Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.026.831
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - problemi

Ispravno pitanje bi bilo gdje se zapravo calc.exe nalazi. Nigdje i negdje. calc.exe je samo wrapper oko starog calca, ostavljen kao legacy ako neka aplikacija koristi calc.exe da bi radila (P/Invoke?) - između ostalog, taj zaključak se da izvući iz same veličine - na Win7 je 897 KB a na Win10 samo 32 KB. Očito da nečeg jako puno fali. Fali cijeli UI. Od exportsa ima samo ovo

Dump of file C:\Windows\System32\calc.exe

File Type: EXECUTABLE IMAGE

Summary

1000 .data
        1000 .pdata
        2000 .rdata
        1000 .reloc
        5000 .rsrc
        2000 .text

Dok je ovaj od Win7 daleko bogatiji (pogledaj dužine polja)

Dump of file E:\calc.exe

File Type: EXECUTABLE IMAGE

Summary

5000 .data
        7000 .pdata
       11000 .rdata
        1000 .reloc
       63000 .rsrc
       61000 .text

Dakle, calc.exe na Win10 je samo wrapper prema "pravom" calcu kojeg mi se ne da tražiti (i ovo je bilo previše posla). calculator:// poziva calc.exe wrapper sa pravim argumentima (dalo bi se uloviti sa onim Process Explorerom ili gledanjem file hendlova) ali to za neku drugu priliku... Previše sam nadrobio o programu od 32 KB

[edit] - da pojednostavim - calc.exe više nije onaj stari calc, on je sad samo skupina "shortcuta" na funkcije starog calca unutar novog, metrolikog Calca kojeg možemo pozvati sa calculator:// a ostao je samo zato da se neka aplikacija ne raspadne kad pozove neku funkciju (jer se programeru xyz aplikacije nije dalo pisati svoj kalkulator)

[edit 2] - kopiranje starog calca neće spasiti situaciju jer fale neki dijelovi shell32.dll i ostalih fajlova koji se drastično razlikuju u Win7 i Win10.

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
Poruka je uređivana zadnji put uto 15.9.2015 0:29 (Sum_of_all_fears).
17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

Dakle, imam jedan problem s desetkom. Imam ssd na koji je, naravno, instaliran Windows (C:), te hard disk s 2 particije (D:, E:). Muči me to što, Windows radi normalno sat-dva i odjednom se počinje biti spor, ne odaziva se uopće na nikakve akcije u exploreru i drugim sistemskim app-ovima, a najbitnija stvar je to što u task manageru vidim da je korištenje diska (ovog sekundarnog hard diska, na kojem nije windows) je 100% i ne pada. Kada se to dogodi, da skoči korištenje na 100%, ne želi se ni ugasiti, restartati, programi se sporo pokreću (čak i s C: diska). Najgore je to što ga moram nasilno gasiti jer, pokaže se shutting down i zagasi se ekran itd, no još statusna lampica svijetli da komp radi.

Diskovi su provjereni sa HD Tune - sve se zeleni, nema bad sektora ni errora. Provjerio sam i sa chkdsk, sve je u redu.

Ima li netko sličan problem, sa skakanjem rada sekundarnog diska na 100%, jer ovo postaje biti iritantno i nepodnošljivo.

P.S.

Windows je bio updatean sa 8.1, tako da su ostali svi programi na njemu, no jedan dan sam upalio računalo i samo je bio restart loop, nije dao ni u safe mode ni ništa, tako da sam stavio clean install i sada se ovo događa.

Hvala unaprijed.

0100001001101111011010100110000101101110
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Vjerojatno je indeksiranje u tijeku...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
11 godina
neaktivan

Pozdrav, skinuo sam s kickass-a w10 posto je dosta brze u odnosu na skidanje sa sluzbene stranice, zanima me sad zna li neko sta tocno treba ugasiti kad se instalira (osim update-a naravno kao i svaki put), bila je neka stranica di je sve tocno pisalo, ali je ne mogu naci sad

Siky1234
17 godina
Ugasi PC.
http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
12 godina
djigibao kaže...
Ugasi PC.

Sami sebi smo najveci neprijatelji
14 godina
djigibao kaže...
Ugasi PC.

17 godina
Windows 10 - problemi

Primjetio sam da se desnim klikom na pokrenute/otvorene programe/fileove/foldere u windows taskbaru ne otvara prozorčić sa opcijom pin to taskbar i close nego treba kliknuti na program/file/folder da bi iskočio njegov prozor i tek onda ga se može ugasiti klikom na X u gornjem desnom uglu? Je li ovo nekakav bug ili je ta opcija maknuta iz 10-ke? Ovo mi je posebno dodadno kad iskoči 5-6 pop-up gluposti dok surfam na internetu pa sam ih dosad mogao jednostavno pogasiti na desni klik-close. Ovako svakoga treba otvoriti da iskoči pa tek onda na close.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
17 godina
Adoon kaže...

Primjetio sam da se desnim klikom na pokrenute/otvorene programe/fileove/foldere u windows taskbaru ne otvara prozorčić sa opcijom pin to taskbar i close nego treba kliknuti na program/file/folder da bi iskočio njegov prozor i tek onda ga se može ugasiti klikom na X u gornjem desnom uglu? Je li ovo nekakav bug ili je ta opcija maknuta iz 10-ke? Ovo mi je posebno dodadno kad iskoči 5-6 pop-up gluposti dok surfam na internetu pa sam ih dosad mogao jednostavno pogasiti na desni klik-close. Ovako svakoga treba otvoriti da iskoči pa tek onda na close.

Ne kuzim  

http://av-gurus.blogspot.com/ | http://www.facebook.com/antivirusna.ekipa | http://www.youtube.com/user/TheDjigibao/videos
17 godina
Windows 10 - problemi

Eto to se meni nikako ne pojavljuje, mogu klikat do sutra...? Onda je očito problem na mojoj instalaciji.

Uh, što volim ovaj režim - drugi rade a ja ležim
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
Adoon kaže...

Eto to se meni nikako ne pojavljuje, mogu klikat do sutra...? Onda je očito problem na mojoj instalaciji.

Očito je to do tebe jer i meni radi

16 godina
Windows 10 - problemi

Zadnjih par dana malo surfam na Edgeu, da konačno vidim što može taj browser. Instalirao sam AdGuard dodatak (onaj s licencom na 6 mjeseci) da izbjegnem reklame i druge nebuloze. Moram reći, razočaran sam. Ovo nije ništa drugo već prerušeni Inernet Explorer, koji je čak u svojoj 11-toj inačici i brži, prema svemu. Na početku, svi smo se divili brzini učitavanja stranica i ostalom, ali to velika zabluda. Edge brzo radi čist, dok ga instalirani AdGuard jednostavno uguši i postaje vidno sporiji od Firefoxa, vjerojatno i Chroma. Uz to, neki addonsi na koje sam navikao u Firefoxu, jednostavno nedostaju. Na kraju, renderiranje fonta mu je na bazi crtarija djece iz prvog razloga, interpolacija smanjenih fotografija, tj njihovih thumbova očajna, sve izgleda nečitljivo i prililčno čupavo. Da ne govorim o otvaranju fotografija, ne na sredini ekrana kao Firefox, već u gornjem lijevom kutu. Stvar koja me možda najviše iritirala na IE.

Na ovaj browser, dok ne dobije podršku za addonse i još nekoliko nadogradnji jednostavno zaboravite, jer se nećete usrećiti. Dojma sam da je ovo sve skupa dobro zamišljeno, ali još daleko od puštanja u javnu uporabu.

http://pljusak.com/sibenik_krvavice/wx.htm
Poruka je uređivana zadnji put sri 16.9.2015 15:26 (BlackMoon).
Moj PC  
0 7 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Zamolio bih za pomoć oko spajanja na internet.

Do jučer sam koristio znači win 7, i već duže vrijeme sam spojen na free hot spot u ulici i jačina signala je bila zadovoljavajuća i nije mi pucala konekcija. NO, nakon instalacije win 10 od jučer navečer ja tu dotični hot spot nemogu dobit ko prije, da se spojim na njega. Nisam ga imao pola sata i onda mi ga uspio naći, spojio se ja i nakon 20 minuta nestao je. S tim da danas ujutro sam ga opet dobio na spisku mreža ali sad traži kod za spajanje.

Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
tonik kaže...

Zamolio bih za pomoć oko spajanja na internet.

Do jučer sam koristio znači win 7, i već duže vrijeme sam spojen na free hot spot u ulici i jačina signala je bila zadovoljavajuća i nije mi pucala konekcija. NO, nakon instalacije win 10 od jučer navečer ja tu dotični hot spot nemogu dobit ko prije, da se spojim na njega. Nisam ga imao pola sata i onda mi ga uspio naći, spojio se ja i nakon 20 minuta nestao je. S tim da danas ujutro sam ga opet dobio na spisku mreža ali sad traži kod za spajanje.

To znači da je vlasniku dosadilo da se grebeš mukte na njegov net pa je lipo stavio šifru

14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

To da je od nekog stanara, onda bi razumio. Ali nije, mreža je slobodna. Ima par kafića oko mene a i hotspot od kvarta navodno. Kafići imaju isto naznaku na hotspot. I sve je radilo do jučer. A već tu mrežu koristim 2 godine.

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tonik kaže...

To da je od nekog stanara, onda bi razumio. Ali nije, mreža je slobodna. Ima par kafića oko mene a i hotspot od kvarta navodno. Kafići imaju isto naznaku na hotspot. I sve je radilo do jučer. A već tu mrežu koristim 2 godine.

sjedneš u kafić, popiješ piće, pitaš za šifru spajanja na hotspot i odeš doma.

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Hahah. 

Ozbiljno, ne zezam, a ni kakve mi koristi od tog interneta kad nemogu  filmove gledat prek popcorna niti igrat preko multiplayera?

Evo vratio na win 7 i internet radi bez greške...

Jel se tko susreo sa tim problemom na win 10?

Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

windows 10

problemi sa nvidia driverom

problemi sa win updateom/ima

problemi sa automatski poravnavanjem ikona (poslozim po volji...udrem refresh...ode sve natrag)

HELP

MSI GX630
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Dečki puno hvala na problemu sa searchom.

Riješio po vašim napucima.

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
neaktivan
tonik kaže...

Hahah. 

Ozbiljno, ne zezam, a ni kakve mi koristi od tog interneta kad nemogu  filmove gledat prek popcorna niti igrat preko multiplayera?

Evo vratio na win 7 i internet radi bez greške...

Jel se tko susreo sa tim problemom na win 10?

zanimljivo..

Nisam imao tih problema. Čak štoviše, na laptopu kojeg sam nadogradio na W10 nisam ni morao podešavati WiFi mrežu, OS je lijepo ostavio/pokupio stare postavke i WiFi je radio odmah.

Kod tebe bih se kladio da je problem bio u driveru za wifi.

EDIT:

Sum_of_all_fears kaže...

Ispravno pitanje bi bilo gdje se zapravo calc.exe nalazi. Nigdje i negdje.

...

[edit 2] - kopiranje starog calca neće spasiti situaciju jer fale neki dijelovi shell32.dll i ostalih fajlova koji se drastično razlikuju u Win7 i Win10.

Ovima koji trebaju stari kalkulator, mogu skinuti sa M$ stranica: Link

Origin: F4stReload ----- | ----- Nema na čemu! ----- | ----- Google is your friend !
Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 9:53 (Zura).
16 godina
Zura kaže...

Je, baš ...

Supported Operating System:

Windows Server 2003, Windows XP

If it ain`t broken, you`re not working hard enough ...
16 godina
neaktivan
kizo2703 kaže...
Zura kaže...

Je, baš ...

Supported Operating System:

Windows Server 2003, Windows XP

4. The application is optimized for Microsoft Windows XP or above.

10 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Dali netko ima probleme sa textom u W10

Možda se meni ćini ali ovo nije kak treba biti

Ista situacija je i sa Edgeom i jo još tu i tam nekim stvarima.u Firefoxu je text normalan

Ako netko ima kakvo rješenje molim neka podjeli,samo mi nemojte govoriti ClearType jel to ne pomaže(i da ukljućen je)

SIVE LUBANJE SILOM
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Radi pod Win10 ali zašto bi to itko pobogu išao koristiti? Em je gadan ko noć em mu fali hrpa opcija da bi bio "P" od "Plus".

Jbt. Jbt.

16 godina
neaktivan
Sum_of_all_fears kaže...

Radi pod Win10 ali zašto bi to itko pobogu išao koristiti? Em je gadan ko noć em mu fali hrpa opcija da bi bio "P" od "Plus".

Nemam pojma, meni je i ovaj od 10-ke sasvim ok. Al netko ga je tražio na prethodnoj stranici.

15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem: disablea sam sve audio devicese i sad neznam kako da ih vratim. Dakle kao šta vidite na slici nema audio devicea za zvučnike i slušalice.

Ponovno uključivanje zvučnika/slušalica i rebootanje sistema ne pomaže.

Evo rješeno, trebalo je ić u device manager i updateat VIA HD Audio.

Poruka je uređivana zadnji put pet 18.9.2015 20:05 (dr. zlo).
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Terorizira me ova poruka, pojavi sve skoro svakim paljenjem računala. Kad kliknem da popravi disk kao u redu je i nakon sat vremena eto je opet. Već 5 put klikam da to popravi ali ništa. Je li imao itko sličan problem?   

:( :(
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Windows 10 - problemi

Još uvijek čekam da otklone DD/DTS nepodršku  na W10, sve mi se čini da će samo zbog toga biti comeback na 8.1.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

Da otklone nepodršku? Hoces reci da oduzmu dodano nepostojanje dts podrske?

Potpis!
16 godina
odjavljen
error_666 kaže...

Još uvijek čekam da otklone DD/DTS nepodršku  na W10, sve mi se čini da će samo zbog toga biti comeback na 8.1.

I kakve to veze ima sa Windowsima? Šta to nije problem audio drivera?

BTW, složio si rečenicu ono, ludilo. Morao sam pitati Riddlera šta si htio reć...

Poruka je uređivana zadnji put ned 20.9.2015 16:29 (Sum_of_all_fears).
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice