Xp partition POMOC!!!!

poruka: 12
|
čitano: 3.150
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!
pitanje

e ovako trebam hitno pomoc pa ak netko zna nek mi pomogne

desilo mi se sranje takvo da sam reinstalirao windowse (o xp-u pricamo)e i onda mi je jedna particija ostala visit u zraku tj bila je na FAT 16,i normalno ja sam si je sa partition magic isao prebacivat je na NTFS.i jos nekih 5 GB sam pridodao na C:\ tj windowse i trazio me da restartam komp.i sam se restarto kad ono windowsi se ne dizu.

pogledam ja malo bolje kad na c:\nema nista zivo sve mi je gad srusio. al dobro c mi nije tak bitan bio i nije mi problem dic ponovno OS kad bi ga uspio dic al su mi vazni ovi drugi podaci na D i E.

E sta bi sad ja  mogao....imam samo jednu Extended particiju koja je podjeljena na vise logickih djelova.i ne mogu instalirat Win Xp ni na jednu particiju sta da radim.?kad idem rucno iskreirat novu particiju kaze mi da ta particija nije kompatibilna za xp i da se ponovno vratim i iskreiram novu i tako stalno...

POMOC!!!!!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!

Trebal bi ti Hiren's Boot CD.Ak ti netko može skinuti prek torenta,sprži si ga kao sliku na CD i botaj računalo prek njega.Na njemu imaš prilično mnogo korisnih programa ,između ostalih jedan kojemu se nemogu sjetiti imena(mislim AcronisPartition Director ili tak nekak) pomoću kojega budeš si isparticioniral disk. Meni je pomoglo.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!

Sad sam pogledal,program na Hirens Boot CD-u se zove Acronis Disk Director Suite.

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!

Vjerojatno se pošarametila particijska tablica. Ja sam jedan takav slučaj rješavao backupom preko Knoppixa koji je nekak uspio skužiti particije, bilo me strah da neki alat ne napravi još veću štetu što se tiče podataka. Nakon toga sam skroz obrisao particijsku tablicu te iznova kreirao particije. Brute force metoda ;).

Poruka je uređivana zadnji put uto 5.8.2008 13:12 (stef).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!
autorov komentar

ok.budem nesto od tog probao.

sjetio sam se neceg mozda puno jednostavnijeg.ako odpeljam disk kod frenda i spojimo ga u njegov komp?hoce li ga on onda prepoznat i vidjet kao novi disk?

i da onda tako iskopiram svoje podatke na njegov disk.jel to sljaka?

i...tu extended sranje particiju kak nju pregazim znaci da mi bude sve normal.?ima neka posebna metoda ili samo format?

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
RE: Xp partition POMOC!!!!
prihvaćeno rješenje
dirtyjack kaže...

ok.budem nesto od tog probao.

sjetio sam se neceg mozda puno jednostavnijeg.ako odpeljam disk kod frenda i spojimo ga u njegov komp?hoce li ga on onda prepoznat i vidjet kao novi disk?

i da onda tako iskopiram svoje podatke na njegov disk.jel to sljaka?

i...tu extended sranje particiju kak nju pregazim znaci da mi bude sve normal.?ima neka posebna metoda ili samo format?

Opcija sa vađenjem diska i kopiranje na drugom računalu ti je svakako opcija koja je najbezbolnija i nakon toga brisanje i preformatiranje diska..
Ali ako sam dobro shvatio tvoj prijašnji post.. tvoj disk je imao 3 particije C,D,E, od kojih je C bila primarna a D,E extendend?
Ako je tako i ostalo i ako ti kako kazes C nije bitan, imaš mogućnost kreiranja C particije na istom mjestu kao i prije, ali ako si siguran da D i E nisu mijenjanji.

Za takve stvari još od doba Win 98 koristim Ranish Partition Manager (imaš ga na tom spomenutom Hiren CD-u - pod disk tools ako se ne varam, ako ti se ne skida sa http://www.ranish.com),
ono što je kod njega specifično je DOS.. tj. radi u DOS-u, pa ako nisi siguran možeš bez mijenjanja postavki particija baciti oko na raspored.. a ako ti želiš i kreirati C particiju koja ti fali i postaviti je da bude aktivna (bootabilna).

Još jedan alat koji je malo elegantniji je Gparted ( postoji ti kao samostalan live cd - http://gparted.sourceforge.net/) ili kao dio meni svakako odličnog (ali malo kompliciranog) alata
SystemRescue CD-a.. (bazirano ti je sve na linuxima - zato bi ti možda moglo biti komplicirano, ako griješim duši - pardon)
Ovo ti je besplatni partition manager koji može sa FAT16, FAT32 i NTFS particijama radi SVE - resize, shrink, detect, read, move, label..itd.. a mislim ta tebi upravo to ti treba?
Kod njega možeš napraviti "pripreme", pa dok na klikneš napravi promjene, ništa neće napraviti.. a možeš i samo pregleda radi isprobati.

Imaš još i opcije sa već navedenim Acronisom i drugi Partition Managerima... ja ih osobno ne koristim, jer sam zadovoljan sa prije navedenim (i još nekim), ali imaš mnogo opcija i vjerojatno situacija ti nije potpuno izgubljena.

Nadam se da će ti prijedlozi pomoći.

Lijep pozdrav.

UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
autorov komentar

Hvala puno na pomoci.

imao sam na kraju jednu extended particiju(nakon svih mjenjanja svega i svacega).

e al problem je u tom sta se meni i C:\ tj i win.se nasli u njoj,a kolko sam ja citao i probao...tu extended particiju ne mozes pregazit i dic na nju win.

mozes ju pregazit ali prije tog moras izbrisat sve podatke s nje i onda ti dopusta da na novo kreiras primary particije i na jednu od njih stavis win.ili koji wec os hoces.ne znam kak je to u linux-u rijeseno al ovdije je sranje.

tako da....valjda si me skuzio?

e sad ne znam jel neki gore tool kaj si naveo jel moze to?

ako ne ici cu prebacivat diskove.nema mi druge.

evo imam i ovaj jos jedan problem a nitko da mi netko o tom nesto kaze pa ak netko zna neka napise

nazovimo to problem br.2

http://forum.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/esx-35/6862.aspx?page=0&jumpto=89178&sort=asc&view=flat

hvala

17 godina

Jednostavno i jasno... ništa ti neće pomoći ako su ti sve particije ošle pod extended, jer samo primary je bootabilna. Naravno ima alata koji i to sve mogu rješiti, no ako si uspio zbrljati sve ovo, u njima ćeš se totalno pogubiti i još i obrisati ostale particije.

Vađenje diska i kod nekoga spržiti podatke i zatim reformatiranje cijelog diska.

Drugo zašto za boga miloga nisi prvo pročitao par foruma (ukljućujući i ovaj) kako se radi parciniranje nego samo sljepo, glupo i n00b-ovsi ideš klikati po software s kojim neznaš raditi (ovo pišem jer mi nije jasno da kako si mogao kliknuti applay ako si vidio da su ti sve particije otišle u extended). Jer logično je da ako nešto neznaš ideš naučiti, prvo knjigom a onda teorijom.

Treće veliš da znaš kak je kao u linuxu rješeno a na sljedećem postu pišeš da nemaš pojma o linuxu (za info linux nema takvo particioniranje jer ima drugačije file system tabele)

P.S. Pouka svega: Ne se nikada igrati s parcioniranjem ako se neznam kako se radi. Uz to iako imaš alate koje konfertiraju, reparticioniravaju, kopiraju particije, nisu nikako 100% sigurni da će sve raditi nakon njih. Zato reparticioniranje bilokakvo samo kada je disk prazan. Namigiva

17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

Hvala puno na pomoci.

imao sam na kraju jednu extended particiju(nakon svih mjenjanja svega i svacega).

e al problem je u tom sta se meni i C:\ tj i win.se nasli u njoj,a kolko sam ja citao i probao...tu extended particiju ne mozes pregazit i dic na nju win.

mozes ju pregazit ali prije tog moras izbrisat sve podatke s nje i onda ti dopusta da na novo kreiras primary particije i na jednu od njih stavis win.ili koji wec os hoces.ne znam kak je to u linux-u rijeseno al ovdije je sranje.

tako da....valjda si me skuzio?

e sad ne znam jel neki gore tool kaj si naveo jel moze to?

ako ne ici cu prebacivat diskove.nema mi druge.

evo imam i ovaj jos jedan problem a nitko da mi netko o tom nesto kaze pa ak netko zna neka napise

nazovimo to problem br.2

http://forum.bug.hr/forum/topic/razni-softverski-problemi/esx-35/6862.aspx?page=0&jumpto=89178&sort=asc&view=flat

hvala

Slažem se s komnetarom gkelekov rekao, da je opasno tako se zaletiti u sve to.. ali i to je jedna vrst učenja ... hard way, ali je ipak way Namigiva
Očito je samo jedna opcija ostala, tako da eto vađenje diska je jedina opcija i spašavanje onoga što se spasiti da.

A kad to riješiš, nove particije napravi drugacije.. inače možeš napraviti do 4 primarne particije (sa ovim profesionalnijim alatima! s windows 98 disketom NE!)
A primarne particije ili logičke (extendend) particije možeš mijenjati u njihovim gabaritima.. (Primarne (ako imaš više takvih) možeš kako hoćeš mijenjati obzirom na slobodni prostor koje one drže, a logičke diskove samo u gabaritima extended prostora)
Budući ne koristim windoze na svojim kompovima, imam malo veću fleksibilnost kaj se tiče gdje i kako ću slagati particije.. windozi su poznati po svojem "egoizmu" primarne bootabilne particije Osmijeh

Eto, nije najsretnije ispalo, ali morat ćeš očito na "prljaviji" način isčupati podatke sa diska.

Kaj se tiče odgovora na drugo pitanje, postao sam ti odgovor tamo.

Lijep pozdrav.
UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!
autorov komentar

Hvala skuzio sam i sam da se na extended particiji ne moze vise nista kasnije napravit.

Onda bez brige iz formatiro sam se ja kompova i svakakvih sranja

nego na tom kompu mi je falilo mjesta na C: i jos jednoj particiji pa sam iso pridodat jos mjesta i kad se komp restarto srusio mi je windowse.

i btw.samo da znas ja sa napiso da NE ZNAM kak je to u lunux-u rijeseno.

i rijesen je problem tako sto sam prebacio disk u drugi komp

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
dirtyjack kaže...

Hvala skuzio sam i sam da se na extended particiji ne moze vise nista kasnije napravit.

Onda bez brige iz formatiro sam se ja kompova i svakakvih sranja

nego na tom kompu mi je falilo mjesta na C: i jos jednoj particiji pa sam iso pridodat jos mjesta i kad se komp restarto srusio mi je windowse.

i btw.samo da znas ja sa napiso da NE ZNAM kak je to u lunux-u rijeseno.

i rijesen je problem tako sto sam prebacio disk u drugi komp

Da, kod windowsa ti ima još jedna mala začkoljica što se tiče resize-a particije.. nikad, ali baš nikad nemoj raditi bilo kakva dimenzioniranja ako nemaš defragmentiran disk!
Oni su ti ko pijani majstor, rade sve i posvuda dok ne skuže da nije dobro Mršti se

Btw.. ja NISAM komentirao niš po pitanju tvog znanja linuxa, štoviše ne moraš niti znati ako te ne zanima.. ako te nekaj u mojim postovima uvrijedilo.. pardon.

Uglavnom, drago mi je za čut da si riješio svoj problem.

Lijep pozdrav.
UTERE SED NE ABUTERE!!!
17 godina
neaktivan
Xp partition POMOC!!!!
autorov komentar

Je...ga krivo je ispalo nisam tebi to rekao nego gkelekov-u.

krivo je ispalo.jer si ti valjda ubacio svoj post dok sam ja pisao...

eto sorry

0 0 hvala 0
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice