Handbrake postavke?

poruka: 5
|
čitano: 2.824
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Handbrake postavke?

Imam par kućnih videa veličine između 2 i 9 gb. Želim ih sa DVD-a Handbrake-om prebaciti u .mkv format. Zanima me koje su najbolje postavke (sumnjam da bi silne opcije bile dostupne ako ih nije potrebno koristiti)?

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran
Re: Handbrake postavke?
GigaGirl kaže...

Imam par kućnih videa veličine između 2 i 9 gb. Želim ih sa DVD-a Handbrake-om prebaciti u .mkv format. Zanima me koje su najbolje postavke (sumnjam da bi silne opcije bile dostupne ako ih nije potrebno koristiti)?

pa sa dodatnim opcijama mozes i zakomplicirat stvari 
recimo playback na nekom mediaplayer-u (kao wdtv...)

mozes nabit ref frameove,b framove(za kompresiju)  ,deblock (blur)...

ima cak i nest filtera za silu

nadam se da koristis  Constant Quality ,a ne bitrate mod

ali tu fali jako puno opcija koje x264.exe ima 

bilo bi ti jako korisno da se naucis radit sa x264.exe i avisynth jer trenutno nema nista bolje od toga 

naravno , ako te to zanima

Poruka je uređivana zadnji put pon 19.9.2011 11:39 (hrvatskafarkasevec).
15 godina
neaktivan
hrvatskafarkasevec kaže...

Hvala na savjetu. Budući da je riječ o kućnim videima, jedino mi je bitno da ne izgubim puno na kvaliteti i da se pretvorba odigra što jednostavnije. Nešto sam i sama isprobavala na kraćim videima i skužila neke jednostavne opcije no puno toga mi je još nepoznato. Voljela bih konkretne savjete kao što biste objasnili totalnom početniku (u jednu ruku i jesam), znači klikni tu, upiši to,...

Ove dvije kartice su mi potpuno nejasne:

17 godina
neaktivan
Handbrake postavke?

Detelecine - koristi se za micanje interlaced polja, sumnjam da ce ti to trebati, koristi se npr za prebacivanje iz 30 fps (NTSC) u 24 (standradno za filmove)

Decomb - slicno kao gore, no mice interlaced frameove koji su vidljivi, PRIMJER

Deinterlace - prebacuje interlaced video u progressive, tek toliko da vidis razliku klik na wiki

Denoise - mice sum na videu, tojest onaj snijeg ili filmski grain

Deblock - mice artefakte i zagladuje rubove

Reference frames - frameovi koji sluze za definiciju nadolazecih frameova, koristi se za kompresiju, ostavi 2, a mozes i 4 staviti

B-frames - takoder se za kompresiju koristi, koliko razumijem koristi razlike izmedu nadolazeceg i prethodnog framea te po tome slaze sliku

CABAC - tehnika za kompresiju, to samo ostavi

Mislim da ti sve ovo ostalo ne treba, no farakesevec ce to bolje znati.

You are already dead!
Moj PC  
0 0 hvala 1
15 godina
neaktivan

Google mi je pomogao da shvatim što je što otprilike, no ipak sam n00b kad treba to sve uštimati. Tnx za savjete :)

BTW malo sam pogledala i ove savjete oko AviSynth-a, ali to je već viša matematika za mene.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice