DV video na DVD nema zvuka - HITNO!!!

poruka: 8
|
čitano: 3.982
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina

Skinio sam snimak sa DV kamere i želim ga prebaciti na DVD. Kad ga prebacim u mpg/mpeg i zapržim na DVD ne čuje se zvuk!? Na PC-u je sve OK i čuje se zvuk.

Najvjerojatnije je što je zvuk snimljen sa DV-a u Dolby Digital audio.

Kako da konvertiram i kojim programom mpg/mpeg file u nešto (DVD, XVID, DIVX,...) što će DVD player progutati tj. koji će digitalni zvuk pretvoriti u običan zvuk (recimo mp3)?

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: DV video na DVD nema zvuka - HITNO!!!

Ne moze to tako kako si ti zamislio. Skini i malo prouci program adobe premiere elements i za dan ces praviti odlicne dvdove. NE cita ti svaki player mpg fileove.

16 godina
neaktivan

Hm, dv kamera radi dv format, a pritom je zvuk pcm. Dolby digital nije sigurno. To si valjda pretvorio. Eh sad, dolby digital ili bolje rečeno dolby surround je ionako samo flag u headeru ac3 file-a i zapravo nije nikakav format. A ac3 je načešći tip kompresije zvuka na dvd-u, što znači da ga svaki dvd player guta. Vjerojatno je u nečemu drugom kvaka, ili si fulao format mpeg-a ili si koristio neki od formata video/audio u tom kontejeru koji dvd ne razumije. Pogledaj s npr. gspot-om što je zapravo taj file, pa ćemo možda biti pametniji..

@logic, ne vidim zašto ijedan dvd player ne bi  čitao mpeg2 system kontejner koji sadržava elementarni mpeg2 video i mpeg/ac3/lpcm audio?

17 godina
neaktivan

Ne znam ni ja al moj ne cita a cita nace sve zivo i nezivosto mu potruim. A ionao ce kad tad poceti raditi barem elemntarnu montazu. Zato sam u preporucio premiere elemetns. A i ako nece raditi ikakvu montazu moze sa par klikova skinuti dv sa kamere i pretvoriti ga u DVD bez puno zezanja. I radice mu 100%

15 godina
neaktivan

Ma kakav premiere .. puno mu je bolje i jednostavnije neka si skine windvd creator s time sam ja radio direktno pretvaranje s dv kamere na dvd .. misli taj program može skinut materijal onda ka možeš ako hoćeš doradit a lagano možeš spržit na dvd odabrat dvd one nalove i svašta kome treba za pretvaranje i nešto malo editiranje program je pre dobar .. preporućam svima a još i jako jednostavan .. a kao drugi program .. pinacle studio 12 ili 14 oni imaju opciju isto za spremanje u dvd standard obliku a i dobri su za montažu imaju chroma key razne efekte .. sve što treba kućnom korisniku..

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Ocigledno ne znas razliku izmedju premiere elements i premiere pro.

Pinacle studio je losiji od premiere elements.

17 godina

Evo upotrijebio sam adobe premiere elements, uspio sam spojiti dva isječka sa DV kamere i zapržiti na DVD - zvuk radi!

Ne znam što se desilo do sada sam radio sa corel video studio 10 i 11 (lakše mi je raditi montažu materijala nego sa APE-možda zbog navike),

i nisam imao problema. Dugo ga nisam koristio i kad sam danas htio odraditi ovo Studio 11 mi je javljao neku grešku i da se ne može otvoriti

- očito se nešto u registry-u skršilo.

Ponovna instalacija nije ništa pomogla, pa sam stavio corel video studio x3. Instalacija mi je uredno prošla, i na PC-u mi je sve OK,

samo kad bi uradak exportirao na DVD ne bi imao zvuka.

Hvala!

Poruka je uređivana zadnji put ned 7.3.2010 23:50 (Matozan).
17 godina
neaktivan

Premiere elements je odlican. A nije ni kompliovan.

P.S. Imas tipku hvala ;)

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice