Windows XP vs. laptop

poruka: 7
|
čitano: 3.537
|
moderatori: pirat, XXX-Man, vincimus
1
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
protjeran
Windows XP vs. laptop

poštovani imam velik problem, ako tko zna nek pomaže.

riječ je o laptopu Fujitsu Simens Esprimo v5505.

kad instaliram xp i dođem do odabira tvrdog diska/particija ne piše mi ništa (uopće ne prepoznaje tvrdi disk), a kad ubacim vistu, onda prepozna bez ikakvih problema.

isprobao sam razno razne windowse, service pack2, 3, sa sata i raid driverima, bez njih, još kojekakvih i za sve znam da rade, ali ništa.

formatirao sam disk sa paragonom, izbrisao disk, pravio particije, stavljao ih kao active, ali jednostavno ništa ne pomaže kod xp-a, dok vista odmah bez ikakvih problema prepoznaje

ako itko išta zna, bio bih jako zahvalan.

LP

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
RE: Windows XP vs. laptop

To ti je zato kaj tvoj xp nema drivere za sata kontroler

pogledaj u bios dali mozes iskljucit tj. da ti prepozna wp sata kao ide disk ili moras slozit podrsku na xp instalacijski disk

16 godina
neaktivan

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows XP vs. laptop

Tvoj driver je AHCI Intel AHCI driver (za tvoj laptop)

na linku http://support.fujitsu-siemens.com/com/support/downloads.html

Snimi na disketu pa f6 prilikom instalacije. Ili ih integriraj na instalaciju XP-a pomoću progrma npr. nLite

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
protjeran

koristio sam modificirane windowse (pod nazivom last xp) i imaju izbor sa dodatnim sata i raid kontroler ali i snjima ne pomaže

probat ću skinut, pa vidjet, napominjem da bios nije uopće bogat opcijama

16 godina
neaktivan

Ocito da ih nema za tvoj lap u tim windozima

16 godina
neaktivan

to je zato što se fura linux ili vista na laptopima u svakoj ponudi, to je dogovor proizvodjača s microsoftom pa moraš prije instalacije xp-a u biosu naći stavku kompatibility mode i uključiti AHCI mode i moćeš instalirat, samo ja znam koristit i vipov bežični internet preko njihovog sticka ali mi onda neradi, zahtijevat će neka administratorska prava bez obzira što ti je account administratorski ali ovo ostalo radi ko ludo, imam toshibu satellit

1
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice