Meni 24H2 radi odlično, nikakvih problema zasada
Windows 11 - općenito
- poruka: 1.042
- |
- čitano: 483.777
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
Da li je Windows 11 verzija 24H2 postala obavezno ažuriranje, naime ja sam ugasio ažuriranja prije nekoliko dana pa zato ne znam je li u Utorak (Patch Tuesday) postalo obavezni update?
Ažurirao sam na 24H2 prije nekih 2 mjeseca, zasad na nikakav problem nisam naišao, sve super. Valjda treba i malo sreće imati
Ažurirao sam na 24H2 prije nekih 2 mjeseca, zasad na nikakav problem nisam naišao, sve super. Valjda treba i malo sreće imati
Uz sreću treba imati kvalitetno složene komponente, uredan bios, uredne drivere, neprčkanje po registriyu itd.
Najnoviji 24H2 ima već AI, a kad prepozna nered, ruši ti namjerno računalo.
Uz sreću treba imati kvalitetno složene komponente, uredan bios, uredne drivere, neprčkanje po registriyu itd.
Najnoviji 24H2 ima već AI, a kad prepozna nered, ruši ti namjerno računalo.
Boga ti, ova 11-ica zahtjevnija od žene, znači da ju dobro održavam 😂
-piše ti na tečnom inglišu.. kraj supporta za verziju koju koristiš, jednako kao za xp, win7, 8 dok su desetke ista stvar buildovi-godine-oznake itd.
-to nema veze s hw-računalom, staro-novo, to je stvar verzije, edišna, .. licence.
Kraj podrške za Win 11 Pro 22H2? Stvar je u tome da mi nije ni ponudio upgrade na 23H2 ili 24H2. Laptop je Lenovo Thinkpad T16 gen 4, nije baš starudija...
Imaš hrpu tih stranica kao ova npr.
Uglavnom sve podržavaju paypal.
vjerojatno si pogledao na paypal računu da je sve u redu s karticom s koje ti se skida.
A možeš i prebaciti direkt novac na svoj pay pal račun, tako da zaobiđeš banku.
Ja sam dugo bježao od Revoluta, no prije 4 mjeseca sam ga aktivirao i preporodio se.
Kraj podrške za Win 11 Pro 22H2? Stvar je u tome da mi nije ni ponudio upgrade na 23H2 ili 24H2. Laptop je Lenovo Thinkpad T16 gen 4, nije baš starudija...
-neovisno koji razlog, zašto ne nudi 23-24.. dok ih nema, nema ni supporta-ažuriranja dalje, a razlog može biti 'razno', npr isključeno-onemogućeno ili tip aktivacije-crack i sl. što će reć, licenca.
-ako je normalna 'prava' licenca, povezan key s id-računala, tad problema nema, brisanje i install clean, 'normalne' verzije koja će se automatski reaktivirati.. naravno prije toga backup podataka i nakon tog install appsa po potrebi što možda odbija juzere od tog, no preporučljivo vs tkoznakakve winver-modifikacije, tj dok je ovo jedini problem tad 'nije važno' no kako ide vrijeme postat će važnije pa kad nešto neće raditi odgovor će biti u 'lošoj' winver...
-a normalna instalacija, verzija.. ne bi bili u takvoj situaciji, tj već bi unazad godinu imao odgovarajuće 23 pa i 24 updateove kao i h1-h2 polugodišnje..
-starost, generacija, službeni requirementsi koje traži ms za win11.. nisu problem, tj najnormalnije stižu ažuriranja i na modificiran install bez npr tpm-a, što će reć, mada ms prijeti da neće dobijati ažuriranja, za sad svi dobijaju i najnormalnije su na aktualnim buildovima, tj kriterij (lažan-izmišljen) kojeg ms postavi u installeru je samo u installeru, ne u samom osu, koji radi.. no i njemu istiće support, tj ms nikako više ne želi situaciju kao s xp (gdje se to rasteglo desetljeće..) pa konstantno mijenja verzije, nazive-oznake dok bi na jesen trebala izaći win12 uz gašenje win10 za normalne juzere-licence..
-tj, svaka verzija ako se ne nadogradi u 6+6mj polugodištima ili 180 dana, po isteku 2god se gasi, automatika-ugrađeno, pa i to da kroz 180 dana na bilo koji način mora doći do aktivacijskog servera, bilo u kompanijama koje imaju svoje-wsus, bilo ms-online.. tj sve to može do 180 dana, nakon čega se počne primjećivati problem koji u početku nije važan no postaje važniji s vremenom ili kako kome.. pa juzer na kraju odlučuje-bira :)
-hint, tko želi još koju godinu može na IoT verziju, +2god duže.. npr 10ka-2027. ...
Da provjerio sam sve podatke oko kartice u PayPalu sve je uredno.
Jedino to da probam prebaciti novac sa kartice na PayPal. Iako nisam to dosad radio. Ovaj jedino me zeza što tamo na mmorc pod orders ima izlistano to što sam naručio piše order id taj i taj, win11 key, a dolje status Non-payment. Znači nije uplata prošla, sad ne znam je li mogu to tako ostaviti i otići na drugu neku stranicu kupiti win 11 key. Iako sam im poslao upit da maknu te narudžbe što nisu prošle jer nešto nije htjelo, al ne odgovaraju mi od jučer.
Ova stranica za win11 key što si linkao mi se čini ok.
Da provjerio sam sve podatke oko kartice u PayPalu sve je uredno.
Jedino to da probam prebaciti novac sa kartice na PayPal. Iako nisam to dosad radio. Ovaj jedino me zeza što tamo na mmorc pod orders ima izlistano to što sam naručio piše order id taj i taj, win11 key, a dolje status Non-payment. Znači nije uplata prošla, sad ne znam je li mogu to tako ostaviti i otići na drugu neku stranicu kupiti win 11 key. Iako sam im poslao upit da maknu te narudžbe što nisu prošle jer nešto nije htjelo, al ne odgovaraju mi od jučer.
Ova stranica za win11 key što si linkao mi se čini ok.
Neće ti oni naknadno naplatiti, jer Non payment znači da uplata nije prošla.
Meni je tako znalo pisati, nakon određenog vremena oni to sami pobrišu.
Prebaci ti lijepo nekih 20 € na Paypal i kupi na ovoj stranici koju sam ti linkao. ako ne prođe, problem je s paypal servisom. Možda je nekakva inventura , no nisam nikada imao s paypal problema.
Predložio bih ti da probaš s ručnom nadogradnjom ako već nisi probao. Skineš s Microsoftove stranice Windows upgrade assistant i probaš tako ažurirati na 23H2 ili 24H2. Ako ne uspiješ, možeš preko media cration toola skinuti iso koji samo mauntaš iz Windowsa i pokreneš setup. Ako ti ne uspije, dobit ćeš bar neki error code po kojem možeš tražiti rješenje. Također, vrijedilo bi pogledati i event viewer jer će ti i tamo pisati ako ti neki update nije dobro prošao.
Ja sam danima pokušavao Lenovo ThinkBook 16 G6 ažurirati na 24H2 bez uspjeha. Na sve načine, sto fixeva probao... na kraju instalirao od nule 24H2 i vratio si podatke. 2 dana podešavanja ali drugačije nije išlo.
-vijerojanto je uzrok problema lenovo-oem licenca tj neki njihov update-soft-smeće .. koji je nepotreban-višak, no za oem soft support daje oem, ne ms direktno (formalno, mada je bezbroj puta u praksi demantirano, no ovo je server-automatika pa ..).
-za prvi pokušaj ukloniti lenovo soft, nešto kao soft centar i sl. .. ili već predloženo 'ručno', .. bolje-brže je kreirati install stikić, tj istu stvar rade install i upgrade, troše isto vrijeme, downloada i sl. .. uz razliku, nakon upgradea nemaš install, dok ovako imaš, pravi-origigi koji može poslužiti za ostale potrebe-popravke ili clean install.. pa ga je bolje imati, dok se upgrade uvjek može pokrenuti sa stikića... tj kad god pokreneš 'setup' iz osa-win, tad je to upgrade uz zadržavanje appsa i podataka-postavki, tj soft-wizzard provjeri i kaže-ponudi..
-ali i problem.. ovisnost o jezičnoj verziji, prevedeno ms-gluparija uvjeta, pa na ingliš install možeš službeno upgrade samo isti ingliš veržn, odnosno, može i hr ako editiraš reg ograničenja-postavke (stavka upgdrade verzija i hr-hr.. teža glupost, pogotovo jer sve potrebne podatke možeš pronaći na ms stranici, besmisleno ograničenje za upgrade, na isti način može i za ostale različite licence kao home-pro-ent.. tj tko ima višu kao ent, pa želi na pro, kao downgrade, što ms u installu ne podržava, može editiranjem reg dijela koji se upravo odnosi na minimalnu-maximalnu verziju nadogradnje što je običan podatak u reg.. + restart za prihvat novih postavki i setup ide dalje..).
-svakako ako već radiš 'ručno' preporuka za hr jezik, jer tad imaš sve ostalo podržano, regionalne postavke i sl. .. što je povezano s pravopisom, gramatikom, glasovnim naredbama, dolazećim aijima itd.. a ograničeno regionalno-jezično pa i datum kad se neki upgrade pojavi za pojedinu regiju-jezik ... problem s oem računalima je što su generička za regiju, uključeno slo-čeh-mađ.. srednjeeu.. pa ako nije clean tad barem jezični dio, jer 'sutra' ti može i to postati problem iz nekog razloga.
Skinuo sam ISO Win11 24H2 i ažurirao ga ručno iz windowsa. U jednom je trenutku zapelo na 46% nekih pola sata ali nakon toga je uspio dogurati instalaciju do kraja. Koliko sam uspio vidjeti u ovih par sati, sve radi ok ali pratit ćemo stanje ovih dana. U međuvremenu sam dobio neslužbenu informaciju iz Microsofta da su otkazali support za sve verzije Windowsa starije od 24H2. Ako je to istina, onda ih stvarno nabijem na kolac...