Windows 10 - problemi izdvojena tema

poruka: 6.757
|
čitano: 1.888.703
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
15 godina
Re: Windows 10 - problemi

-sve odbiješ.. + sve možeš u bilo kojem trenutku dodati-uključiti + sve će ti se konstantno nuditi-reaktivirati-gurati.. ovisno o ažuriranju-izmjeni, npr kad se ažurira browser.

-baš ništa od ponuđenog nije potrebno (za rad, računalo, korisniku..) odnosno, to je stvarno višak-nepotrebno, tj da je potrebno ne bi bilo izobra. .. npr biti 'betatestrer' ili slati dodatne podatke za analizu, bilo što..

-uz to što se kao nudi (gura-nameće više puta..) poneka stvar se ni ne nudi, npr cortana-copilot.. i to ako trebaš-koristiš ok, ali starija računala to teže podnose, resursi-snaga + većinom se ne koristi pa je smeće.

-dok se copilot ekšli korisit online, nije to soft koji radi nešto na računalu, ai-server-algoritam je s druge strane žice.. otvoriš stranicu jednako kao npr google (tražilicu) ili bilo koju drugu...

-za cortanu uklanjanje ide iz cmd-PS-a, za copilota će zbog eu vjerojanto biti opcija-ponuda, dok će u win12 biti 'ugrađen' (osim ako i to eu kao npr browser zabrani-kazni i sl..)..

-najvažniji resurs za ai servise je grafička-gpu, zatim ram, bit će potrebno +8gb, za intel-integrušu je zato minimum 16gb, tek za usporedbu s resursima na starijem računalu +10god..

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用
11 godina
sage kaže...
Šta radite kod nove instalacije windowsa, jel isključujete sve one servise što oni nude tokom setupa ili sve ostavljajte pod yes next next.. Izuzev ovog što je netko rekao da je najbolje odspojiti kompjuter sa interneta i sve poštimati prvo bez interneta.

napravim si microwin instalacijski windows iso pomoću ctt tools-a + rufus

14 godina
Kao što sam već napisao. Odbij sve što ti se nudi. Isključi LAN ili što već imaš tako da svoj user name i šifru možeš unijeti bez da ti oni iskasape po svome i to je to.
Za ostala podešavanja Win imaš gomilu uputa na internetu, a jako dobar pomoćnik je program Winaero pomoću kojeg možeš isključiti ili onemogućiti veliku većinu nasrtljivaca gladnih kopanja po tvom računalu i, što je još važnije njegovom usporavanju. To što će netko prikupljati određene podatke o tvom računalu je nebitno za tebe i sve to im služi u špijunske svrhe kao i to da bi hranili svoje AI programe s tim da je nepošteno reći da na osnovu njih mogu znati što poboljšati i kako se koje računalo ponaša. Nakon većine update javlja se gomila nezadovoljnih kojima više ne radi ovo ili ono jer imaju no name računala koja su sama kriva za to, imaju računala koja su previše nova da bi se o njihovom ponašanju znalo nešto više i slično. Imam stabilan brand stroj kojem se nikada nije dogodilo da mi nešto ne radi osim jednog updatea koji se instalirao beskonačno dugo ili se nije htio instalirati ali je i to riješeno.
Nisu mi jasni oni koji žele pod svaku cijenu isključiti update jer je to način na koji se unaprjeđuje OS, poboljšava se njegova sigurnost, a time i sigurnost samih korisnika i ne mogu shvatiti da je to živi organizam koji se mora mijenjati. Njih toliko ne interesiraju privatni podaci korisnika iz neke vukojebine na kraju svijeta, iz zemlje koja bi mogla stati u kvart nekog svjetskog velegrada nego podatci na globalnom nivou na osnovu kojih se stvaraju zaključci, planira poslovna politika i da ne nabrajam tako da ne razumijem paranoju koja se stvorila iako je najviše potiču baš kronični paranoici i oni koji proizvode programe za kojekakve zaštite da bi bolje punili vlastite džepove.

1 0 hvala 0
8 tjedana
Windows 10 - problemi

Problem sa Win 10 Home verzija 22H2.

Odjednom ne prepoznaje pisać Canon 2900.

Reinstalirao drivere ali i dalje ga ne prepoznaje.

Kad pošaljem neki dokument na ispis pojavi se porozor

koji traži da ili ukljućiom pisać ili prikljućim usb kabel.

Inače drugi pisać ( Posiflex ) normalno radi.

Pisač Canon isproban je na drugom računalu i uredno radi

Jel netko zna u ćemu je problem?

0 0 hvala 0
15 godina

Jesi li zamijenio USB port u koji je prikopčan?

Tada ti se pojavi Printer (Copy 1), a "original" printer ti je zasivljen, ako opet zamijeniš na 3. USB, pojavit će ti se Printer (Copy 2)...

isti printer ali drugi priključak i onda ti se komp pogubi...

Probaj ovako - odspoji printer iz USB porta pa iz Control panel - Devices  and Printers - makni sve printere Canon - desni klik i Remove...

skini ovaj mali progi: https://www.uwe-sieber.de/files/DeviceCleanup.zip

raspakiraj ga i pokreni kao Administrator (obavezno!) i pokazat će ti sve uređaje koje ti komp zna ali nisu trenutno spojeni (Ito kao da iz eleviranog prompta sticneš komandu show_nonpresent_devices=1 pa pokreneš Device manager, i tražiš zasivljene uređaje)

Označi ih sve i pobriši (komande su u meniju):

sada pali printer i spoji ga na USB i zapamti u koji si ga spojio i trebao bi imati samo jedan printer tog tipa...

Ju je je? Je ju je!
14 godina
Windows 10 - problemi

Nakon 4 godine morao sam ponovo instalirati Windowse jer su se pojavili problemi s eksternim diskovima koje nikako nisam uspijevao riješiti, pretresao internet, pitao na sve strane, events... razlog sam našao kasnije na teži način.

Obzirom na krajnje loše duševno zdravlje instalacija traje i danas, svojih mjesec dana od početka s tim da mi se ne žuri i kada naiđe nešto što nisam podesio to radim u letu i da sam ih doveo u stanje da troše što manje resursa.

File manager mi je Total Comm. u kojem sam isključio sva moguća upozorenja kod Copy, Move, Delete... ali svaki put kada idem kopirati (Drag and drop) sadržaj s jednog diska na drugi disk koji mi je u računalu ako taj isti sadržaj postoji pod istim imenom pojavi se dijalog Replace and skip files/The destination alredy has a file named XXX.xxx i moram tapnuti na polje koje je default da to i napravi (isti problem je i u Win exploreru) što znači da se Windowsi budalese.

Obzirom da šećer mjerim 4 puta dnevno, a da evidenciju vodim na računalu zbog sigurnosti svaki put snimim na drugi disk i da mi je već na vrh glave bez potrebe klikati. Sve što sam našao na netu ili ne radi ili piše da je to nemoguće i da mi gore navedeno isključivo traži za relacije s diska na disk bez obzira o kojima se radilo uključujući eksterne diskove i USB stickove dok za prebacivanje u dva različita direktorija istog diska, bez obzira o kojem se radilo prebaci bez pitanja. Kako su Win čuveni po svojim nestašlucima kao npr. da kod instalacije neke datoteke snime na D i ako se obrišu onda ne radi pa je preporuka drugi disk kod instalacije isključiti, a kako sve ove godine od pojave istih nisam imao tih problema nisam ga isključio.

Nije mi jasno zašto prebacivanje s medija na medij ako sadržaj već postoji pod tim imenom gnjavi pitanjem dok za isto to unutar dva različita direktorija na istom mediju ne pita i da mi je rješenje negdje na rubu svijesti ali ne mogu doći do njega pa bi savjet kako riješiti taj problem bio dobrodošao.

Poruka je uređivana zadnji put pet 1.11.2024 22:31 (Sevelj).

1 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Ja sam mislio da si gotov s instalacijom. Bar si na jednom drugom Forumu tako napisao. Nema veze zabavljaj se i uživaj koliko možeš. Čitamo se mi tamo. Pozdrav! :)

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Već sam te poznao po mački/u.
Besposlen pop i jariće krsti, a kako ne mogu vanka iz kuće onda su mi najbolji prijatelji računalo i krevet tako da malo razvijam moždane vijuge.
Poruka je uređivana zadnji put sub 2.11.2024 20:23 (Sevelj).

1 0 hvala 0
6 mjeseci
Windows 10 - problemi

Sevelj , pretpostavljam da ste probali ovaj programčić:

http://jstanley.pingerthinger.com/pscopy

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
Sevelj kaže...
Već sam te poznao po mački/u.
Besposlen pop i jariće krsti, a kako ne mogu vanka iz kuće onda su mi najbolji prijatelji računalo i krevet tako da malo razvijam moždane vijuge.

Mali OT: Ja i žena možemo vanka, ali najbolji prijatelji su nam pc na 55" tv'u i laptop sve iz kreveta.  . Jebeš sve ostalo, samo drmaj, i samo ti žena fali ako je nemaš 

Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 10:50 (Cryogenic).
14 godina
Naravno, žena ti je već prešla u rodbinu pa vam krevet služi samo za spavanje i gledanje TV :-)
I da, nemam ženu.

Nažalost ne mogu gledati TV, filmove, čitati knjige... na zaprepaštenje TV kontrolora koji su me prije obilazili kada bih rekao da uopće nemam TV, nisu vjerovali sve dok jednog od njih nisam zgrabio za vrat i pokazao da ga nemam (TV) tako da su odustali pa sam s video strane sveden na kratke filmiće ako i to uspijem.

@yoko999, koji ljubazni način da nekome kažeš da isproba. Tih utility ima bezbroj i moraš naići slučajno na njega, ili da ti ga netko preporuči.
Budem probao.
Poruka je uređivana zadnji put ned 3.11.2024 17:14 (Sevelj).

0 0 hvala 0
14 godina
Baš me ide u zadnje vrijeme.
Kada sam kliknuo na DL PerigeeCopy vrisnuo je Malwarebytes tako da sam ga silom morao uvjeravati da me pusti na stranicu.
Nakon instalacije ispostavilo se da je ono što sam i pretpostavljao ali nada umire zadnja.
Obzirom da koristim Total Commander, a za Explorer sam napisao da pita i u njemu, a pošto je isti kao i većina onog što dođe s OS smećuljak kliknem ponekad da ne zaboravim kako izgleda tako da problem ostaje.

Pošto nisam ubio sve paranoje u Win siguran sam da je to zec u kojem leži grm jer mi se pojavljuju zaštićeni direktoriji u Recycle bin ili dodatni RB koji je zaštićen uskličnikom i da to moram brisati kao Administrator što će me izgleda natjerati da da se, iako nerado, proglasim Adminom i da ću se time vjerojatno riješiti oba problema.

0 0 hvala 0
6 mjeseci
Windows 10 - problemi

Eh, šteta..

No, meni baš nije 100% jasno opisan problem, možeš li recimo malo laički pojasniti tu problematiku kojom se bakčeš.

Ako negdje drugdje imaš kompletno rezimiran problem, možeš mi na PP poslati link do tog teksta da ne pišeš ponovno.

Možda postoji negdje rješenje u nekim zakutcima bespuća :)

Naime, imao sam i ja nekih nebuloznih želja, pa sam nakon dugih pretraga naišao na rješenje (u mom slučaju program ShellFolder Fix https://www.majorgeeks.com/files/details/shellfolderfix.html )

Ima svašta po netu ;)

JK
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
Niukom slučaju ne smatram da je nebulozna želja htjeti presnimiti nešto preko nečeg što već postoji i da je to što trebaš kliknuti za potvrdu ili odbijanje faktor sigurnosti ali ja sam taj koji bi trebao odlučivati hoću li izgubiti podatke, a ne da mi se debilni OS nameće bez mogućnosti izbora iako se kod klasičnih programa to sasvim normalno regulira.

Žao mi je ali zdravlje mi je trenutno takvo da nisam u stanju instalirati ništa pa ti se javim ovdje na forum kada budem mogao.

1 0 hvala 0
15 godina
Sevelj kaže...
Niukom slučaju ne smatram da je nebulozna želja htjeti presnimiti nešto preko nečeg što već postoji i da je to što trebaš kliknuti za potvrdu ili odbijanje faktor sigurnosti ali ja sam taj koji bi trebao odlučivati hoću li izgubiti podatke, a ne da mi se debilni OS nameće bez mogućnosti izbora iako se kod klasičnih programa to sasvim normalno regulira.

Žao mi je ali zdravlje mi je trenutno takvo da nisam u stanju instalirati ništa pa ti se javim ovdje na forum kada budem mogao.

Na žalost, svi mi koji se bakčimo s Windowsima smo dijelom mazohisti, jer nas je sam taj OS napravio takvima...

Smetenjaci i smutljivci, mutikaše i bezglavnici, jalnuški diletanti i prodane duše! Crni vragovi, a i oni drugi, žuti i zeleni, ne samo da se nude, već bi i prodali dragu nam Hrvatsku za Judine škude!
10 godina
Windows 10 - problemi

Pozdrav,

imam problem sa windows 10 pro. Prilikom rada događa mi se da random otvoreni prozor (explorer, excel) počme jako brzo titrati-bljeskati i jedini način da to zaustavim je otvaranje novog prozora tj. aplikacije i tada se smiri.
Kako mi se to češće dešava kad radim sa excelom napravio sam reinstal office i to sa ver. 2016 na 365 računajući da je tu kvaka ali nije.
Prije toga sam napravio scan na malware sa Malwarebyte, F-secure online, Eset online, Trend micro online, EEK, KVRT i imam instaliran Norton 360. Nula bodova.

Potom sam napravio SFC i DISM i opet ništa.

Deinstalirao sam driver sa DDU i stavio najnovije, nema pomoći.

Istina, sad se problem javlja malo rjeđe ali je tu.
Ima li netko kakvu ideju u vezi ovog problema?

Pomalo, šegavo i vajka!

0 0 hvala 0
15 godina

-prvo moraš utvrditi (sigurnije, prema 100% ili 'možda'..) da je hw ili sw, kvar ili soft-bug-nešto, dok si malware recimo isključio provjerama.. i po tome nije soft, nego hw.

-ako je hw, tad je u pitanju grafička i po opisu to je jedino moguće, crkava, .. jer gpu se brine o iscrtavanju svega na ekranu, aero.

-takve simptome može dati video memorija-pregrijavanje ili neki loš kontakt-lem-spoj, koji može ovisno o temperaturi mijenjati kontakt-spoj, pa dok je toplo ili hladno radi ok.. ili banalno da je dovoljno rastaviti-sastaviti računalo pa da neki kontakt proradi ili rastavljanje grafičke i čišćenje, zamjena paste.. možda dovoljno prodrmati pa da 'sjedne' neki kontakt, kao i moguće da će 'sad' crknuti jače-do kraja.. ili raditi godinama.

-umjesto 'sto' appsa antivirusa-skenera, imaš bolji-konkretniji način testa-eliminacije, ili-ili, boot live medija, teže pribavljivo win-minipe, lakše hirens-strelec ili linux distre.. dovoljno za provjeru tj ako se tad jednako ponaša tad mora biti hw-kvar, ali ako tad nema bljeskanja, tad i dalje može biti hw-grafička, jer ako ne koristi sve fičere-driver, tad se problem ne mora pojaviti-vidjeti + pogotovo što ti se ne ponavlja konstatno ili kao što kažeš sad je rijeđe.. i takve kvarove je najteže potvrditi, no logika, tad su to hw-kvarovi, u ovom slučaju grafička.

-zbog razlike u (ne)korištenju drivera tj svih fičera-akceleracije s live medijem, za ovaj slučaj je 'bolje' napraviti linux-persistent (slično kao live, 'normalan' install na removable koji tad radi kao normalno instaliran os, npr driveri i sve postavke) i to KDE-plasma i sl. gui, npr kubuntu.. takvim testom bi se 99% potvrdilo da je hw kvar ako se pojavi isti problem, odnosno, ako ga tad nema, tad mora biti sw, tj tad je osim daljnjeg traženja koje vjerojatno neće dati odgovor, jedino što mora dati odgovor nova-clean od nule instalacija win.. jer skeniranje i ddu ne jamče 100%, dok s početka imamo pitanje jel hw ili sw, ako nije hw, tad je sw i tad je clean ponekad jedini način jer ne možeš sve provjeriti-testirati kao antivirus ili sfc.. ne mogu pronaći sve moguće soft probleme, primarno jer ih ni ne traže, tj traže malware potpis, ne posljedicu itd.

-s druge strane, ako je sw, neki malware ili bugovit soft, tad ako napraviš sve isto-identično kao na postojećem tad ćeš matematički opet imati isti rezultat-problem, npr što ako je problem u norton360, što ako je neki treći soft koji koristiš .. ne mora biti office, nešto treće-deseto.. bug ili malware, loša 'licenca' i sl. .. pa ako je sw uzrok, tad sve što imaš-koristiš treba 'profiltrirati'.. ne koristiti i pribaviti novo-čisto, nevažno što av kaže da je čisto, tj nikad av ne može 100% pronaći a ako je sw tad nešto mora biti, uvjek ili-ili, ako nije problem u jednom tad mora biti u onom drugom neovisno imamo li test-dokaz koji bi to potvrdio, npr kao što za win os imaš sfc-skeniranje, trebalo bi imati odgovarajući alat-sken za sve ostale appse koje instaliraš-koristiš .. uz podsjetnik da je npr cc smeće, dok količina av testova koje si obavio (online) sugerira da i s tim imaš 'problem', npr zašto uopće koristiti norton vs postojeći defender.. a ako si isključivao razne win servise, tad je u tome možda odgovor i tad naravno neće av ništa pronaći ..

-zato je brže-konkretnije napraviti novi clean install win.. pogotovo ako imaš diskić viška-slobodan, ili kupiti 10-20-30€.. za test par sati-dana.. tad ne moraš ništa mijenjati osim odspojiti disk-zamijeniti.. i za par sati znaš gdje je uzrok u hw ili sw a tek tad možeš dalje do fixa-eliminacije problema + paziti kad nešto instaliraš jer upravo u tome može biti uzrok, pa polako.. i ako je hw kvar grafičke tad se problem mora relativno brzo ponoviti-javiti, npr kroz dan korištenja.. tad ćeš znati gdje je odgovor..

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 11:55 (ihush).
14 godina
Windows 10 - problemi

USB stick koji mi služi da na njega snimim tablicu s mjerenjem šećera i sitnice koje bi mi bile potrebne u slučaju da sve ode u pm.

Navečer kada sam četvrti put izvadio šećer i upiknuo ga da snimim kada ono write protected. Ne pomaže ništa pa sam probao format, format s programm za partcicioniranje i formatiranje, Comannd prompt As Administrator... ali ne trza. Po netu se daju pronaći primjeri da ga prebacim u registry ali, naravno da to kod mene ne postoji.

Istina da sam mu, obzirom na cijenu, prvi dan rasturio plastično kučište da vidim kakva se minijatura krije unuttra ali sam to napravio pažljivo tako da sam poslije vratio i zalijepio trakom da se ne razdvaja, a i od toga je prošlo više mjeseci.

Pošto tih igračkica imam više snimio sam na neki drugi i da ni jedan ne pravi probleme pa čak i vratio Backup sistema od prije nekoliko dana ali ovaj je nepodmitljiv.

USB je obični i najobičniji Kingston 256 GB bez mehaničkog zaključavanja i vjerovatno mu je došla žuta minuta ali me prirodno urođena znatiželja tjera da pitam za moguće rješenje prije nego ga satvim na čeličnu ploču i na njega spustim glavu bata od 5 kg.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Otišao ti je u "vječna lovišta". Tu glupu grešku obično javljaju kad je tako...Ako je to onaj crveno-crni s kukom na kraju, imam i ja jedan takav. Najsporiji USB 3x stick koji sam ikad vidio i imao, a ni pregrijavanje mu nije strano.

Poruka je uređivana zadnji put pon 11.11.2024 23:35 (BlackMoon).
Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

USB stik se koristi za prenošenje podataka, a ne kao radni medij...

Ju je je? Je ju je!
Poruka je uređivana zadnji put uto 12.11.2024 7:58 (Stric_Jura).
15 godina
Pa tako ga nekako i koristim. Na njemu mi je backup svih bitnih podataka i multimedije. Ali trebalo je to i kopirati na njega. E tu sam se načekao...
Moj PC  
0 0 hvala 0
14 godina
To je taj, pošemerilo se nešto pa je prebacio na write protected.
To je taj i svi jeftini USB su očajno spori jer nemaju nikakav cache pa su brzine od 6-12 kBs.
I Sandisk ima svoje modele koji se dijele prilikom kojekakvih promocija...

Komentar na to zašto se USB mediji koriste.
Interni diskovi se zovu zato jer idu prvenstveno u računalo, a ja ih imam kamaru u ormaru i ubacim nekoga u ladicu ako mi što treba ili se nakupi na drugom disku u računalu.
Ne habaju se, ne troše struju, nisu podložni krepavanju jer je riknla MBO ili slično pa tako isto i USB stickovi za pohraniti neku sitnicu, svakih par dana zapisati ili povući podatke...
Poznato mi je od samih početaka kada su se pojavili koliko su brzi i da mi treba nešto brže uzmem SSD od 256 GB i spojim ga pomoću USB adaptera kojeg imam i povremeno koristim baš za takve stvari ali ovdje treba uzeti SSD, uzeti kabel, ubosti ga u disk pa u utičnicu dok USB stick samo u utičnicu.
Slobodnog vremena imam beskonačno, ne plaču mi djeca, ne zovu bijesni korisnici, neće mi pobjeći tramvaj pa me interesiralo prije nego ga spljeskam.

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - problemi

Ja takav mobilni SSD držim uštekan u mini PC koji mi radi kao server, vrti neke meteorloške programe, podržava dvije web kamere i koristim ga kao storage u nedostatku punokrvnog NAS-a. Držim Desetku na njemu, ali sve više razmišljam o nekoj Linux distribuciji. U stvari, s win 10 je i došao. Kako nisam baš na "ti" s Linuxima, koja distra najbolje podržava serverski rad?

Moj PC  
0 0 hvala 0
15 godina

-svaka.. ili teško ćeš pronaći onu koja ne podržava, uz razliku-napomenu, desktop (envirament) je samo nakupina dodataka, appsa, izgleda, dok čisti server može biti bez guija-frontenda kao win-core .. jer server=servisi koje vrti, ne juzerski-desktop os.. i dok je isti kernel-osnova, tad su dodatci samo dodatci, a kernel može biti prilagođen specifičnim taskovima kao RT za video-audio (manje latencije).. i to je to, ili linux je jedan (os) dok su distre opet samo nakupine software-gui-appsa-frontenda koje juzer bez iskustva ne mora tražiti-slagati nego outofbox upali i to radi.

-ili ovako, distra može biti prilagođena za neki konkretan task, specijalizirana ili generički-univerzalna za većinu juzerskih potreba, pa je tad npr ubuntu studio zgodna distra za audio-video-grafičke potrebe juzera, recimo kao juzera maca koji je navikao imati video soft ..

-arch je suprotno, čisto-bez.. juzer tad dodaje sam što treba odnosno treba iskostvo-znati što treba, no tad i manje nepotrebnog-smeća..

-najgori dio priče s linuxom je dll-hell, koji se zbog ovisnosti appsa o sys-dll dijelu i ažuriranjima s vremenom akumulira, pa za dugoročno gledaš lts-distre, pogotovo za server, dok nakon nekog vremena zbog raskoraka updatea i onih sys-dllova koje neke apps traže imaš problem, support koji je možda ugašen, uskladiti sve dll-verzije pa je tad lakše-brže uzeti novu distru koja je opet outofbox posložena (od profesionalaca koji to znaju) i radit će glatko neko vrijeme od ponovnog dll-hella.. :)

-u tome je win-mac u prednosti, tj sve to je 'jedan os', tj winver su samo verzije 'istog' osa, tek s više iteracija vidiš konkretnu razliku, dok se razlika npr aktualnih w10-11 svodi na izgled menija, centralno ili klasično lijevo.. ikone, skeendeep.. skoro da nema veze s osom, dok su sve mrežne stvari za oseve-uređaje univezralni, iznad osa (ili ispod) .. tj svi moraju raditi po istim mrežnim pravilima-standardima, tv, tablet, mobitel, žarulja, roletna.. i računala, pa tako i serveri za bilo što, file-media-razno, appse-igre.. rade 'isto', tj nije važno za npr minecraft vrtiš li ga na win-mac-lin serveru, kao što nije važno ni za web stranice, pri čemu će 99% biti na linuxu ako ništa drugo jer je free vs komercijale-cijene.. tj ne mora biti bolji, isto je.. :) pri čemu je mreža na win-osu dodatak, kasniji, a lin je rođen u/za mrežu.. korjeni.

14 godina

Koji je gušt čitat te jer iz svakog tvog slova izvire znanje, kako formalno tako i iskustveno.

Poruka je uređivana zadnji put čet 14.11.2024 0:33 (Sevelj).

1 0 hvala 0
10 godina
Windows 10 - problemi

Imam hdd od 500 gb, podjelio sam na tri diska i kad sam instalirao win 10 home pokazuje mi samo disk C na kojem su win 10, a ostale D i E ne pokazuje. 

Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2024 10:20 (REAKTOR).
Moj PC  
0 0 hvala 0
11 godina

Za to si trebao imati GPT a ne MBR .

6 godina
REAKTOR kaže...

Imam hdd od 500 gb, podjelio sam na tri diska i kad sam instalirao win 10 home pokazuje mi samo disk C na kojem su win 10, a ostale D i E ne pokazuje. 

znači da su unallocated u disk manageru - otvori ga i kreiraj particije iz njih

10 godina
sks78 kaže...
REAKTOR kaže...

znači da su unallocated u disk manageru - otvori ga i kreiraj particije iz njih

Upravo  napravljeno.

3 godine
Windows 10 - problemi

MBR dozvoljava do 4 primarne particije na manjim diskovima kao što je njegov.

Možda samo treba otići i u Disk Management i inicijalizirati ih.

Eno, preteče me čovik.. 

合氣道
Poruka je uređivana zadnji put ned 17.11.2024 12:00 (Zaporožac).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 - općenito
Nova poruka
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice