Imam par kućnih videa veličine između 2 i 9 gb. Želim ih sa DVD-a Handbrake-om prebaciti u .mkv format. Zanima me koje su najbolje postavke (sumnjam da bi silne opcije bile dostupne ako ih nije potrebno koristiti)?
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Imam par kućnih videa veličine između 2 i 9 gb. Želim ih sa DVD-a Handbrake-om prebaciti u .mkv format. Zanima me koje su najbolje postavke (sumnjam da bi silne opcije bile dostupne ako ih nije potrebno koristiti)?
pa sa dodatnim opcijama mozes i zakomplicirat stvari
recimo playback na nekom mediaplayer-u (kao wdtv...)
mozes nabit ref frameove,b framove(za kompresiju) ,deblock (blur)...
ima cak i nest filtera za silu
nadam se da koristis Constant Quality ,a ne bitrate mod
ali tu fali jako puno opcija koje x264.exe ima
bilo bi ti jako korisno da se naucis radit sa x264.exe i avisynth jer trenutno nema nista bolje od toga
naravno , ako te to zanima
Hvala na savjetu. Budući da je riječ o kućnim videima, jedino mi je bitno da ne izgubim puno na kvaliteti i da se pretvorba odigra što jednostavnije. Nešto sam i sama isprobavala na kraćim videima i skužila neke jednostavne opcije no puno toga mi je još nepoznato. Voljela bih konkretne savjete kao što biste objasnili totalnom početniku (u jednu ruku i jesam), znači klikni tu, upiši to,...
Ove dvije kartice su mi potpuno nejasne:
Detelecine - koristi se za micanje interlaced polja, sumnjam da ce ti to trebati, koristi se npr za prebacivanje iz 30 fps (NTSC) u 24 (standradno za filmove)
Decomb - slicno kao gore, no mice interlaced frameove koji su vidljivi, PRIMJER
Deinterlace - prebacuje interlaced video u progressive, tek toliko da vidis razliku klik na wiki
Denoise - mice sum na videu, tojest onaj snijeg ili filmski grain
Deblock - mice artefakte i zagladuje rubove
Reference frames - frameovi koji sluze za definiciju nadolazecih frameova, koristi se za kompresiju, ostavi 2, a mozes i 4 staviti
B-frames - takoder se za kompresiju koristi, koliko razumijem koristi razlike izmedu nadolazeceg i prethodnog framea te po tome slaze sliku
CABAC - tehnika za kompresiju, to samo ostavi
Mislim da ti sve ovo ostalo ne treba, no farakesevec ce to bolje znati.
Google mi je pomogao da shvatim što je što otprilike, no ipak sam n00b kad treba to sve uštimati. Tnx za savjete :)
BTW malo sam pogledala i ove savjete oko AviSynth-a, ali to je već viša matematika za mene.