Windows 10 - problemi
- poruka: 6.769
- |
- čitano: 2.037.811
- |
- moderatori:
pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
- +/- sve poruke
- ravni prikaz
- starije poruke gore
Daj screenshot Disk Managementa da vidimo kakva je točno situacija.
-ponovi.. (uz sitnu izmjenu kod particije). To je cca pola sata.
Klikneš desnom tipkom miša na Unallocated pa imaš valjda nešto tipa New Volume ili New Partition, pa ćeš na tom mjestu kreirati novu particiju/logički disk.
Ako želiš imati sve na jednoj particiji, onda ćeš morati krenuti ispočetka, znači iznova instalirati Windowse, kod instalacije obrisati sve postojeće particije i odabrati da ti nova particija na koju ćeš instalirati Windowse zauzme cijeli disk.
clean/boot, obrišeš postojeće particije (trenutno duplirano), ostalo odradi automatika.
ako želiš imati dvije particije (za OS i dodatnu radnu..) tad od kapaciteta diska samo odabereš koliko želiš za OS (kao što je sad 120GB, to je OK, ostat će 800GB kao i sada od tog ćeš napraviti novu particiju kad se podigne OS.. na istom mjestu gdje sad gledaš particije)
-zapravo ne moraš ništa ni mijenjati, ako si zadovoljan (duple particije su zanemariva stvar, gubitak pola GB.. neuredno ali nevažno za PC), odo 800GB jednostavno napraviš disk/format.. (desni klik).
Pojavio mi se update za integriranu grafičku karticu (APU) od procesora AMD A6-3650, kojeg ne želi instalirati.
Imam GPU AMD HD 6770 1GB GDDR5 i monitor je spojen na GPU, pa ne razumijem zašto se ovaj update pojavio, a ono što me zanima i za što pišem, kako instalirati ili maknuti ovu obavijest iz Windows Update-a?
Hvala unaprijed.
Pojavio mi se update za integriranu grafičku karticu (APU) od procesora AMD A6-3650, kojeg ne želi instalirati.
Imam GPU AMD HD 6770 1GB GDDR5 i monitor je spojen na GPU, pa ne razumijem zašto se ovaj update pojavio, a ono što me zanima i za što pišem, kako instalirati ili maknuti ovu obavijest iz Windows Update-a?
Hvala unaprijed.
Ako ne želiš da ti se instaliraju driveri kroz windows update možeš ih onemugučiti u group policy ako imaš pro verziju, a ova druga opcija je valjda za home verziju jer home verzija nema GP
http://www.tenforums.com/tutorials/48277-driver-updates-windows-update-enable-disable-windows-10-a.html
Hvala unaprijed.
Ako ne želiš da ti se instaliraju driveri kroz windows update možeš ih onemugučiti u group policy ako imaš pro verziju, a ova druga opcija je valjda za home verziju jer home verzija nema GP
http://www.tenforums.com/tutorials/48277-driver-updates-windows-update-enable-disable-windows-10-a.html
nisi me bio shvatio, ne smetaju mi update-ovi općenito već samo ovaj što stoji tu, niti da se instalira niti da se ne instalira
nisi me bio shvatio, ne smetaju mi update-ovi općenito već samo ovaj što stoji tu, niti da se instalira niti da se ne instalira
Google inače čuda radi, u roku dvi sekunde nađeš
https://support.microsoft.com/en-us/kb/3073930?utm_source=twitter
Ej, zna tko kako jednostavnije od Gračanina objasnit kako se tamna tema postavlja na W10?
Pozdrav,
Imam jedno pitanje. Dali je normalno da kad se ažuriraju aplikacije u storu da ponekad zaslon zatreperi? Istu stvar sam primjetio dok je otvoren start i prištekam usb. Windowsi su na friško instalirani. Pošto sam odmah nakon instalacije napravio image. Probao sam sljedeće: probao sam s driverima preko wu, driverima s Lenovo-ve stranice te sa najnovijim grafičkim driverima od Intela/AMD.
Ne koristim nikakve cleanere,tweakere....
@djigibao puno hvala!
Upalio sam Cortanu i od tada je ne mogu ugasiti, tj. kad stisnem settingse za Cortanu ništa se ne dogodi te ju moram gasiti u system manageru da ju uopce mogu opet pokrenuti. Probao sam traziti error/corrupted fajlove preko cmd-a, no u 25 minuta scana nije ništa našlo.
Trebala bih pomoć, možda nisam pogodila pravu grupu, no usmjerite me!
U studentskom sam domu u Zadru, imam W10, želim se spojiti na domski internet preko kabla, sve instaliram, no ništa. Stalno piše da mi nema ip adrese, a ja ne znam di bih to trebala ponovno upisati...negdje sam čitala da bih trebala ispuniti neki int. protokol koji traži ip adresu, neki subnet mask i gateway i dns podatke jer mi je to sve prazno tamo.
HEEEEEELP
Ovako kao što je na slici mi je već postavljeno...
Teško da ti moraš išta ručno podešavati na takvim mrežama, zaboravi na to.
Provjeri je li ti DHCP servis u Windowsima radi (win + r > services.msc > DHCP client
Jesi instalirala onaj eduRoam?
Upali command prompt (win + r > cmd) i tamo pisi ipconfig /release (stisni enter) i onda ipconfig /renew

I da ti nije mozda lan konekcija disejblana?
I da, nazalost nisam razumjela drugi dio poruke, ne kuzim se i te stvari :/
Upali command prompt (win + r > cmd) i tamo pisi ipconfig /release (stisni enter) i onda ipconfig /renew
eto
-nije spojen... što je problem, kabel, utičnica, kvar mrežne kartice (diodice moraju blinkati.. ima li promjene kad spojiš-odspojiš kabel?)
Utičnica je ok jer mi se cimerica spaja bez problema.. A meni taj utor od kabla najnormalnije svjetli kad je ukljucen. I svaki put kad ga npr izvadim pa opet stavim pojavi mi se obrazac gdje pisem kor.ime i sifru i kad upisem ne dogodi se nista; cijelo vrijeme stoji onaj zuti usklicnik
-žuti uskličnik znači: mreža je OK (i to što diodice reagiraju znači da signala ima, mada ne možeš biti sigurna da je npr kabal ispravan, ako se netko drugi spoji na isti kabel i to se lako eliminira), ali nema pristup-izlaz na internet. Interneta nema dok ne podesiš prema dobijenim uputama + user/pass. To je razlika od obićne kućne mreže gdje bi bez autorizacije dobila pristup... ali i moguć problem s driverom (previše win automatike, generički driveri koji mogu biti OK ali fali neki OEM soft koji kontrolira mrežu (lan-wlan-bt..) .. i šteta što nisi isprobala mrežu/žicu prije dolaska u dom, da to eliminiramo kao moguć problem.
-ako nije nešto od gornjih uzroka, tad klasično 'soft' uzrok.. a to može biti bilo što, bilo koja postavka npr BIOS, firewall, AV ili malware, power, neki VM koji NATa.. ili ugašen neki od potrebnih servisa (popularno 'majstorima' koji sve žele ugasiti, telemetriju i sl.)..
da bi se eliminirala neka takva postavka/soft uzrok, najjednostavnije je bootati neki liveOS npr ubuntu. Dom vjerojatno ima odgovarajuće upute za podešavanje pristupa za win/linux.. (mreža je ista).