Zdravo svima. Instalirao sam Win10 jucer, i citav dan sam izgubio pokusavajuci instalirati Microsoft-ove programe (SQL2014, Visual Studio 2015, Office2016). Na svakom od tih programa, zaledi mi se setup, nekad na pocetku, nekad na kraju, nekad u sredini... Pokusao sam prvi put System restore, nista nije rijesilo, drugi put format i opet nista. Na netu sam pronasao par postova od koji svaki govori o zaledjivanju instalacija ovih programa, ali vecina postova se odnosilo na starije windows-e. Ali sam iz njih vidio da neki spominju windows installer, msiexec, neki temp fajlove, neki SoftwareDistribution\Download direktorij, itd. Nekako sam uspio instalirati SQL, ne znam ni sam kako, VS sam instalirao tako sto sam izbrisao sve iz SoftwareDistribution\Download, a Office tako sto sam ugasio net.
Danas sam pokusavao instalirati DevExpress za VS, i ista situacija, sve prethodno sto sam uradio nije pomoglo. Na Task Manageru sam vidio hrpu ngen.exe upaljenih, tako da sam poceo redom ih gasiti, i kada sam sve pogasio, nastavio je setup i zavrsio. Da li je odradio sve kako treba, to je upitno.
Takodje, dok sam se mucio sa MS-ovim programima, u Task Manageru je obavezno bilo upaljeno po barem 3 msiexec-a, i kad bi njih ugasio, setup bi nastavio ali na kraju ne bi odradio kako treba.
Ako je iko imao slicnih problema i rijesio, neka javi. Ostali programi, browseri, arhiveri, playeri i slicno, instaliranje bez problema.
Prilikom zadnjeg pokusaja instalacije DevExpress-a, u Eventlog-u mi je zabiljezio sljedece:
"The Windows Installer service terminated unexpectedly. It has done this 1 time(s). The following corrective action will be taken in 120000 milliseconds: Restart the service."