Windows 8 i 8.1 - općenito izdvojena tema

poruka: 8.531
|
čitano: 4.517.711
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
13 godina
neaktivan
Re: Windows 8
kizo2703 kaže...

A inače ,puno ljudi na forumu su studenti i otuda im MSDNAA pretplate.

Ne diraj mi ranu!!! Evo čitam dnevnu dozu gluposti na FB-u i naletim da se jedan student hvali Windowsom 8 sa MSDNAA, a prije neki dan me pitao zašto mu daje error kada pokuša spremiti DateTime varijablu u bazu, da mi SS designa tabele, kad ono tamo kao nchar(10). I onda on ima MSDNAA, a ja i još jedan kolega radimo dobar dio .NET-a (ASP.NET MVC i WebForms, WPF, WinForms, radili Silverlight...) i nemamo nikakvu subskripciju i moram se krpati sa piratima. Obraćam se čovjeku iz MS-a kaže kupi Windowse. Kladim se da ih nikada u životu nije kupio, sve im MS servira na pladnju, a ovamo rade sve i svašta. Spremam se pisati jedno pismo o  stanju u MS BiH MS-u u Redmondu. :D Microsoft, iskorištavaju te, kao bivši komunsti KPJ.

16 godina
royalhero kaže...

Ne diraj mi ranu!!! Evo čitam dnevnu dozu gluposti na FB-u i naletim da se jedan student hvali Windowsom 8 sa MSDNAA, a prije neki dan me pitao zašto mu daje error kada pokuša spremiti DateTime varijablu u bazu, da mi SS designa tabele, kad ono tamo kao nchar(10). I onda on ima MSDNAA, a ja i još jedan kolega radimo dobar dio .NET-a (ASP.NET MVC i WebForms, WPF, WinForms, radili Silverlight...)

Kladim se da ih nikada u životu nije kupio, sve im MS servira na pladnju, a ovamo rade sve i svašta. Spremam se pisati jedno pismo o  stanju u MS BiH MS-u u Redmondu. :D  

Microsoft, iskorištavaju te, kao bivši komunsti KPJ.

E yebi ga ,kad si u krivoj državi! Ovdje ,svaki fakultet koji drži do sebe ima ugovor s MS-om za pretplate.

A ko da je nekaj drugačije u Hrvatskoj?!

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

E yebi ga ,kad si u krivoj državi! Ovdje ,svaki fakultet koji drži do sebe ima ugovor s MS-om za pretplate.

A ko da je nekaj drugačije u Hrvatskoj?!

Imaju neki fakulteti, ali ja ne idem na fakultet.

16 godina
royalhero kaže...

Imaju neki fakulteti, ali ja ne idem na fakultet.

A ko ti kriv?! Onda kupi Windows!! {#} (just kidding)

If it ain't broken, you're not working hard enough ...
13 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

A ko ti kriv?! Onda kupi Windows!! {#} (just kidding)

Kupit ću ja, ko je rekao da neću? Ili dobit ću ih kada pođem na fakultet, izbjegavam reći godine, krivo shvate čovjeka.

16 godina
odjavljen
Windows 8

Još ga nema na MSDNAA...

http://nighthawk-software.blogspot.com/
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
royalhero kaže...
kizo2703 kaže...

Yebi ga ,morat ću opet žicat kolegu da napravimo zamjenu - na ovom yebenom TechNetu baš nema Pro sa retail licencom.

Kako vi dobivate te subskripcije, ne vjerujem da ih plaćate?

Preko firme, ne bi ni centa dao za ms proizvod. Al firma je partner pa imam pravo i obavezu skidat i koristit vindoze

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.
13 godina
Windows 8

Još nije raspoloživ na mom msdnu... pretražujem technet i vlsc, ništa, nada, nijento.

Ipak stiglo

Fuck me I'm famous.
Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 9:42 (guls).
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
Windows 8

na Dreamspark dolazi 25. kolovoza

neowin.net

Atomska bubamara | edomovina.blog.hr

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Još ga nema na MSDNAA...

Dolazi oko 25.8. Admini ga kao imaju odmah a mi ostali čekamo do tad.

Klik. (U komentarima).

17 godina
Windows 8

Napravio upgrade na 8-icu.

Sve je uglavnom prošlo OK, uglavnom sve aplikacije su ostale netaknute. Prije upgrade-a sam morao odinstalirati Microsoft Security Essentials i Thinkpad Bluetooth with EDR software (vrtim to na Lenovo T400).

Nakon nadogradnje sam imao BSOD (bad_pool_header) koji je uzrokovao Cisco VPN Client 5.0.07.0440, odnosno njegova instalacija virtualnog mrežnog drivera. Probat ću potražiti da li postoji novija instalacija za x64 koja bi radila...

Ne radi ni Acronis Backup & Recovery 11 jer se ne može pokrenuti Acronis Managed Machine Service (buni se zbog dependency-ja)

And so you touch this limit, something happens and you suddenly can go a little bit further. With your mind power, your determination, your instinct, and the experience as well, you can fly very high.

1 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
redrum781 kaže...

ja bum pričekal dok mi vertex4 ne dođe {#}

kod mene normalno radi.....(osim usranog apple iJpeg-a)
17 godina
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Bah... Ja škicam intela 520. Imalli smo par vertexa koji su morali bit zamjenjeni.

Svi oni defaultni i live tile-ovi na početnom ne-zovite-me-više-metro ekranu ne rade ako nije upaljen UAC.

Reinstalacija Cisco VPN Clienta je pomogla u tomu da više nema BSOD, ali spajanje ne radi, ne može upaliti virtualni adapter. Moram probati NCP Secure Client da vidim dal on dela, jer sumnjam da će Cisco više nadograđivat ipsec klijenta.

Nekaj mi stalno baca nekakvu javascript grešku (vidi sliku), vjerojatno neki od tile-ova, al nisam skužio koji, jel zna tko?

EDIT: Isprika svim prozoroljupcima: greška na slici je uzrokovana programom Hotspot Shield od firme AnchorFree.

EDIT2: Zaboravih napomenuti da prilikom nadogradnje nisam popušio bootloader, ostao je GRUB.

EDIT3: Netko je spominjao bolje upravljanje s više monitora? Čudno se to ponaša, vanjski monitor ponekad radi ponekad ne, bez pravila, možda je stvar do Intel drivera, ali definitivno ne radi kak spada.

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 15:06 (redrum781).
14 godina
Windows 8

Imam jedno pitanje. Osmicu sam nabavio preko MSDN-a, kao i MAK ključ. E sad, trebam li taj ključ unijeti tokom instalacije ili naknadno?

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
redrum781 kaže...
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Bah... Ja škicam intela 520. Imalli smo par vertexa koji su morali bit zamjenjeni.

Svi oni defaultni i live tile-ovi na početnom ne-zovite-me-više-metro ekranu ne rade ako nije upaljen UAC.

Meni je UAC isključen i svi livetileovi rade uredno.

17 godina
paradajz kaže...
redrum781 kaže...
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Jel ti računalo na domeni? Mislim da je tu kvaka, domena i policy.

17 godina
neaktivan
moderator
paradajz kaže...

Rade zato sto nije 100% iskljucen. To se da iskljuciti preko gpedit.msc-a

Pogledaj temu Windows 8 - Problemi

★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★★
13 godina
neaktivan
Windows 8

eee jel moguce ikako napraviti dx 9 na 8-ici ???? vjerojatno nije ,al pitam svejedno .h.hh skinuo sam licenciranu ..al necu dizati ako ne moze dx9 kao sto znam da ne moze

cupko :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
redrum781 kaže...
cekpi kaže...
redrum781 kaže...

Reinstalacija Cisco VPN Clienta je pomogla u tomu da više nema BSOD, ali spajanje ne radi, ne može upaliti virtualni adapter. Moram probati NCP Secure Client da vidim dal on dela, jer sumnjam da će Cisco više nadograđivat ipsec klijenta.

Nekaj mi stalno baca nekakvu javascript grešku (vidi sliku), vjerojatno neki od tile-ova, al nisam skužio koji, jel zna tko?

EDIT: Isprika svim prozoroljupcima: greška na slici je uzrokovana programom Hotspot Shield od firme AnchorFree.

EDIT2: Zaboravih napomenuti da prilikom nadogradnje nisam popušio bootloader, ostao je GRUB.

EDIT3: Netko je spominjao bolje upravljanje s više monitora? Čudno se to ponaša, vanjski monitor ponekad radi ponekad ne, bez pravila, možda je stvar do Intel drivera, ali definitivno ne radi kak spada.

Ali ti se žurilo na osmicu na sedmici sve to radi jel? cccc

bug caruje, um klade valja
13 godina
neaktivan
Windows 8

Evo,izašči su i službeni ATi(evi) driveri za WIN8_RTM



0 0 hvala 1
14 godina
HTML5 kaže...

Evo,izašči su i službeni ATi(evi) driveri za WIN8_RTM

A hvala bogu, da vidimo kako će se ponašat s orginal ATI driverima.

Valentin
17 godina
Oldy kaže...

Ali ti se žurilo na osmicu na sedmici sve to radi jel? cccc

Pa naravno kad me za to plaćaju.

BTW, nekako mi se bugove stranice bolje vidi na chromeu nego na ie10, malo kao da su mutne il su oči već umorne

16 godina
Windows 8

Plaćaju te da imaš osmicu na laptopu? Daj i meni nađi nekog da me plati za sedmicu na laptopu  {#}

Blago tebi. e onda se nosi sa problemima meni taj bućkuriš pola touch pola netouch na lapu ne valja pol pišljiva boba. Natrpali sve zbrda zdola i kruške i jabuke.... Morti bu bolje na slijedećim winsima. Živio. :)

Poruka je uređivana zadnji put čet 16.8.2012 19:28 (Oldy).

0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Plaćaju te da imaš osmicu na laptopu? Daj i meni nađi nekog da me plati za sedmicu na laptopu {#}

Blago tebi. e onda se nosi sa problemima meni taj bućkuriš pola touch pola netouch na lapu ne valja pol pišljiva boba. Natrpali sve zbrda zdola i kruške i jabuke.... Morti bu bolje na slijedećim winsima. Živio. :)

Stvarno me čudi takav komentar osobe u tvojim godinama (ako si stvarno rođen tada kako piše u tvom profilu).

I sad i ja ispadam blesav pa nasjedam na glupost i objašnjavam: kao sistemaša firma plaća i naplaćuje moje znanje, da bi znao moram naučiti. Jel možeš sad povezati ili moram baš detaljizirati?

Da se razumijemo, po meni je cjelokupna paleta MS operacijskih sustava obična hrpa dreka, ali imaju onu jednu jedinu dobru stvar, tzv. killer app, a to je Office!!

16 godina
Windows 8

Pa dobro da li sam iza stavio rofl? Znači zaj... se. ok?

Da baš čitam da je još nekima very confusde OS na laptopu to sam stekao prvi dojam da je to sve presmotano za destop ili laptop....   tipa moram gurati touchpad u gornji desni kut i od pete pogodim da bi došao do settingsa recimo ili mi se čini ili su to pokupili od onih google widgwta koliko me sjećanje služi? A da skrivaju se i objectdock i rocket ali je njih lakše pogoditi skrivene i takve nekakve stvari.... jesam očekivao nešto, govore ovi sa i7 da je to sve malo brže meni na dual core baš i nije taj dojam da je išta brže. Ne znam za sada se ne mislim zamarati kako ovo kako ono na sedmici sve znam što mi treba..... A ti uči i naplati..... To im je tek prvi pokušaj objedinjavanja možda slijedeći winsi budu baš ono što bi trebalo ovo je uglavnom za lap presmotano... a Valjda onda i za stolni komp. Još jednom ono prvo je šala. ;)

1 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Windows 8

Se može kako isključit onaj mrtvi je beni automatic repair ? je bo im ja mater glupu klokam komp i ako se sruši on svaki put ide d*kat repairat a nema šta i bezveze gubim vrijeme 

AŠrot Superman, Gigabyte Kryptonite, If you want ŠROT buy ASRock, if you want quality buy Asus
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Oldy kaže...

Pa dobro da li sam iza stavio rofl? Znači zaj... se. ok?

Da baš čitam da je još nekima very confusde OS na laptopu to sam stekao prvi dojam da je to sve presmotano za destop ili laptop....   tipa moram gurati touchpad u gornji desni kut i od pete pogodim da bi došao do settingsa recimo ili mi se čini ili su to pokupili od onih google widgwta koliko me sjećanje služi? A da skrivaju se i objectdock i rocket ali je njih lakše pogoditi skrivene i takve nekakve stvari.... jesam očekivao nešto, govore ovi sa i7 da je to sve malo brže meni na dual core baš i nije taj dojam da je išta brže. Ne znam za sada se ne mislim zamarati kako ovo kako ono na sedmici sve znam što mi treba..... A ti uči i naplati..... To im je tek prvi pokušaj objedinjavanja možda slijedeći winsi budu baš ono što bi trebalo ovo je uglavnom za lap presmotano... a Valjda onda i za stolni komp. Još jednom ono prvo je šala. ;)

OK, rofl sam shvatio malo drukčije (i ja sam nakon 10-tak godina života od MS-a oglupavio i otupio).

Ako je W7 bio korak naprijed onda je W8 dva koraka natrag. Zapetljali su se sa kombinacijom sučelja (jel bi ovak il bi onak), meni se ovo ne čini kao gotov proizvod, pogotovo ne za poslovno okruženje. Nekad-znan-kao-metro sučelje treba u potpunosti izbaciti ili u potpunosti postaviti i bok!

16 godina
Windows 8

Bravo svaka čast. Ni sami ne znamo što bi.... udrobljeno. :)

1 0 hvala 0
15 godina
david7 kaže...

Imam jedno pitanje. Osmicu sam nabavio preko MSDN-a, kao i MAK ključ. E sad, trebam li taj ključ unijeti tokom instalacije ili naknadno?

prilikom instalacije...

15 godina
neaktivan
Windows 8

neće meni 7ica još dugo u penziju, tek sam se naviko na nju, i da je mjenjam za nešto novo i potpuno nepoznato? nema šanse. al tko je hrabar, i voli novotarije ne sumnjam da će brže bolje nabavit 8icu.

2 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 8 DEV instalacija i dojmovi, Windows 8 i 8.1 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice