koristio BSR screen recorder,ali mi je licenca prosli tjedan istekla,tako da ga nemam vise.

Kako je moguce da BSR radi capturing igara,u savrsenoj kvaliteti,koja u konacnici na Youtubeu daje 720p HD             

i to za video file od 1 min,koji je velik oko 50-tak Mb,dok Fraps taj video rastegne na file preko 1 GB?

Povremeno se znam iz hobija i kada imam slobodnog vremena zezati sa tim stvarima.

Evo iz Fraps Helpa

"Why is the AVI movie generated by Fraps so big? How can I reduce the size?
The filesize is big because there isn’t enough time to encode the movie while the game is running. The movie frames are slightly compressed, but still require a large amount of disk space due to the high resolutions. Once you have finished capturing you should convert the saved AVI into one of the popular compressed movie formats such as mpeg or divx. Recommended programs for doing this are tmpgenc (Tsunami Mpeg Encoder), and VirtualDub.

Using VirtualDub is quite easy. To create a compressed version of the AVI follow these steps:
Start VirtualDub
Select File->Open and choose the AVI in the Fraps directory you wish to compress.
Select Video->Compression and choose the codec you wish to compress with (usually divx)
Select File->Save As AVI and specify a filename for the new AVI."
Nakon toga, ubaciš te video datoteke u neki program za obradu videa, kad završiš renderiraš sebi u kvalitetu koju hoćeš i koja ti je prihvatljiva i to je to.
Budala bio, budala ostao...
14 godina
protjeran
Obrada videa za Youtube

sony vegas je bas lagan za koristit...
ako njega neznas koristit ti onda nemas pojma o editu...
a i sony vegas nije neki program za edit prema Adobe after effects.......

0 0 hvala 0
16 godina
Obrada videa za Youtube

A evo ti kako ces staviti glazbu, a da je ne odbiju zbog autorskih prava(na legalan nacin):

1) Odite u "My Videos", nakon što ste uploadali video i nakon što su vam maknuli zvuk.

2) Kliknite na "Resolve Copyright" na tom videu kojem je zvuk onemogućen.

3) Skrolajte dolje i odaberite opciju "I want to learn more about this dispute process".

4) Skrolajte dolje i odaberite opciju "Take me to the dispute form".

5) Tamo odaberite opciju #2 i kopirajte ovaj tekst u kućicu pored toga;

"Copyright Disclaimer Under Section 107 of the Copyright Act 1976, allowance is made for "fair use" for purposes such as criticism, comment, news reporting, teaching, scholarship, and research. Fair use is a use permitted by copyright statute that might otherwise be infringing. Non-profit, educational or personal use tips the balance in favor of fair use."

6) Ispunite ostatak formulara. Koristite svoje PRAVO ime di vas traži. Stisnite "Continue" kada ste sve napravili.

7) Skrolajte do kraja stranice i pritisnite "Submit dispute".

U roku od 2-3 minute zvuk na vašem videu biti će vraćen.

Google is NOT your friend!!!
Moj PC  
2 0 hvala 2
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice