Windowsi 7 se ne dižu (a neče ni butat cd)

poruka: 18
|
čitano: 8.427
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
neaktivan

Hm, nadam se da ne postam u krivoj rubrici.Prvo sam stavio glupu Vistu preko xp-a i nakon toga se nisam znao vratiti na xp. Pa sam tako iz znatiželje stavio windows 7 pre-beta ali je neka greška i ne žele se diči.Upalim komp i onda piše "Windows is starting" i pojavi se error "Instalacija če se nastaviti nakon restarta" komp se sam restarta i opet isto.(Ostavio sam bio i disk, možda se tzreba završit instalacija ali opet ništa)

Probo sam opet Vistu butat ali neče, isto neče ni xp.

neznam kaj da napravim , tj kako da formatiram disk i onda lijepo xp stavim.

nemrem podiči sustav, kratko i jasno zasro sam sve i sada se mogu slikati.

Hvala bogu imam laptop ali google mi i nije nešto od velike pomoći :(

0 0 hvala 0
17 godina

bios-> boot from cd/dvd-> F10-> yes, enter-> cekas da ucita file-ove -> stisnes i agree itd.-> kod particija kad dodes pobrisi particiju di instaliravas windowse,pretpostavljam C:, ak neznas pobrisat- oznacis c particiju i stisnes l i pobrises i onda napravis novu particiju i instaliras na nju...

Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windowsi 7 se ne dižu (a neče ni butat cd)
Hyperion kaže...

bios-> boot from cd/dvd-> F10-> yes, enter-> cekas da ucita file-ove -> stisnes i agree itd.-> kod particija kad dodes pobrisi particiju di instaliravas windowse,pretpostavljam C:, ak neznas pobrisat- oznacis c particiju i stisnes l i pobrises i onda napravis novu particiju i instaliras na nju...

Polako...Ja sam jedino našo u BOSIMA  - Advance BIOS  Feautures -  Boot Sequence pa da biram prioritet boot-anj.
A ovo što ste mi rekli ne vidim...
17 godina
markoilitinespretni kaže...
Hyperion kaže...

Polako...Ja sam jedino našo u BOSIMA  - Advance BIOS  Feautures -  Boot Sequence pa da biram prioritet boot-anj.
A ovo što ste mi rekli ne vidim...
 ups nisam napisao da stavis instalacijski cd od windowsa!

E da namjestis da ti prvo boota sa cd/dvd-a

I jel shvacas da ce ti pobrisat sve, ama bas sve s particije
Konfa: athlon x2 5000+ BE @3,1Ghz / HD4870 2D(300,250)- 3D(780,950) / 2x2GB kingmax 800MHz / corsair TX650W / WD 6400AAKS blue edition / Pioneer 215-DBK / Gigabyte MA770-DS3 + zalman NBF47/ logitech x-530 LAPTOP - ACER 5630G ( t5800, hd3470,2GBram ,320GB hdd)
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 23:45 (Hyperion).
17 godina
neaktivan
Hyperion kaže...

Znači što je pisac htio reči je da nakon namještanja boot-anja sa DVDa sljediš upute za instalaciju Windowsa koje želiš staviti na stroj Namigiva

(naravno prije toga staviš instalacijski DVD u čitač)
Intel Core2 Duo E8400 6MB, 4GB OCZ Gold 800Mhz, EVGA GF-GTX260 Core 216 896MB, Gigabyte X38-DS4 Ultra Durable 2
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 23:45 (Dado_ZG78).
16 godina
neaktivan

Naravno da sam narihtao da ni buta sa cd,dvd-a i da mi je cd unutra...

Ali neče butati, nikako ...

Windowse sam nekolilo puta reintaliro i nikada problemi...

a moda mi se i disk oštetio(orginal windowsi)

Probo sam i Vistu stavit (orginal naravno) isto neće...

neće butati ni windows 7...

Poruka je uređivana zadnji put sub 27.12.2008 23:56 (markoilitinespretni).
16 godina
neaktivan

mozda ti sa cdromom nes ne valja

16 godina
neaktivan

da ne otvaram novu temu i meni neče buld 7000 dođe i kad piše windows starting i tu stane koji je riješenje

AMD Phenom 9600 @3.0 ,4 gb 800mhz , GF GTX280, vx550 + Gigabyte EX58 Extreme još uvjek čeka i7
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina

Znam da ste znatiželjni kako če vam raditi Windows 7 ali dok god je beta imati če nekih svojih mušica koje traba ispraviti.

Pa čak i nakon izlaska Win 7 za očekivati je service pack - to uvjek ide tako kod windoza.

Evo meni je Win 7 Beta radi ok ali jdna stvar što mrzim je   - punkbuster ne radi kako spada pa u win 7 ne mogu igrati COD 4 na PB serverima.

Preporučam svima da se ostave čorava posla i strpe do 3 mjeseca 2009 ili kasnije.

A vama kojima ne radi Boot još nešto nakon ulaska vam može nestati jedna particija - tako je meni nestala cjela D od 120 GB - a sve zbog novog sistema bootanja.

A možda je i u tome problem.

Sometime the best defense is to attack!

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hm, nadam se da ne postam u krivoj rubrici.Prvo sam stavio glupu Vistu preko xp-a i nakon toga se nisam znao vratiti na xp. Pa sam tako iz znatiželje stavio windows 7 pre-beta ali je ....

Nije Vista glupa.
Poruka je uređivana zadnji put pon 29.12.2008 9:13 (naxeem).
16 godina
neaktivan

slično nekaj se i meni dogodilo dok sam frendu odnesel instalaciju xp-a na cd-u, pa nije delala instalacija... na kraju je ispalo da dok sam pržil na medij, nisam spržil s opcijom za butanje nego samo spržil file u originalu kak sam ga skinul, čini mi se da je bil iso il nekaj, al uglavnom nije delalo... (još uvek me je sram kak sam to spetljal), pa provjeri da li je uopće bootable dvd, može se dogodit da prilikom prženja čovjek jednostavno zaboravi promjenit opcije (koristim nero) pa tu i tam zezne se čovjek malo, pa ljudi smo...

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign
17 godina
RE: Windowsi 7 se ne dižu (a neĆe ni butat cd)
naxeem kaže...

Prvo sam stavio glupu Vistu

Nije Vista glupa.
 Hahaha, naxeem je jak lik skroz :) Kako samo suptilno da do znanja sta misli :)
17 godina
neaktivan

Prvo sam stavio glupu Vistu preko xp-a i nakon toga se nisam znao vratiti na xp.

Bez uvrede, ali ako ti je ovo predstavljalo problem, što ti je pobogu dalo ideju da imaš dovoljno znanja i sposobnosti uhvatiti se u koštac s pre-beta verzijom Windowsa 7?
16 godina
neaktivan

Instalirao sam winsows 7 build 7000 i kad ga pokrenem normalno se diže i restartira se i tako svaki put

0 0 hvala 0
16 godina

neznam uopće šta oćete od tog windowsa, i vista nije nešto, a kamoli ovi, ostanite na xp-u i nema problema.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan

je zajebo sam se kaj sam stavio Vistu, ali sam stavio jer mi je trebao zbog jednog fajla kojeg preko Viste mogu otvoriti!!

Inače, još neki svajet?

ili naprosto kod nekog ko se kuži u to...

nema više živaca oko tih windowsa...

btw, tu ste spominjali da treba ako se skidaju s net-a windowsi narihtatio opciju da se buta.Ja bum ju skinul s neta, pa možda onda radi, ionako imam i orginal pa i ključ orgonalan...

samo na što da pazim kada pržim.Idem sada skidati...

sry, ako se nesmije oko piratskih stvari, ali misim da čim imam orginal sam več sam pošteno platio ključ, tako da...Nebi trebalo biti bana ::)

17 godina

Ma sve je uredu dok ne postaš direktni link za skidat piratluk. E onda tek sljedi ban.

A što se tiće butanja - u većini slučajeva treba Boot narediti u bios-u.

Sometime the best defense is to attack!
Poruka je uređivana zadnji put sri 31.12.2008 5:50 (Hummer).
17 godina
neaktivan
Idiot kaže...

Instalirao sam winsows 7 build 7000 i kad ga pokrenem normalno se diže i restartira se i tako svaki put

Možda si zaboravil vratiti u BIOS-u na opciju prvog botanja sa hard diska.
1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice