-drivere uvjek tražiš na str. proizvođača HWa (mrežna je na MBO, spomenuo si Asus..) ako ima za w81, ili w8, ili 7.. (ideš od najnovijeg) i VAŽNO 32-64 bita!
-problem može biti setup-installer. Ako ne prepozna OS neće instalirati.. ali driver zapravo radi (samo installer ne radi), slično ako nije certificiran tad win defaultno odbije instalciju itd. Tad moraš ručno-forsirati.. (i biti siguran da je to pravi driver!).
-najsigurnije je imati *.inf (text) driver, radi na svim OSevima jer ne ovisi o installeru/net/.. možeš npr raspakirati installer i vidjeti foldere..
E vidiš upravo to mi se dogodilo kod zadnjeg reinstalla.
Slagao sam driver za SATA3 kontroler (Marvell), skinem sa Asusove stranice, pokrenem ga i veli da OS nije supportan. Ručno sam ga instalirao, restart i onda mi se prilikom svakog boota javljala neka poruka da nešto ne valja, ne sjećam se više uopće koji error je konkretno bio, kliknem na OK i dalje sve radi, ali ne mogu podnijet da prilikom svakog boota moram klikat nekakvu glupost.
Zato mi je palo na pamet da sad prvo napravim neki backup da se mogu s tim zafrkavati...
Mrežni drajver je Intelov, ovo je specifikacija cijele ploče: https://www.asus.com/Motherboards/P8Z68V_PRO/specifications/
BTW, original CD s drajverima od matične ne znam kolko ima smisla koristiti, pitanje dal bi sve ok radilo na Win 8.1 bez problema, ali mogu probati naravno :-)