Windows 8 i 8.1 - problemi izdvojena tema

poruka: 2.074
|
čitano: 601.295
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
14 godina
Re: Windows 8 i 8.1 - Problemi
ihush kaže...

-drivere uvjek tražiš na str. proizvođača HWa (mrežna je na MBO, spomenuo si Asus..) ako ima za w81, ili w8, ili 7.. (ideš od najnovijeg) i VAŽNO 32-64 bita!

-problem može biti setup-installer. Ako ne prepozna OS neće instalirati.. ali driver zapravo radi (samo installer ne radi), slično ako nije certificiran tad win defaultno odbije instalciju itd. Tad moraš ručno-forsirati.. (i biti siguran da je to pravi driver!).

-najsigurnije je imati *.inf (text) driver, radi na svim OSevima jer ne ovisi o installeru/net/.. možeš npr raspakirati installer i vidjeti foldere..

E vidiš upravo to mi se dogodilo kod zadnjeg reinstalla.

Slagao sam driver za SATA3 kontroler (Marvell), skinem sa Asusove stranice, pokrenem ga i veli da OS nije supportan. Ručno sam ga instalirao, restart i onda mi se prilikom svakog boota javljala neka poruka da nešto ne valja, ne sjećam se više uopće koji error je konkretno bio, kliknem na OK i dalje sve radi, ali ne mogu podnijet da prilikom svakog boota moram klikat nekakvu glupost.

Zato mi je palo na pamet da sad prvo napravim neki backup da se mogu s tim zafrkavati...

Mrežni drajver je Intelov, ovo je specifikacija cijele ploče: https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68V_PRO/specifications/

BTW, original CD s drajverima od matične ne znam kolko ima smisla koristiti, pitanje dal bi sve ok radilo na Win 8.1 bez problema, ali mogu probati naravno :-)

16 godina
1samek kaže...
..

Slagao sam driver za SATA3 kontroler (Marvell), skinem sa Asusove stranice, pokrenem ga i veli da OS nije supportan. Ručno sam ga instalirao, restart i onda mi se prilikom svakog boota javljala neka poruka da nešto ne valja, ne sjećam se više uopće koji error je konkretno bio, kliknem na OK i dalje sve radi, ali ne mogu podnijet da prilikom svakog boota moram klikat nekakvu glupost.

..

-zato prvo moraš razumjeti kako PC/OS radi, ne forsirati nešto ako nisi 100% siguran.. (pa do tog da sam error možda nema nikakve veze s opisanim..). I kad se nešto ne zna ili nisi siguran, prvo pitaš, googlaš.. ne poslje jer je možda prekasno.

-automatika je lijepa stvar ... kad radi.

-driver uvjek treba imati, nije višak.. i uvjek možeš ponuditi s DVDa od MBO, ali ne gledaj njegov setup-installer.. nego same drivere. (setup je .exe koji može biti OSovski ovisan, u pravilu pokušava detektirati verziju OSa da bi ponudio driver.. za noviji OS imaš problem jer ga ne prepozna dok driver može biti identičan..).

-marvell, ako koristiš nativni chipset tad je intel/z68.. i radiš nepotrebnu/pogrešnu stvar (ostalo bi updater obavio..).

-usb3 i sata3 su samo stvar transfera, ako u startu nema problema (neprepoznat kontroler) tad ne treba previše brinuti, intel inf će updateati ili autoupdater.. +to sve za SATA ima smisla samo u AHCI/RAID i sl. i to ako win u installu ne vide disk. Da je na 'pravom' kontroleru problema nebi ni bilo, + win 7 je star, win81 je nov (novi driveri već uključeni)...

.. ako usporediš npr Marvell driver je zajednički za XP-Vista-Seven (32 ili 64 bit) ali nije za w 8-> za 8.0 postoji, za 8.1 ne (znači nepotreban.. ili nepodržan HW) i posljednji je iz 2012.. ako win 8.1 ima integriran, tad ne postoji noviji/bolji pa ni potreba za traženjem.

-svaki HW i kompatibilan OS zapravo ovise o postojanju odgovarajućeg drivera. Za konkretnu MBO imaš SVE DRIVRE na asusovoj str.. problema ne smije biti, sporedno dal odabereš XP-win10.. pa i DOS. Ali neke stvari treba i podesiti BIOS itd.

-ako mreža radi, prvo pusti update da obavi svoj job. Tek nakon tog gledaj dali nešto trebaš 'ručno'...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
14 godina
Windows 8 i 8.1 - Problemi

Eto jučer napravio sve, instalacija prošla u redu, poskidali se updateovi, drajveri isto automatski. Odmah napravio system image backup.

Jedino što sam ručno instalirao su drajveri za zvučnu i grafičku, povukao je neke prastare.

Pošto za sad sve radi odlično, neću ručno instaliravati ama baš ništa, ni chipset, ni lan drajver...

Hvala svima za pomoć 

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Evo imam jedan zanimljiv problem. Naime kad idem u bilo kojem programu (Firefox, Chrome, uTorrent...) osim Internet Explorera stisnuti na tipku Browse, za upload ili download, ta aplikacija se sruši. Kod bug foruma kad idem upladat sliku sruši se Silverlight.... poprilično je iritantno
Napravio sam Win Repair i nije pomoglo, skenirao sam Malwarebytesom i nema ničega... Reinstalirao .NET, silverlight, flashplayer, javu, nema nikakvih promjena!

Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 22:12 (SHELBY_09).
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
SHELBY_09 kaže...

Evo imam jedan zanimljiv problem. Naime kad idem u bilo kojem programu (Firefox, Chrome, uTorrent...) osim Internet Explorera stisnuti na tipku Browse, za upload ili download, ta aplikacija se sruši. Kod bug foruma kad idem upladat sliku sruši se Silverlight.... poprilično je iritantno
Napravio sam Win Repair i nije pomoglo, skenirao sam Malwarebytesom i nema ničega... Reinstalirao .NET, silverlight, flashplayer, javu, nema nikakvih promjena!

Meni se znao davno još rušit firefox kada bi procesor/ram bio nestabilan, dok je recimo IE radio normalno, vjerovatno nije do toga, ali vrijedi uzet u obzir. Da li si OC-ao tog e8400, mislim grijeh bi bio da nisi?

Pogledaj si event viewer pa vidi kakve errore, warninge i criticale javljaju windowsi.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put čet 11.6.2015 23:43 (Hyperion).
16 godina
Hyperion kaže...

Meni se znao davno još rušit firefox kada bi procesor/ram bio nestabilan, dok je recimo IE radio normalno, vjerovatno nije do toga, ali vrijedi uzet u obzir. Da li si OC-ao tog e8400, mislim grijeh bi bio da nisi?

Pogledaj si event viewer pa vidi kakve errore, warninge i criticale javljaju windowsi.

O laptopu je riječ, tako da nije ništa OC-ano. Al nisam ni e8400 , ne koristim ga bas, tako da...
Gledam sad event viewer i svaki dan ima 15ak errora i warninga!  Originalni windowsi , svježe stavljeni krajem 3. mjeseca - redovito updateani.

Firefox:

Faulting application name: plugin-container.exe, version: 38.0.5.5623, time stamp: 0x5563c49a
Faulting module name: mozalloc.dll, version: 38.0.5.5623, time stamp: 0x5563b229
Exception code: 0x80000003
Fault offset: 0x00001aa1
Faulting process ID: 0x2b14
Faulting application start time: 0x01d0a4904cd55e95
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\plugin-container.exe
Faulting module path: C:\Program Files (x86)\Mozilla Firefox\mozalloc.dll
Report ID: 68bd110d-1084-11e5-82db-b888e371a05f

Chrome:

Faulting application name: chrome.exe, version: 43.0.2357.124, time stamp: 0x5571c187
Faulting module name: unknown, version: 0.0.0.0, time stamp: 0x00000000
Exception code: 0xc0000005
Fault offset: 0x0fb922c8
Faulting process ID: 0x1a70
Faulting application start time: 0x01d0a4911061b8c7
Faulting application path: C:\Program Files (x86)\Google\Chrome\Application\chrome.exe
Faulting module path: unknown
Report ID: 54d476cc-1084-11e5-82db-b888e371a05f

EDIT: Krenuo uploadati sliku preko IE i on se počeo rušiti

Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 0:09 (SHELBY_09).
17 godina

Uf ak je laptop, onda je to malo teže riješit.

Ja bih pretpostavio da je to hardverska greška tipa bad sectori na disku (HD tune i full scan napravit, NE quick), loš kontakt rama s matičnom ili su i oni načeti (memtest), matična, pregrijavanje itd.

Možeš probat i "sfc /scannow" (u cmd-u upišeš), skinut sve update-e sa windows update-a, pregledat task manager malo i vidjet da li ima sumnjivih aplikacija u procesima te pod startup-om, windows refresh ostaviš za kraj.

Ako imaš third party aplikacije instalirane probaj ih jednu po jednu uninstallirat i vidjet da li sve radi ok bez njih.

Fortune favours the brave
Poruka je uređivana zadnji put pet 12.6.2015 0:20 (Hyperion).
Moj PC  
1 0 hvala 1
16 godina

Sad sam pratio malo na event viewu kad su počeli problemi i što sam tad instalirao. Uglavnom instalirao sam SIMATIC STEP 7 s kojim se instalirao .NET Framework 1.1, deinstalirao njega i sad sve RADIIIII!!!! Ne mogu virovat!!

Moj PC  
1 0 hvala 0
11 godina
neaktivan

Pitanjce.

Ima li win 8.1 kakvih problema sa usb-om? Na drugom win 7 pc-u usb radi, dok na pc-u sa win 8.1 niti jedan utor ne cita usb. Jedino sto na usb mogu spojiti su tipkovnica i mis.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
weedeveryday420 kaže...

Pitanjce.

Ima li win 8.1 kakvih problema sa usb-om? Na drugom win 7 pc-u usb radi, dok na pc-u sa win 8.1 niti jedan utor ne cita usb. Jedino sto na usb mogu spojiti su tipkovnica i mis.

Jes ti siguran da su USB portovi na tom kompu s osmicom ispravni ?

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan
nicky.sl kaže...
weedeveryday420 kaže...

Pitanjce.

Maticna danas dosla, prije reinstalla portovi na kucistu su radili normalno.

Ma zbunjuje me to sto tipkovnica i mis rade, a obican usb ne.

12 godina
weedeveryday420 kaže...
nicky.sl kaže...
weedeveryday420 kaže...

Pitanjce.

Maticna danas dosla, prije reinstalla portovi na kucistu su radili normalno.

Ma zbunjuje me to sto tipkovnica i mis rade, a obican usb ne.

Jes instalira drivere ? ako su 3.0 portovi oni tribaju posebne drivere (na cd-u od matične ih imaš)

Sami sebi smo najveci neprijatelji
11 godina
neaktivan

Da, instalirao sam. U biosu sam usb legacy stavio na enable, u device manageru kaze da su driveri up to date, ali kad ustekam usb cak ga ni u device manageru ne ocita.

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
odjavljen

Nisam instaliro update-e negdje 2 mjeseca (a automatske sam iskljucio), idem sad pokrenut Skype, nece, citam po netu da moram imat nove update-e, ocu skinut update-e nece skidat, 0% i stoji cijelo vrijeme.

I onda skuzis zasto je Windows smece.

http://isvijet.com.hr, Siemens C60, SE K700i, Samsung D600, Sam. Omnia i900, iPhone 3G, iPhone 3GS, iPhone 4, Galaxy SIII, Nexus 5

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 8 i 8.1 - Unknown Hard error

Hej,

molim VAs pomoć u zadnje vrijeme mi se poćeo pojavljivati gore navedena greška nakon što se boota sistem i stisnem OK i sve se zacrni i vrati i tokom rada se redovito sve pogasi i ponovno vrati ... do prije nekih mjesec dana i manje je sve bilo super ali sada je strašno .. Molim Vas pomoć, napravio sam ove postupke ali nije urodilo plodom:

Sustav je W8.1 a disk SSD Samsung 120gb ...

Hvala puno

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put sri 24.6.2015 8:04 (Comfort).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

ako si sve napravio sto pise, jos ti ostaju dvije:

• probaj ugasit pa upalit racunalo
  • format c:
Steam: charmander2005
Poruka je uređivana zadnji put čet 25.6.2015 8:20 (Bass).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Bass kaže...

ako si sve napravio sto pise, jos ti ostaju dvije:

• probaj ugasit pa upalit racunalo
  • format c:

1. isprobano i nista

2. ako se može kako izbjeci vrlo rado

htio bih to prikrpti ako je moguće do početka izlaska W10 a ondu ću njih instalirati ... hvala

nema gaaa...
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 13:48 (Comfort).
10 godina
neaktivan

help neka netko pomogne

0 0 hvala 0
17 godina
vikic7 kaže...

help neka netko pomogne

Napravi ovo a ako ne pomogne onda ovako...

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
15 godina

Imam problem sa instalacijom windowsa 8. Skinem onaj program koji sam skine win8, upisem key i u pola downloada mi pukne net . Sad kad ponovo udjem u taj program kaze mi neki unknown error.

lnova65
Poruka je uređivana zadnji put sub 27.6.2015 20:14 (lnova65).

0 0 hvala 0
16 godina
lnova65 kaže...

Imam problem sa instalacijom windowsa 8. Skinem onaj program koji sam skine win8, upisem key i u pola downloada mi pukne net . Sad kad ponovo udjem u taj program kaze mi neki unknown error.

Probaj očistiti temp folder: ukucaj %temp% u Run i izbriši sve što se može. Restartaj PC, da se počisti i ostatak. Onda počni nanovo.

Ako to ne radi, sorry, ali onda probaj to na drugom PC-u, jer podaci o tom downloadu su sada negdje u AppData folderu i sigurno ih nećeš naći.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
neaktivan

help ljudiiiiii

decki help ovo mi se pokaziva svako 1 sat a nov laptop .. asus intel core i5 4210u up to 2.7 ghz ram 8 gb hdd 500 win 8 decki help ovo mi se pokaziva svako 1 sat a nov laptop .. asus intel core i5 4210u up to 2.7 ghz ram 8 gb hdd 500 win 8

0 0 hvala 0
17 godina
vikic7 kaže...

help ljudiiiiii

Provjeri PC sa nekim od alata (AdwCleanerMalwarebytes, HitmanPro, Emsisoft Emergency Kit, ESET Online Scanner), a mozes i sa svima za svaki slucaj.

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
Poruka je uređivana zadnji put pet 10.7.2015 12:59 (djigibao).
10 godina
odjavljen

Provjeri PC sa nekim od alata (AdwCleaner, , HitmanPro, Emsisoft Emergency Kit, ESET Online Scanner), a mozes i sa svima za svaki slucaj.

Je li ovaj Malwarebytes free trajno?

17 godina
keyofdestiny13 kaže...

Provjeri PC sa nekim od alata (AdwCleaner, , HitmanPro, Emsisoft Emergency Kit, ESET Online Scanner), a mozes i sa svima za svaki slucaj.

Je li ovaj Malwarebytes free trajno?

On je free ako si kod instalacije odcekirao opciju za Trial

U free verziji ne radi u realnom vremenu nego ga se koristi po potrebi, ako si aktivirao trial opciju nakon sto ti istekne 30 dana prebacit ce se u free nacin.

11 godina
neaktivan

Pozdrav,

Moj problem je u vezi lockscreen-a.  Jednostavno ga ne pokazuje

Znači kada uključim računalo pokaže mi samo preko cijelog monitora korisničku sliku ( malu ) i mjesto di upisujem šifru.

http://www.eightforums.com/attachments/tutorials/3951d1331019644-log-user-account-automatically-windows-8-startup-logon.jpg

Evo ovako to izgleda ( slika gore )

Odem u postavke gdje odabirem sliku za lockscreen,ali tamo nema nista da bi pisalo možda "lockscreen disable/enable"

Neznam u čemu bi mogao biti problem a na tražilici nemogu naći riješenje, jel možda netko imao ovako isto???

Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina
neaktivan
Ghost158 kaže...

Pozdrav,

Moj problem je u vezi lockscreen-a.  Jednostavno ga ne pokazuje

Znači kada uključim računalo pokaže mi samo preko cijelog monitora korisničku sliku ( malu ) i mjesto di upisujem šifru.

http://www.eightforums.com/attachments/tutorials/3951d1331019644-log-user-account-automatically-windows-8-startup-logon.jpg

Evo ovako to izgleda ( slika gore )

Odem u postavke gdje odabirem sliku za lockscreen,ali tamo nema nista da bi pisalo možda "lockscreen disable/enable"

Neznam u čemu bi mogao biti problem a na tražilici nemogu naći riješenje, jel možda netko imao ovako isto???

Ej ekipa...zanemarite ovaj moj post..ispio sam

Ako koga zanima...

Otvorite program "RUN"  tamo upišite gpedit.msc

Otvorit će vam se novi prozor di odete lijevo mišem i odaberete administrative templates/control panel/personalization

Pod Personalization desno piše "Do not display lock screen" dvoklik na njega i odaberite disable ( tvornički je namješteno na Not configured

Eto nadam se da sam nekome pomogao :)

Pozdrav

10 godina
odjavljen

Bok, ima li načina da ne pišem stalno lozinku kada podižem windows, odnosno da uđem u desktop windowsa bez da sam upisao lozinku, koristim windows 8.1?

0 0 hvala 0
16 godina
keyofdestiny13 kaže...

Bok, ima li načina da ne pišem stalno lozinku kada podižem windows, odnosno da uđem u desktop windowsa bez da sam upisao lozinku, koristim windows 8.1?

Ukucaj Netplwiz.exe u Run, nađi svoj account, makni kvačicu sa ''Users must enter ... bla, bla'', upiši username i lozinku i klik na Enter. Gotovo.

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
10 godina
odjavljen
kizo2703 kaže...
keyofdestiny13 kaže...

Ukucaj u Run, nađi svoj account, makni kvačicu sa ''Users must enter ... bla, bla'', upiši username i lozinku i klik na Enter. Gotovo.

Baš sam htio napisati da zanemarite ovu moju poruku, riješio sam, ja sam napisao control userpasswords2 umjesto Netplwiz.exe, sve isti postupak, kako si i ti napisao. :)

Poruka je uređivana zadnji put ned 12.7.2015 15:52 (keyofdestiny13).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 i 8.1 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice