Mic static noise, mic problemi

poruka: 7
|
čitano: 668
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
12 godina
neaktivan

Pozdrav!

Vec duze vrijeme  zelim radit videe za yt, ali static noise u mikrofonu kada recordam mi smeta, pokusao sam u audacityju igrat se s postavkama i nikako da nastimam da radi :(..

mikrofon koristim sa slusalica gamecom 380, a zvucna je xonar dg

ako netko ima vremena i volje da se igra s postavkama u audacityju, ja bi uploadao kratak video koji bi se mogao downloadat..

i ako je moguce kad netko nade savrsene postavke da ih posta {#}

Hvala {#}

[xDx] carapa_junior
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Re: Mic static noise, mic problemi

Jesi isprobao na drugom računalu mikrofon?

12 godina
neaktivan
Looka kaže...

Jesi isprobao na drugom računalu mikrofon?

jesam kod brata, i opet isto

[xDx] carapa_junior
13 godina
neaktivan

Jesi probo reinstallat/update mic drivere?Probaj to ako to ne upali probaj to sa audio driverima.

0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Razzac kaže...

Jesi probo reinstallat/update mic drivere?Probaj to ako to ne upali probaj to sa audio driverima.

nema drajvera za mic..a audio drajveri su najnoviji

[xDx] carapa_junior
15 godina
neaktivan

Pokusaj snimati zvuk s Cool Edit - om ili Adobe Audition - om (nasljednik Cool edit - a)

U njima postoji opcija "Noise reduction" (mozda postoji i u drugima ali ja sam koristio samo ova dva)
Snimiš prvo 5 - 10 sec samo "tisinu" tj. u tih 10 - ak sec ne govoris nista, nakon tih 10 - ak sec snimas normalno svoj govor. Na kraju kada si zavrsio snimanje oznacis tih 10 - ak sec odaberes opciju "Noise reduction" uzmes uzorak (nezz sada na pamet kako tocno pise), spremis, zatvoris prozor od efekta, oznacis cijelu snimku, ponovno izaberes noise reduction, load - as spremljeni uzorak, kliknes na OK i pricekas dok zavrsi. Poslusas, ako ti se govor cini malo "supalj" tj. nije onakav kakv bi trebao biti, malo se jos poigras s equalizerom da postignes zeljeni zvuk, spremis u mp3, wav, wma...

2 0 hvala 1
12 godina
neaktivan

oo ovo je super preko cool edita, zvuk fenomenalno ispadne hvala :D

[xDx] carapa_junior
Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka: