Kupovina prijenosnog računala

poruka: 13
|
čitano: 3.938
|
moderatori: DrNasty, pirat, XXX-Man, Lazarus Long, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Dragi forumasi, pomagajte. Voljela bih cuti sto mislite o
HP COMPAQ C6735S-FU602ES
PROCESOR: AMD Turion x2 RM-70 (2.00 GHz, 1MB L2 cache 1800 MHZ FSB)
MONITOR: 15.4 Bright View (120 x 800 WXGA)
MEMORIJA: 3GB (1.024+2.048 MB) DDRII 800 MHZ (2 slota, max 8GB)
HARD DISK: 320 GB S-ATA (5400rpm)
OPTIČKI UREĐAJ: DVD RW DL Light Scribe
GRAFIKA ati rADEON hd 3200 (DO 512 mb dijeljene sistemske memorije)
MREŽA: 802.11a/b/g/Draft-n . 56k modem. Ethernet 10/100. Bluetooth
I/O portovi: 4 x USB 2.0, 1Xaudio izlaz, 1 x mikrofonski ulaz, 1 x RJ-11(MODEM), 1X RJ-45 (ethernet) 1x VGA (15-pin D-sub)
OSTALO: ExpressCard, Čitač kartica(SD Memory Stick, Memory StickPro, MMC, XD), Integrirana web kamera+mikrofon, HP Basic Carring Casa
BATERIJA: 6-CELL(47WHr) Lithium-Ion
Operativni sustav: Free DOS
TEŽINA 2,6 KG
JAMSTVO:12 MJ
CIJENA 4.099,01 KN u EUROTRADE d.o.o. u Rijeci

Molim vas da mi pomognete, da prokomentirate navedene tehničke karakteristike, prednosti i nedostaci i ako ga vec netko ima, njegovo misljenje.
Isto tako ako imate neke bolje prijedloge slobodno preporucite.
Da li je vec netko kupovao u Eurotrade d.o.o?
visoka-ri is online now Prijavi nepoćudan post Edit/Delete Message

0 0 hvala 0
17 godina
RE: Kupovina prijenosnog računala

pa, nemam baš ugodna iskustva sa eurotradeom, ovo koliko znam si vidjela u ktalagu, tu, prvu manu možeš vidjeti u amd procesoru, a drugo je sve u redu

-Super potpis.Mora da je nov! -Ma ne,opran je s Perwollom.
17 godina

Za šta će ti laptop?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

za svakodnevnu uporabu ti je dobar

mislim bez igranja nego više poslovno, net i glazba

16 godina
neaktivan

Radio na par prijenosnika iz te serije i moram priznati da su ostavili relativno dobar dojam na mene. Za razliku od prethodnika 6720s i 6715s, nudi puno više kaj se tiče opreme, pa tako dolazi s bluetoothom, čitačem memorijskih kartica i web camerom - sve to prethodnici nisu imali, pa je stoga to jedan od pluseva ove generacije.

Kaj se tiče konstrukcije imam manje zamjerke na poklopac koji se pomalo uvija i na kvalitetu samog kučišta, no to nije ništa lošije od ostatka konkurencije u tom cjenovnom rangu (n500, a300...)

Sam hardver je dostatan za današnje zahtjeve nekakvog prosjecnog korisnika. Procesor je dovoljno jak da zavrti i pokoju stariju igru, a ne grije se kao stariji amd-ovi modeli. Grafička je integrirana i s te strane ne treba ocekivati cuda. Moze se zavrtiti pokoja starija igra, cak i novije ako se pazi na detalje,a za sve vise od toga trebalo bi preskociti ovaj model. Radne memorije ima i previse, disk je ionako individualna stvar, ali mislim da je 320gb i previse. Stara boljka su im ekrani, koji su po meni jedni od losijih u tom rangu (probija pozadinsko po rubovima, pogotovo na donjem rubu - no to se ocituje tek kad su na ekranu tamnije boje i nije toliko izrazeno)...

Inace, moja preporuka je da se obavezno nadokupi produljenje jamstva, koje je kod hp-a dosta jeftino, pa se tako produljenje s jedne na dvije godine nabavi za 275kn, a produljenje s jedne na tri godine kosta oko 500-injak kuna. To definitivno nisu velike cifre, a isplati se. Dobra stvar je i to kaj se jamstvo moze produljiti do zadnjeg dana isteka originalnog jamstva, tak da nije potrebno odmah s time opterecivati kucni proracun Cool.

Sve u svemu, relativno ok prijenosnik koji radi odlicno pod xp-om, te iznenadjujuce dobro pod vistom. Instalacija OS-a ne bi trebala biti problem posto su driveri dostupni na sluzbenim stranicama, a veliki minus je kaj se ne isporucuju s prijenosnikom.

Pozdraf....

Zed's dead baby, Zed's dead...
Poruka je uređivana zadnji put pet 22.5.2009 1:40 (Sphynx).
17 godina

HP je uglavnom smeće. A šta je jeftiniji to je i veće smeće. Možda je ovo paušalna ocjena, ali kroz ruke mi je prošlo 4-5 modela HP-a u zadnje 2 godine i svi su bili katastrofa.

S druge strane za tu lovu ne možeš puno očekivat od bilo kojeg proizvođača. Po meni trebaš uzet laptop sa najboljom garancijom i od koliko-toliko renomiranog trgovca.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Hvala svima na komentaru. Najprije bih vas zamolila za sugestuju nekih drugih prijenosnih racunala, meni je ovaj osobno pao u oko zbog 3 GB memorije i 320 HD, u ovo drugo se stvarno ne kuzim. Ukratko trazim prijenosno racunalo za kucnu i poslovnu uporabu do 4.000,00kn, sluzit ce mi za internet, filmovi,muzika, rad. Vazno mi je da je brz, da ne kupim neki model koji se kvari, pregrijava ili ima neki drugi problem koji ja neznam prepoznati po tehnickim karakteristikama. Velike su polemike i oko marke prijenosnika na forumima. Osobno sam imala HP vec 10 g. ali vec mu nedostaju neke stvari koje su meni potrebne, nikad nisam imala problema, pa sam i sad krenula u potragu s HP-om, mada ne mora biti.

Hvala unaprijed svima.

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

Kakva su ti iskustva s Eurotrade. Imas li preporuku, gdje se najvise isplati kupovati, malo sam gledala po netu, razlicite su cijene. Sto ne valja s procesorom, na sta trebam pripaziti?? Hvala na komentaru. Pozdrav

16 godina
neaktivan

ja bih ti peporučio ova dva:

asus x58le-ex135,

a ovaj (isto asus) ti je još bolji ako možeš izdvojit još 300 kn jer ti je bolji (grafička, RAM, čitač memorijskih, web kamera, samo mu je procesor trunčicu slabiji)

17 godina
neaktivan
visoka-ri kaže...

Dragi forumasi, pomagajte. Voljela bih cuti sto mislite o
HP COMPAQ C6735S-FU602ES
PROCESOR: AMD Turion x2 RM-70 (2.00 GHz, 1MB L2 cache 1800 MHZ FSB)
MONITOR: 15.4 Bright View (120 x 800 WXGA)
MEMORIJA: 3GB (1.024+2.048 MB) DDRII 800 MHZ (2 slota, max 8GB)
HARD DISK: 320 GB S-ATA (5400rpm)
OPTIČKI UREĐAJ: DVD RW DL Light Scribe
GRAFIKA ati rADEON hd 3200 (DO 512 mb dijeljene sistemske memorije)
MREŽA: 802.11a/b/g/Draft-n . 56k modem. Ethernet 10/100. Bluetooth
I/O portovi: 4 x USB 2.0, 1Xaudio izlaz, 1 x mikrofonski ulaz, 1 x RJ-11(MODEM), 1X RJ-45 (ethernet) 1x VGA (15-pin D-sub)
OSTALO: ExpressCard, Čitač kartica(SD Memory Stick, Memory StickPro, MMC, XD), Integrirana web kamera+mikrofon, HP Basic Carring Casa
BATERIJA: 6-CELL(47WHr) Lithium-Ion
Operativni sustav: Free DOS
TEŽINA 2,6 KG
JAMSTVO:12 MJ
CIJENA 4.099,01 KN u EUROTRADE d.o.o. u Rijeci

Molim vas da mi pomognete, da prokomentirate navedene tehničke karakteristike, prednosti i nedostaci i ako ga vec netko ima, njegovo misljenje.
Isto tako ako imate neke bolje prijedloge slobodno preporucite.
Da li je vec netko kupovao u Eurotrade d.o.o?
visoka-ri is online now Prijavi nepoćudan post Edit/Delete Message

Cini mi se ok, ja imam iskustva sa starijim HP-om nx6125 (imam ga cca. 3 g.) i jos uvijek ga koristim i nemam nikakvih problema, takodjer sam imao priliku raditi na par novijih HP-laptopa i nemam primjedbi na rad (Win Vista prepoznaje skoro sve komponente - dakle ne moras se brinut za to). Primjedba je jedino sto uglavnom dolaze sa FreeDosom, pa drivere moras downloadati (zna biti poprilican posao ako ces WinXP). Uglavnom, za taj novac odlicna kupnja, ThinkPad za te novce ne dolazi u obzir.
16 godina
neaktivan
shkval kaže...

HP je uglavnom smeće. A šta je jeftiniji to je i veće smeće. Možda je ovo paušalna ocjena, ali kroz ruke mi je prošlo 4-5 modela HP-a u zadnje 2 godine i svi su bili katastrofa.

Ufff....poprilicno ostra ocjena....

Da bi mogao ovako nesto napisati valja i barem malo argumentirati. Znaci bilo bi dobro da si barem napisao zakaj mislis da je hp smece, na kojim si to modelima radio i s kojim si ih modelima usporedio koji su bili toliko bolji da je hp smece.

Inace ja nisam neki ljubitelj hp-a, ali daleko od toga da bih ih prozvao smecem, jer po tome je sve ispod nekih 1000 eura smece...
Kad usporedis ovaj model o kojem se razglaba s konkurencijom, znaci nekakvim lenovom n500, toshibom l300, ponekim modelima iz a300 serije ili recimo jeftinjarama iz asusa, nije niti toliko los, cak dapace od mnogih je i dosta kvalitetniji....

Pozdraf....
Zed's dead baby, Zed's dead...
14 godina
neaktivan

trebam kupiti prijenosno racunalo...do 5000 kn...uglavnom za rad za faks...ne za igre ili te gluposti....al problem je što se uopće ne razumijem u to...a i svatko predlaže nesto drugo....cujem da se hp-ovi dosta pregrijavaju (sestricna ima taj problem) a na zalost ostale vrste(ACER, ASUS, TOSHIBA) cujem samo da postoje...ne znam koji zbilja valja....i bitno mi je da mi je neki windows vec pri kupnji ugraden jer ako nije samo imam probleme sa jos i ugradnjama.... 

Molim pomoć....pothitno............hvaaaaaaaaaalaaaaaaaaaaaaaaaaa

0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan

Pa može ti čovjek vrlo lako argumentirati, jer govori istinu. Hp se u hrvatskoj samo diči kako su broj jedan u prodaji, ali šute kao zaliveni kad se spomene kvaliteta, gdje su od A brendova UVJERLJIVO!!!! najlošiji, čak 2 i pol puta veći postotak kvara imaju od Toshibe i Asusa... A riječ je o trogodišnjem istraživanju neovisne kompanije. Evo linka:

http://www.squaretrade.com/pages/laptop-reliability-1109

tak da, bilo što osim hp-a, ja bih i msi radije uzeo da mi ta dva brenda ostanu izbor. U usporedbi sa bilo čime drugim, pogotovo Dell, Asus Lenovo i Toshiba, HP nema šanse. A i po cijeni su osim Toshibe svi i jeftiniji od HP-a, što nije ni čudo, ipak im kupci moraju isfinancirati silna ulaganja u marketing s kojim se bahate. Broj 1 my ***.

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice