Xiaomi Mi5

poruka: 2.282
|
čitano: 466.533
|
moderatori: XXX-Man, vincimus, Lazarus Long
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
Re: Xiaomi Mi5
M3d0 kaže...
Ako si tražio sealed box onda neces dobiti sa global romom nego sa kineskim romom, bez Play store i samo sa engleskim i kineskim jezikom. Pošalji im opet poruku da ti instaliraju global ROM. Naravno ako zelis

Ne razumijem bi netko uopće tražkio sealed box...ok, dobiješ original pakiranje ali ako ti kinez riješi global rom onda si miran što se trg playa tiče i da to radi...

8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Pise u oglasu da dolazi sa global romom, iako im naravno nije za vjerovati, a mogu ako zelim da oni urade flash za multi-language ROM. A koliko sam citao na prethodnim stranicama ove teme, ljudi su imali problema sa njihovim custom ROMom, i da slijedeci najnormalniji update donosi i PlayStore.

Ne vjerujem da imaju dvije verzije kod kineza, ali eto znate vise od mene pa cu vas poslusati sto je pametnije

Evo dole u revieowim mobitela na topone, komentar nekoga iz spanjolske:

In less than A week I received in Spain. the seller included and two extra plastic protective tpu case free of charge. perfect communication and the official MOBILE included the global version with the playstore installed by choosing the option sealedbox. very happy with the Purchase

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 15:42 (pajaro19).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Ja sam od TopOne tražio sealedbox i dobio takvu, sa kineskim romom.
Napravio nakon toga sam stavio kineski developer preko updater aplikacije, pa sam napravio unlock bootloadera, flashao twrp, flashao xiaomi.eu beta (weekly) rom i mobitel mi radi savršeno.
Ja flasham svaki drugi rom (svaki drugi tjedan) i zadovoljan sam xiaomi.eu romom.
Možda za koji dan probam i neki cyanogenmod rom pa javim iskustva.

Watercooled CPU. Bubni PP, ako te nešto zanima :) Sponsored by Noiseblocker.
Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo u komentarima vidim da je global na njemu, sad cekam da mi odgovore oni sto se tocno nalazi na njemu. U opisu pise da ima i googla play, al kako god uzet cu sealed i sam se pozabavit sto god bude na njemu instalirano.

Barem mi se to cini logicnije :)

@dombak1608 mogu te zamolit da ako bude kakvih problema i svejedno da me uputis u to sve. Jer do sada nisam imao potrebu raditi flash i instalirat custom ROM :)

I jedno pitanje, koliko vremena treba za to sve?

Poruka je uređivana zadnji put uto 4.10.2016 19:25 (pajaro19).

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Čuj, ja sam dosta iskusan sa mobovima i tehnikom općenito, ali meni je ovo prvi android i prvi put sam radio flash recovery (twrp) i rom.
Mogu ti reći da je na Mi 5, po meni to dosta bilo jednostavno.
Za stavljanje China dev (preko updater) izuzevši skidanje (svatko ima različitu brzinu interneta) mi je bilo potrebno oko 10min.
Unlock bootloadera traje oko 1min.
Flashanje twrp oko 2min.
Flashanje roma oko 10min (samo tvoje klikanje traje oko min, a ostalo je dok mob sve odradi i upali se-prvo paljenje je zapravo instalacija).

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan

Ma e, isto tako i ja. Imam iskustva, ali nikad nisam radio rom, jer nisam imao potrebe. Sad sam se odlucio za kineza pa da i to naucim

Ajde vidit cu sto ce mi oni rec s kojim ROMom dolazi pa se javim i dam dojmove u svakom slucaju. 

Kako god, hvala

Poruka je uređivana zadnji put sri 5.10.2016 0:26 (pajaro19).
14 godina
Xiaomi Mi5

Ima tko u Zagrebu da bi napravio siguran flash za pivo i cevape na EU rom?

Red tuge, red bijesa
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Jel kome WiFi spor do bola?

Imo sam isti problem na MM na bivšem mobitelu i u oba slučaja sam morao skinuti DNSet aplikaciju i onda wifi proradi u punoj brzini.

Čitao sma da je to problem sa MarshMallow IPv6 nešto....

Ruter je ZTE od T-Coma.

8 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Od kud je najbolje i najsigurnije narucit Xiaomi Mi5? Kakvo je stanje s carinom?
Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Evo ja cekam topone sa aliexpressa. Za sada stvarno sve u redu, komunikacija sa kinezima super, dobio tracking number i sad cekam

0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Jel očekuješ da ti kresnu carinu? I da li ti mobiteli dolaze sa global ROM-om il treba flashat?

Neko mi je stavio drogu u heroin..

0 0 hvala 0
13 godina
Xiaomi Mi5

Ako naručuješ od TopOne i odabereš DHL dostavu, onda nemaš carinu ni nikakve poreze, znači samo platiš tu dostavu DHL oko 25$.

Moj PC  
1 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Eto odgovorio covjek iznad mene, da odaberes DHL i onda to prvo ide iz kine u UK i onda tebi tako da nikakve carine nema. I da flashaju ti global ROM ako ti to zelis, ako zelis sealed box onda dobijes originalno ROM.

Uglavnom kad napravis narudzbu sve te lijepo pitaju u porukama.

Cijena mu je pala kod toponea, mene je osnovni model sa onom cvrstom maskom za bateriju izasao cca 2000 kuna sto mi je i vise nego u redu.

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Sjajno. I kako da riješim to? Probao sam postaviti stvari kao i ti i ništa...

13 godina

Jesi isprobao DNSet app...meni je isto na mojoj Mi5-i sporo se učitavale stranice i Play store, ali nakon inst. te app sve je prodislao :)

10 godina
neaktivan

Pa napisao sam da moram imat to instalirano obavezno,ali dok je na Xperiji diskretno radi na Mi5 je iritantan lol

Ali našao sam riješenje na routeru....malo detaljnije nego Zupyevo i radi ko formula :)

8 godina
Xiaomi Mi5

Ja sam stavio global dev rom i sve radi kao podmazano... prezadovoljan sam... to je drugi mob u odnosu na rom koji dobijete kad uređaj kupite u H18...

Jedino sa čime nisam zadovoljan je trajanje baterije koje je osjetno lošije u odnosu na prethodni rom, uhvatim do max 4h uapljenog ekrana...

Nije mi jasno ni jeli uređaj podržava usb OTG, svugdje je navedeno da je, ali meni to nikad nije radilo.. jeli vama radi?

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

meni OTG radi jedino sa aplikacijom USB Media Explorer + MX Player

probao sam s nekim drugima ali nije išlo

i ovaj kabel

https://www.aliexpress.com/item/USB-3-1-Type-C-To-Female-OTG-Cable-USB-3-1-Type-C-OTG/32368333401.html?spm=2114.13010608.0.0.30IREJ

MIUI HR TRANSLATOR
Poruka je uređivana zadnji put sri 12.10.2016 16:52 (MASVA).

0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Da li mi neko moze reci trajanje baterije,ima li neke greske i da li je brz.Kakva je kamera?

0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan

Dobivam 7-8 sati SOT-a ko iz šale,što je na razini Z3C kojeg sam imao(nakon MM updejta).

6 ako igram igricu. 

QuickCharge 3.0 ga puni blesavo brzo bar do 85%(tipa 40ak min).

Brz ko munja,kamera po danu odlična,po mraku malo manje. 

Poruka je uređivana zadnji put pon 17.10.2016 15:19 (saintmarcus9).
8 godina
Xiaomi Mi5

S kojim ROM-om dobijes toliko SOT-a?

I ja sam prije ima Sony Z3C.. i Mi5 mi ima skoro upola manje..

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.10.2016 11:27 (autoban01).

0 0 hvala 0
8 godina
neaktivan
Xiaomi Mi5

Xiaomi Mi5 vs LeEco Le Pro 3

0 0 hvala 0
15 godina
Xiaomi Mi5

Ovaj mob ima problema sa LTE van gradova?  Jer vidim da ne pordžava 800Mhz LTE?

Moj PC  
0 0 hvala 0
8 godina
Ak imas tele2 onda ces i u vukoje*inama uspijet ulovit 4g, al ti nis nece znacit jer je ogranicen na 10/2.5 ak nema dodatni paket neta :D

0 0 hvala 0
16 godina
Xiaomi Mi5

Pozdrav ekipa. Baš gledam odakle naručiti Mi5 64GB i vidim da su dobre opcije Honorbuy, Aliexpress i Grossoshop.

Ako sam dobro shvatio, Honorshop je najbrži od svih, ali i najskuplji, izašlo bi me 360€.

Aliexpress najdulje traje (2-3 tjedna), ali dođe 320€.

I naposlijetku Grossoshop 300€, dođe za 10 dana, ali koliko vidim šalju samo iz Kine. Kažu no customs doduše. Je li tko naručivao od tamo i jeste platili kakve dodatne troškove? I što se sve dobije uz uređaj?

Come to the dark side, we have cookies.
Poruka je uređivana zadnji put čet 20.10.2016 11:54 (crystal6).
Moj PC  
1 0 hvala 0
12 godina
uzmi sa honorbuya stigne ti za max . 5 dana meni su dva mobitela stigla nakon 3 radna dana, dobijes tracking dode dhl-om, nemoj cjepidlacit zbog 20-30 eura a jer ne dajes 100 kn za mob.
8 godina
Aliexpress topone inace isto treba oko tjedan dana dhlom(26$ shipping) i prvo ide u uk pa onda za hr i ne placa se pdv, ilion na telekinezi suraduje s njima, a grossoshop isto ide bez pdva, vjerojatno slicni nacin topone, i sasa suraduje s njima
13 godina
Xiaomi Mi5

Ja sam naručio sa grossoshopa, 3/64 model crni, sa SF pošiljkom iz kine u funtama ispalo me točno 2259 Kn, napisao sam u komentarima da mi stave global ROM, pa ćemo vidjet.

E sad naiđem na netu da neki imaju probleme sa matičnom, kao što je imao LG G4 hmmm..nadam se da je to samo par slučaja u globalu :)

Od trenutnih vlasnika bih molio samo da mi kažu kakve je kvalitete metalni okvir, dal je čvrst, tvrd...recimo kad kucnete o stol njime kakav dojam ostavlja? i kako se mobitel ponaša kada vam ispadne na pod?

Hvala na odgovorima!!!!! ;)

0 0 hvala 0
9 godina

3/64 verzija u bijeloj boji je trenutno 305 EUR na TopOneu, ja sam ga prije nekih 2 tjedna platio 303 EUR i na to još dodaš popust od 5 dolara koji dobiješ preko Iliona sa Telekineze. Ne trebaju ti 2-3 tjedna da dođe mobitel, meni je trebalo 11 dana od uplate da mi stigne mobitel, carine nema jer se prvo šalje za UK pa onda tek kod nas.

Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice