Xiaomi Redmi Note 2

poruka: 4.472
|
čitano: 803.987
|
moderatori: XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
9 godina
neaktivan
Re: Xiaomi Redmi Note 2
Može preko alati, ažuriranje i odabereš si rom, a sad koji to je veliko pitanje, mene ovaj zadnji zeza s bluetoothom, morat ću flešat stariji modem, ne znam zašto stavljaju taj p51 ako ne valja. Nikako na zelenu granu s mi bandom

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Jednom mjesečno update ota ide, problem sa brzinom servera, nebitno sada nama tu...
Skineš sa neta i ažuriraš
9 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

Imam problem sa spajanjem mobitela preko bluetootha na multimediu u autu (Pioneer sa parrot bluetooth modulom).

Nakon što je mob određeno vrijeme neaktivan, auto radio ne može pronaći bluetooth uređaj s kojim je uparen. Nakon što otključam ekran ili samo pritisnem power on tipku Redmi note 2 da se ekran upali tada ga pronađe. Kao da u potpunosti isključi bluetooth na mobitelu nakon određenog vremena.

Mogu li to riješiti promjenom postavki na mobitelu? Software na njemu jer zadnji stable ROM MIUI 7.2 sa Xiaomi EU LINK

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Šta je ovaj Radio to me jedino zanima... Troši puno baterije.. I kako namjestit postavke zaslona da troše manje?
Najbolja muška klapa na području Zagreba i okolice :D https://www.facebook.com/klapa.bosket/

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Vidi koji ti je modem gore na tom stable u, p37 ili p51, piše u postavkama, o uređaju.
MIUI ugasi nakon nekog vremena bluetooth, problem raširen po svim forumima, ali ne rješavaju ga čine će izgubiti velik broj korisnika vez obzira na dobre romove...
Možeš probat prebaciti na performanse mode ili isključiti uštede baterije možda pomogne, meni kod mi banda ne al on je isto priča za sebe, otpočetka se priča da viber u ostali chatovi ne prolaze do narukvice al i to xiaomi previše ne brine...
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

pozdrav svima

kao prvo,izvinjavam se ako bude ponavljanje nečega što je već rečeno u temi, teško je sada pročitati 100 i nešto stranica

elem, od skora sam vlasnik ovog mobitela (mart) i nisam nešto oduševljen, naročito MIU OS koji očigledno slično iOS ima neka svoja ograničenja i budalaštinje koje uzrokuju neke mane, jedna od najozbiljnjih mi se pokaza nedavno prilikom boravka u Njemačkoj kada nije htio da radi GPS lokator na offline mapama !!! osim kad sam nakačen na wi-fi

druga ozbiljna mana je što ne dozvoljava upravljanje file-ovima na SD kartici (brisanje, kopiranje, premještanje...)

kao i druge sitnice, ali nebitno

ono što sada želim da pitam je kako da update-ujem MIU na posljednju verziju

Version: V7.2.3.0.LHMMIDA (MIUI7) Size: 952M

koju sam downloado na PC sa ovog linka http://en.miui.com/download-274.html

ili skinutim ROM odavde pa sve ponovo instalirati, samo koji

http://www.needrom.com/category/xiaomi/redmi-note-2-xiaomi/

molio bih detaljno objašnjenje šta i kako jer sam apsolute beginner

i unaprijed se izvinjavam svima onima koji poznaju ovu tematiku i možda su im dosadni početnici sa ovakvim pitanjima

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 11:32 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ovo sa GPS-om je čudno, baš sam ove nedelje bio u Makedoniji i meni je GPS u offline modu hvatao signal za nekoliko sekundi, čak i u kolima u pokretu, a koristio sam Here Maps. Idi u Settings\Additional Settings\Privacy\Location i postavi Location Mode na High accuracy ili Device only (meni je na Device only).

Za upravljanje fajlovima, otvori Explorer, klikni na Internal Storage (pie chart odmah ispod ona dva reda dugmića na vrhu ekrana gde su Videos, Docs, Images itd). Dobićeš ekran sa popisom foldera, a odmah iznad liste foldera imaš mali drop down za prebacivanje između interne memorije i SD kartice. Ili skini neki File Manager po sopstvenom izboru sa Play Storea.

Za update, pošto ne znam s kog ROM-a dolaziš, ali, kako ti telefon ne nudi sam update na taj koji si skinuo, pretpostavljam da nije zvanični, Sync-uj podatke sa telefona u Mi Cloud (možeš da napraviš i backup lokalno na SD karticu), prebaci novi ROM u folder downloaded_rom u internoj memoriji svog telefona i pokreni update bilo iz Updater aplikacije ili (što sam ja radio) Mi Recoveryja. Posle toga resetuj telefon (zapravo, po nekim uputstvima je ok telefon resetovati pre updatea, da updater uopšte ne bi pokušavao da prenese podešavanja sa nezvaničnog ROM-a na zvanični), pa vrati podatke iz Mi Clouda (ili Backupa). Nakon što si ovo uradio, budući updatei će ti dolaziti OTA, i to kao mali patchevi od po nekoliko MB. 

WP/WM fanovi, prestanite više lagat ovaj napaćeni narod, nemate to pravo!
Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 12:12 (Ivan(4)).
Moj PC  
1 0 hvala 1
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

vezano za GPs, sve to štp predlažeš sam probao, i sa High accuracy ili Device only, ali NIŠTA, neće pa neće, ostane zamrznut tamo gdje je zadnji put hvatao signal wi-fi

a radio sam sam maps.me i Osmand+ mapama

za upravljanje file-ovima sam upravo koristio skinutu app, ali nije htjelo....probao sa ovim što predlažeš sa njegovim originalexplorerom i sad HOĆE !!!  hvala

za update malo detaljnije ako nije problem jer kako rekoh apsolutni sam početnik

kao prvo reci mi način kako da ti kažem koji sad imam ROM

jel moram da kreiram na internoj memoriji taj folder downloaded_rom u koji ću kopirat onaj zip file (koji sam gore pokazao) sa PC

0 0 hvala 0
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Trebalo bi da po defaultu imaš negde na početnom ekranu folder Tools i u njemu Updater, on će ti prikazati trenutnu verziju ROM-a.

Za downloaded_rom se ne sećam, ali mislim da ga nisam pravio, nego da je već postojao (pošto sam ovo radio u februaru). Zapravo, ako ideš kroz Updater app, mislim da novi ROM možeš da staviš gde god hoćeš. u Updateru imaš u gornjem desnom uglu tri tačkice kojima otvaraš meni i kad u njemu klikneš Choose update package, daje ti da izabereš paket sa proizvoljne lokacije (uključujući i SD karticu).

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

trenutno je ovo http://i68.tinypic.com/bwmlj.jpg

izgleda da treba na internal memory i mora biti rootan mobilni !!!

http://xiaomiadvices.com/update-xiaomi-phones-to-miui-7-global-stable-rom-tips-tricks-tutorials/

http://i.imgur.com/Da4mRBX.png
http://i.imgur.com/BscMRJs.png

znači da ovaj file koji sam downloadao na PC http://i.imgur.com/bC0Ep8D.png

kopiram na internu memoriju mobitela

i šta onda ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 13:20 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Udjes u alati ili tools ako je engleski i ažuriranje (valjda) ili update
Tamo imaš u vrhu tri točkice i možeš izabrati update sa mobitela koji si prebacio
Ja baš sinoć odradio bez problema, za manje od 10 minuta
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Ja svoj sigurno nisam rootao. Samo definitivno wipeuj korisničke podatke pre updatea. Dakle, ovo bi bio postupak koji sam ja koristio:

• napravi Mi Cloud Sync
  • startuje telefon u recovery modu (Mi Recovery) i wipe-uj podatke
  • iz Mi Recoveryja instaliraj novi ROM
  • priključi telefon na PC i prebaci skinuti ROM u direktorijum downloaded_rom u internoj memoriji telefona
  • vrati podatke (kontakte, poruke, instalirane aplikacije) iz Mi Clouda; podaci iz samih aplikacija (npr napredak u igrama) će biti izgubljeni
Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Ramo kaže...

Ja baš sinoć odradio bez problema, za manje od 10 minuta

možeš li detaljnije korak po korak opisati šta si tačno radio

9 godina
protjeran
Ivan(4) kaže...

Ja svoj sigurno nisam rootao. Samo definitivno wipeuj korisničke podatke pre updatea. Dakle, ovo bi bio postupak koji sam ja koristio:

• napravi Mi Cloud Sync
  • startuje telefon u recovery modu (Mi Recovery) i wipe-uj podatke
  • priključi telefon na PC i prebaci skinuti ROM u direktorijum downloaded_rom u internoj memoriji telefona
  • vrati podatke (kontakte, poruke, instalirane aplikacije) iz Mi Clouda; podaci iz samih aplikacija (npr napredak u igrama) će biti izgubljeni

moželi detaljnije, PONAVLJAM, početnik sam u ovim stvarima

1. kako i gdje da sinkam podatke sa MIClodudom

2. kako da startujem recovery mode, i šta je to uopšte, taj recovery mode

3. valjda prvo trebam prebacit onaj file (da li zipovan ili raspakovan ?) u mobitel pa onda instalirat iz recoverija (ponovio si isti korak pod 3. i pod 5." iz Mi Recoveryja instaliraj novi ROM" dakle jel prije ili poslije priključenja na PC i kopiranja file-a u folder downloaded_rom kojeg moram kreirat jer ga NEMAM trenutno na internoj)

4.kako da vratim podatke

hvala

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 13:27 (Kulin Ban).
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

još jedan nedostatak xiaomija i MIU koji sam odmah primjetio, pa ako je moguće da neko zna rješenje

dakle, volim da koristim ovu app https://play.google.com/store/apps/details?id=de.android.telnet gdje preko vidgeta imam pregled stanja mreže i operatera, kao i vrtse interneta korištenog 2g/3g) na obje SIM kartice

međutim kod xiomija NE POKAZUJE obje SIM, nego samo jednu !!! i to izgleda prvu, ili broj 1

kao da prva nije aktivna, bar ne pokazuje za nju info

pa ako neko zna u čemu je kvaka

evo screenshot, gdje za karticu 2 nema pokazivača jačine signala, a prenosi operatera sa druge kartice, a trebalo bi onog koji i jeste na njoj, a drugi je operater...

sa ranijim android mobitelima sve bilo ok i to je izgledalo i treba da bude ovako

ima li ko ideju kako to riješiti na xiaomiju

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 13:38 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Ententini1 kaže...
Vidi koji ti je modem gore na tom stable u, p37 ili p51, piše u postavkama, o uređaju.
MIUI ugasi nakon nekog vremena bluetooth, problem raširen po svim forumima, ali ne rješavaju ga čine će izgubiti velik broj korisnika vez obzira na dobre romove...
Možeš probat prebaciti na performanse mode ili isključiti uštede baterije možda pomogne, meni kod mi banda ne al on je isto priča za sebe, otpočetka se priča da viber u ostali chatovi ne prolaze do narukvice al i to xiaomi previše ne brine...

Pod osnovna verzija piše MOLY.LR9....P51, pa pretpostavljam da je P51 u pitanju.

Dakle, bug je u pitanju, nije primarno do settingsa. Mogu probat se poigrat s opcijama uštede baterije odnosno isključit. Al onda će pocuclat bateriju i za druge stvari koje ne trebaju radit.

Zaista su tupavi, i ovo što kažeš za narukvice, upravo se te narukvice sve više koriste. Neću nikad shvatit način na koji kinezi razmišljaju, ili u potencijalno dobar proizvod ugrade neku bitnu komponentu lošiju pa cijeli proizvod zbog toga ne valja i/ili kvari se, ili ovako zeznu inače vrlo dobar uređaj.

Nije od životnog značaja, mogu svaki put kad sjedam u auto dizat mob iz standbya, ali upravo i je caka u tome da sjednem u auto, upareni mob se poveže i vozim bez brige. Ovak je baš iritantno. A ko mi kriv kad nisam opet Nexusa uzeo   Ah da, ograničen budžet bio

11 godina
neaktivan
Xiaomi Redmi Note 2

zaigrao sam se i zaribao.izbrisan mi cijela interna memorija .kako sad postaviti sustav.da su windowsi lako bih ali kako ga poduići iz mrtvih i staviti neki rom,može li s vansje memo kartuce?

edit :uspio sam bez flashing tool-a.preko vanjske sd kartice.ako netko zariba slično,rado ću pomoći

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 17:17 (espltd).

0 0 hvala 0
9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

možeš li objasniti korak po korak šta si radio i gdje si napravio zajeb, da se ne bi slično nekom drugom desilo

koji ROM si instalirao

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 17:29 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
14 godina
Xiaomi Redmi Note 2

Mene isto zivcira taj bluetooth. Da li je taj problem softwerski rjesiv? Ako je, ima decko tu na forumu koji, koliko sam skuzio povezan sa ekipom koja radi na miui-u pa da im prenese problem da se to ispravi u nekoj od sljedecih verzija

nine

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

dakle,mobitel imam gotovo dva mjeseca i želio sam promjeniti rom ,što sam već činio nekoliko puta, s ciljem poboljšanja trajanja baterije i puke radoznalosti.greška je bila u koracima.naime,prilikom brisanja podataka kroz twrp,obrisao sam cijelu internu memoriju, na kojoj se naravno nalazio novi rom.u prijevodu dobio sam prazan mobitel.nešto kao kad imaš pc bez windowsa.nakon toga sam pokušao i uspio staviti novi rom na vanjsku mem. karticu preko pc-a te istu vratio u mob i kroz twrp normalno instalirao.naravno stavio sam i supersu pa ću kad stignem staviti i uninstall s gplay-a.tako da ću moći u rootanom mob i brisati ono što mi ne treba.no s obzirom da je eu verzija rom-a ,niti nemam nekog kineskog "smeća".R

Rom je skinut s https://xiaomi.eu/community/threads/6-5-12.31554/, stable verzijaxiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0

da mi to nije uspjelo morao bih primjeniti proceduru flashanja  ..prilažem link:

13 godina
jake kaže...

Mene isto zivcira taj bluetooth. Da li je taj problem softwerski rjesiv? Ako je, ima decko tu na forumu koji, koliko sam skuzio povezan sa ekipom koja radi na miui-u pa da im prenese problem da se to ispravi u nekoj od sljedecih verzija

Koji je točan problem sa modemom ?

Samo mi detaljno opišite problem da mogu pitati Device Team membere prije nego što submittamo bug report.

Xiaomi Redmi 1S + Mi Wifi Router + Mi Band - MIUI General Moderator
17 godina
Zašto je potrebno wipe-ati postavke? Ja nisam ništa brisao i sve prošlo u redu.
9 godina
protjeran
espltd kaže...

dakle,mobitel imam gotovo dva mjeseca i želio sam promjeniti rom ,što sam već činio nekoliko puta, s ciljem poboljšanja trajanja baterije i puke radoznalosti.greška je bila u koracima.naime,prilikom brisanja podataka kroz twrp,obrisao sam cijelu internu memoriju, na kojoj se naravno nalazio novi rom.u prijevodu dobio sam prazan mobitel.nešto kao kad imaš pc bez windowsa.nakon toga sam pokušao i uspio staviti novi rom na vanjsku mem. karticu preko pc-a te istu vratio u mob i kroz twrp normalno instalirao.naravno stavio sam i supersu pa ću kad stignem staviti i uninstall s gplay-a.tako da ću moći u rootanom mob i brisati ono što mi ne treba.no s obzirom da je eu verzija rom-a ,niti nemam nekog kineskog "smeća".R

Rom je skinut s https://xiaomi.eu/community/threads/6-5-12.31554/, stable verzijaxiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0

da mi to nije uspjelo morao bih primjeniti proceduru flashanja  ..prilažem link:

nisi mi ništa pomogao, zamolio sam detaljnije da objasniš šta si radio, korak po korak

na ovom linku koji si postavio vidim najavu MIU8

jel tačno...kada će biti dostupno za update, možda je najbolje da sačekam pa klasično napravim jednostavni update preko app updater

i valjda si trebao postavit direktne linkove za download, a ne neke indirektne gdje se mora lutat i gatat šta skinuti

prvo za verziju MIU https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337

pa podverziju od sedmice https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=54760

a onda konkretno xiaomi.eu_multi_hennessy_V7.3.1.0.LHNCNDD_v7-5.0.zip

https://www.androidfilehost.com/?fid=24533103863139910

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:05 (Kulin Ban).
17 godina
Ramo kaže...
Zašto je potrebno wipe-ati postavke? Ja nisam ništa brisao i sve prošlo u redu.

Nema preke potrebe, ali se preporučuje za svaki slučaj, kada se prelazi na verziju koja je starija, ili koja je dosta novija, ili sa kineskog na internacionalni ROM i slično, jer eto kao, u tim situacijama možda neka korisnička podešavanja ne mogu lepo da se prenesu i može da nastane nekakav problem.

17 godina
Znači backup, wipe, update i restore je preporučeni slijed? Ok, da znam za ubuduće, hvala.
Za sada je sve super, nisam primijetio nikakav problem.
17 godina
Xiaomi Redmi Note 2

To je zvanična Xiaomijeva procedura. Čini mi se da sam u nekoj forumskoj diskusiji pročitao da xiaomi.eu ROM-ovi dolaze sa skriptom koja u toku upgradea sama pobriše sve što treba, ali ne mogu da se zakunem da je tako.

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...
espltd kaže...

nisi mi ništa pomogao, zamolio sam detaljnije da objasniš šta si radio, korak po korak

na ovom linku koji si postavio vidim najavu MIU8

jel tačno...kada će biti dostupno za update, možda je najbolje da sačekam pa klasično napravim jednostavni update preko app updater 

i valjda si trebao postavit direktne linkove za download, a ne neke indirektne gdje se mora lutat i gatat šta skinuti

prvo za verziju MIU https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=36337

pa podverziju od sedmice https://www.androidfilehost.com/?w=files&flid=54760

a onda konkretno xiaomi.eu_multi_hennessy_V7.3.1.0.LHNCNDD_v7-5.0.zip

malo si nezahvalan....

ne znam ako si totalno tehnički nepismen kao da Ti pomognem.za početak ja sam kao i mnogi drugi pročitao cijelu temu..učio se na vlastitim greškama.dakle  želiš li stable or developer rom??

sam sam puno naučio i nisam vrieđao one koji su mi pomogli.

nisam stavio direktne linkove za rom,jer ne znam koji želiš

kako da ti objasnim ..znaš li skinuti file s stranice???

skineš  file.spojiš mob s pc-om,kabelom ..

smjestig ga negdje u neki tebi odgovarajući folder..npr download

potom ugasiš mob,stisneš gornju tipku za pojačabaavnje zvuka a potom i za paljenje .sve zajedno..čekaš ..pokaže se twrp..obrišeš cache memoriju isl.ne cijelu internu memoriju!!

zatim reboot,pa na isti način u twrp odeš na install ..odabereš svoju zip file u npr downloade folderu i vozi miško...

nemoram valjda objašnjavati kao se stavi file na karticu,ubaci kartica u mobitel.ako treba zaista nema problema,samo nemoj vrijeđati.raznom tehnikom se bavim dvadestak godina i još uvijek učim,pogotovo od mlađih i nikada nisam bio bahat...

da krenem od Kulin bana.hahaha

9 godina
protjeran
Xiaomi Redmi Note 2

ja ne znam šta sam te uvrijedio, molio bih da navedeš i žao mi je da si stekao takav utisak jer nije mi to namjera

ali primjećujem da me ignorišete, valjda vam dosadno ponavljat poznate stvari, ali zabvoravljate da nisu svima poznate i da, kako i sam kažeš, i ti si nekad bio početnik

upravo da ne bi toliko lutao putem kojim si ti i zamolio sam te da mi pomogneš da prođem lakše

već sam ranije pokazao koju imam verziju ali evo opet

takođe sam napisao ranije da sam na PC skinuo ovu verziju

da li je to dobra verzija ili moram skinuti neki drugi ROM sa onog linka koji si ti dao

ako moram molim te da mi daš direktni link za download...odnosno da l,i je to ovaj

hvala

e sad ovako da ja počnem a ti me ispravljaj ili nadopuni

korak po korak:

1. kreiram folder dovnloader_rom u internal memoriji ali i na SD kartici (za svaki slučaj)

2. kopiram onaj zip file u taj direktorij ( i u internoj i na SD)

3. ugasim mobitel, zatim pritisnem + tipku pojačavanja, držim, a onda i tipku on/off i držim istovrmeno stisnute

4. treba da mi se pokaže twrp ??

šta dalje ???

Poruka je uređivana zadnji put ned 15.5.2016 19:53 (Kulin Ban).

0 0 hvala 0
17 godina
Nema potreba za gasiti mobitel, samo pokreni aplikaciju ažuriranje u alati folderu, i iz nje možeš izabrati taj update što si stavio na mobitel i gotovo. Najjednostavnije...
Ako ti je mobitel na eng onda ides u tools-updater
11 godina
neaktivan
Kulin Ban kaže...

ja ne znam šta sam te uvrijedio, molio bih da navedeš i žao mi je da si stekao takav utisak jer nije mi to namjera

ali primjećujem da me ignorišete, valjda vam dosadno ponavljat poznate stvari, ali zabvoravljate da nisu svima poznate i da, kako i sam kažeš, i ti si nekad bio početnik

upravo da ne bi toliko lutao putem kojim si ti i zamolio sam te da mi pomogneš da prođem lakše

već sam ranije pokazao koju imam verziju ali evo opet  

takođe sam napisao ranije da sam na PC skinuo ovu verziju da li je to dobra verzija ili moram skinuti neki drugi ROM sa onog linka koji si ti dao

ako moram molim te da mi daš direktni link za download...odnosno da l,i je to ovaj

hvala

e sad ovako da ja počnem a ti me ispravljaj ili nadopuni

korak po korak:

1. kreiram folder dovnloader_rom u internal memoriji ali i na SD kartici (za svaki slučaj)

2. kopiram onaj zip file u taj direktorij ( i u internoj i na SD)

3. ugasim mobitel, zatim pritisnem + tipku pojačavanja, držim, a onda i tipku on/off i držim istovrmeno stisnute

4. treba da mi se pokaže twrp ??

šta dalje ???

ne znam niti sam koji je rom dobar.to sam moraš odlučiti i odabrati a kasnije ga lako promjeniš.prvi puta je sve najteže!!

tvoj link nije dobar jer to NIJE HERMES.obrati pozornost da NE BUDE hennessy već hermes

kao što sam već napisao koristim trenutno : stable verzijaxiaomi.eu_multi_hermes_V7.2.3.0.LHMCNDA_v7-5.0 s linka:

https://www.androidfilehost.com/?fid=24459283995315559

skini fajlu,kopiraj u internal memoriju kao pod 1.zatim daljnje točke .pokaže se twrp. WIPE...odabereš brisanje Wipe data/wipe cache/ART CACHE,ali ne INTERNAL STORAGE

ZATIM INSTALL ..odabers svoju fajlu i čekaš..

E-mail:
Lozinka:

vrh stranice