Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.175
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
16 godina
RE: Windows 7 - dojmovi
GaNg kaže...

Jedini problem na koji sam naisao kod upgrade-a je HP fingerprint reader software ... 

Control Panel -> System & Security -> Device Manager (pod System) -> Biometric devices -> desni klik -> properties -> driver (tab) -> Update driver

Control Panel - User Accounts and Family Safety -> User accounts -> desna margina, zadnju link - Manage your fingerprint data

Every hole is a goal!
Poruka je uređivana zadnji put čet 27.8.2009 20:31 (Bukva).
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Evo uplavo instalirao windows 7 professional x64 i jako sam zadovoljan. Gotovo svi driveri za laptop su se automatki instalirali, sve doslovno leti i lako se priviknuti na novitete.

Možeš ti iščupati čovjeka s balkana, ali nikad balkan iz čovjeka.

0 0 hvala 0
17 godina
Bukva kaže...
Mislim nije da te sada ja uvjeravam koji tebi OS treba, niti koji si proc trebao kupiti; već samo ističem da jedan OS poput XP tvoju konfiguraciju koči.

Radi se o dojmu.

Bez uvrede, ne zanimaju me (i nikad nisu) testovi brzine softvera. Dakle, kad sjedim i radim obično imam otvoreno do 10 programa (ne računam AV, firewall i slične programe/procese koji su uvijek aktivni). Npr. kad radim web onda su to Dreamweaver, Opera, IE, FF, Ruby editor, cmd prompt, e-mail reader, file manager, a excel skoro nikad i ne zatvaram. Moj dojam je da nema nikakve razlike radio ja u XP ili Win7, šta se brzine tiče. Prozori programa jednako brzo se prizivaju, ruby se jednako brzo kompajlira, mailovi dolaze uredno, browseri učitavaju web site kako koji kliknem (IE najsporije, ali nije bitno).

A kad radim u kompleksnijim programima, npr. Formsys paket ili Matlab, sve mi se jednako brzo renderira/kompajlira u XP i Win7. Ovo jednako brzo je moj dojam, da se razumije. Nisam radio testove ( i neću) da utvrdim je li neki program/os tri milisekunde ili čak tri sekunde brži. Ili npr. da li neka igra ima 45fps na XP a 47fps na Win7. To je ionako test na računalu koje nema veze sa mojim i onim šta na njemu trenutno radi. 

Da bi se moj dojam o win7 promijenio (tj. da bi investirao u njega) prozori bi iz taskbara trebali iskakati tako brzo da se čovjek prepadne, a to nije slučaj - moj dojam je da je taj proces jednako brz kao i kod XP-a. Prvo pokretanje programa bi moralo biti osjetno brže, a trenutno to nije osjetno. Ono zašto smatram da je win7 dobar je kompatibilnost i stabilnost i, u krajnjem slučaju, jednaka brzina kao i XP, a to je dovoljno da nemam dilemu da li kod kupnje novog računala uzeti novi win ili raditi downgrade.

Dakle, zašto da kupim win7, ako nemam dojam da sam produktivniji nego sa XP-om?

17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pa u tom slučaju se ne zamaraj i nastavi s XP-om... u čem je problem?

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

nije los al nije ni poseban.

portable apps mi uopce nece radit kak spada, igrice na usb sticku se UOPCE nece otvoriti, a open office i slicno izokrene grafove ak ima u dokumentu i vjecno na zatvaranju dobijem onaj glupi prozor da nije dobro instalian i da koristim recomennded settings da mi porave, a nis se ne desi.

0 0 hvala 0
17 godina
D4RKL1NG kaže...

Problem je u tvrdnji da se svaki novčić uložen u prelazak sa XP na Win7 isplati. Moj dojam da se, obzirom na to šta radim, ne isplati.

Ali ono za SSD si stvarno dobro naveo. To se nisam sjetio, iako već neko vrijeme razmišljam kupit jedan disk - za probu. Sad sam u dilemi, da li bi se osjetila brzina da je sve na SSD-u ili ne? Nije mi problem kupit disk, nego je najveća tlaka sve ponovo instalirati.

16 godina
odjavljen
shkval kaže...
D4RKL1NG kaže...

Problem je u tvrdnji da se svaki novčić uložen u prelazak sa XP na Win7 isplati. Moj dojam da se, obzirom na to šta radim, ne isplati.

Ali ono za SSD si stvarno dobro naveo. To se nisam sjetio, iako već neko vrijeme razmišljam kupit jedan disk - za probu. Sad sam u dilemi, da li bi se osjetila brzina da je sve na SSD-u ili ne? Nije mi problem kupit disk, nego je najveća tlaka sve ponovo instalirati.

Disk image. Sad imaš čist, podešen sistem. Napravi image sistemske particije sa Ghostom ili nekom sličnom stvarčicom (imaš i ugrađeni alat, mislim) i problem rješen. I da, isplati se. Instalirao sam Win XP SP3 i Win7 u isto vrijeme. 5-0 u BSoD-ovima (naravno, XP vodi) a o smrzavanjima i da ne govorim. A isti programi i postavke na obe strane, isti hardver.... Što drugo reć?

Stick to the shadows.... // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ma sve je to super, ali čovjek priča o prelasku s XP-a (koji mu je dovoljan) na Win7 legalno. Dakle treba platiti cijenu OS-a, dok ima XP koji mu je, kako on kaže, dovoljan...

I mi imamo neke principe! Ako vam se ne sviđaju, imamo i druge!

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Rearm je rješenje. Svakih 4 mjeseca. Ionak moramo barem triput godišnje radit reinstall, kaj ne? Samo prije tih manevri - napravit 3 particije - sistemska, za programe i za dokumente. Prve 2 formatiramo kod reinstalacije i rješeno.

Stick to the shadows.... // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
16 godina
frenky05 kaže...

nije los al nije ni poseban.

portable apps mi uopce nece radit kak spada, igrice na usb sticku se UOPCE nece otvoriti, a open office i slicno izokrene grafove ak ima u dokumentu i vjecno na zatvaranju dobijem onaj glupi prozor da nije dobro instalian i da koristim recomennded settings da mi porave, a nis se ne desi.

Interesantno - meni naprotiv Portable Apps radi puno brže i bolje nego na XP-u. A otkad sam preformatiral stick u NTFS ,sve radi istom brzinom ko i programi na hdd-u.

Znači ,opet nije do Sedmice.

Oprostite mi.... nisam svjestan svoje nesvjesnosti...
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 0:08 (kizo2703).
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ovaj skval pili i pili svoje... :) Ovako... da ti trivijaliziram misao:

Posto smo balkanci i necemo kupit OS, onda se isplati prec na Win7 (sigurnost, brzina, bolja podrska za hw bla bla da ne nabrajam)...

U slucaju da kupujes OS (a to ne vjerujem) onda bi se isplatilo jedino sa XP-a bas radi razloga kojeg je Bukva spomenuo...

I'm going woo woo

0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam grafu ATI HD3650 AGP interesira me hoće li AGP hotfix 32 bitni driveri za Vistu raditi na 32bitnoj sedmici? molim odgovor onih koji su probali instalirati posljednje hotfixe 9.8

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Malo OT - Ne znam što to ljudi rade s internet browserima ali meni svaki, ama baš svaki radi normalno i učitava se brzo. Ipak Opera je moj prvi izbor, firefox drugi i svi ostali nekako podjednako dijele treće mjesto.

Nazad na temu. Windows 7 i Vista SP 2 nemaju puno razlike osim toga da na Win 7 možete dobiti malo na performansama. Tako Vistina ocjena mog hardvera je 5.5, dok win 7 je 5.9.

Sometime the best defense is to attack!

1 0 hvala 0
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Rearm je rješenje. Svakih 4 mjeseca. Ionak moramo barem triput godišnje radit reinstall, kaj ne? Samo prije tih manevri - napravit 3 particije - sistemska, za programe i za dokumente. Prve 2 formatiramo kod reinstalacije i rješeno.

Slažem se s tobom ja isto reinstaliram windowse tri puta godišnje nekad i češće i rearm mi je dovoljan. Nema potrebe za piratskom aktivacijom.

Da se Facebook server sruši 90% mladih palo bi u tesku depresiju. Ako si u onih 10% koji bi im se smijali stavi ovo u sign.
16 godina

Da ,ali kak bi se frajeri onda k****li da imaju aktiviranu piratsku Sedmicu?!

17 godina
Hummer kaže...

Malo OT - Ne znam što to ljudi rade s internet browserima ali meni svaki, ama baš svaki radi normalno i učitava se brzo. Ipak Opera je moj prvi izbor, firefox drugi i svi ostali nekako podjednako dijele treće mjesto.

Nazad na temu. Windows 7 i Vista SP 2 nemaju puno razlike osim toga da na Win 7 možete dobiti malo na performansama. Tako Vistina ocjena mog hardvera je 5.5, dok win 7 je 5.9.

Da, ali ti skala u Visti ide do 5.9; a u Win7 do 7.9...

Win Vista skala: http://windowsteamblog.com/blogs/windowsvista/pages/windows-experience-index-an-in-depth-look.aspx

Win 7 skala: http://www.osnews.com/story/20807/Windows_Experience_Index_in_Windows_7

17 godina
Hummer kaže...

A jesi primjetio da Win7 ima nesto visi maksimalni rezultat???

EDIT: tek sam sada primjetio da je vec netko to napisao, sorry

I'm going woo woo
Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 12:29 (tnakir).
16 godina
Windows 7 - dojmovi

Evo da malo obnovimo za i protiv Sedmice : Zašto se isplati preći sa Viste na Sedmicu - pročitajte postove ,a pogotovo linkove: KLIK!!

I da : Loše vijesti za sve crackere Sedmice!! KLIK

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 13:20 (kizo2703).
Moj PC  
0 0 hvala 1
17 godina
neaktivan

Ha ne znam koliko se isplati mjenjat Vistu ako je imaš kupljenu za sedmicu, kod mene je drugcija situacija doduše. Ja vec imam originalnu vistu. Al za laptop koji sam uzeo prošli tjedan planiram kupit sedmicu. Imam 7200 build na lapu starom ATM i radi sve 5. Dok je Vista na kompu glavnom i ne mogu se otet dojmu da je sedmica jednostavno ljepša, uglađenija, bolja, logičnija. Ne razumijem se u samu konstrukciju OSa ali cisti subjektivni dojam je bolji.

Hvala na ovom linku BTW.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 13:14 (mislav_01).
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...

I da : Loše vijesti za sve crackere Sedmice!! KLIK

Nije to nikakva vijest za crackere, ni dobra ni loša. Stvar je jednostavno u tome da do sad nisi mogao na Genuine validationv stranici browserom provjeriti da li ti je Win 7 leđit, čak ni mi legalci kojima je darovana kosher Sedmica. Uskoro bi mogao.

Sa crackovima to veze nema. Njih će kačiti (i to možda) samo Software Protection service.

16 godina
odjavljen
Windows 7 - dojmovi

Evo ja sam sa RC prešao na RTM i zadovoljan sam... malo je brže u nekim radnjama, IE savršeno funkcionira (i radi brže od Firefoxa).. Sad je na redu isprobavanje aplikacija i igara koje mi trebaju i ako sve prođe provjeru, XP konačno ode u zasluženu penziju....

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
neaktivan

Hmm, ali ja sam svoju validirao uredno pri downloadu s nekih msdownload stranica. (Ultimate original).

Biti u većini nije vrijedno vremena inteligentnog čovjeka. G.H.Hardy || Hrvatska je oligarhijska partitokracija s primjesama patokracije.
16 godina
neaktivan
naxeem kaže...

Hmm, ali ja sam svoju validirao uredno pri downloadu s nekih msdownload stranica. (Ultimate original).

Ta validacija radi, ali ne postoji ActiveX dodatak za IE 8 na W7 ni adekvatna procedura za ostale browsere ovdje.

16 godina
Teerex kaže...

Nije to nikakva vijest za crackere, ni dobra ni loša. Stvar je jednostavno u tome da do sad nisi mogao na Genuine validationv stranici browserom provjeriti da li ti je Win 7 leđit, čak ni mi legalci kojima je darovana kosher Sedmica. Uskoro bi mogao.

Sa crackovima to veze nema. Njih će kačiti (i to možda) samo Software Protection service.

Ma znam ja to ,nego samo malo flameam!!  Cool Nevinašce

Probal sam to odavno s RC-om ,pa je ispalo da imam nelegalnu Vistu ,he he!!

Inače ,otprije dva mjeseca ima za skinut programčić Genuine Check koji to radi na PC-u.

Poruka je uređivana zadnji put pet 28.8.2009 14:49 (kizo2703).
16 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Windows 7 je i ispravio za mene jednu od iritantnijih mana Viste - neispuštanje zvuka za Low battery notification. 

Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Windows 7 - dojmovi

Ma sve je to isti k.... glavno da M$ trese lovu na svaki OS iliti upgrade OS-a :)

Koristim M$ OS-e od dragog nam DOS-a i jedini "pravi" prijelaz je bio sa DOS-a na Win 3.11/98 a ovo je sve sminka uz nesto korisnih dodataka i brdo BSOD-a i svih lipih drugih cuda :)

Ovdi bi neki poginuli izgleda za Win7 (iako mi je skroz ok sistem te ga imam instaliranog uz XP ali ne vidim sta je on to puno bolji od ostalih) i famozni IE kojeg osobno izbjegavam u sirokum luku pa cu prestat pratit ovu temu jer imam dojam da neki dobijaju honorar za svaku rijec hvale na spomen M$ :)

bez uvrede, ofc...

madafaka
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

Nema nikakve uvrede ,ali koja je poanta tvog posta isto ne znam ,osim kaj malo flameaš!!

Nema danas te stvari za koju bi ja daval život ,kao prvo ,a kao drugo ,ako ti je sistem ok ,kog vraga pljuješ po njemu?! Malo više ga upotrebljavaj ,pa ćeš sam vidjet da nije sve samo kozmetika.

I sorry kaj se osjećaš ugrožen ,ali niko ovdje nije (barem se niko nije izjasnil) plaćen od M$-a ,iako smo neki bili službeni testeri i za to smo dobili finalnu verziju Sedmice!! I to je jedina plaća za posao koji smo radili i ja se toga ne sramim!!

Poruka je uređivana zadnji put pon 31.8.2009 10:52 (kizo2703).
17 godina
neaktivan
Virty kaže...

Koristim M$ OS-e od dragog nam DOS-a i jedini "pravi" prijelaz je bio sa DOS-a na Win 3.11/98 a ovo je sve sminka

Zašto onda još uvjek ne koristiš Windowse 3.11?

17 godina
neaktivan
(s)izgoreo kaže...

Imam grafu ATI HD3650 AGP interesira me hoće li AGP hotfix 32 bitni driveri za Vistu raditi na 32bitnoj sedmici? molim odgovor onih koji su probali instalirati posljednje hotfixe 9.8

BAMP.... pliz ljudi, priti pliz Plač

ex biljna uš, puknite me toljagom po lusteru možda ugledam zvjezdicu više
16 godina
odjavljen

U teoriji, trebali bi radit jer driveri sa Viste rade na Win7. Meni rade za TV karticu sa Viste, za skener sa XP i za zvučnu sa win2000 bez problema....

VRATITE INTERNET ARPA-i!! // Never underestimate the power of stupid people in large groups.
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice