Eksterna zvucna kartica sucka ..zasto?

poruka: 24
|
čitano: 18.576
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
14 godina
neaktivan

Bok ekipa ,stvarno ,stvarno al stvarno san u depri ,radi logitech z5-500 5.1 zvucnika koje imam ,a nemogu ih iskoristit do maximuma(ne mislim na pojacavanje volumena)

Nego problem je taj sto ,su mi zvucnici ispremjesani ,a sve lijep uljuceno na mjestu,kako bog zapovida.e sad detaljno govoreci je problem taj sto ,imam laptop,pa da bi te zvucnike mogao koristit ,kupio sam eksternu zvucnu(oko 120 kn je kostala).problem je sto nece da radi svih 6 zvucnika kako treba ,trenutno mi stoji ili bar tako zvuk ide da mi je centarlna jedniica bass ,i pari da   skoro sav zvuk ide preko njega,ako stavim na 6 zvucnika da svira ,onda ne radi centralni (govorni jel te)..POmoc,POmoc molim vas,nemogu da uzivam u muzici ,jos nekidan otkrija za flac format.OMG(,HVala unaprijed!zivili!

0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

Pa gledajuci prema modelu i proizvođaču kartice, rekao bih da ne znam ništa.

Napiši fino sve o kartici.

Pogledate li količinu mojih zvjezdica, vidjet ćete da ih nema mnogo. Dobio sam ih mnogo više već što ih imaju oni s 5, ali vrijednost im spoznao nisam i izgubih ih. Sada tražim ih u bezdanu foruma.
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Cek jesi li pokusao prebacit u windowsima na driveru iz 2.1 u 5.1?

Don Believe The Tyoe
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 11:56 (WrongType).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Re: Eksterna zvucna kartica sucka ..zasto?

-pravi 5.1 (i više) zvučni sustav, reproducira onakav zvuk kakav dobije. Prevedeno, ako mu šalješ stereo (muziku) normalno je da ćuješ samo Left-Right (+bass), daj mu neki orig. film na DVDu s 5.1 zvukom i trebalo bi raditi sve.

To je naravno u slučaju da je kartica ispravna, driver i da je tako konfigurirana. Neke (upravo zato) nude da stereo zvuk playaju na 5.1.. to su opcije drivera ili čak samih zvučnika. Za 120kn ext. kartica je tek toliko da radi. Nema nikakve posebne prednosti u odnosu na integriranu (osim što notebook nema 5.1 izlaze.. ali to kao što vidiš za muziku i nije važno) uvjek postoji optical kao bolje rješenje pa se sam uređaj kao zvučnici s pojačalom (i dekoderom) ili TV brinu o zvuku (umjesto neke jeftine kartice).

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 12:10 (ihush).
14 godina
neaktivan

Evo ovako ,zvucna http://www.links.hr/?naziv=zvucna-kartica-usb-c-media-8-kanala-vanjska&option=artikl&id_kategorija=05235&id_artikl=052.350.002,to je ta,nadam se da mozete kad ovako copy.paste:P

Naravno da sam stavio na 5.1 ,probao sam update driver ,al ga nema,kad udem u program od zvucne ,onda kad udres test ,onda kaze da je lijevi desni i obrnuto zvucnik,a spojeno je dobro,jer sam provjerio vise puta,doduse ako stavim 7.1 da imam a nemam (jos u programu od zvucne),onda nesto ispremjesam ,pa bude ok ,al samo na direct 6 chanel ,cim stavim na music ili prebacim na kucni pc zvucnu sve se poremeti ali i ov sad sta sam napisao nije pravi lijek:P.

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Optical?pa ako to stavim rade samo dva zvucnika,to sta kazes neka muzika radi na 2 samo i bass ,istina,ali imam pentium 4,bez zvucne unutarnje,sto znaci da radi isto preko ove eksterne (btw receno mi je da kartica od 120 ili 400 kn nije neka razlika,skoro pa isti k ..tako kaazu...)u svakom slucaju,nemojte mi sad rec pa slusaj preko pentiuma ,nemojte jerbo taj pc ide u smece jos malo uostalom nema hdd vise od 120 gb:P

15 godina
neaktivan

Smeće od kartice IMO. Ako spajaš analogno Z5500 na nju nije ni čudo kakav rezultat imaš. Od mainstreama zvučnih svakako X-Fi Surround, osobno bi na nju išao i igrao se i testirao kvalitet analognog vs. optical outa. Od jačih i malo ozbiljnijih USB zvučnih svakako EMU 0404 USB, nije preskupa a imaš sve što ti treba za optimalno iskorištavanje Z5500, pa eto prosim lijepo - ako imaš 2500kn za zvučnike, imaš i 1 000 za zvučnu, jbg.

C-Media od 120 sigurno nije za analogno spajanje Z5500, komponente ugrađene su joj naprosto kramp. Jedino iskoristivo na njoj je SPDIF, i u tom pravcu treba razmišljati, a analogiju koristiti u krajnjoj nuždi - kako je rekao ihush - pošto na svoj lap ne možeš 5.1 spojiti.

Z-5500 ima koliko mi je poznato Stereo Upmix na 5.1, praktički je dovoljno poigrati se s opcijama na daljincu, i poslati signal SPDIF-om, priloženo - COAX :

Klik

Inače neke jače, ali i već podosta vremena main onboarduše imaju opciju Speaker Fill, za 5.1 upmix. Creative ima CMSS 3D tehnologiju itd.

X-Fi Surround, E-MU 0404 > Z5500 > onboard / C-Media

U svakom slučaju prije brutalna zvučna i analogno spajanje nego SPDIF i obrada u Z5500.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 12:26 (thedream).
Moj PC  
1 0 hvala 0
16 godina
beatrix_kiddo kaže...

Optical?pa ako to stavim rade samo dva zvucnika,to sta kazes neka muzika radi na 2 samo i bass ,istina,ali imam pentium 4,bez zvucne unutarnje,sto znaci da radi isto preko ove eksterne (btw receno mi je da kartica od 120 ili 400 kn nije neka razlika,skoro pa isti k ..tako kaazu...)u svakom slucaju,nemojte mi sad rec pa slusaj preko pentiuma ,nemojte jerbo taj pc ide u smece jos malo uostalom nema hdd vise od 120 gb:P

- cijena kartice nema veze, važne se njene mogućnosti (opcije drivera) ili još važnije zvučnika (jer su PC zvučnici aktivni, sa svojim pojačalom dok digital ima i dekoder, tako da sve obave zvučnici). Kad im šalješ stereo zvuk, koji želiš na npr 5.1, to se obično nalazi pod nazivom quasi sorround, i sl. Nema pravila, dali uopće postoji opcija npr Quadrophonic i sl...

- ako ti na pentaču sve radi kako želiš, mora moći i na notebooku, tad samo trebaš jednako podesiti. Isključivanje naravno da prebaci sve na integriranu (i promjeni te postavke), trpi ili je isključi.. Nisam siguran kako se ponaša na XPu ili novijim OSevima, možda nasedmici pamti?...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
neaktivan

smece ne smece ,baza je da radi na pc-u kucnom kako treba ,dok na laptop ne,doduse kad sam ja to sve novo kupio rapsakirao spojio radilo je odlicno i na lptopu,sad jedino da se nisu neke konfiguracije ispremjesale jer mi cura zna otet zvucnike da bi ona slusala muziku ,pa usteka sebi usb.:P

KAd igram xbox 360 ukljucim na spdif,i radi ludilo stereo i bass,zadnje je iblo gears of wars 3 :DD

Al ovu caku ne kuzim ,udes u program od zvucne ,dok sam na laptopu,i onda testiram zvucnike klikcuci na njih,pa kaze left front (zvuk ide iz desnog zvucnika),right front   zvuk dode iz lijevog ,centralni   kaze da je centralni ,stisnem na bass,zvuk dode iz centralne jedinice i kaze subbofer(zenksa neka glupa :)), a kad stisnem preostala 2 ona iza mene(rear left i right)zvuk   opet iz centralne jednice ,sad ko ode koga jebe:P,btw laptop mi nema spdif ulaz,tako da moram preko usb se kacit.

Btw orignal test zvucnika ,ukazuje da su svi zvucnici u redu i zuvk dolazi iz svake jednice tocno-

JOs jedna stvar ,RECESIJA :d,btw pare su tu samo liti kad se radi,jos fale mi te skiperaze :)

15 godina
neaktivan

Ispada da su krivo označeni 3.5mm ulazi na toj eksternoj zvučnoj {#}{#} ako njen test baca krivo signal tj. očitava ga. A da probaš reklamirati zvučnu, glupo zvuči, ili istražiš možda da nije namješteno negdje nekakav swap channels, pa je L ustvari R, Sub je Centrala, obrnuto itd.?

Moguće da ti se djevojka zaigrala po tom pitanju pa nešto pogrešno na zvučnoj stisnula ili u driverima. Istraži svakako.

I svejedno, svakako preporučam SPDIF spajanje, zaobići analogiju i bananice na toj C-Mediji, kvalitetnije komponente su u Z-5500, šibni signal na obradu SPDIF-om.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Auuu..nasa san nesto ,al me samo uvalilo u probleme..

pa da pocnem..

Nakon svega sta san procita i pogira se malo ,ucinija san ovo.

Provjerija san jeli sve tocno uklljuceno.je

zatim sam usa u control panel ,playback devices ,stavio sam za default 4-USB multi-channel audio device,tu jos imam ponudeno digital output...kad sam to izabrao,uprija san configure speakers,i tu sam naravno izabrao 5.1 ,vratio sam se u program od zvunce i testirao zvucinke ,pa sad kaze,prednji lijevi je desni lijevi (i obrnuto),centralni i bas se ne cuju uopce,a zadnja dva se cuju preko prednjeg desnoga i to kad kaze right rear cuje se slabije ,left rear se cuje normalno.eto to je to ,jos jednom hvala svima.

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan

Treba se malo poigrat s tim postavkama, svakako, nego - našao sam ti nešto zgodno, a tri koplja ispred te C-Medie.

http://www.njuskalo.hr/pc-kartice/terratec-aureon-5.1-usb-mk2-oglas-4094012

Makar je meni čudno malo, jesi ti stvarno sve te bananice od Z5500 popikao unutra u tu C-Mediu kako spada?! I naravno, onda isključi sve digital, optical ostalo ponuđeno.

Meni ovo sve vuče na krivo spajanje. Ako lijevi registrira tj. šalje na desni , to je tipičan swap, Sub zamijeni za centralni itd.. stražnji se ne čuju, groza.

Provjeri ti lijepo na zvučnoj jel sve spojeno kako spada, ako koristiš bananice ne pali ništa optical,digital što već imaš ni u windowsima ni u softveru od zvučne. Bananice su analogija, ne spajaj po bojama pošto je plavi ulaz vidim - line in.

Spajaj po opisu i tekstu na samoj zvučnoj, krivo ti je spojeno ja dajem glavu.

Cemetary gates
Poruka je uređivana zadnji put čet 12.1.2012 13:06 (thedream).
Moj PC  
0 0 hvala 1
14 godina
neaktivan

to sta si sad reka ,je moguce jer kazem ,kad udem u program od zvucne ,mogu podessit i na 7.1 .a kad to napravim onda ti se pojave jos 2 zvucnika ,na maloj slici i tih mozes rotirat i premjestat ,to sam jednom ucinija ,to san isprimista sve ,al onda to radi samo na 6 chaneel opciju,i nije to,to.neznam vise di da trazim bilo kakvo podesavanje .._(

14 godina
neaktivan

joooo,hvala na infor,znaci da nju kupim i ne falivam ?nije skupa ::DDDDD

14 godina
neaktivan

gle po originalnom testu,zvucnici su dobro spojeni ,sve sam ostalo izgasia .evo doduse sam vidio da mi je bio jos upaljen u playback devices speakers and headphones (od laptopa pretpostavaljam).ugasio sam i to sada,al kad dodem u program pokazuje ko da jesu krivo spojeni ,al evo ja gledam sa 2 puta jos i dobro je spojeno   ,jer jos jednom kazem da na tesu od zvucnikea ,svi zvucnici rade i zvuk ide odake treba:P

15 godina
neaktivan

A da odspojiš sve bananice i spojiš SPDIF-om na tu C-Mediu? A za ostalo koristiš test zvučnika i njihove postavke, pa se time igraš? Da skroz zaobiđeš tu C-Mediu i njene postavke osim tog SPDIF-a.

Cemetary gates
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Ja neznam ,al cini mi se da sve radi kako treba ,slsuam system of down flac,lipo zvuc sve ,sad jel to to ili nije jbg..:P

al kupit cu teratecovu i ako nesto vidim zasad da se promjenilo nesto javim ,mozda me samo porgram od kartice samo vizualno zajebava ,(((omg NOT!

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

hmm,ae bas cu probat pa ti javim ,sad to necu moci jer se moran obrazovat :Panatomija sucks!

15 godina
neaktivan

Znam da je tema stara ali ako bude opet neko imo problema sa C-Media zvucnom problem je zato sto je krivo oznaceno.Ja sam bio kupio c media zvucnu (intergriranu) te ustekam te se pitam sta nece onda sam skuzio da je roza(mikrofon) ustvari zelena(zvucnik)!{#}

Dejan
Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
pci utor i zvucna kartica

pozdrav dakle imam jedan problem sa zvucnom karticom, znaci spojim zvucnu karticu uz pomoc pci utora na kompu,upalim komp ali kad stavim driver od kartice pise mi kao da moram spojit uredaj,,kao da mi maticna neprepoznaje zvucnu karticu 

0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan

Eto i ja imam problem sa eksternom zvucnom karticom pa da ne otvaram novu temu, napisat cu ovdje. Imam laptop lenovo Z580, Asonic USB 7.1 eksternu zvucnu i logitechove S500 5.1 zvucnike. Kad ustekam zvucnu karticu u laptop, laptop pocne nenormalno "stekati". Mis ima ogroman delay i nije moguce otvoriti niti jednu mapu(cak ne mogu doc do task managera). Zanima me jel ima kakav nacin da se to rijesi, i s obzirom da se bas ne razumijem u to dali je uopce moguce to spojiti na laptop da normalno radi.

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
hYpeR_YeaH kaže...

Eto i ja imam problem sa eksternom zvucnom karticom pa da ne otvaram novu temu, napisat cu ovdje. Imam laptop lenovo Z580, Asonic USB 7.1 eksternu zvucnu i logitechove S500 5.1 zvucnike. Kad ustekam zvucnu karticu u laptop, laptop pocne nenormalno "stekati". Mis ima ogroman delay i nije moguce otvoriti niti jednu mapu(cak ne mogu doc do task managera). Zanima me jel ima kakav nacin da se to rijesi, i s obzirom da se bas ne razumijem u to dali je uopce moguce to spojiti na laptop da normalno radi.

Kvaliteta te zvucne je srot ali to nije bitno i nebi smjela tako se ponasati.
Jesi disableao u biosu primarnu audio karticu u biosu te uninstalirao drivere od nje? Koji windows koristis? Mozda je greska u driverima koje si dobio na cd-u, mozda na netu ima update za driver.

13 godina
neaktivan

Rjeseno, driveri na cd-u su u banani.

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina

Pozdrav ljudi,imam jedno pitanje,planirao sam od frenda kupiti zvucnike logitech x530,e sad problem je da ih nemogu potpuno koristiti jer na maticnoj imam samo 3 utora,sad me zanima da li mi se isplati uzeti nesto ovakvo preko ebay-a ili je to totalni shit? LINK

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.8.2015 15:34 (jura249).
Moj PC  
0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice