nema više alija .....
Od 1. lipnja fiksna carina na male pošiljke iz Kin
- poruka: 16
- |
- čitano: 3.422
- |
- moderatori:
vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Brkoni
genijalno rješenje, eto zaštitili su proizvođače iz EU kojim su kinezi konkurencija 
Jedino su zaboravili da će onda trgovci stavit sve u jednu veliku pošiljku na neku svoju firmu u EU, dok ne uđe u EU.. i kad prođe carinski postupak, dalje ide normalno kao i bilo šta unutar EU 
Kao što sam već pisao u drugoj temi: bez brige. Kinezi će uvoziti sve bulk u svoje skladište u EU, cariniti cijele kontejnere (po dogovorenoj a ne stvarnoj vrijednosti*), a onda dostavljati iz EU. Na kraju sve koštati i manje nego do sad, jer će Kinezi obraditi sve pošiljke skupno pa neće ići kroz IOSS, a porez i carinu će platiti na debelo manju osnovicu. Kad je to eurobirokrat bio pametniji od kineskog biznismena bilo koga?!
* - jer EU zemlje će nastojati ponuditi bolje uvjete kako bi roba ušla u EU kroz njihovu zemlji i kako bi oni naplatili namete a ne neka druga članica (ma koliko mali ti nameti bili).
.. kao šo već rade s ioss-pdv-skladištima rutinski..
i.e. imaš 5 istih proizvoda u paketu (majica) - plaćaš 3e za cijeli paket, ali ako imaš nekoliko različitih proizvoda (punjač, kabl, gadget, majicu itd.) - plaćaš za svaki artikl 3e posebno...
fino pogodovanje za preprodavače koji najviše i naručuju više istih proizvoda odjednom...
Mučko Đubre
Koji bolesnici vode tu našu Uniju, tko će to na kraju platiti nego opet građani EU a koga pokušavaju zaštiti, preprodavače i lihvare koji maskicu za mobitel prodaju za 20 i više € a istu su nabavili iz Kine za manje od 1 €. Otkud ideja da će male pošiljke postati neispalative, pa i sad su neisplative zato je besplatna dostava iznda 20€ ili sl.
A koje su to proizvođače zaštitili?
pročitaj moj post ponovo, malo pažljivije...
Do sada su se paketi grupirali i dostava je nosila jedan veći paket umjesto 10 manjih.
Koliko vidim, po novom sustavu naplate, nema veze da li je paket grupiran ili nije; ako je netko naručio 10 različitih proizvoda, platit će 30 eura carine na to, bez obzira da li je dostavljač donio 1 veći paket ili 10 manjih.
S jedne strane, broj narudžbi bi se radi carine mogao smanjiti, ali s druge strane, više nije bitno da paketi budu grupirani. Ja mogu svakih par dana naručiti neku glupost, a dostava neka onda vozi svakih par dana do Pripizdine Donje ako im se isplati. Umjesto da naprave 5 dostava godišnje, ovako će raditi 50 dostava.
Većina stvari (pogotovo one malo skuplje) će i dalje biti daleko jeftinije nego kod nas.
pa kaj više kinezi bu otvorili više EU skladišta i rokaj, snimaj
evo upravo za neku glupariju s aliexpressa od 3€ mi poštar zvoni i veli carina 3.10€..
reko how yes no, primate kartice - NE, ok imam 5eura u komadu može tak - veli ne. Reko vrati to tamo pa se čujemo.
evo upravo za neku glupariju s aliexpressa od 3€ mi poštar zvoni i veli carina 3.10€..
reko how yes no, primate kartice - NE, ok imam 5eura u komadu može tak - veli ne. Reko vrati to tamo pa se čujemo.
meni neki dan došla maskica za tablet, par eura vrijednosti, dofurao Overseas - nula dodatne naplate...
išlo Aliex standard dostavom preko Mađarske...
0d 1. lipnja će da me boli kikiriki kao i dosad.