Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.769
|
čitano: 2.025.692
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
17 godina
Windows 10 - problemi

Zdravo svima. Instalirao sam Win10 jucer, i citav dan sam izgubio pokusavajuci instalirati Microsoft-ove programe (SQL2014, Visual Studio 2015, Office2016). Na svakom od tih programa, zaledi mi se setup, nekad na pocetku, nekad na kraju, nekad u sredini... Pokusao sam prvi put System restore, nista nije rijesilo, drugi put format i opet nista. Na netu sam pronasao par postova od koji svaki govori o zaledjivanju instalacija ovih programa, ali vecina postova se odnosilo na starije windows-e. Ali sam iz njih vidio da neki spominju windows installer, msiexec, neki temp fajlove, neki SoftwareDistribution\Download direktorij, itd. Nekako sam uspio instalirati SQL, ne znam ni sam kako, VS sam instalirao tako sto sam izbrisao sve iz SoftwareDistribution\Download, a Office tako sto sam ugasio net.

Danas sam pokusavao instalirati DevExpress za VS, i ista situacija, sve prethodno sto sam uradio nije pomoglo. Na Task Manageru sam vidio hrpu ngen.exe upaljenih, tako da sam poceo redom ih gasiti, i kada sam sve pogasio, nastavio je setup i zavrsio. Da li je odradio sve kako treba, to je upitno.

Takodje, dok sam se mucio sa MS-ovim programima, u Task Manageru je obavezno bilo upaljeno po barem 3 msiexec-a, i kad bi njih ugasio, setup bi nastavio ali na kraju ne bi odradio kako treba.

Ako je iko imao slicnih problema i rijesio, neka javi. Ostali programi, browseri, arhiveri, playeri i slicno, instaliranje bez problema.

Prilikom zadnjeg pokusaja instalacije DevExpress-a, u Eventlog-u mi je zabiljezio sljedece:

"The Windows Installer service terminated unexpectedly.  It has done this 1 time(s).  The following corrective action will be taken in 120000 milliseconds: Restart the service."

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen
Re: Windows 10 - problemi

Daj screenshot Event Loga ali samo sa errorima. Po imenu možda uspijem iskopati koji je bitan...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Windows 10 - problemi

Ako gledas u zadnja 24h, onda ulazi u to sve instalacije sto sam naveo. A u zadnji sat, samo DevExpress.

Poruka je uređivana zadnji put sub 5.9.2015 20:15 (H4X0R).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Ovaj side-by-side... Jesi instalirao VC Redist (2010, 2012)? Trebali bi bit tamo ali ono...

And I looked, and behold a pale horse: and his name that sat on him was Death, and Hell followed with him...
17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

Ovaj side-by-side... Jesi instalirao VC Redist (2010, 2012)? Trebali bi bit tamo ali ono...

Svi instalirani, od 2005-2015.

16 godina
odjavljen

A nema druge nego da sejvaš sve logove i uploadaš na GDrive ili negdje... Nisu veliki, bude par MB.

11 godina
neaktivan

sve riješeno.hvala svima na pomoći!

17 godina
Sum_of_all_fears kaže...

A nema druge nego da sejvaš sve logove i uploadaš na GDrive ili negdje... Nisu veliki, bude par MB.

Evo ovo sam danas probao na drugom PC-u i ista situacija. Na 90% zaglavi na Office instalaciji, izvukao sam log-ove sto sam nasao, pa ako nes razumijes od ovoga reci. link

Ove text log-ove sam nasao u temp-u, i mozes primjetiti pred kraj dole da ima pauza od nekih pola sata gdje je stalo. Najvise gresaka u Eventlog-u se javlja kod Service Control Manager-u.\

Na kraju sam ugasio jedan od msiexec-a i nastavio je sa instalacijom i rekao da je zavrsio. U VS-u, ista situacija, zaglavi dok instalira MS Build Toolkit, na kraju sam ugasio net, pocistio temp, i SoftwareDistribution, i zavrsio je bez problema.

14 godina
Windows 10 - problemi

Etoo nakon par dana koristenja w10 na sluzbenom racunalu pizdarije

nece se startat w10 , javi se blue screen sa porukom i restart opet i opet

slika errora u prilogu

kako rijesiti ovo??

Poruka je uređivana zadnji put ned 6.9.2015 13:06 (rapajic_st).

0 0 hvala 0
16 godina
odjavljen

Safe mode/offline izvuci minidump i javi se u BSOD temu...

17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Poceo mi se javljad BSOD, na temu "ntoskrnl.exe ... i to pocinje cim upalim batmana pa sve do jedno 4. resetiranja sustava... onda me malo pusti na miru pa opet...

Cista instalacija mi je valjda neko rjesenje, ali me sad zanima, da li je windows product id jednak aktivacijskom kljucu za win 10 ? 

win je original sa 7 na 10 napravljen upgrade, i aktiviran...

Da li sad samo napravit update sa clean installom ili moram przit disk i to ? i hoce li me pitat nekakvu aktivaciju ? 

potpis :D
Moj PC  
0 0 hvala 0
10 godina

ako si već radio upgrade sad samo pokreni fresh install i 2 puta te pita za aktivaciju, preskoči to slobodno, kad se win 10 dignu aktivirati će ti se kad si na netu, možeš install putem dvd, usb ili sa drugog HDD, raspakiraj iso i pokreni setup.exe i to je to

lp

11 godina
Windows 10 - problemi

znaci imam problem s windows 10 na task menageru mi pise da pc radi 6 dana ali nije uopce svaki put ga iskljucim i kad ga opet upalim stane sat na koliko je stalo kad sam ga iskljucio umjesto da se retartira i vrati na 0:0:0:0 jel zna netko kako rijesit taj problem

Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Pozdrav narode, nadogradio sam Win8.1 na win10 i sve fino radi osim greške koja se pojavljuje prilikom pokretanja Edge preglednika i metro igrica. 

Prijavljuje grešku sa igd10iumd64.dll, pokušavao sam dodati novi dll ali nisam ga uopće mogao registrirati. Zanimljivo je da greška bude "dupla", znači kliknem OK i opet se pojavi ista, kliknem OK i onda nestane.

Je li se netko susreo s takvim problemom?

greška greška
www.wpnovosti.com || WoT: zemo323
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
neaktivan
Uključen je fast boot pa windowsi idu u hibernaciju kod gašenja
10 godina
odjavljen
Ice45 kaže...

znaci imam problem s windows 10 na task menageru mi pise da pc radi 6 dana ali nije uopce svaki put ga iskljucim i kad ga opet upalim stane sat na koliko je stalo kad sam ga iskljucio umjesto da se retartira i vrati na 0:0:0:0 jel zna netko kako rijesit taj problem

I ja imam isti takav problem, samo meni je to na windowsu 8.1.

11 godina
keyofdestiny13 kaže...
Ice45 kaže...

da tako je i meni jel si uspio rijesit problem

10 godina
odjavljen
Ice45 kaže...
keyofdestiny13 kaže...
Ice45 kaže...

da tako je i meni jel si uspio rijesit problem

Nisam

13 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Uključen vam je Fast startup

Moj PC  
0 0 hvala 1
11 godina
sale3 kaže...

Uključen vam je Fast startup

hvala stari puno

11 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

evo prvog problema s win10 kod mene: nemogu pokrenuti klasični control panel. Pri svakom pokušaju se otvori na sekundu i zatim zatvori i ujedno restartira win explorer - video

probao sam sfc /scannow i dism ali nije pomoglo tj. nije pronađena nikakva greška.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Ekipa imam čudan problem na svom PC-u. Dakle, na W10 mi se uključilo nešto kao instant boot. Ako ugasim PC i upalim ga ujutro pojavit će se MB logo i onda će reć resume from hibernation i crknut (ugasi se) i moram ponovno upalit (onda je sve ok). Ako se to ne pojavi, nego normalno boota, znači logo pa onaj plavi kvadrat i bijele točke ispod, onda je sve ok.

Pogledao sam CP, nemam ništa s nazivom Asrock pod instaliranim programima.

Evo i slike s Googlea što mi se pojavi.

EDIT: Zasad je sve uredu. Trebalo je isključiti Fast Startup i u Power Options. Vidjet ću kako će se ponašati.

Ne obaziri se na TD. To su trollovi.
Poruka je uređivana zadnji put pon 7.9.2015 20:53 (softwaremaniac).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
softwaremaniac kaže...

Ekipa imam čudan problem na svom PC-u. Dakle, na W10 mi se uključilo nešto kao instant boot. Ako ugasim PC i upalim ga ujutro pojavit će se MB logo i onda će reć resume from hibernation i crknut (ugasi se) i moram ponovno upalit (onda je sve ok). Ako se to ne pojavi, nego normalno boota, znači logo pa onaj plavi kvadrat i bijele točke ispod, onda je sve ok.

EDIT: Zasad je sve uredu. Trebalo je isključiti Fast Startup i u Power Options. Vidjet ću kako će se ponašati.

Ako nisi rješio problem ovo će ga sigurno rješit:

Comand prompt (admin)

powercfg -h off  i klepni enter i to je to

Sami sebi smo najveci neprijatelji
15 godina
nicky.sl kaže...
softwaremaniac kaže...

Ako nisi rješio problem ovo će ga sigurno rješit:

Comand prompt (admin)

powercfg -h off  i klepni enter i to je to

To sam napravio isto nakon ovoga u CP-u.

17 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Imam problem sa Windowsima 10 da mi se često ruše. Nekad rade normalno par sati, a nekad se ruše svakih par minuta. Javlja mi se dosta različitih grešaka ovo su neke:

kmode exception not handled

kmode exception not handled(win32kfull.sys)

system service exception(win32kbase.sys)

Napravljen je upgrade sa Windowsa 8.1. I oni su mi se ponekad znali rušiti, da li postoji mogućnost da se ruše zbog toga što je procesor overclockiran.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Primjetio sam da mi temperature na laptopu rastu iznad 70, nakon instalacije 10ke, dok je prije na sedmici išlo do iznad 60.

Za zahvalu klikni na Hvala
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
neaktivan
Windows 10 - problemi

Napravio sam prvo upgrade sa 8.1 na 10, a zatim clean install. Sve je proslo bez problema i windows je aktiviran. 

Jedino sto me muci je sto sve izgleda presitno na ekranu. Imam 17" i full hd. Na win 8 je sve bilo ok, ali ovdje je presitno. A kada prebacim da se sve uveća sa 100% na 125%, slika dosta izgubi na oštrini (iako na win 8 ništa nije gubilo na kvaliteti). Kako riješiti vaj problem?

I ne rade mi fn vol +/- tipke iako druge rade.

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina
ale329 kaže...

Imam problem sa Windowsima 10 da mi se često ruše. Nekad rade normalno par sati, a nekad se ruše svakih par minuta. Javlja mi se dosta različitih grešaka ovo su neke:

kmode exception not handled

kmode exception not handled(win32kfull.sys)

system service exception(win32kbase.sys)

Napravljen je upgrade sa Windowsa 8.1. I oni su mi se ponekad znali rušiti, da li postoji mogućnost da se ruše zbog toga što je procesor overclockiran.

Imaš u C: Windows Minidump (skrivena je) dmp datoteke. Kopiraj ih na desktop i zipaj, pa stavi na zippyshare i daj mi link.

17 godina
neaktivan
10 godina
Windows 10 - problemi

Ne znam da li je bilo do sada ili ne ali me zanima:

1. Zašto u vrhu crvenim slovima piše: "Nekim postavkama upravlja vaša tvrtka ili ustanova"? Jedini korisnik kompjutera, doma, admin account, povezano s hotmail accountom.

2. Zašto ne mogu uključiti što mi je sive boje: "Prikazuj obavijesti aplikacija"?

3. Mail aplikacija ne radi uopće unatoč ponovnom odlogiravanju i ulogiravanju na gmail account?

nije uploado sliku pa moram staviti link: http://tinypic.com/view.php?pic=1zqyi5v&s=8

Poruka je uređivana zadnji put sri 9.9.2015 11:04 (marsovac zemaljski).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice