Windows 7 - općenito izdvojena tema

poruka: 5.036
|
čitano: 1.363.392
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

e ljudi, moze mi netko rec jel mogu instalirat windows 7 32 bita preko windows 7 64 bita a da mi podaci ostanu, da ne moram formatirat?

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Imam windows 7 ultimate 32 bitna verzija....

Zadovoljan sam jako!!!!!!!!!! posebno mi se dopada aero.

take no prisoners comrade!
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 - dojmovi

Dali zna tko kao promijenit ID na windows 7

0 0 hvala 0
16 godina
Re: Windows 7 - dojmovi
luka.miskovic kaže...

e ljudi, moze mi netko rec jel mogu instalirat windows 7 32 bita preko windows 7 64 bita a da mi podaci ostanu, da ne moram formatirat?

- kakve veze imaju podatci, instalacija i formatiranje? tj. zašto bi to bilo problem?

-Ako je trenutni OS funkcionalan, recimo da podatke nisi razbacivao, onda se svi tvoji podatci nalaze u user-ime folderu, naravno tamo ima i drugih stvari, možeš počistiti višak.. to se radi uz pomoć npr LiveCDa, obriše se sve nepotrebno osim tog foldera. Naravno, kasnije se sjetiš recimo passworda ili da si još negdje.. to bad or to late.. :)

Zato je dobra praksa imati podatke odvojeno od OSa, recimo na drugoj particiji (ili drugom mediju). Ako je HDD u jednom dijelu-particiji, i to se može iz OSa srediti, shrinkanjem i kreiranjem dodatne particije, muvneš podatke 'na sigurno' i tad instalacijom formatiraš OS-particiju. Problem nastaje kad početnici (naprosto moraju) formatiraju pogrešan disk... no i to ima dobrih strana, tj. dobiju znanje-mudrost i možda idući put budu pažljiviji.

Čak nemoraš uopće brisati postojeći OS, možeš instalirati paralelno x-drugih, .... (dual/multiboot), poželjno svaki na svoju particiju ali nije mandatorno.

ERROR1911 kaže...

Dali zna tko kao promijenit ID na windows 7

klikneš na change... ili nazoveš 0800-300-300 i oni ti kažu da klikneš na change...

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
15 godina
neaktivan
ihush kaže...
luka.miskovic kaže...

- kakve veze imaju podatci, instalacija i formatiranje? tj. zašto bi to bilo problem?

-Ako je trenutni OS funkcionalan, recimo da podatke nisi razbacivao, onda se svi tvoji podatci nalaze u user-ime folderu, naravno tamo ima i drugih stvari, možeš počistiti višak.. to se radi uz pomoć npr LiveCDa, obriše se sve nepotrebno osim tog foldera. Naravno, kasnije se sjetiš recimo passworda ili da si još negdje.. to bad or to late.. :)

Zato je dobra praksa imati podatke odvojeno od OSa, recimo na drugoj particiji (ili drugom mediju). Ako je HDD u jednom dijelu-particiji, i to se može iz OSa srediti, shrinkanjem i kreiranjem dodatne particije, muvneš podatke 'na sigurno' i tad instalacijom formatiraš OS-particiju. Problem nastaje kad početnici (naprosto moraju) formatiraju pogrešan disk... no i to ima dobrih strana, tj. dobiju znanje-mudrost i možda idući put budu pažljiviji.

Čak nemoraš uopće brisati postojeći OS, možeš instalirati paralelno x-drugih, .... (dual/multiboot), poželjno svaki na svoju particiju ali nije mandatorno.

to sam trebao raditi frendu, jer mu neke aplikacije koje mu trebaju za posao ne podrzaju 64 bitni win. i mislio sam da se moze jednostavno uraditi nesto kao upgrade, da se samo nove sistemske datoteke prepisu preko ovih od 32bitnog win, ali malo sam citao i vidio da ne ide tako.

ima samo jednu particiju, al mi uopce nije sinulo da shrinkam tu particiju i napravim backup podataka na drugu, al nije ni vazno , napravio sam mu virtual box sa win 7(x86) jer mi se nije dalo radit mu dual boot  ....i nabacio mu to sto mu treba i sve 5 :D

Poruka je uređivana zadnji put sri 8.6.2011 0:41 (luka.miskovic).
14 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

e ljudi imam laptop na kojem nekad imam potrebu za printanjem a printer mi je prikljucen na komp.

pa sad jel ja mogu kak umrezit laptop i komp da mogu s laptopa zadat da isprinta na taj printer koji je priključen na komp. Mozda nisam bio bas jasan al ajd xD
i hvala svima :D

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina

@ chutac,

naravno, možeš, uz predpostavku da ti mreža radi tj print and file sharing, aktiviraj u mrežnm opcijama).

- Dovoljno je sherati printer (desni klik..) i vidjet ćeš ga na drugom računalu (na mreži). Automatski će povući i driver...

Poruka je uređivana zadnji put sub 11.6.2011 1:23 (ihush).
14 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Pozzz. Nemogu pokrenuti Task Manager ni Regedit. Pise mi task manager is disabled by your admin, a ja sam administrator. {#}

The future is Fusion - AMD
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

linuxjuzer inače,no Windows 7 jako kvalitetno napravljen..{#}

0 0 hvala 0
16 godina
MaXt0r kaže...

Pozzz. Nemogu pokrenuti Task Manager ni Regedit. Pise mi task manager is disabled by your admin, a ja sam administrator. {#}

-malware... poskrniraj MBAMom i ne klikaj na sve šarene skikice.

linuxjuzer kaže...

linuxjuzer inače,no Windows 7 jako kvalitetno napravljen..{#}

- slažem se (s oba utmačenja {#}), no to nije problem nula-i-jedinica... software je dobar, problem je u userima.

15 godina
Windows 7 - dojmovi

Zašto mi ne radi hibernacija na win 7 ? Nema je uopče tamo dole gdje se gasi komp :O Dali treba gdje uključit ? 

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Zašto mi ne radi hibernacija na win 7 ? Nema je uopče tamo dole gdje se gasi komp :O Dali treba gdje uključit ? 

Pogledaj tu: http://www.intowindows.com/how-to-enable-hibernate-option-in-windows-7/

14 godina
protjeran
Windows 7 - dojmovi

Imam Windows 7 Ultimate,jucer instaliro i super je,prije sma imo Vistu SP2 i znatno se primjete razlike

!-!0P@
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 - dojmovi

Imam pitnaje juče ugasim komp, i danas ga upalim i cijeli font na svemu mi je ukošen zašto kako to vratiti natrag.

Hitno mi trebaaaa. ? Pa zar nitko nezna ? 

Poruka je uređivana zadnji put sri 27.7.2011 15:11 (ERROR1911).

0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
ERROR1911 kaže...

Imam pitnaje juče ugasim komp, i danas ga upalim i cijeli font na svemu mi je ukošen zašto kako to vratiti natrag.

Hitno mi trebaaaa. ? Pa zar nitko nezna ? 

Mozda ovo pomogne?

http://www.sevenforums.com/tutorials/1175-fonts-change.html

16 godina
neaktivan
ili napravi system restore
R.I.P. EnlightenedPhoenix 24.6.2011.
17 godina
eterna luchar kaže...
ili napravi system restore

ako nije jedan od onih koji "ubrzavaju sistem" isključivanjem system restorea...

14 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ja imam Win 7 32-bita i jako sam zadovoljna i mislim da im je to najbolji windows do sada, ali imam jednu zamjerku što se tiče igara...problem je u tome što windows 7 neće podržati neke malo starije igre koje je npr. Win Xp podržavao to mi je jedina primjerka, a ostatak je odličan. Najviše sam oduševljen s novim sučeljem i jednostavnošću koje Vista nije imala. :D

0 0 hvala 0
15 godina
Bubamara, mozda nesto krivo radis. Meni sve igre stare rade na W7 x64, a pod stare mislim na igre iz mojih teenage dana, dakle iz 1995, poput DN3D, War2, Doom2 ... Napisi s kojima imas problem.
ptspclan.com | visit us ^^
14 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

Ako moze pomoc, Language Bar mi se stalno produzi skoro pa do aktivnih aplikacija, ja ga vratim I on se sam prosiri nakon izlaska iz igre.... 

Kako da ga vratim i da tamo ostane?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 7 - dojmovi

Kako će raditi win 7 na 3gb i e2200? Ili bolje da se držim XP?

Moj PC  
1 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Radit ce dobro.. {#}

17 godina
dv14 kaže...

Bolje nego XP... XP nezna šta će sa tolikom memorijom :) osim ako ne tjeraš stalno tolike programe da se šire po memoriji pa ti ga onda dođe tu negdje isto...

BTW ako ne misliš širit memoriju stavi 32-bitne windowse...

13 godina
neaktivan
Windows 7 - dojmovi

E ljudi imam jedan problem.

danas sam stavio windows 7 na C disk, i sad u E particiji svi folderi su nestali, ak movam nove foldere budu tu i onda nestanu.

Nisam formatiro disk ni nista jer ostale stvari ostanu normala.

Pomoc neko?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
CM weitE! kaže...

danas sam stavio windows 7 na C disk, i sad u E particiji svi folderi su nestali, ak movam nove foldere budu tu i onda nestanu.

Pomoc neko?

- nisi stavio sedmicu na C-disk, nego je svaki disk C-disk ako je gore sedmica, dok su nestajući folderi nešto novo. Malo više podataka bi možda pomoglo.

- kakve stvari ostaju normala ak se disk ne formatira (ili kad se formatira, stvari nisu normalne)?

Da bi se (pokušalo) pomoći, moraš dati neke smislene podatke.

13 godina
neaktivan
ihush kaže...
CM weitE! kaže...

Pomoc neko?

- nisi stavio sedmicu na C-disk, nego je svaki disk C-disk ako je gore sedmica, dok su nestajući folderi nešto novo. Malo više podataka bi možda pomoglo.

- kakve stvari ostaju normala ak se disk ne formatira (ili kad se formatira, stvari nisu normalne)?

Da bi se (pokušalo) pomoći, moraš dati neke smislene podatke.

Imo sam windows xp danas ujutro i imam 3 particije C, D, E.

Na C su mi windowsi, na D neke gluposti, a na E su mi stvari vezane za call of duty.

Danas sam ubacio CD od windos 7 i kad me pitalo sta ocu formatirat ja sam odbaro C.

Upali se komp sve normalno i vidim da mi fale FOLDERI iz E diska.

Znaci samo folderi.

Ne fajlovi jer unutra imma sve one sejvove od cineme 4d ali nemam foldere u kojima su mi npr. videi od coda i to.

kuzis sad?

15 godina
Windows 7 - dojmovi

Trenutno imam instaliran win xp pa bi sada želio instalirat win 7.

Zanima me mogu li nekako instalirat win 7 preko xp ,ali da ostanu datoteke. Sada imam dosta igara i sličnih stvai na kompu pa mi je glupo sve ponovno skidat.

Ako se to može, hoće li igre normalno raditi?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
dv14 kaže...

Zanima me mogu li nekako instalirat win 7 preko xp ,ali da ostanu datoteke. Sada imam dosta igara i sličnih stvai na kompu pa mi je glupo sve ponovno skidat.

Ako imas C i D stavis sve sta zelis sacuvat na D i onda samo isntaliras win 7 na C  i sve bi trebalo ostat

15 godina
CM weitE! kaže...
dv14 kaže...

Ako imas C i D stavis sve sta zelis sacuvat na D i onda samo isntaliras win 7 na C  i sve bi trebalo ostat

Sada imam samo c disk. Preko čega mogu podijeliti na 2 manja tj. na npr. c i d.

16 godina
CM weitE! kaže...
..

kuzis sad?

-ne. ... i nakon par čitanja (polako..), vjerojatno me zaglupila sparina.

Jedna mogućnost, (particija) disk-e ili folderi na njemu, ima oznaku hidden, automatski skriva sve ako ti je defaultna postavka explorera. Isto tako je moguć virus koji to radi... (ali kako vidiš fileove, koji su valjda bili u folderima, a foldere ne vidiš?... gdje to 'unutra' imaš fileove? -na disku e: ili negdje 'tamo', u folderu kojeg ne vidiš?...

Druga mogućnost, da se sedmica blentira, recimo zbog drivera ili nekog problema...

Tko zna što si napravio prilikom formatiranja, jer sedmica ako ima slobodnu particiju, kreira boot disk (i sakrije ga) i bez obzira na kojoj particiji je OS ta particija postaje C: .. pošto si imao 3-particije, standard dozvoljava 4-primarne ili 1p-1extended (pa logičke), možda je potrebno pobrisati sve i napraviti normalne particije... ili imaš specijalnu (mađioničarsku) verziju sedmice..

Možeš eliminirati probleme booranjem s liveCDa neke linux distre ili miniPEa, usput vidjeti diskove, foldere.. pa će možda biti jasnije što se dešava.

Poruka je uređivana zadnji put uto 23.8.2011 0:06 (ihush).
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice