A services-- Windows Update -- Disabled ?
loše..
A services-- Windows Update -- Disabled ?
loše..
Ima li itko iskustva sa "microsoft software protection platform service" sppsvc.exe ?
Dakle, primjetim da mi ponekad laptop radi glasnije nego inace, otvorim task manager i vidim da mi 30% CPU zauzima navedeni exe, cak i kad pogasim sve na laptopu, on se vrti na 30%, iako nije to stalno.
Itko? Stvarno bi mi značila pomoć
Ima li itko iskustva sa "microsoft software protection platform service" sppsvc.exe ?
Dakle, primjetim da mi ponekad laptop radi glasnije nego inace, otvorim task manager i vidim da mi 30% CPU zauzima navedeni exe, cak i kad pogasim sve na laptopu, on se vrti na 30%, iako nije to stalno.
Control Panel > Administrative Tools > Services > Software Protection > stavi na Automatic (Delayed) nikako ga nemoj disable, imat ćeš još većih problema. Očito je da ga neki od programa kojeg Microsoft ne voli trigga tj. da se starta baš taj servis
Prije pročitaj članak pa se upusti u mijenjanje
Na ovom shitu od Windowsa uvijek nesto ne radi kak spada, vec 3h u komadu CPU je zauzet "Antimalware Service Executable" procesom. Lakse je nastimat Linux Arch.
zašto meni nije?
Na ovom shitu od Windowsa uvijek nesto ne radi kak spada, vec 3h u komadu CPU je zauzet "Antimalware Service Executable" procesom. Lakse je nastimat Linux Arch.
Ma da,,nisi nikad na linuxu doživio da neki proces počne divljati ...?
Smanji piratluk
Control Panel > Administrative Tools > Services > Software Protection > stavi na Automatic (Delayed) nikako ga nemoj disable, imat ćeš još većih problema. Očito je da ga neki od programa kojeg Microsoft ne voli trigga tj. da se starta baš taj servis
Prije pročitaj članak pa se upusti u mijenjanje
Hvala
hm... ima valjda još kakva oznaka uz taj laptop ...pogledaj malo ove stranice ( link u prilogu .. možda nešto pomogne
http://trickiknow.com/lenovo-g50-bios-setup-install-windows-8/
http://linuxbsdos.com/2015/07/27/how-to-disable-secure-boot-on-a-lenovo-g50-laptop/
Ovo je I/O error, komunikacija diska i matične, moguće da je disk otišao, pogledaj u BIOS-u da li prepoznaje disk pod system information, ili quick boot menu FN+neka of F tipki
zato ti je iz onog posta htio prvo bootat PXE tj. network boot (ziher je Seagate disk)
...vidi mod HDD ...Legacy AHCI .... kod postavljanja u defoult setings je vjerovatno promjenjeno.
Prvo pojavljivanje greške tj. gašenja prije tvog podešavanja je moguće da je do HDD , bad sektori ....ili pregrijavanje ako nije čišćen iznutra taj laptop.
Kaže da joj se dogodilo tijekom rada. Dakle, nije ništa dirala po biosu i sl. Otišao joj je hard disk ili kontroler. Neka bude sretna ako je ovo prvo...
Kaže da joj se dogodilo tijekom rada. Dakle, nije ništa dirala po biosu i sl. Otišao joj je hard disk ili kontroler. Neka bude sretna ako je ovo prvo...
da. :)
... ali (tad bi bilo dosadno, pa još malo).. postoji šansa da je i disk ispravan. Ubio ga driver/sleep/nešto, malware i sl. Dok problemi nakon restarta (često i auto reseta..) može biti dio te automatike, pa čak i update uzrok (i bios se flasha..) UEFI, w10, svašta.
logičan krivac je kvar HDDa, ali moguće je i samo soft ... Tad treba PODESITI BIOS (a to na pamet ne može nitko, tj trebaju postavke biti odgovarajuće instaliranom OSu, izmjenu ide-ahci i sl. win ne tolerira a stime je u UEFIuju povezan i sec.boot/fastboot..
tako da moguće da 'samo' treba podesiti, ali tko zna što je bilo i već je nešto 'popravljano'. Ponoviti pravilo, prije popravljanja je poželjno znati što je problem. Ćorava koka + YT nije baš dobar recept.
.. da (ali postoji pristojna šansa, da nakon odgovarajućeg podešavanja BIOSa jednostavno upališ.. kako? ovisi kak oje instaliran win, npr ako je kupljen s predinstaliranim win tad je key u BIOSu, tad je dovoljno isključti uefi i nema boota, zaštita a sve je ispravno..). Servis ponekad nije 'pravo' rješenje, plaća se a ponekad i pronađu nepostojeće kvarove. Treba biti za računalom, vidjeti, probati.. a pri tome ne napraviti veću štetu (pogubiti podatke).
Upravo napravih Windows update na Windowsima 10 Pro koji je instalirao ovo:
Cumulative Update for Windows 10 Version 1607 for x64-based Systems (KB3200970)
Security Update for Adobe Flash Player for Windows 10 Version 1607 (for x64-based Systems) (KB3202790)
Windows Malicious Software Removal Tool for Windows 8, 8.1, 10 and Windows Server 2012, 2012 R2, 2016 x64 Edition - November 2016 (KB890830)
nakon restarta ne radi mi DP, nema slike na monitoru DELL U2414H, naravno monitor javlja da DP konekcija nije detektirana, imam 3 DP porta, i niti na jednom ne radi
spojim preko HDMI i sve je ok
racunalo je ovo iz moj PC ako to nesto znaci
trenutno na webu nisam pronasao ovaj problem
Ćorava koka + YT nije baš dobar recept.
Vidi , kolega, svjestan sam da ti mnogi „duguju „ zahvalnost, zbog tvojih postova , kojima si mnogima pomogao a i spriječio ih u namjeri da urade nešto pogrešno (a to je također velika pomoć) , također svjestan sam (a duboko vjerujem i drugi forumaši ), da si svoji znanjem (koje je nesumnjivo veliko ) , educirao mnoge na forumu ili ih bar potaknuo da malo više o tome potraže (temama) na netu ,te da se i sami educiraju.
No…. Često tvoja izlaganja (ili kako ih god nazvali) …su…recimo izražena u prestručnoj terminologiji koji mnogi forumaši ne razumiju--- što je i normalno jer nisu svi rođeni za sve ( na kraju krajeva računalo,laptop, mob… se i kupe da bi nama služili ne mi njima robovali )… i ne mogu odmah shvatiti ni povezati jer ne znaju o ćemu pišeš
I iz tog razloga se nikako ne mogu složiti sa tvojom tvrdnjom (gore navedenom u citatu tvoga posta). .. da YouTube nije pomogao mnogima.. naročito ako se radi o bezopasnim i osnovnim radnjama kao što su osnovne postavke u biosu ili vračanje istih u početno stanje (koje usput rečeno ne mogu nanijeti nikavu hardvarsku štetu) (pri tom ne mislim na flashanje biosa)…..a da ne govorim o običnom ulasku u biosa i nekim osnovnim postavkama. YT- mnogima pomogne sa svojim tutorijalima da lakše i sa razumijevanjem shvate ono o čemu ti pišeš
Dakle …. Tvoja teorecka pomoć + YT + koji koristan i konkretan post ostalih forumaša…. dovedu do riješena problema ( ne uvijek naravno jer kao što si napisao „Čorava koka“ ..da tu zna biti problema.
Nemoj ovo shvatiti kao kritiku ..nego samo mislim da griješiš s tom izjavom o YT ( ovo je naravno samo moje mišljenje)….. slika govori tisuću riječi a filmič (dobar filmič)..milion…… i korisnik , početnik ,shvati o čemu pišeš ( ili pišemo ostali forumaši)
Dakle tvoji savjeti + google + YT+ koji konkretan savjet jest jednako .. uspjeh u većini slučajeva to je i bit i shvrha svakog foruma ...da iskusni )iskusniji) pomognu neiskusnima.
Korisnik koji ne zna što radi a misli da zna (jer je vidio na jutjubu) ima daleko veće šanse shebati nešto nego da jednostavno na forumu (ili nekog tko se stvarno razumije) pita što i kako.
Source: podosta godina servisiranja tuđih zaje8a tipa "ali tamo piše..."
Korisnik koji ne zna što radi a misli da zna (jer je vidio na jutjubu) ima daleko veće šanse shebati nešto nego da jednostavno na forumu (ili nekog tko se stvarno razumije) pita što i kako.
Source: podosta godina servisiranja tuđih zaje8a tipa "ali tamo piše..."
U potpunosti se slažem s tobom ...prvo pitati na forumu a tek onda potkrijepiti znanje s YT.. ili pitat za mišljenje istog (nekog video tutorijala)
I da puno ih ima ono "pa tamo je pisalo" ili" pa tamo sam vidio"
Hvala na dopuni (koju sam možda propustio naglasiti u postu prije)
No shrva moga prijašnjeg posta bila je drug… samo pojašnjenje da kad imaš dobar savjet i to potkrijepiš videom … veća šansa za uspjeh
- kvaka 22. Problem neiskusnih (juzer), npr u vezi BIOSa, kažem treba ga PODESITI, ne resetirati (a to je ćorava koka). Tad YT ne pomaže, jer ... postavke jednog PCja nemaju nikakve veze s drugim. Banalni primjer, win-install medij, kako je napravljen (legacy-mbr ili uefi ili oboje), isti medij radi najednom računalu, na drugom ne... bez razumijevanja, bez znanja kako i što sve podesiti nema odgovora a pri tome se potrebe-želje juzera razlikuju (kao i sam win, key-yogurt-loader..). Tad baš ništa ne pomaže YT tj jednako kao da gledaju mađioničarski trik.
- kad je YT dobar? npr kad tražim laptop disassemble ... tad i juzer vidi gdje je šaraf.
- juzer često misli da 'liječim pokretom ruke' ili čarobnom kuglom, bez podataka, za neke stvari moraš biti za računalom, jer jednostavno onaj koji ne zna, ne zna ni što sve treba navesti, pokušati.. pregled kod doktora ili telefonom? Ista stvar.
- tad problem bezbrojnih ponavljanja istih stvari, svaki dan novi juzer postavi pitanje koje je već sto puta odgovoreno u raznim temama, odgovoriš kraće = nitko ne razumije, odgovoriš plahtom texta (kao edukacija) kukaku da je tl;dr ,,, :))
- za termine, svaku nejasnu riječ, google. Juzer (user) koji to ne zna, mora naučiti (tek tad mu se može efikasnije pomoći). .. nek označe tl;dr .. i dobit će odgovor. Nek označe hdd mbr ili uefi, sec.boot, itd i opet imaju odgovor, npr wiki, koji je točan, detaljan, dok moj može biti i netočan-greška-tipfeler. (mada je sve moje 'točno') :)
- teh. stvari, specifikacije i sl. se ne pitaju na forumu, eventualno objašnjenje-mišljenje (svačije drugačije..). npr upravo me 'pila' jedan frendić, oko i5-i7 .. i preporuka juzera (juzer je u defniciji hushovog riječnika, user koji koristi PC i ne zna ništa drugo, mada često misli da zna, upravo to ga razlikuje od definicije user). Tako njemu juzeri govore da ipak uzme i7 (samo dvostruko skuplji, mada je dan prije odlučio i5... a novac više na ssd-vga..), dok jedna tema oko razlike i5-i7 govori kako su (skoro) isti... a meni je zapravo svejedno kojeg će uzeti, nisam trgovac, boli me kiki.. njegov novac. Odgovarati ga? Hoće li i7 biti jači? Možda, ali neće biti slabiji i tu stanem sa svojim mišljenjem-savijetima, treba znati stati. (osim pisati ovakve plahte...) :)))
-btw, za flashanje BIOSa, desi se ponekad... upravo zbog juzera, da ne prođe i tek tad juzer dođe u temu, tad je često prekasno. To što tisuće drugih flasha bez problema tom jednom ne znači ništa, loto. YT je krivac, jednako kao i neki forumaši koji olako savjetuju razne alate (u najboljoj namjeri da pomognu..), ne razmišljajući o onom jednom... a desi se ponekad. Jesu li krivi soft.alati ili YT? Nisu ali onom juzeru sam i ja tad kriv, ako ništa drugo jer mu (sad, kad je zapeo) ne pomažem... :) najs. To je forum, svaki juzer/user bi to morao imati na umu, kao svaka info s interneta, može biti dobra-loša, može biti primjenjiva ili pogrešna za svaki pojedini slučaj. Juzer to jednostavno ne razlikuje, ne filtrira info, što god napisali... i neovisno o bezbroj istih tema-odgovora. Dobre želje jednostavno nisu dovoljne.
Ja se divim kolegi ihush koliko može tipkati...
za juzere.. :)
Sve pet .. nadam se među nama
Inače svaka čast na dužini tekstova ,kao i na trudu ,da svima odgovoriš (oduzme to čovjeku vremena)
Malo me sramota priznat ali ja tipkam s dva prsta (ono prst lije i prst desne ruke) hahhah, istina dosta brzo , ali često brzopleto pa bude i gramatičkih grešaka i pogrešno napisanih riječi ..nedostatak slova i tako …i obično tako i stisnem šalji …e eb ga onda vidim te greške
Brzopletost mi je mana
Imam problem sa widnows 10, nije da je tako veliki problem ali me nervira.
Prije par dana je počelo (nisam ništa prčkao po postavkama) valjda je to uradio update.
Naprimjer stavim videoplayer u fullscreen, taskbar je ispred videa, ako kliknem na taskbar na prazno pa na video onda se pojavi fullscreen tj preko taskbara.
Ovo se dešava bez obzira koji player je, čak i kada stavljam youtube u fullscreen. Onaj gore trik da dobim fullscreen ne fukcionira dok je na youtubeu.
Probao sam staviti taskbar na autohide pa kasnije isklučiti tj vratiti na staro u nadi da se bude popravilo ali ništa. Ne pomaže.