Kako odrezati dio iz snimljenog materijala

poruka: 33
|
čitano: 8.226
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan

Pozdrav,

nešto sam snimao sa televizije, sa svojom tv karticom, preko EPG-a. Naime, mislio sam , obzirom da je to schedule recording da će snimanje završiti u onom trenutku kad završi i emisija. Obzirom da se to nije dogodilo, na moje neugodno iznenađenje, morao sam prekinuti snimanje, no prošlo je nekih minut ili dva koji ne pripadaju seriji koju sam ja želio snimiti. znači, trebam neki alat, jednostavan, a učinkovit, besplatan, kojim bi mogao odrezati taj neželjeni dio koji je upao na kraju.

druga stvar me također zanima, format u kojem mi je snimljen materijal je mpg4. e, sad nisam siguran da to moj dvd player može čitati, pa me zanima s kojim, opet besplatnim alatom bih mogao prebacit u neki drugi format a da je čitljiv na dvd, a da približnoi bude iste kvalitete, jel možda u avi format

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Mozes to uraditi u windows movie makeru. Evo jedan link

http://www.windowsmoviemakers.net/Tutorials/HowToEditVideo.aspx

...Queter you become more able you can hear..
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
RE: Kako odrezati dio iz snimljenog materijala

jel on dio windowsa, ili moram skidat od nekud

15 godina
neaktivan

skini si sony vegas windows movie po mom misljenju je previse slab ako hoces neku kvalitetu videa

Be Gamer
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

što je po vašem mišljenju dobro za oba ova posla koja trebam napravit. jel se možer sve s jedinm alatom, ili s dva

16 godina

Ima jedan jednostavan program, Boilsoft Video Splitter

Nije besplatan ali ga lako možeš skinuti... {#}

Odrežeš kraj i mislim da odmah možeš konvertirati u drugi format.

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

idem probati. i još jedno pitanje, čemu služe opva dva progama dvd shrink i dvd decrypter

16 godina
neaktivan

Imaš Format Factory.

Koja http://www.18plusnightclubs.com/homepage/bostonssexiestbartenders_1.jpg Warhammer 40k Colonel Miles Quaritch is my hero
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

a u koji format da prebacim iz mpg4, jel u avi

15 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

Imaš Format Factory.

jel može i odrezati i prebaciti u drugi format

15 godina
neaktivan
I.Kk kaže...

Imaš Format Factory.

Format factory ne podržava format mpg4, tako da mi on ne može služiti. upravo sam ga deintalirao, jer to nije ono što meni treba. ima li kakva druga ideja

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 12:08 (mikica1).
17 godina
neaktivan
Sk8eR kaže...

Mozes to uraditi u windows movie makeru. Evo jedan link

http://www.windowsmoviemakers.net/Tutorials/HowToEditVideo.aspx

U njemu ne moze napraviti dvd i veliko je pitanje da li ce mu ijedan format koji mozes dobiti iz movie makera procitati njegov dvd player.

mikica1 kaže...

jel on dio windowsa, ili moram skidat od nekud

Skida se sa windows live paketm ako imas win 7.

damircazin kaže...

skini si sony vegas windows movie po mom misljenju je previse slab ako hoces neku kvalitetu videa

O kavoj kvaliteti videa pricas? O mogucnostima obrade ili kvaliteti izlaznog videa? Nekako mi zvucis kao da i nemas puno pojma o cemu pricas. Ako pricas o ovom prvom za banalne stvari skidati kompleksan program je blesavo. Za njega je najbolji adobe premiere elements koji je dovoljno jednostavan da ga skuzi za par sati i moze praviti gotove dvdove koje ce moci procitati svaki dvd player.

:)
15 godina
neaktivan

lgic, jel taj adobe može i napraviti cut neželjenog snimljenog materijala i plus konvert u dvd

17 godina
neaktivan

Mozes sve. Od ubacivanja videa iz raznih izvora ukljucujuci dv kamere, montaze tipa izrezivanja, ubacivanja prelaza, stavljanja titlova, do pravljenje menija za dvd, chaptera i sl i na kraju narezivanja gotovog dvd-a koji mozes gledati u svakom dvd playeru. Uzmi bilo koji originalni dvd i to mozes i ti napraviti samo je vrijeme i masta u pitanju.

17 godina

ako govorimo o windowsima onda virtualdub. besplatan, pun opcija, portable, ctrl-x crtl-v save as ... gotovo.  za linux bi bio avidemux

STEVO:Učiteljice, uvijek pomokrim hlače kad idem na wc! UČITELJICA:Samo ga nemoj tako držat.
Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 13:06 (hrvooje).

0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

hrvooje, u koji format da konvertiram sa virtualdubom, a da bude dobre kvalitetei čitljiv na dvd playerima. datoteka je izvorno mpg4

15 godina
neaktivan
damircazin kaže...

Vidite da covijek hoce da uradi jednostavno i brzo. Samo da isjece scenu. Zasto bi instalirao program velicine 500 mb ili koliko god, kad vec ima na windowsu instaliran program koji moze obaviti sve te jednostavnije poslove

15 godina
neaktivan

koji je to program, plizz help. jel windows movie maker

Poruka je uređivana zadnji put sri 3.11.2010 19:28 (mikica1).
17 godina
neaktivan
Sk8eR kaže...
damircazin kaže...

Vidite da covijek hoce da uradi jednostavno i brzo. Samo da isjece scenu. Zasto bi instalirao program velicine 500 mb ili koliko god, kad vec ima na windowsu instaliran program koji moze obaviti sve te jednostavnije poslove

A kako ce sa movie makerom napraviti video koji ce gledati na dvd playeru?

15 godina
neaktivan

Skini si Pinnacle VideoSpin. To je jednostavan a jako dobar program. S videom možeš raditi šta želiš. Program je besplatan prvih 15 dana imaš na biranje kojim kodekom želiš spremiti video,a kad prođe probni rok imaš samo jedan kodek,a ostale si možeš kupiti ali su vrlo jeftini. Jedino ti ne može napraviti DVD ali može divx koji češ vjerojatno moći pogledati na dvd-u

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Kao prvo kada snimaš s tv-a onda snimaj u .ts obliku. Potom s fenomenalnim programom VideoReDo odrežeš višak i spremiš u .mpg obliku. Ovaj program ispravlja pogreške kod ovog streama. Potom .mpg možeš bilo kojim konverterom pretvoriti u koji god hoćeš format.

Teško konju kojeg selo hrani i državi koju suknja brani, jedan, dva evo ti ga na
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan
mikica1 kaže...

Da, to windows movie maker (onaj preko kog sam ja predlozio da uradis.)

15 godina
neaktivan
Jura iz druge galaksije kaže...

Kao prvo kada snimaš s tv-a onda snimaj u .ts obliku. Potom s fenomenalnim programom VideoReDo odrežeš višak i spremiš u .mpg obliku. Ovaj program ispravlja pogreške kod ovog streama. Potom .mpg možeš bilo kojim konverterom pretvoriti u koji god hoćeš format.

snimam s tv kartice na pc-u, i nemam ponuđeno da mi snima u ts formatu

17 godina
neaktivan
Sk8eR kaže...
mikica1 kaže...

Da, to windows movie maker (onaj preko kog sam ja predlozio da uradis.)

Nisi odgovorio na pitanje. Kako ce sa movie makerom napraviti video koji ce moci gledati na DVD playeru?

15 godina
neaktivan

aj molim te skini ovaj program, trial ti je na 30 dana napravi sta imas i obrisi ga. ili se snađi...znas vec kako

ovde ti je stranica di ti je objašnjeno kako ces to napraviti. http://www.wonderdvd.com/tutorials/convert-burn-mp4-files-to-dvd.html

a koji programi su ovde bili ponudeni stvarno za nasmijati se.

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 14:57 (Octopus).

0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Zasto je za smijati se? Adobe premiere elements eodlican program za pocetnika koji zeli nesto nauciti o videu a ne zeli za to odvojiti mjesece.

15 godina
neaktivan
Octopus kaže...

aj molim te skini ovaj program, trial ti je na 30 dana napravi sta imas i obrisi ga. ili se snađi...znas vec kako

ovde ti je stranica di ti je objašnjeno kako ces to napraviti. http://www.wonderdvd.com/tutorials/convert-burn-mp4-files-to-dvd.html

a koji programi su ovde bili ponudeni stvarno za nasmijati se.

ej lčegendo, puino ti hvala, ovo je ono što mi je trebalo, brzo i jednostavno. hvala puno.

može lock tema

Poruka je uređivana zadnji put čet 4.11.2010 15:16 (mikica1).
15 godina
neaktivan

ma ok ne kažem da nije to je odličan program. ali zašto skida program od ne znam ni ja koliko MB kad je napisa da traži brzo, jednostavno to riješi. onda još dok pogleda tutoriale po oće li se snać, pa ovo pa ono...

slušaj ako ima volje neka, meni je svejedno.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ja sam ti pristalica da nekoga naucim nesto umjesto da mu dam gotovo rjesenje. SKidanje onog programa je nepotrebno ako mu treba jednom da odreze nesto ali posto snima cesto vjerovatno trebace mu opet a onda kad nauci sa elementsom a to je za par sati moci ce napraviti mnogo toga vrlo jednostavno a rezulat ce biti odlican.

16 godina
neaktivan
logic kaže...

Ja sam ti pristalica da nekoga naucim nesto umjesto da mu dam gotovo rjesenje. SKidanje onog programa je nepotrebno ako mu treba jednom da odreze nesto ali posto snima cesto vjerovatno trebace mu opet a onda kad nauci sa elementsom a to je za par sati moci ce napraviti mnogo toga vrlo jednostavno a rezulat ce biti odlican.

Slažem se... slušajte logica ne govori čovjek bezveze... I ja sam odmah počeo s premierom :) Nikakav movie maker... poslije kada sam ga otvorio da vidim što je to odmah sam ga zatvorio :D a sada sam na Premier Pro-u :) mada mi je elements još malo draži :P

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice