Prijava bez domain controllera

poruka: 40
|
čitano: 10.033
|
moderatori: vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Banalizirate o mreži, kao da sve radi kad kupiš switcheve i patch kablove. Istina, možda i hoće raditi, ali ima i sila stvari koje se odrade da bi se mreža izoptimizirala.

BTW, ja sam se raspravljao pola sata s kolegom samo o pasivi. Što bakru, što optici. Neka, iz toga uvijek iziđu dobre ideje.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Re: Prijava bez domain controllera
Smooth Operator kaže...

Banalizirate o mreži, kao da sve radi kad kupiš switcheve i patch kablove. Istina, možda i hoće raditi, ali ima i sila stvari koje se odrade da bi se mreža izoptimizirala.

BTW, ja sam se raspravljao pola sata s kolegom samo o pasivi. Što bakru, što optici. Neka, iz toga uvijek iziđu dobre ideje.

khm, meni je optimizirana mreža kad dobijem preko 75% iskoristivosti

za onih 25% nemam vremena, živaca, a ni znanja za izvuči do zadnjeg postotka

zato radije povučem dodatni novi kabel - brže, jeftinije i radi sve brže i sigurnije

sprčkati switch ili ruter na način da nekoliko sati niš ne radi, a da je jedino rješenje nakon lupanja glavom o zid "restore to factory defaults" nije baš neka vrlina mrežaša... {#}

16 godina
neaktivan
Darky kaže...

khm, meni je optimizirana mreža kad dobijem preko 75% iskoristivosti

za onih 25% nemam vremena, živaca, a ni znanja za izvuči do zadnjeg postotka

zato radije povučem dodatni novi kabel - brže, jeftinije i radi sve brže i sigurnije

sprčkati switch ili ruter na način da nekoliko sati niš ne radi, a da je jedino rješenje nakon lupanja glavom o zid "restore to factory defaults" nije baš neka vrlina mrežaša... {#}

Nisam baš siguran kako to optimiziraš mrežu s povlačenjem novog kabela, niti kako to radi. Šta radiš? Agregiraš portove? Odvojiš IP telefon od računala? Zašto bi povlačio još jedan kabel da optimiziram mrežu?

Ovo zadnje je, ko da kažem, probao sam ti "ubrzati" računalo, ali nije ništa pomoglo nego format diska.

Imamo televune, radivone, televizije, lektrika, lektrika, sva čuda, raj na zemlji brajo... Samo nemamo pisme, ni ognjišta ni smija... E!
17 godina
neaktivan
Smooth Operator kaže...

Nisam baš siguran kako to optimiziraš mrežu s povlačenjem novog kabela, niti kako to radi. Šta radiš? Agregiraš portove? Odvojiš IP telefon od računala? Zašto bi povlačio još jedan kabel da optimiziram mrežu?

Ovo zadnje je, ko da kažem, probao sam ti "ubrzati" računalo, ali nije ništa pomoglo nego format diska.

pa u biti ako je potrebno odvojim telefonsku od pc mreže i svaka ima svoju vertikalu

znaš kaj, neki puta je puno brže formatirati hdd i sve ponovo instalirati nego popravljati nešto a ne znaš zbog čega to ne radi iako su postavke kako treba

ako imaš redoviti backup image, a na mreži bazu svih potrebnih aplikacija, sve može biti gotovo za pol sata, umjesto da pol dana zgubim na "traženje" kvara i žiciranje zakaj ne radi

14 godina
Smooth Operator kaže...

Ja "banaliziram" jer sam na maloj mrežici. Uglavnom je 5 računala uvijek na mreži, rijetko kad iznad 8 a i tada samo kuckaju word/excel dokumente - lokalno.

Kužim što želiš reći ali još godinama neću imati potrebe za optimizacijom, a možda ni tada.

CCNA

14 godina

Iiiiiijaoo, sad si me sjetio... Jučer mi kolega složio tlak 300 sa 200... :)

Radio sam izmjene u DHCP Scopeu i kad je legi istekao Lease time ostao je bez konekcije na Internet.

U Scope options dodam adresu primarnog dns servera (zaboravih) a na klijentu ištekam mrežni kabel i ponovno uštekam i kaže mi frajer: Lako ti tako bit Admin :))))

Morao bi mu malo objasnit šta se desi kad dođe zadnji petak u 7. mjesecu :))

0 0 hvala 0
13 godina
protjeran

Zakaj se gnjaviš odštekavanjem kabla kada je jednostavnije lupit ipconfig /release pa ipconfig /renew?

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

1 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Langsdorff kaže...

Zakaj se gnjaviš odštekavanjem kabla kada je jednostavnije lupit ipconfig /release pa ipconfig /renew?

ta metoda nije edukativnog karaktera

kad pred korisnikom ištekaš i ponovo uštekaš kabel (ako ima imalo mozga) drugi puta će to sam probati prije nego te zove da mu mreža ne radi, a taj način popravak mreže mogu shvatiti i ženske kojima je komp totalna nebuloza {#}

13 godina
protjeran

I lol'd. {#}

TD za ne kuženje sarkazma i ironije.

0 0 hvala 0
14 godina
Langsdorff kaže...

Zato što je neki puta puno lakše ištekati/uštekati kabel nego kuckati po command promptu (ako je uopće dozvoljeno kroz GP).

Meni je također draže napraviti kako si ti rekao, i kad god mogu radim tako, ali traže se brza rješenja kad god je to moguće. Kod stolnih računala radim ipconfig /release pa ipconfig /renew dok kod laptopa radim drugačije pošto je kabel uvijek pri ruci.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice