Od 1. lipnja fiksna carina na male pošiljke iz Kin

poruka: 16
|
čitano: 3.422
|
moderatori: vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ovo je tema za komentiranje sadržaja Bug.hr portala. U nastavku se nalaze komentari na "Od 1. lipnja fiksna carina na male pošiljke iz Kin".
16 godina

nema više alija .....

0 6 hvala 0
16 godina
Re: Od 1. lipnja fiksna carina na male pošiljke iz
"što će automatski naručivanje vrlo malenih narudžbi u pojedinačnim paketima učiniti neisplativim" Ne, nece, jer lokalni mafijoze istu tu robu naplacuju 3x vise. Razlog uvodjenja je da bi f word birokrati i dalje uzimali lovu. Jedino mi nije jasno sto sa skladistima iz EU!?
Brkoni

13 0 hvala 0
15 godina

genijalno rješenje, eto zaštitili su proizvođače iz EU kojim su kinezi konkurencija 

Jedino su zaboravili da će onda trgovci stavit sve u jednu veliku pošiljku na neku svoju firmu u EU, dok ne uđe u EU.. i kad prođe carinski postupak, dalje ide normalno kao i bilo šta unutar EU  

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.12.2025 15:45 (bus).

12 0 hvala 0
16 godina

Kao što sam već pisao u drugoj temi: bez brige. Kinezi će uvoziti sve bulk u svoje skladište u EU, cariniti cijele kontejnere (po dogovorenoj a ne stvarnoj vrijednosti*), a onda dostavljati iz EU. Na kraju sve koštati i manje nego do sad, jer će Kinezi obraditi sve pošiljke skupno pa neće ići kroz IOSS, a porez i carinu će platiti na debelo manju osnovicu. Kad je to eurobirokrat bio pametniji od kineskog biznismena bilo koga?!

* - jer EU zemlje će nastojati ponuditi bolje uvjete kako bi roba ušla u EU kroz njihovu zemlji i kako bi oni naplatili namete a ne neka druga članica (ma koliko mali ti nameti bili).

Moj PC  
13 0 hvala 2
16 godina

.. kao šo već rade s ioss-pdv-skladištima rutinski..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

0 0 hvala 0
12 godina
čitam na drugom portalu, a nisam vidio da je spomenuto u Bug članku - da bi bila različita naplata ovisno o sadržaju paketa.

i.e. imaš 5 istih proizvoda u paketu (majica) - plaćaš 3e za cijeli paket, ali ako imaš nekoliko različitih proizvoda (punjač, kabl, gadget, majicu itd.) - plaćaš za svaki artikl 3e posebno...

fino pogodovanje za preprodavače koji najviše i naručuju više istih proizvoda odjednom...
Moj PC  
2 0 hvala 1
2 godine
Kako su glupi, sad će rulja u pakete trpat samo još više da bi im se isplatilo. Posebno shippongholičari koji kupuju iz opsesije, a ne iz potrebe, a takvih je masa.
Mučko Đubre
Moj PC  
2 0 hvala 0
4 godine

Koji bolesnici vode tu našu Uniju, tko će to na kraju platiti nego opet građani EU a koga pokušavaju zaštiti, preprodavače i lihvare koji maskicu za mobitel prodaju za 20 i više € a istu su nabavili iz Kine za manje od 1 €. Otkud ideja da će male pošiljke postati neispalative, pa i sad su neisplative zato je besplatna dostava iznda 20€ ili sl. 

2 1 hvala 1
4 godine

A koje su to proizvođače zaštitili?

12 godina
Štrumpf Nazgul kaže...
Kako su glupi, sad će rulja u pakete trpat samo još više da bi im se isplatilo. Posebno shippongholičari koji kupuju iz opsesije, a ne iz potrebe, a takvih je masa.

pročitaj moj post ponovo, malo pažljivije...

Poruka je uređivana zadnji put sub 13.12.2025 1:32 (60nine).
16 godina

Do sada su se paketi grupirali i dostava je nosila jedan veći paket umjesto 10 manjih.

Koliko vidim, po novom sustavu naplate, nema veze da li je paket grupiran ili nije; ako je netko naručio 10 različitih proizvoda, platit će 30 eura carine na to, bez obzira da li je dostavljač donio 1 veći paket ili 10 manjih.

S jedne strane, broj narudžbi bi se radi carine mogao smanjiti, ali s druge strane, više nije bitno da paketi budu grupirani. Ja mogu svakih par dana naručiti neku glupost, a dostava neka onda vozi svakih par dana do Pripizdine Donje ako im se isplati. Umjesto da naprave 5 dostava godišnje, ovako će raditi 50 dostava.

Većina stvari (pogotovo one malo skuplje) će i dalje biti daleko jeftinije nego kod nas.

Tko visoko leti, štedi gorivo.

0 0 hvala 0
16 godina

pa kaj više kinezi bu otvorili više EU skladišta i rokaj, snimaj

1 0 hvala 0
16 godina
vec su oni dosli do te vijesti i vec ce smislit nacin kako opet zaobic carine
battletag:MasnaKrvavic#2275 steam:Hitman
15 godina

evo upravo za neku glupariju s aliexpressa od 3€ mi poštar zvoni i veli carina 3.10€..

reko how yes no, primate kartice - NE, ok imam 5eura u komadu može tak - veli ne. Reko vrati to tamo pa se čujemo.

Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
sinkee kaže...

evo upravo za neku glupariju s aliexpressa od 3€ mi poštar zvoni i veli carina 3.10€..

reko how yes no, primate kartice - NE, ok imam 5eura u komadu može tak - veli ne. Reko vrati to tamo pa se čujemo.

meni neki dan došla maskica za tablet, par eura vrijednosti, dofurao Overseas - nula dodatne naplate...

išlo Aliex standard dostavom preko Mađarske...

2 mjeseca

0d 1. lipnja će da me boli kikiriki kao i dosad. 

Moj PC  
1 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice