Windows 10 - općenito izdvojena tema

poruka: 15.413
|
čitano: 3.891.726
|
moderatori: pirat, Lazarus Long, XXX-Man, vincimus
+/- sve poruke
ravni prikaz
starije poruke gore
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
11 godina
Re: Windows 10 - općenito
Markić7 kaže...

Razmišljam da stavim win 10 na tatino računalo (do sada je tamo win 7) a muči me to hoće li raditi canon laser kopirka stara preko 6 godina. Iako može raditi samostalno ali ponekad koristimo za skeniranje dokumenata u računalo. 

Odeš na stranice canon-a, pronađeš svoj uređaj i pogledaš imaš li drajvere za win 10?

Pomalo, šegavo i vajka!
13 godina
protjeran
Markić7 kaže...

Razmišljam da stavim win 10 na tatino računalo (do sada je tamo win 7) a muči me to hoće li raditi canon laser kopirka stara preko 6 godina. Iako može raditi samostalno ali ponekad koristimo za skeniranje dokumenata u računalo. 

Ako je radio na Sedmici gotovo je sigurno da će raditi i na Desetki. Uvijek je moguća nekakva iznimka, ali to je veoma rijetka pojava. 

11 godina
NiramX kaže...
Markić7 kaže...

Ako je radio na Sedmici gotovo je sigurno da će raditi i na Desetki. Uvijek je moguća nekakva iznimka, ali to je veoma rijetka pojava. 

Ništa nije gotovo sigurno, skener canon lide 20 uredno radio na sedmici a na desetki nikako.

Tako da je kod desetke pretpostavka majka zajeba 😎.

Pomalo, šegavo i vajka!
13 godina
protjeran
Truljo kaže...
NiramX kaže...
Markić7 kaže...

Ništa nije gotovo sigurno, skener canon lide 20 uredno radio na sedmici a na desetki nikako.

Naravno, uvijek postoje iznimke, no trebalo bi. Dakako, to ne znači da zaista i bude. 

9 godina
odjavljen
Truljo kaže...
....

Vuescan radi sa tim scanerom....

16 godina
Windows 10 - općenito

za sve je potreban driver.

stvar proizvođača-supporta (nakon 5g nema obaveze.. interes je jasan)

uređaj koji je ovisan o 'softwareu' (installer+driver+neka app) je u najlošijoj situaciji.. jer sam driver ne bi trebao biti problem.. osim 32-64bita, dok neovisni scan soft može biti alternativa ili wia ili .. pa do VMa upravo zbog tog. Sve se može, najlakše ako postoji driver (većina radi od staijeg OSa ali važno je 32 ili 64 bita), dali je certificiran (win 8-10 safemod za install drivera..) itd.

C64/TurboModul-OpenSourceProject.org.cn.部分作品为网上收集整理,供开源爱好者学习使用

1 0 hvala 0
8 godina
Markić7 kaže... 

Ja sam primjetio da je teže skidati updateove kada koristite neorginalni OS. Zato jer MS s vremenom prokuži da je riječ o nelegalnoj licenci i deaktivira OS udaljeno. Javlja se ono gore navedeno.

Drugo, svaki put kada vam se to desi, morate iznova koristiti neki crack ili nešto drugo za aktivaciju. A to povlači rizik da se u tom cracku koji nije dovoljno provjeren da se u njemu nalazi virus, malware ili neki backdoor koji im omogučuje da provire u vaš OS. 

OS ne košta tako puno, platiš 200kuna tu negdje možda manje, ja sam na jednoj gamer stranici kupio ključ win 8 i nadogradio na 10 i nisam puno platio. Zauzrat sam dobio mogučnost da koristim sigurnije OS par godina do iduće verzije. A ti novci nisu jako puno. Više se utroši na rundu piva u nekom restoranu kraj rive. 

Nema zasad takvih pojava ili ograničenja. Neću se upuštati u nagađanja kaj se to kod tebe usporavalo i zakaj , no to sigurno nije nekakva generalna pojava već je bila lokalna pojava vezana uz tvoj pc.

Moraš praviti razliku između neaktiviranog i krakiranog sistema.  Neaktivirani os, skinut s ms websitea je potpuno legalan , a neaktiviranost će rezultirati onim ograničenjima koje sam prije naveo.

Korištenje krekova i aktivatora je posve druga priča i naravno da vuče za sebom niz mogućih negativnih pojava , od virusa, preko kojekakvih čudnih usporenja i usagea , pa i do mogućnosti daljinskog onemogućavanja takvog pc-a prema id-u stroja i slično...  Isto moraš praviti razliku između home korištenja i korištenja u nekoj tvrtci.

Cijena win10 home je od 0 kn ( oem , akademska i obrazovna zajednica, neprofitne udruge , ... ) pa do 900 kn  (   https://www.mikronis.hr/software-microsoft-windows-10-home-fpp-32-bit-64-bit-eng-usb-p-n-kw9-00017.aspx )  , i svatko tko je imalo snalažljiv će pronaći način da ima free potpuno legalne win 10 ( bilo aktivirane bilo neaktivirane ) a korištenje aktivatora i krekova je vjerojatno izbor onim manje snalažljivima i intuitivnima...

15 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

meni se kod trial dešava da watermark nakon što računalo radi par sati vidljiv preko media player što nije baš ugodno. 

btw jel tko uzimao ovo sa ebay 

Moj PC  
0 0 hvala 0
9 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

Može li mi netko odgovoriti na par pitanja? Bio bih mu jako zahvalan.

1. Razlika između delta i kumulativnih updateova?

2. Da li iso skinut sa službenih stranica MS-a pomoću Media creation toola sadrži sve updateove do današnjeg dana ili je to jednostavno čisti Creators update (danas je opet neka zakrpa izašla od oko 700MB kako piše u MS update katalogu).

0 0 hvala 0
16 godina
Jim Carrey kaže...

meni se kod trial dešava da watermark nakon što računalo radi par sati vidljiv preko media player što nije baš ugodno. 

Moj frend uzeo....38 kn....instaliaro i sve radi...također je ekipa sa pcchip-a isprobala i kazu da je sve u redu i da radi...

Ne tretirajte ljude kao budale ali nikada nemohte zaboraviti da oni to jesu!
14 godina
Jim Carrey kaže...

Uzimao sam i ja nedavno s Ebaya i radi bez ikakvih problema.

Također ima i jeftinih ključeva za Office koji isto rade bez problema. Iskreno, bolje mi iskeširati 30ak kn nego se mučiti s raznim crackovima i inim.

15 godina
Windows 10 - općenito

A kaj im je to COA Key ???

Some people are so poor... all they have is money!
Moj PC  
0 0 hvala 0
16 godina
andi.cro kaže...

A kaj im je to COA Key ???

-naljepnica, OEM.

btw:  Često kad kupiš računalo s predinstaliranim softom, imaš različit key, na naljepnici (od w8 u BIOSu, nema naljepnice s keyom samo logo) i onaj kojeg možeš izvući iz aktiviranog OSa, to je OEM-VLK key jer nitko u proizvodnji neće ići ukucavati pojedini key.. nepraktično. Tek da se ljudi ne čude kako im je key drugačiji.. :)

i.. primjer kako se (treba/može) .. klik. Trenutno, točnije nego naša natipkavanja..

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 10:33 (ihush).
15 godina
Windows 10 - općenito

Ha,ha..ihush, fora link, ma nije mi se dalo googlat i istrazivat a ovako se mozemo malo pospominat i nasmijat te saznati još neka razmišljanja i stvari koje mi google ne bi dao.

Zato i postoji forum, kaj ne 

Poruka je uređivana zadnji put sri 12.7.2017 23:12 (andi.cro).
Moj PC  
1 0 hvala 0
9 godina
odjavljen
andre_delambre kaže...
Jim Carrey kaže...

Uzimao sam i ja nedavno s Ebaya i radi bez ikakvih problema.

Također ima i jeftinih ključeva za Office koji isto rade bez problema. Iskreno, bolje mi iskeširati 30ak kn nego se mučiti s raznim crackovima i inim.

Ne propagiram crackovanje ali crackati win 10 i office 2016 je bukvalno 1 click.... Nikad lakse nije bilo...

12 godina
Torent kaže...

Ne propagiram crackovanje ali crackati win 10 i office 2016 je bukvalno 1 click.... Nikad lakse nije bilo...

Zašto bi crackirao os koji Microsoft daje praktično besplatno. 

Onaj tko zna pozadinu slučaja ima desetku besplatnu i originalnu.

Razne web trgovine nude ključeve za bagatelu. 

ništa mi se neda
9 godina
odjavljen
nicky.sl kaže...
Torent kaže...

Ko kaze da sam ja crackovao??????????? Imam i win 10 i office 365....

Ja kazem da je lako kao sto i jest lako... Citaj sa razumijevanjem....

12 godina
Torent kaže...
nicky.sl kaže...
Torent kaže...

Ko kaze da sam ja crackovao??????????? Imam i win 10 i office 365....

a ja kažem da je bespotrebno 

ništa mi se neda
16 godina
Torent kaže...
..

-čisto zbog 'pravila', to se jednostavno prešuti.. :)

-sve je jednako lako, klik-next.. ili postoji nešto teže na PCju?

-nepotrebno je... jer čisti win radi, osim što ne dozvoljava npr postavku teme. To je recimo s blagoslovom MSa (a kad on poželi, neće raditi ni crackano.. no MS je blag, desetljećima, .. a sad će novi model, pretplata..)

9 godina
odjavljen
ihush kaže...
Torent kaže...
..

-čisto zbog 'pravila', to se jednostavno prešuti.. :)

-sve je jednako lako, klik-next.. ili postoji nešto teže na PCju?

-nepotrebno je... jer čisti win radi, osim što ne dozvoljava npr postavku teme. To je recimo s blagoslovom MSa (a kad on poželi, neće raditi ni crackano.. no MS je blag, desetljećima, .. a sad će novi model, pretplata..)

Pa nisam rekao kako nego d aje lako ;) Uvijek je bilo a sad pogotovo ;) Imam legalne win 10 i pretplatu na office 365 ;)

8 godina
E torent torent....nije tebi lako...

😊

.
9 godina
odjavljen

Pa iskreno ne zalim se ;)

10 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

Jel se dobije key kojim se aktivira win ili treba skinut i tu nekakvu instalaciju jer ja imam relativno frisku instalaciju, ali nije aktivirana?

Battlenet - TheProdigy#2234
Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 20:33 (Zemljanin).
15 godina
neaktivan

Key se dobije, iso skines sa microsoft stranice 

Ako je friška instalirana te nemas potrebe opet na novo onda samo aktiviras

Poruka je uređivana zadnji put čet 13.7.2017 20:50 (Jim Carrey).
10 godina
neaktivan
Jim Carrey kaže...

Key se dobije, iso skines sa microsoft stranice 

Ako je friška instalirana te nemas potrebe opet na novo onda samo aktiviras

Pa win je star 2 ili 3 mjeseca, kupio sam od naseg lika na ebayu , dobio key unutar minute i voila genuine win 10 Pro

Battlenet - TheProdigy#2234
10 godina
Windows 10 - općenito

Pozz, imam jedno pitanje za one bolje upućene forumaše oko W10 update-ova. Naime, ja sam još na 1607 buildu, i update-vi za taj build dolaze mislim jednom mjesečno ili tak nešto, znači da li je u nekoj konačnici problem ili se mora preći na W10 Creator obzirom da mi ga je jedan dan samo instalirao, nije mi se svidjelo nešto pa sam napravio rollback na 1607 build? Da li će MS i dalje podržavati starije buildove ili će ih zanemariti?

Moj PC  
0 0 hvala 0
13 godina
protjeran
Taraba kaže...

Pozz, imam jedno pitanje za one bolje upućene forumaše oko W10 update-ova. Naime, ja sam još na 1607 buildu, i update-vi za taj build dolaze mislim jednom mjesečno ili tak nešto, znači da li je u nekoj konačnici problem ili se mora preći na W10 Creator obzirom da mi ga je jedan dan samo instalirao, nije mi se svidjelo nešto pa sam napravio rollback na 1607 build? Da li će MS i dalje podržavati starije buildove ili će ih zanemariti?

Microsoft ima u planu postupno uklanjati podršku za starije buildove. To će ići kronološkim redosljedom tako da još imaš vremena, iako ćeš prije ili kasnije morati updateati ako želiš ažuriranja, iako će tada već tko zna koji build biti aktualan.  

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 15:11 (NiramX).
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

mogu pitati tko zna rucne mms postavke simpe tmobile t-com ili kako se vec zovu na lumia win 10 pise da nema automatski a na netu malo informacija

0 0 hvala 0
15 godina
Windows 10 - općenito

Kaj ti nije najjednostavnije nazvati službu za korisnike koji ti čak mogu i u SMS poruci poslati postavke a ni odlazak u najbliži t-com centar ti isto ne bi trebao predstavljati neki problem.

Evo sa neta: 

"Ukoliko se ne možete spajati na Internet putem mobitela, postoji mogućnost da na uređaju nemate internetske postavke. Kako biste zaprimili odgovarajuće internetske postavke za vaš uređaj, dovoljno je poslati poruku " I " na broj " 13598 " te ćete uskoro zaprimiti instalacijsku poruku. Po zaprimanju poruke potrebno je odabrati opciju Spremi ili Instaliraj. U većini slučajeva pritom je potrebno unijeti instalacijski kod koji glasi 1234. Ukoliko nakon toga uređaj ponudi mogućnost postavljanja zaprimljenih postavki za početne, odaberite tu opciju te nakon instalacije ugasite i upalite svoj uređaj. Nakon što se uređaj upali možete se spojiti na Internet.

Ukoliko niste zaprimili instalacijsku poruku ili imate poteškoće sa instaliranjem, potrebno je nazvati Korisničku podršku na 0800 9000.

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 18:52 (andi.cro).
Moj PC  
0 0 hvala 0
12 godina
neaktivan
Windows 10 - općenito

je kada su zauzeti pa me preusmjeravaju evo nesto pa opet cekanje

edit;

rekli ukljuci mobilne podatke i posalji mms ()

Poruka je uređivana zadnji put uto 18.7.2017 19:21 (Killua).

0 0 hvala 0
Ova tema je sadržajno povezana sa sljedećim temama: Windows 10 FAQ, Windows 10 - problemi
E-mail:
Lozinka:

vrh stranice